W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymajcie za mnie kciuki, bo będę robiła dziś keczup z cukinii 😁 zobaczymy, co z tego wyjdzie, biorę się za to po raz pierwszy w życiu 🙂
Tak w ogóle to nie wiem jak wytrzymam 3 tygodnie bez podglądania maluszka 😳 teraz miałam widzenie tydzień po tygodniu, to było fajnie 🙂
Jestem też mega ciekawa, czy faktycznie okaże się, że siedzi we mnie mała panienka 🙂 A może jednak kawaler?
Ale i tak już myślę o dziecku jako o niej. Jakoś tak w kościach czułam, że będzie dziewuszka.
Wiecie co, w naszej najbliższej rodzinie mamy same dziewczynki teraz 😁 moja siostra ma dwie (w tym jedną z końca grudnia, więc wszystkie ciuszki będę miała od niej), siostra mojego ma jedną córkę i prawdopodobnie drugą w drodze (termin troszkę przede mną) no i u nas też ma być dziewczynka 🙈
Dziadkowie się chyba nie doczekają wnuka, chyba że z drugim nam się uda 😁
Magdalena, trzymam kciuki aby w końcu poród się rozkręcił ✊
Natka, za Was również trzymam kciuki ✊ oby rozwiązanie się nie przeciągało 🙏Magdalena29, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Noelle wrote:Bebetka H&M. ☺️
Mimo iż od siostry będę miała ciuszki po jej córci, to i tak pewnie kupię ileś nowych ciuszków 🙈 bo mi się wszystkie podobają. Tzn nie wszystkie-ja mam problem z różowym 🙄 niestety dziewczęce ciuszki w znacznej mierze są różowe i będę musiała się nieźle nagimnastykować, żeby znaleźć coś w innych kolorach 😁 Będę kupować chyba takie uniwersalne, jak właśnie ten Bambi 😍 -
Madzia, u mnie terminy praktycznie się pokrywają bo z OM na 14.07 a z USG na 13.07.... ale oprócz twardnienia brzucha co jakiś czas nic się u mnie nie nie dzieje.... Żadnych boli, czop ani drgnie...nie podoba mi się to 🤨 mały mógłby już wyłazić...nie mam ochoty się toczyć do terminu, a co dopiero przenosić....
-
Dziewczyny, tak w ogóle to przepraszam, że tak ostatnio odzywam się trochę "od czapy" i to od czasu do czasu. Ostatnie tygodnie miałam dość dziwne i generalnie nie za bardzo miałam w ogóle moc i chęci, żeby śledzić na bieżąco. Wygląda jednak na to, że wracam w końcu do normalności (jako takiej) i pewnie będę tutaj bardziej regularnie zaglądać 😘🙂
-
Natka95 wrote:Madzia, u mnie terminy praktycznie się pokrywają bo z OM na 14.07 a z USG na 13.07.... ale oprócz twardnienia brzucha co jakiś czas nic się u mnie nie nie dzieje.... Żadnych boli, czop ani drgnie...nie podoba mi się to 🤨 mały mógłby już wyłazić...nie mam ochoty się toczyć do terminu, a co dopiero przenosić....
Natka95 lubi tę wiadomość
-
Natka95 wrote:Madzia, u mnie terminy praktycznie się pokrywają bo z OM na 14.07 a z USG na 13.07.... ale oprócz twardnienia brzucha co jakiś czas nic się u mnie nie nie dzieje.... Żadnych boli, czop ani drgnie...nie podoba mi się to 🤨 mały mógłby już wyłazić...nie mam ochoty się toczyć do terminu, a co dopiero przenosić....
Jak ja Cię rozumiem... jestem już 4 dni po terminie z usg i 1 przed terminem z OM. I nic a nic się nie zanosi 😅 myślałam, że jak w niedziele było rozwarcie na 2 palce i zaczął czop odchodzić to pójdzie szybko i sprawnie. No niestety...
Widać malutka nie jest jeszcze gotowa do wyjścia. Najbardziej się boję, że pójdę w niedzielę i okaże się, że czop wcale nie odszedł a rozwarcie i długość szyjki się nie zmieniły.
Noelle piękna Klarcia 😍 nie mogę się doczekać aż też będę mogła przytulić swojego uparciucha 🥰Noelle lubi tę wiadomość
Madziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
Bebetka ja mam pełno ciuszków po córkach kuzynki a i tak kupowałam jak głupia. 🙈 To było silniejsze…
No i nie chciałam słyszeć o różowych rzeczach… 😂 Teraz młoda ma praktycznie wszystko różowe. 😂 To też było silniejsze…Simons_cat, Bebetka93 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Magdalena jaki krzywulec 😍😂 trochę przeraża mnie ten widok, boje się jaka będzie moja reakcja jak synio będzie na tyle duży żeby mi tak krzywił brzuch 😳
Atena u Ciebie też to śmiesznie wygląda, taka kuleczka 😍
Milka kciuki✊
U mnie z ruchami to jest tak że najbardziej młody rozrabia z rana i wieczorem, w ciągu dnia tylko wtedy jak zjem i się położę 😁
Simons ja tak jak Młoda, kupiłam śpiworek ale wydaje mi się taki dość duży więc na początku dzidziuś będzie spał w rożku ☺️
Noelle ale cudo małe 😍😍 śliczna jest 🥰 jak się czujesz? Jak twoja rana? Goi się? Jak idzie karmienie?
Bebetka u mnie mąż też mówił że na bank będzie dziewczynka, zwracał się do brzucha właśnie jak do dziewczynki no i się facet zdziwił bo w 14 tygodniu dzidziuś pokazał siurdolka 😂 dwa tygodnie potem się przestawiał, że jednak siedzi chłopak 😁
Dziewczyny robimy jakieś zakłady, która pierwsza urodzi? Natka czy Magdalena? 😂😂 Trzymam kciuki żeby jednak dzieciaczki wyszły jak najszybciej ✊😁
Noelle, Simons_cat, Bebetka93, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
My po wizycie położnej - mała waży 3590 a we wtorek miała 3460. 😱
A u mnie dalszy ciąg szwowych historii. 😂 Okazało się, że mój organizm źle reaguje na szwy i postanowił wypchać je z ciała przez co skóra rozeszła się w miejscach szycia głębszych warstw. Poobcinała mi to wszystko co wylazło i kazała dalej smarować tym balsamem bo w środku też mam takie dziury jak tą na zewnątrz. 🙈 Teraz powinno się zacząć goić.
Asiek lubię zakłady. 🤣😁Natka95, Bebetka93, Martyna33, Magdalena29 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle, a weź zrób fotę twojego rogala do karmienia, który ci ucieka spod dziecka, musi być mocno nabity chyba , co? Pierwsze słyszę o takim niewygodnym.. Mam dwa, mały i duży i oba są super..
A Klarcia, cuuuudooooowna w tym komplecikusłodziak nasz wątkowy
Maiałam dziś wizytę. Żłobki i przedszkola zamknięte, mój M płynie na rejsie/spływie rzeką i nie ma go... ja sama z dziećmi...
od rana byłam trochę w nerwach jak to wszystko zgrać logistycznie idąc na wizytę z dziećmi, ale ostatecznie byli grzeczni, najstarszy pilnował najmłodszego w wózku na korytarzu i wyszło ok, uffff.
Weszłam bojowo nastawiona, ale potem się uspokoiłam, bo dotarło do mnie, że to prywatna przychodnia, i jakby mieli mi robić kłopoty, to po prostu nie zarobią przecież na mnie..! I odetchnęłam
Na szybko w skrócie, wody, łożysko, szyjka, wszyściutko ok - waga ponad 1900 jakoś. Dostałam receptę na ten krztusiec, Boostrix jakiś chyba, czy któraś z was też to miała??
Bo kojarzę, że którejś gin źle wypisał, złą szczepionkę, ale za Chiny nie pamiętam jaka była zła a jak dobra...
Tylko znów buźkę miała wtuloną w mój kręgosłup, więc twarzoczaszki nic nie mógł obejrzeć. Chyba tylko na pierwszych prenatalnych miała buzię ogladaną, bo na drugich już też była wciśnięta..
No ale odetchnęlam, dawno nie miałam usg, i powiem wam,
że JAK DOBRZE usłyszeć,
że wszystko DOBRZE
ufff, lecę robić obiadekNoelle, kokoszka31, Simons_cat, Natka95, Bebetka93, Ola-olenka, Magdalena29, Atena37, Lisa_ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny A jak łożysko jest z przodu blisko ujścia w 17 tyg to jest szansa że dzidzia się od nie stanie?
Mały urósł ładnie bo prawie 200g Ale to moje łożysko mu nie pomaga:(25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina, w jaki sposób nie pomaga mu?
Młoda, właśnie, jeszcze jest rożek. Ale czy rożek na noc nie jest też niebezpieczny, gdyby dziecko jakoś zjechało niżej albo przytulilo buzię do boku? 🙈Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
U mnie trochę stres, bo pojawiła się minimalna ilość brązowego śluzu. Wiadomo, ja już panika🙈 ale nic nie boli, młody się rusza to na razie jeszcze żadnego alarmu podnosić nie będę. No, ale, no, niech nie stresuje matki 🥺Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Asiek, sama stawiam na Magdę bo co jak co, ale się biedna dłużej ode mnie męczy 😂 niech idzie po kolei
Annamaria, ja się szczepilam Boostrixemnie wiem czy Nam wspominałaś, macie już wybrane imię dla małej księżniczki?
Magdalena29 lubi tę wiadomość
-
Chodzi o to że może bliżej porodu być wciąż przodujace i urodzić się dużo wcześniej.25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Simons_cat wrote:Karloina, w jaki sposób nie pomaga mu?
Młoda, właśnie, jeszcze jest rożek. Ale czy rożek na noc nie jest też niebezpieczny, gdyby dziecko jakoś zjechało niżej albo przytulilo buzię do boku? 🙈
Obrocic jeszcze. A samej glowki nie obrocic tak zeby zatkac sobie buzke. Trzeba bedzie poobserwowac maluszka za dnia jak w tym rozku funkcjonuje mysle.
Karolina lozysko na przedniej scianie nic nie zmienia oporcz tego ze pozniej ruchy sie czuje chyba. A to ze jest nisko to normalne jeszcze i ma czas spokojnie zeby sie podniesc w miare jak macica bedzie rosla i sie podnosila.jedynie lozysko przodujace czyli zachodzace na ujscie szyjki jest wskazaniem do cc z tego co sie orientuje.
Anna dobrze, ze wszystko dobrze ❤️
Simons a bierzesz jeszcze lutke czy cos? Moze podraznienie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 16:19
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Karloina wrote:Dziewczyny A jak łożysko jest z przodu blisko ujścia w 17 tyg to jest szansa że dzidzia się od nie stanie?
Mały urósł ładnie bo prawie 200g Ale to moje łożysko mu nie pomaga:(
Karloina, łożysko to łożysko, spełnia swoją funkcję i odżywia dziecko, inaczej by nie rósł!
I powiem ci, że łożysko "blisko ujścia" to nie jest jeszcze medycznie to samo co łożysko "zachodzące na ujście szyjki macicy". Jeśli masz tak jak napisałaś, to nie jest źlei na moje może się przesunąć wyżej
Czekaj spokojnie do kolejnego usg i pytaj ginekologa, kciuczymy tu, żeby się podniosło, do 20-21 tc ma czas
Simons, a ty bierzesz coś dopochwowo, żeby to mogło być od podrażnienia naczynka jakiegoś wewnątrz pochwy? Miałaś raz tylko, czy kilkoma podtarciami jest ten śluz brązowy?
Noelle, a widzisz, moje rogale mają zwężane te końcówki, nie takie okrągłe. Są cieńsze i się nic nie wysuwa, układają się i jakoś zakotwiczają mi wygodnie pode mną i dzieckiem, może diabeł tkwi w takich szczegółach właśnie..?Karloina lubi tę wiadomość