W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymajcie za mnie kciuki, bo będę robiła dziś keczup z cukinii 😁 zobaczymy, co z tego wyjdzie, biorę się za to po raz pierwszy w życiu 🙂
Tak w ogóle to nie wiem jak wytrzymam 3 tygodnie bez podglądania maluszka 😳 teraz miałam widzenie tydzień po tygodniu, to było fajnie 🙂
Jestem też mega ciekawa, czy faktycznie okaże się, że siedzi we mnie mała panienka 🙂 A może jednak kawaler?
Ale i tak już myślę o dziecku jako o niej. Jakoś tak w kościach czułam, że będzie dziewuszka.
Wiecie co, w naszej najbliższej rodzinie mamy same dziewczynki teraz 😁 moja siostra ma dwie (w tym jedną z końca grudnia, więc wszystkie ciuszki będę miała od niej), siostra mojego ma jedną córkę i prawdopodobnie drugą w drodze (termin troszkę przede mną) no i u nas też ma być dziewczynka 🙈
Dziadkowie się chyba nie doczekają wnuka, chyba że z drugim nam się uda 😁
Magdalena, trzymam kciuki aby w końcu poród się rozkręcił ✊
Natka, za Was również trzymam kciuki ✊ oby rozwiązanie się nie przeciągało 🙏Magdalena29, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Noelle wrote:Bebetka H&M. ☺️
Mimo iż od siostry będę miała ciuszki po jej córci, to i tak pewnie kupię ileś nowych ciuszków 🙈 bo mi się wszystkie podobają. Tzn nie wszystkie-ja mam problem z różowym 🙄 niestety dziewczęce ciuszki w znacznej mierze są różowe i będę musiała się nieźle nagimnastykować, żeby znaleźć coś w innych kolorach 😁 Będę kupować chyba takie uniwersalne, jak właśnie ten Bambi 😍 -
Madzia, u mnie terminy praktycznie się pokrywają bo z OM na 14.07 a z USG na 13.07.... ale oprócz twardnienia brzucha co jakiś czas nic się u mnie nie nie dzieje.... Żadnych boli, czop ani drgnie...nie podoba mi się to 🤨 mały mógłby już wyłazić...nie mam ochoty się toczyć do terminu, a co dopiero przenosić....
-
Dziewczyny, tak w ogóle to przepraszam, że tak ostatnio odzywam się trochę "od czapy" i to od czasu do czasu. Ostatnie tygodnie miałam dość dziwne i generalnie nie za bardzo miałam w ogóle moc i chęci, żeby śledzić na bieżąco. Wygląda jednak na to, że wracam w końcu do normalności (jako takiej) i pewnie będę tutaj bardziej regularnie zaglądać 😘🙂
-
Natka95 wrote:Madzia, u mnie terminy praktycznie się pokrywają bo z OM na 14.07 a z USG na 13.07.... ale oprócz twardnienia brzucha co jakiś czas nic się u mnie nie nie dzieje.... Żadnych boli, czop ani drgnie...nie podoba mi się to 🤨 mały mógłby już wyłazić...nie mam ochoty się toczyć do terminu, a co dopiero przenosić....
Natka95 lubi tę wiadomość
-
Natka95 wrote:Madzia, u mnie terminy praktycznie się pokrywają bo z OM na 14.07 a z USG na 13.07.... ale oprócz twardnienia brzucha co jakiś czas nic się u mnie nie nie dzieje.... Żadnych boli, czop ani drgnie...nie podoba mi się to 🤨 mały mógłby już wyłazić...nie mam ochoty się toczyć do terminu, a co dopiero przenosić....
Jak ja Cię rozumiem... jestem już 4 dni po terminie z usg i 1 przed terminem z OM. I nic a nic się nie zanosi 😅 myślałam, że jak w niedziele było rozwarcie na 2 palce i zaczął czop odchodzić to pójdzie szybko i sprawnie. No niestety...
Widać malutka nie jest jeszcze gotowa do wyjścia. Najbardziej się boję, że pójdę w niedzielę i okaże się, że czop wcale nie odszedł a rozwarcie i długość szyjki się nie zmieniły.
Noelle piękna Klarcia 😍 nie mogę się doczekać aż też będę mogła przytulić swojego uparciucha 🥰Noelle lubi tę wiadomość
Madziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
Bebetka ja mam pełno ciuszków po córkach kuzynki a i tak kupowałam jak głupia. 🙈 To było silniejsze…
No i nie chciałam słyszeć o różowych rzeczach… 😂 Teraz młoda ma praktycznie wszystko różowe. 😂 To też było silniejsze…Simons_cat, Bebetka93 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Magdalena jaki krzywulec 😍😂 trochę przeraża mnie ten widok, boje się jaka będzie moja reakcja jak synio będzie na tyle duży żeby mi tak krzywił brzuch 😳
Atena u Ciebie też to śmiesznie wygląda, taka kuleczka 😍
Milka kciuki✊
U mnie z ruchami to jest tak że najbardziej młody rozrabia z rana i wieczorem, w ciągu dnia tylko wtedy jak zjem i się położę 😁
Simons ja tak jak Młoda, kupiłam śpiworek ale wydaje mi się taki dość duży więc na początku dzidziuś będzie spał w rożku ☺️
Noelle ale cudo małe 😍😍 śliczna jest 🥰 jak się czujesz? Jak twoja rana? Goi się? Jak idzie karmienie?
Bebetka u mnie mąż też mówił że na bank będzie dziewczynka, zwracał się do brzucha właśnie jak do dziewczynki no i się facet zdziwił bo w 14 tygodniu dzidziuś pokazał siurdolka 😂 dwa tygodnie potem się przestawiał, że jednak siedzi chłopak 😁
Dziewczyny robimy jakieś zakłady, która pierwsza urodzi? Natka czy Magdalena? 😂😂 Trzymam kciuki żeby jednak dzieciaczki wyszły jak najszybciej ✊😁
Noelle, Simons_cat, Bebetka93, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
My po wizycie położnej - mała waży 3590 a we wtorek miała 3460. 😱
A u mnie dalszy ciąg szwowych historii. 😂 Okazało się, że mój organizm źle reaguje na szwy i postanowił wypchać je z ciała przez co skóra rozeszła się w miejscach szycia głębszych warstw. Poobcinała mi to wszystko co wylazło i kazała dalej smarować tym balsamem bo w środku też mam takie dziury jak tą na zewnątrz. 🙈 Teraz powinno się zacząć goić.
Asiek lubię zakłady. 🤣😁Natka95, Bebetka93, Martyna33, Magdalena29 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle, a weź zrób fotę twojego rogala do karmienia, który ci ucieka spod dziecka, musi być mocno nabity chyba , co? Pierwsze słyszę o takim niewygodnym.. Mam dwa, mały i duży i oba są super..
A Klarcia, cuuuudooooowna w tym kompleciku słodziak nasz wątkowy
Maiałam dziś wizytę. Żłobki i przedszkola zamknięte, mój M płynie na rejsie/spływie rzeką i nie ma go... ja sama z dziećmi...
od rana byłam trochę w nerwach jak to wszystko zgrać logistycznie idąc na wizytę z dziećmi, ale ostatecznie byli grzeczni, najstarszy pilnował najmłodszego w wózku na korytarzu i wyszło ok, uffff.
Weszłam bojowo nastawiona, ale potem się uspokoiłam, bo dotarło do mnie, że to prywatna przychodnia, i jakby mieli mi robić kłopoty, to po prostu nie zarobią przecież na mnie..! I odetchnęłam
Na szybko w skrócie, wody, łożysko, szyjka, wszyściutko ok - waga ponad 1900 jakoś. Dostałam receptę na ten krztusiec, Boostrix jakiś chyba, czy któraś z was też to miała??
Bo kojarzę, że którejś gin źle wypisał, złą szczepionkę, ale za Chiny nie pamiętam jaka była zła a jak dobra...
Tylko znów buźkę miała wtuloną w mój kręgosłup, więc twarzoczaszki nic nie mógł obejrzeć. Chyba tylko na pierwszych prenatalnych miała buzię ogladaną, bo na drugich już też była wciśnięta..
No ale odetchnęlam, dawno nie miałam usg, i powiem wam,
że JAK DOBRZE usłyszeć,
że wszystko DOBRZE
ufff, lecę robić obiadekNoelle, kokoszka31, Simons_cat, Natka95, Bebetka93, Ola-olenka, Magdalena29, Atena37, Lisa_ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny A jak łożysko jest z przodu blisko ujścia w 17 tyg to jest szansa że dzidzia się od nie stanie?
Mały urósł ładnie bo prawie 200g Ale to moje łożysko mu nie pomaga:(25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina, w jaki sposób nie pomaga mu?
Młoda, właśnie, jeszcze jest rożek. Ale czy rożek na noc nie jest też niebezpieczny, gdyby dziecko jakoś zjechało niżej albo przytulilo buzię do boku? 🙈Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
U mnie trochę stres, bo pojawiła się minimalna ilość brązowego śluzu. Wiadomo, ja już panika🙈 ale nic nie boli, młody się rusza to na razie jeszcze żadnego alarmu podnosić nie będę. No, ale, no, niech nie stresuje matki 🥺Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Asiek, sama stawiam na Magdę bo co jak co, ale się biedna dłużej ode mnie męczy 😂 niech idzie po kolei
Annamaria, ja się szczepilam Boostrixem nie wiem czy Nam wspominałaś, macie już wybrane imię dla małej księżniczki?Magdalena29 lubi tę wiadomość
-
Chodzi o to że może bliżej porodu być wciąż przodujace i urodzić się dużo wcześniej.25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Simons_cat wrote:Karloina, w jaki sposób nie pomaga mu?
Młoda, właśnie, jeszcze jest rożek. Ale czy rożek na noc nie jest też niebezpieczny, gdyby dziecko jakoś zjechało niżej albo przytulilo buzię do boku? 🙈
Obrocic jeszcze. A samej glowki nie obrocic tak zeby zatkac sobie buzke. Trzeba bedzie poobserwowac maluszka za dnia jak w tym rozku funkcjonuje mysle.
Karolina lozysko na przedniej scianie nic nie zmienia oporcz tego ze pozniej ruchy sie czuje chyba. A to ze jest nisko to normalne jeszcze i ma czas spokojnie zeby sie podniesc w miare jak macica bedzie rosla i sie podnosila. jedynie lozysko przodujace czyli zachodzace na ujscie szyjki jest wskazaniem do cc z tego co sie orientuje.
Anna dobrze, ze wszystko dobrze ❤️
Simons a bierzesz jeszcze lutke czy cos? Moze podraznienie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 16:19
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Karloina wrote:Dziewczyny A jak łożysko jest z przodu blisko ujścia w 17 tyg to jest szansa że dzidzia się od nie stanie?
Mały urósł ładnie bo prawie 200g Ale to moje łożysko mu nie pomaga:(
Karloina, łożysko to łożysko, spełnia swoją funkcję i odżywia dziecko, inaczej by nie rósł!
I powiem ci, że łożysko "blisko ujścia" to nie jest jeszcze medycznie to samo co łożysko "zachodzące na ujście szyjki macicy". Jeśli masz tak jak napisałaś, to nie jest źle i na moje może się przesunąć wyżej
Czekaj spokojnie do kolejnego usg i pytaj ginekologa, kciuczymy tu, żeby się podniosło, do 20-21 tc ma czas
Simons, a ty bierzesz coś dopochwowo, żeby to mogło być od podrażnienia naczynka jakiegoś wewnątrz pochwy? Miałaś raz tylko, czy kilkoma podtarciami jest ten śluz brązowy?
Noelle, a widzisz, moje rogale mają zwężane te końcówki, nie takie okrągłe. Są cieńsze i się nic nie wysuwa, układają się i jakoś zakotwiczają mi wygodnie pode mną i dzieckiem, może diabeł tkwi w takich szczegółach właśnie..?Karloina lubi tę wiadomość