W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
My na początku przebieraliśmy za mało ale absolutnie nie chciałam słyszeć o wadze (choć niektóre koleżanki doradzały) bo bym siedziała i analizowała a mnie to właśnie stresowało, ja czułam ze będzie dobrze, widziałam ze przybiera mało ale nic niepokojącego się nie dzieje i nie wiem… jakoś wiedziałam ze młody musi się rozkręcić i tak było ale to chyba zależy od osoby i wielu innych czynników czy to stresuje czy nie. Ja chciałam żyć „normalnie” bo nie miałam poczucia ze coś złego się dzieje, ale tez u nas te problemy trwały tylko 2/3 tygodnie. Także rozumiem Jam ktoś ma potrzebę ważenia. Ale lawendowe w sumie dobrze Krysia podpowiada, choć co 2 dzień waz a nie codziennie bo codziennie to faktycznie można oszaleć pewnie z tymi pomiarami, raz będzie kupa a raz nie, raz pełny pęcherz a raz nie…
Aypis No serio…. Teraz sumarycznie spie mniej ale jak spie chociaż te 1,5h to mi wygodnie a nie to co w ciąży 😂 ogólnie myślałam ze w ciąży mi nie było źle ale jak sobie teraz o tym myśle…. To najchętniej przy kolejnym dziecku ominęłabym etap ciąży i przeszła od razu do porodu 🙃 a do tego jak pomysle o tych lekach, o samopoczuciu po accofilu, o heparynie do końca połogu to aż mi się słabo robi 😉
Kociara te pomiary zwłaszcza na końcówce ro są mega niedokładne 😌 ale dobrze ze ręka na pulsie i czekamy 😍17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Trochę Was nadrobiłam ale nie będę kłamać że wszystko 😅 jestem teraz w innym świecie. Dzisiaj byla polozna na pierwszej wizycie patronażowej rozmawiałam z nią o kp bo przez to że Laura mało przybierała na początku miałam nakaz karmienia z butelki zeby kontrolować ile zjada i tak stanęło na kpi a dziś polozna stwierdziła że Laura pięknie się przystawia a moje piersi idealnie się nadają do karmienia więc od dziś zostaję tylko kp... trochę się martwię właśnie o te przyrosty Mała dziś wyszła 3350 a przy wypisie w środę 3400 i bądź tu mądry 🤦♀️ nie wiem czy to kwestia wagi czy tego że była ważona glodna i po kupie ale przecież karmiłam butelka i Laura zjadała sporo (co prawda zaczęła ulewac) zaczyna mnie wkurzać ten stres z wagą
W ogóle kiedy Waszym dzieciaczkom unormowaly się posiłki na piersi?
Kociara u mnie jak mierzył komputer to też bzdury wychodziły a jak lekarz sam to się okazało że Laura ma ładne przyrosty i idzie rowniotko w siatce centylowej
Aypis ja się w sumie wysypiałam no może oprócz paru nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2023, 15:27
-
Ivanka93 wrote:W ogóle kiedy Waszym dzieciaczkom unormowaly się posiłki na piersi?
Ivanka super ze możecie już schodzic z kpi, będzie Ci łatwiej ❤️
Co masz na myśli pisząc unormowanie się posiłków? 🙂17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo123 wrote:Ivanka super ze możecie już schodzic z kpi, będzie Ci łatwiej ❤️
Co masz na myśli pisząc unormowanie się posiłków? 🙂
W sensie ze dziecię budzi się mniej więcej w równych odstępach czasu na jedzonko i przystawia się i zjada bo moja to czasami zjada a czasami sie tuli zwyczajnie z cycem w buzi. Powiedzcie że to się kiedyś normuje 😅 -
Hmmm Ivanka No cóż Ci powiedzieć… 🙈 zależy od dziecka może od tego zacznę 😂
A z mojej perspektywy - u nas młody jadł w miarę w równych odstępach mniej więcej do 3 tygodnia, tak uśredniając co 2,5h (na początku trochę rzadziej ale ze słabi przybierał to wybudzalam na karmienie co 3/3,5) Ale im jest starszy tym je już częściej ale to tez zależy od dnia, są dni ze je normalne a innego dnia w sumie co chwila siedzimy z cyckiem. To są te uroki KP trochę - dziecko chce cycka kiedy jest głodne, keidy chce pic, kiedy chce się przytulić, uspokoić albo po prostu 😅 Jeśli masz totalnego cyckoholika i dziecko z duża potrzeba ssania to można rozważyć smoczek jeśli nie używacie. U nas właśnie po 3 tyg zauważyłam ze mlody się przystawia a wcale nie jest głodny i wtedy i moja pediatra i położne stwierdziły ze czas na smoczka i faktycznie dało mi to trochę spokojuIvanka93 lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
Ivanka unormowanie posiłków? A co to takiego?😉. My jesteśmy bezsmoczkowi-decyzję podjął młody, więc cyc jest dla nim wszystkim: jedzeniem, piciem, uspokajaczem, przytulanką, gryzakiem😬. Zazwyczaj jednak je co ok 2-2,5 godz. Noce kiedyś były fajne, bo było tylko 1-2karmienia, teraz jest "cycowanie" nawet 5 razy jednej nocy🤯.
20.11 - ⏸, 22. 11 - beta: 526, 24.11 - beta: 1128
13.12 - mamy ♥️ 7+2, CRL 0,94 cm
05.01 - 10+2, CRL 4,00 cm, FHR 174 ud/min
17.01 - nifty pro niskie ryzyka, ♂️
18.01 - (wg usg 12+5) CRL 7,00 cm, FHR 163 ud/min; NT 1,6 mm
15.03 - (wg usg 20+0) 330g zdrowego chłopaka
20.05 - (29+6) 1472 g🦁
19.07 - (38+3) 3265 g małego mężczyzny
29.07.2022 godz. 14.50 (39+6) DETONACJA💣💣💣 Julian Michał 3260g, 55cm 🦁 -
Ivanka to się chyba za bardzo nie normuje 😂 ogólnie to takie maleństwo chce być jak najwięcej przy mamie. Czuję się bezpieczne. To taki trochę instynkt - bez mamy by nie przetrwało. Jedne dzieci jedzą w miarę regularnie, inne mniej. Do tego jeszcze kolki, zęby, choroby - wtedy dziecko nie chce schodzić z mamy. Moje dziecko jest bezsmoczkowe. Nie lubił więc nie zmuszałam. Wiszenie na piersi może być męczące dla mamy, ale ja patrzyłam na to jak na zmiłowanie przy płaczu. Dziecko jadło, ja nadrabiałam internet 😁
-
Ivanka, super ze Laura ładnie się przystawia i ze przerzucają się na samo kp. Mówiłam ze będzie dobrze inwestorów wytrzymać trochę z laktatorem Co do przerzucenia się 100% na kp, pamiętaj ze zawsze możesz np zostawić raz dziennie albo w nocy butelkę np żeby mąż nakarmił (tylko wtedy mniej więcej ty tez powinnaś odciągnąć). Pisze to tylko dlatego ze niekoniecznie trzeba przerzucać się na 100% jeśli np okazałoby się ze wygodnie Ci raz czy dwa dać odciągnięte z butelki
Lawendowe, współczuję nieprzespanych nocy Dobrze ze Tadzio przybiera, a ze prawie 60 na dobę to chyba nie problem, chłopak nadrabia ewidentnie
Luna, podziwiam ze już ogarniasz pracę. Szacun! -
miska122 wrote:Dziecko jadło, ja nadrabiałam internet 😁
O to to jest prawda 😂 można wtedy z czystym sumieniem bo dziecię nie ma za bardzo jak podglądać ekranu bo ma go za plecami 😂miska122 lubi tę wiadomość
Lunaaa wrote:Kochane możecie polecić butelkę o bardzo wolnym przepływie? Mamy avant natural, chce spróbować coś z mniejszym przepływem, może pomoże malutkiemu na problemy z brzuszkiem
O! Znalazłam na allegro, kiedyś nie było: https://allegro.pl/oferta/avent-natural-smoczek-do-butelki-antykolkowy-0m-11744337460?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_bg_pla_pmax&ev_campaign_id=17997606178&gclid=Cj0KCQiAn4SeBhCwARIsANeF9DKiRtgE9yEFbsw6xxIm9Sw9PRGghMMzKphNl5PlULm9Eh0ib7XLvMgaAlSCEALw_wcBWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2023, 19:57
Lunaaa lubi tę wiadomość
-
Ja mam pożyczoną wagę. Pewnie jakby nie był wczesniakiem to bym nie ważyła. Tyle co przez położna czy na szczepieniach starczy. Wśród znajomych i rodziny to właściwie tylko jedna kolezanka ważyła. My tu na forum jesteśmy nadgorliwe czasem😆Oczywiście jak jest problem z wagą warto mieć. Wtedy wiadomo czy jest progres czy nadal trzeba coś poprawić.86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Miska super dziękuje! Nie wiedziałam ze jest różnica między 0 a 0+. Jutro skocze do apteki i sklepu, jak nie będzie to zamówię. Już byłam bliska zamówienia suavinex zero zero 🥴
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2023, 20:25
-
Ivanka, ja zgadzam się z Karo. Przy KP chyba przynajmniej do RD nie ma jakiejś normy, bo dziecko z cyca je, pije, smoczkuje itd. 😊
Przy MM inaczej, bo jak sie dziecko chce przytulić to sie przytula, jak chce smoka to dostaje. 😉 ale na pewno odnajdziecie w tym wszystkim swoją rutynę, dajcie sobie czas.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Lunaaa, ja z wczesniakiem korzystalam z NUK antykolkowa. 😊
Lunaaa lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
mi CDL poleciła butelkę Lansinoh Natural Wave o małym przepływie 160 ml. rzeczywiście leci wolno, dużo mniej nam się tez ulewa niż np przy Lovi medical. I stosunkowo rzadko się krztusi wiec chyba rzeczywiście jest ok. I skoczek fajny miekki.
Lunaaa lubi tę wiadomość
-
U nas Nuk zalewał małego mlekiem. Dobra jest dla niego neno od laktatora. Zamówiłam dr Brown's z polecenia neurologopedy.
Musimy w ogóle jeszcze raz podciąć wędzidełko i uważać na smoczki i butelki.2004 starsza dzidzia
2016 młodsza dzidzia
Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁
11.2021 cb
2007 cb -
Jak musieliśmy dokarmiać młodego to kupiłam avent natural i dokupiłam dodatkowo właśnie smoczek 0 bo w zestawie był 0+.
Teraz się zastanawiam czy jeśli młody je z butelki „raz na ruski rok” to mimo wszystko powinnam kupić większy smoczek? Czy możemy kontynuować na tym 0+?
Mamy też butelkę z tomme tippe antykolkową i tam jest smoczek 1, ale jej nie używaliśmy.
Cały czas rozmyślam o przejściu na mm 🙈👩🏻 31l.
Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne
2021r. 2x cb 💔 5tc
30.11.2021r. ⏸ 💚
10dpo - beta 82,7 🙏🏻
12dpo - beta 247,6 🥰
15dpo - beta 1163,5 😌
6+1 mamy ❤️ 110/min
13+1 (I prenatalne) 8.1 cm zdrowego chłopaka 💙😍
21+1 (II prenatalne) 434g 💙
29+1 (III prenatalne) 1447g 🥰
41+2 Franciszek jest z nami ❤️ 23.08.2022 3690g, 54cm
-
Olcykowa, ja tez mam czasami myśli o mm... z drugiej strony jak chce wrócić do pracy to i tak muszę go odstawić...
My mamy Philips avent i na 1+ przedstawiliśmy się jak miał 3 miesiące... nie chciałam prędzej, bo się obawiałam ze juz w ogóle przestanie z piersi ciągnąć...27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
U nas młody je z butelki tylko jak muszę wyjść, rzadko ale nigdy nie miał z tym problemu i wyobraźcie sobie ze ostatnio znikąd nagle odrzucił butelkę jak został z mężem (wracałam jak szalona bo płakał mężowi prawie godzinę 😰) 😳 (używaliśmy tą od laktatora neno bueno) Zamówiłam na szybko z chicco taka co przypomina avent natural ale nie chciałam inwestować bo my serio używamy może raz na miesiąc. Jestem ciekawa czy przyjmie ta butelkę czy mu się odwidziało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2023, 17:51
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙