W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem dziewczyny czy obserwujecie akademie plodnosci i profil zosi ale jej dzisiejszy post mnie zmiotl z nog 🥺🥺🥺 nie lubie wpadac na takie historie teraz bo od razu robia mi sieczke z mozgu.13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Bebetka ja jestem chyba ostatnią osobą, żeby Ci doradzić. Tyle co zaczęłam i w sumie to sama nie wiem co robię. Ale nie chciałam zgłupieć w tych wszystkich dietach, przepisać i milionie sprzecznych informacji, więc postanowiłam podejść minimalistycznie. Wywaliłam białe pieczywo i mąkę, przeszłam na pełnoziarniste (aczkolwiek nie ma ciemnego pieczywa które nie wywaliłoby mi cukier. Kupuję te specjalne dla cukrzyków i jest tragedia, ale musisz na sobie sprawdzić). Staram się jeść dużo warzyw, kiszonek. Pilnuję żeby nie było za dużych odstępów między posiłkami. No i pozbyłam się cukru. Zdarzy mi się ulec jakiemuś cukierkowi, ale rzadko. Uwielbiam słodkie, więc to było dla mnie trudne. Pamiętam, że potrafiłam słodzić herbatę 3 łyżeczkami (!) teraz jeśli piję to gorzką. Tak samo wyrzuciłam wszystkie słodkie napoje gazowane. Zostałam przy wodzie. Ryż, makaron też ciemny.
Bebetka93 lubi tę wiadomość
-
Mlodamezatka wrote:Nie wiem dziewczyny czy obserwujecie akademie plodnosci i profil zosi ale jej dzisiejszy post mnie zmiotl z nog 🥺🥺🥺 nie lubie wpadac na takie historie teraz bo od razu robia mi sieczke z mozgu.
Tak. Myśle o tym od rana. Z Zosią i Anią pisałam od początku swojej ciąży. Rozmawiałyśmy też wcześniej wiele razy o dietach. Nie mogę dziś w ogóle się skupić
Młoda, kiedy wizytujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 11:20
-
Miśka, to może nie najlepsza jakosc, wiadomo, że z ciasta głęboko mrożonego... Ale mi cukru nie wywalało po chlebie żytnim z Kauflandu. Wygląda jak wyjęty z keksowki i kosztuje ok 2.50 (chyba że teraz podrożał, dawno go kupowałam).
-
Justyna.Optyk wrote:Miśka, to może nie najlepsza jakosc, wiadomo, że z ciasta głęboko mrożonego... Ale mi cukru nie wywalało po chlebie żytnim z Kauflandu. Wygląda jak wyjęty z keksowki i kosztuje ok 2.50 (chyba że teraz podrożał, dawno go kupowałam).
Nie mam nigdzie blisko Kauflandu, ale może namówię mojego żeby mi podskoczył kiedyś po pracy. Chociaż powiem Ci, że nie chce mi się chyba już próbować. Ja nawet nie jestem wielką fanką chleba, nie wiem czy nie wyrzucę go ze śniadań jakoś. Chociaż mnie po chrupkim nie wyrzuca cukru, a raczej słabe ma opinie. Tylko znowu pytanie czy nie wywala, bo jest ok, czy zdąży spaść. -
szona wrote:Tak. Myśle o tym od rana. Z Zosią i Anią pisałam od początku swojej ciąży. Rozmawiałyśmy też wcześniej wiele razy o dietach. Nie mogę dziś w ogóle się skupić
Młoda, kiedy wizytujesz?
A na dodatek ja jak zwykle projektuje takie zdarzenia na siebie. Zastanawiam sie co tam poszlo nie tak i znow dochodzi kolejny strach o wlasny porod i co po nim 🥺
Ide za tydzien rowno. W 37+2.
Ale do porodu jestem juz w 100% gotowa. Mam wszystkie badania, wymaz gbs, torbe i wgl. Wszystko jest gotowe i czeka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 11:29
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Mlodamezatka wrote:Ja tez z nimi pisalam i wgl 🥺 Nie wiadomo ile tc to bylo ale mam nadzieje, ze Basienka da rade 🥺🙏🏼
A na dodatek ja jak zwykle projektuje takie zdarzenia na siebie. Zastanawiam sie co tam poszlo nie tak i znow dochodzi kolejny strach o wlasny porod i co po nim 🥺
Ide za tydzien rowno. W 37+2.
Ale do porodu jestem juz w 100% gotowa. Mam wszystkie badania, wymaz gbs, torbe i wgl. Wszystko jest gotowe i czeka.
Wydaje mi się, że to chyba wysoki tc byłw ostatnim poście pisała, że już podpisywała zgody na znieczulenie, że miała ktg. Ja też analizowałam skąd się bierze infekcja u takiego Maleństwa. Trzymam za Basię kciuki najmocniej jak umiem.
-
Młoda, wiesz w którym Tc Zosia była? Jakoś po 20 Tc chyba no nie? Brzuszek miała malutki jeszcze, nie umiem ocenić tak na oko.. Jejku, oby było ok...
-
Annamaria wrote:Młoda, wiesz w którym Tc Zosia była? Jakoś po 20 Tc chyba no nie? Brzuszek miała malutki jeszcze, nie umiem ocenić tak na oko.. Jejku, oby było ok...
O ciąży napisała w maju i brzuszek był już całkiem widoczny. Także myślę, że to był już finisz -
Szona, aaa, faktycznie, pomyliłam ją z Anią, ona jest w młodszej ciąży...!
Mam nadzieję, że za chwilę przeczytamy od nich dobre wieści..szona lubi tę wiadomość
-
Ja też czytałam post Zosi, nawet jak myślę o tym to łezki lecą
Dzięki dziewczyny, czuję trochę większy spokój...
I mam pytanie do dziewczyn co biorą albo brały luteinę dowcipną - ogólnie nasiliły mi się uplawy, typowo wodne, bez koloru. Szczególnie rano - dziś to naprawdę trochę więcej, wręcz zaczęłam panikować ze to płyn owodniowy 🙄... Czy ta luteina na was też tak wpływała? -
Ayayanee wrote:Ja też czytałam post Zosi, nawet jak myślę o tym to łezki lecą
I mam pytanie do dziewczyn co biorą albo brały luteinę dowcipną - ogólnie nasiliły mi się uplawy, typowo wodne, bez koloru. Szczególnie rano - dziś to naprawdę trochę więcej, wręcz zaczęłam panikować ze to płyn owodniowy 🙄... Czy ta luteina na was też tak wpływała?
Ja mam bez luteiny takie wodniste upławypodobno norma, w ciąży tak bywa
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
szona wrote:O ciąży napisała w maju i brzuszek był już całkiem widoczny. Także myślę, że to był już finisz
Tez mi po glowie chodzi co z ta infekcja u malej. Skad to. I co mozna zrobic zeby zapobiec. Zaczelam sie zastanawiac czy np nie zrobic wymazow sobie czy cos. Zwlaszcza jak Tobie szonka wyszla utajona candidia. 😞13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
szona wrote:Wydaje mi się, że to chyba wysoki tc był
w ostatnim poście pisała, że już podpisywała zgody na znieczulenie, że miała ktg. Ja też analizowałam skąd się bierze infekcja u takiego Maleństwa. Trzymam za Basię kciuki najmocniej jak umiem.
-
I mam pytanie do dziewczyn co biorą albo brały luteinę dowcipną - ogólnie nasiliły mi się uplawy, typowo wodne, bez koloru. Szczególnie rano - dziś to naprawdę trochę więcej, wręcz zaczęłam panikować ze to płyn owodniowy 🙄... Czy ta luteina na was też tak wpływała?
W ciazy zwieksza sie ilosc wydzieliny i czesto tez bardziej „uplynnia” a lutka tylko to jeszcze wzmaga.13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Jeśli wyniki krwi są dobre to czy warto osobno robić badanie żelaza? Zastanawiam się przed następną wizyta czy nie zrobić bo w sumie nie sumplementuje osobno żelaza. Biorę tylko Prenatal Duo + 2000 j wit. D3
I czy samo badanie żelaza wystarczy czy jeszcze coś warto zbadać? -
K&K wrote:Jeśli wyniki krwi są dobre to czy warto osobno robić badanie żelaza? Zastanawiam się przed następną wizyta czy nie zrobić bo w sumie nie sumplementuje osobno żelaza. Biorę tylko Prenatal Duo + 2000 j wit. D3
I czy samo badanie żelaza wystarczy czy jeszcze coś warto zbadać?
Jeśli chcesz badać to proponuję ferrytynę, nie żelazo.K&K lubi tę wiadomość
-
Martyna, Młoda... Ufff....
Właśnie też bym to tak nazwała. Totalna powódź aż pomyślałam sobie - czy ja popuściłam czy co to 🤦🏻♀️ chyba też kupię te paseczki lakmusowe żeby 'nieocipieć' 🤣 kupię normalnie w aptece? -
Bebetka ja na samej diecie to bylam bardzo krotko bo gdzieś kolo 16tyg wjechala insulina do posilkow. U mnie eliminacja cukru, slodyczy, owoce tylko do 15 i nie wszystkie, chleb calkowicie poszedl w odstawke zyje na pieczywie chrupkim razowym. Biala maka odpada, ryż bialy i brazowy tez. Makaron tylko pelnoziarnisty. Kasze najlepiej grube. Ziemniaki jedzone w calosci nie tluczone- faktycznie ma to mega znaczenie i wrzucane na wrzatek do gotowania nie wczesniej( wtedy skrobia sie tak nie wydziela) wedlina chuda, nic smazonego, zadnych sosow zaciągniętych maka. U mnie dodatkowo z duza dawka insuliny odpadaja platki owsiane, orkiszowe- nawet gotowane na wodzie.
Tylko ja bedac na insulinie moge czasem zjesc cos niedozwolonego tylko musze wziac wtedy wiecej insuliny.
No i małe i czeste porcje. Ja jem 6-7posilkow niewielkich, nie robie przerw dluzszych niz 3 godz. Do picia tylko woda w duzych ilosciach i czasem gorzka herbata i kawa.
I u mnie do tego jest mega dużo ruchu, spacery, ogarnianie domu i starszego dziecka a ponadto dodatkowy wysilek fiz typu koszenie trawy, praca w ogródku, równanie ziemi pod trawnik i masa innych przy wykanczaniu budowy- nawet jak sie szyjka skracala to dostalam dodatkowa dawke luteiny zeby nie rezygnowac z aktywnosci bo wtedy cukry szalaly no i dochodzil problem bolu i mrowienia nog w spoczynku.Bebetka93 lubi tę wiadomość
-
Biorę luteinę cały czas od mniej więcej połowy ciąży. Wypływa ze mnie w ogromnych ilościach 🤷♀️