X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Ola-olenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was dziewczyny na bieżąco ale nie mam sily sie udzielać mam jakiś kryzys...😓 moglabym w tej ciąży góry przenosić z moja energia a i tak w ostatnim czasie ciagle cos wychodzi. Cukrzyce udaje mi sie opanowac tylko dzieki ciaglemu zwiekszaniu dawki insuliny i odstawianiu kolejnych produktów. Ostatnio nawet ryż brazowy odpada. Nie wiem jak to będzie dalej gdzie na te chwile jedyne produkty w miare ok to chuda wedlina nabial chrupkie pieczywo surowe warzywa. Brzuch mam niewielki mloda siedzi na szyjce przez co musze znalezc zloty srodek między aktywnoscia a odpoczynkiem bo u mnie brak ruchu to kosmiczne cukry. Do tego dochodza masakryczne bole nog w pozycji lezacej. Przez diete w ciagu ostatnich 3 tyg mloda spadla z 60centyla na 40. W 28 tyg waży 1160g.
    Przepraszam że taki zalpost wyszedl. Mam dola

• asiek96 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda to będziesz miała poród i czas po porodzie full wypas 😁
    Ja na zajęcia ze szkoły rodzenia "latam" już od 18 tygodnia, zajęcia są online ale ciekawe wykłady są :) Prowadzą je moje położne środowiskowe, które pracują w szpitalu w którym chce rodzic więc spoko 😁

Szona ja chyba biorę neno Angelo, widziałam recenzje na YouTube, czytałam opinie i wydaje mi się serio spoko, ta trzecia faza robi robotę, plus jest bardzo cichutki i ta lampka 😁 jeszcze raz dzięki dziewczyny za polecajke bo połowa ceny tego co wcześniej wybrałam 😁

kokoszka31, szona, Simons_cat lubią tę wiadomość

7b0959fad6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) mama niestety nie pamieta mojej szczepionki ale tak jak w necie czytalam wiekszych niepozadanych objawow nie powoduje...
    Takze mysleza tydzien - dwa sie zaszczepimy 😁

A czy korzystalyscie kiedys z apki ETSY ?
    Jest tam tak wiele pieknosci recznie robionych i nie tylko 🥰♥️ jestem zachwycona...chociaz niektore ceny sa dosc spore to wydaje sie to i tak unikatowe💜 kategoria BABY jest idealna... 🙈🥰 po co ja tam wchodzilam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2021, 00:59

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-olenka wrote:
    Czytam Was dziewczyny na bieżąco ale nie mam sily sie udzielać mam jakiś kryzys...😓 moglabym w tej ciąży góry przenosić z moja energia a i tak w ostatnim czasie ciagle cos wychodzi. Cukrzyce udaje mi sie opanowac tylko dzieki ciaglemu zwiekszaniu dawki insuliny i odstawianiu kolejnych produktów. Ostatnio nawet ryż brazowy odpada. Nie wiem jak to będzie dalej gdzie na te chwile jedyne produkty w miare ok to chuda wedlina nabial chrupkie pieczywo surowe warzywa. Brzuch mam niewielki mloda siedzi na szyjce przez co musze znalezc zloty srodek między aktywnoscia a odpoczynkiem bo u mnie brak ruchu to kosmiczne cukry. Do tego dochodza masakryczne bole nog w pozycji lezacej. Przez diete w ciagu ostatnich 3 tyg mloda spadla z 60centyla na 40. W 28 tyg waży 1160g.
    Przepraszam że taki zalpost wyszedl. Mam dola

Współczuję najmocniej 😩 te cukry utrzymać w ryzach to naprawdę wielkie wyzwanie.. a masą ciała małej się nie martw za bardzo na zapas.. od 40 centyla do 10 jeszcze bardzo daleko.. dla pocieszenia, nim się obejrzymy już będziemy na porodówce.. zostało mało czasu, zleci jak szalony. Te wszystkie trudy i smutki niedługo zostaną Ci wynagrodzone 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2021, 02:18

age.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, że żądam głupie pytanie, ale muszę, bo zwariuje. Ktoś mi musi to napisać chyba, zebym się uspokoiła.

Ból miesiaczkowy jest naturalny? Albo może być podobny do tego związanego ze wzdeciami?

szona lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa, ja bóle miesiączkowe miałam z różnym nasileniem praktycznie przez całą ciążę.
    Jeśli coś Cię niepokoi, to weź nospę, albo ewentualnie napisz do lekarza 😉

Księgowa, Noelle lubią tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek96 wrote:
    Ja na zajęcia ze szkoły rodzenia "latam" już od 18 tygodnia, zajęcia są online ale ciekawe wykłady są :) Prowadzą je moje położne środowiskowe, które pracują w szpitalu w którym chce rodzic więc spoko 😁
    Asiek Ty wybierasz któryś szpital w Lublinie, Świdnik czy jakiś jeszcze inny szpital?

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mowa o laktatorach to może jako mama kpi która pompuje 8razy dziennie już 6,5 miesiąca chce Wam napisać, abyście kupowały podwojny laktator. Naprawdę zaoszczędzicie mnóstwo czasu. Niektóre Dziewczyny z pojedynczym laktatorem na drugi zakładają kolektor czyli magiczną butelkę I też się sprawdza, ale ściąganie trwa 2 razy dłużej więc jeśli ściąga się co 2,5 lub co 3 godziny to naprawde jest różnica. Któraś dziewczyna tu pytała o muszle kontra magiczną butelka. No to muszle są to raczej osłonki a zbieranie do nich mleka to tak przy okazji no i ja bym z muszli mleka uzbieranegi nie podała dziecku natomiast kolektor czyli magiczną butelka jest przeznaczona do zbierania mleka, zakładając ją wytwarza się podciśnienie i mleko też dużo lepiej leci.

Cecylia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bebetka93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa, taki ból jest normalny (jeżeli nie jest jakoś bardzo intensywny). Mamcica się powiększa, więc nie obędzie się to bez echa 🙂

Księgowa lubi tę wiadomość

* starania od 10.2020
    * pozytywny test ciążowy 01.2021
    * ciąża obumarła, zabieg łyżeczkowania 03.2021

*24.04.2021 II !
    *11.05.2021 mamy serduszko <3

8p3ogywll1r5jmhn.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiegowa, podobno to zupełnie normalny ból ☺️ teraz już co chwile coś Cię będzie bolec/kłuć :P

Szonka, witam w klubie, ja tez rozkminiam czy uno czy angelo. Z jednej strony planuje korzystac bardzo sporadycznie, bardziej na początku laktacji np w szpitalu, z drugiej różnica w cenie nie jest aż taka duża przecież… No i tak siedzę i myśle 😂 A kupuje laktator w 15tc bo u mnie na Ukrainie cena jest x3 :D

szona, Księgowa lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • szona Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Dziewczyny, wiem, że żądam głupie pytanie, ale muszę, bo zwariuje. Ktoś mi musi to napisać chyba, zebym się uspokoiła.

Ból miesiaczkowy jest naturalny? Albo może być podobny do tego związanego ze wzdeciami?

Tak, miałam go sporo czasu i bardzo mnie wnerwiał. To jedyny moment ciąży, gdy pozwoliłam sobie na nospę, bo bym inaczej zwariowała.

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Bebetka93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś obudziłam się w znacznie lepszej formie i od razu zmierzyłam sobie ciśnienie.. 120/75 tak więc moja sflaczalość raczej jest spowodowana właśnie niskim ciśnieniem. Wczoraj wzięłam tylko 2 tabletki magnezu. Dzisiaj już nie biorę. W poniedziałek zrobię krew i będę wiedziała, czy w ogóle powinnam go nadal brać.

Simons_cat lubi tę wiadomość

* starania od 10.2020

*24.04.2021 II !

8p3ogywll1r5jmhn.png
  • Justyna.Optyk Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola Oleńka czy cukry po posiłkach też ciężko Ci opanować ? Bierzesz też insulinę doposilkowa ?
    Powiem Ci, że ja nigdy nie mialam problemu z cukrami po posiłku, a wierz mi, jem wszystko (no słodycze odpadają).
    Mi moja diabetolog powiedziała, że najważniejsze to nie być głodnym. Wiem, że cukrzyca potrafi rozregulować wszystko, i cukrzyca cukrzycy nierówna... Ale powiem Ci, że jeśli dziecko spada troszeczke to myślę, że nie powinnaś się denerwować jeśli raz na jakiś czas ujrzysz na glukometrze 150 czy coś :)

wnidupjyplv8ipq3.png

Hanusia, 3870g czystego szczęścia, 57cm miłości ❤️
    39+3 tc
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka ja przy czestoskurczacj na codzień mam ciśnienie 90/60 I jak teraz były te upały to slablam. Musiałam w domu siedzieć. Od liceum choruje na częstoskurcz nadkomorowy i jestem po nieudanych ablacjach. W ciąży zdarzają się napady. Nie jestem pod opieką kardiologa, wizyta dopiero w pod koniec sierpnia.
    Ale mój lekarz twierdzi że w ciąży będzie to się zdarzać. A te czestoskurcze wzięły się ze stresu ze szkolnej ławki.

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny jak mowa o laktatorach to może jako mama kpi która pompuje 8razy dziennie już 6,5 miesiąca chce Wam napisać, abyście kupowały podwojny laktator. Naprawdę zaoszczędzicie mnóstwo czasu. Niektóre Dziewczyny z pojedynczym laktatorem na drugi zakładają kolektor czyli magiczną butelkę I też się sprawdza, ale ściąganie trwa 2 razy dłużej więc jeśli ściąga się co 2,5 lub co 3 godziny to naprawde jest różnica. Któraś dziewczyna tu pytała o muszle kontra magiczną butelka. No to muszle są to raczej osłonki a zbieranie do nich mleka to tak przy okazji no i ja bym z muszli mleka uzbieranegi nie podała dziecku natomiast kolektor czyli magiczną butelka jest przeznaczona do zbierania mleka, zakładając ją wytwarza się podciśnienie i mleko też dużo lepiej leci.

Zdecydowanie ma to sens, ale jak przewidzieć przed porodem czy w ogóle to KP lub KPI będzie.. a laktatory podwójne jednak są dużo droższe.. może się okazać że to totalnie zbędny gadżet, a odsprzedać jest bardzo ciężko

Simons_cat, szona lubią tę wiadomość

age.png
  • Ola-olenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna.Optyk wrote:
    Ola Oleńka czy cukry po posiłkach też ciężko Ci opanować ? Bierzesz też insulinę doposilkowa ?
    Powiem Ci, że ja nigdy nie mialam problemu z cukrami po posiłku, a wierz mi, jem wszystko (no słodycze odpadają).
    Mi moja diabetolog powiedziała, że najważniejsze to nie być głodnym. Wiem, że cukrzyca potrafi rozregulować wszystko, i cukrzyca cukrzycy nierówna... Ale powiem Ci, że jeśli dziecko spada troszeczke to myślę, że nie powinnaś się denerwować jeśli raz na jakiś czas ujrzysz na glukometrze 150 czy coś :)

No wlasnie po posilku jest trudno z wizyty na wizytę jest eliminacja produktow i insulina do kazdego posilku. Pewnie bedzie zwiekszenie dawki bo bez zmiany diety przy tych samych produktach cukry rosną. Wczoraj na 4j insuliny ryż brazowy z warzywami mi wywalil cukier na 180. Nawet nie chce myslec co by bylo bez insuliny. Odpada każdy rodzaj chleba, produkty mączne- tzn moge zjesc ale zeby cukier byl ok to sa mikro ilosci a tez mam zalecenia że nie mogę byc glodna.

• Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszka31 wrote:
    Zdecydowanie ma to sens, ale jak przewidzieć przed porodem czy w ogóle to KP lub KPI będzie.. a laktatory podwójne jednak są dużo droższe.. może się okazać że to totalnie zbędny gadżet, a odsprzedać jest bardzo ciężko
    Ostatnio ogladalam na zaufaj poloznej, ze w przypadku mam blizniakow lub od razu planujacych karmienie typu kpi poleca elektryczny na 2 piersi. W przypadku mam z jednym bobkiem poleca reczny - gdy problemow brak poleca reczny na sporadyczne odciganiecia lub elektryczny w przypadku poczatkowych problemow laktacyjnych i odciagania mleka pod katem sporadycznego kpi. Do kupienia juz po porodzie

Ja chce kupic jeszcze przed zeby zabrac do szpitala juz, mocno sie zastanawialam ale nie ma sensu dla mnie kupowac na 2 piersi. Nie planuje kpi tylko od czasu do czasu butla. Przewiduje problemy, ale nie jakies kolosalne. Jak problemy beda duze, ciezkie i okropnie meczace to po prostu przejde na mm. Wiec mysle ze dla mnie najlepszym rozwiazaniem bedzie elektryczny na 1 piers.

Ja zastanawiam sie mieszy neno bella a tym nowym angelo 🤔🤔 patrze teraz i ten angelo jest duzo ciezszy niz uno - prawie 100gram, wazy prawie tyle co neno bella, z tym ze przy bella przy piersi trzyma sie sama butelke z lejkiem wiec duuzo mniejszy ciezar niz przy camino. 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2021, 10:35

Simons_cat lubi tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiegowa na tym etapie bol miesiaczkowy jest normalny - odpoczynek, magnez (zwlaszcza w upaly), nospa. Nie boj sie tego brac, z kliniki mialam wykaz nospy 3x dziennie zapobiegawczo po prostu. Takze jak czujesz sie gorzej to lepiej wziac niz sie stresowac skurczami miesiaczkowymi. Pamietaj, ze magnezem trzeba wysycic organizm i pozniej go stale wysycac a nospa dziala od reki (slowa mojego gina)
    Ja takie sporadyczne bole miesiaczkowe mialam chyba caly 1szy trymestr. :)

Ola wspolczuje Ci z ta cukrzyca :( musisz sie strasznie nakombinowac z posilkami, podziwiam ❤️ Ae waga malej sie nie martw, jest w samym srodeczku praktycznie wiec idealnie. Moj mlody skacze miedzy 60 a 20 percentylem mniej wiecej w zaleznosci kto i kiedy zmierzy 🤷🏻‍♀️ A dzieciaki tez czasem rosna skokowo.

Z tymi kolataniami serca tez macie nieciekawie. Mi sie zdarzylo tylko pare razy w trakcie ciazy. U mnie problemu niskiego cisnienia nie ma. Raczej musze pilnowac zeby nie bylo za wysokie 😔

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Bebetka93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ja wcześniej nie miałam takich problemów...
    Zrobię sobie badanie krwi i zobaczę, co z tym magnezem, bo widzę korelację pomiędzy zwiększeniem jego dawki a moim samopoczuciem.
    W ogóle współczuję tych osłabnięć. Ja na szczęście jeszcze nie miałam tak, że czułam, że za chwilę zemdleję. W dzieciństwie miałam trochę z tym problem, ale teraz już mi się to nie zdarza.

* starania od 10.2020

*24.04.2021 II !

8p3ogywll1r5jmhn.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak chce się kupe to bolą mnie jelita i potrafię zaslabnac z bólu. Ostatnio na wizycie dowiedziałam się że to przez niskie ciśnienie.
    Także ciężko Ale basen pomaga;)
    Z tymi kolataniami serca trzeba uważać Ale też więcej pompujemy i stąd takie coś .
    Najlepiej umów się do lekarza, zobaczysz co Ci powie;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ