W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna Maria, uważam inaczej. Sama się o to dziecko nie starałam przez 4 lata. Ale tłumaczyć się nie będę 🙂Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Ola tak… 😔
Ma nam pomóc w świerzbie bo Klarcia bije się przez niego po brzuchu. 🙄
Już mam dość… nie dostaniemy póki co refundacji na mleko modyfikowane bo nie spełniamy wszystkich wymogów i mam karmić piersią. 🤷🏻♀️Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Olu tak, hydroksyzyna działa uspokajająco. Jednak podaje się ja też (dorosłym) przy rewolucjach żołądkowych, na uspokojenie mdłości chociażby (nie w ciąży).
Noelle, nie boj się, niewielkie dawki hydroksyzyna uspokoją Klarcie, pozwolą jej na zdrowy sen, a to najlepsze lekarstwo..
U mnie okej. Boli kręgosłup. Leżeć nie mogę, bo zaraz mnie pali cały przełyk i tworzą się dziwne odbicia, których nie mam w pozycji pionowej. Właśnie planuje wziąć kąpiel. Może to moje dziecko zdecyduje się na wyjście
Było wczoraj naprawdę zimno, więc zdecydowaliśmy się na włączenie ogrzewania. Mój mąż chciał w pierwszej kolejności wymieniać w całym domu kaloryfery, na co ja się nie zgodziłam, mówiąc, że ważniejsza jest kuchnia. Teraz przyznał mi rację. Stare, porządne, żeliwne kaloryfery grzeją super. Mamy ogrzewanie gazowe, więc gdy temp w domu osiągnie wymaganą temp, pięć się wyłącza a dom się wcale nie wyziębia przez kilka godzin, bo kaloryfery są cieplutkie. Nowe niestety tego nie mają, wyłącza się piec i od razu zimne grzejniki... -
Dziewczyny jeśli chodzi o poród rodzinny to jestem jak najbardziej za. Jestem wdzięczna mojemu mężowi że był ze mną od początku do końca przez całe 12 h aż do cesarki i po. Dzięki temu ma piękne wspomnienia z nasza córeczka mógł ją jako pierwszy wziasc na ręce i przytulić zanim trafiła do inkubatora. Walczył ze mną o każdy centymetr rozwarcia, masował plecy, pomagał pod prysznicem, choć widziałam że jego to też dużo kosztuje. I jak widział że ja już nie miałam siły zainterweniował o CC. Jestem mu za to bardzo wdzięczna. I szczerze nie potrzebuje od niego żadnego prezentu nie mam takich oczekiwań. Pragnę tylko pomocy i czułości.
Justyna.Optyk, Annamaria, Noelle, K&K, Ayayanee lubią tę wiadomość
2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Dzastina, pięknie to napisałaś.... Wzruszajaco 💕
Co do wyników, ja bym też powtórzyła próbkę moczu i badanie.
Simons, ja wiem, wiem, no mamy po prostu inaczej
Justyna, miałam 4 sztuki i to było za mało. Gdybym wzięła 6 byłoby idealniejednak często ciekło bokiem i często musiałam je zmieniać.
Zazdroszczę żeliwnych kaloryferów, jak one grzeją!!! Można je też ładnie pomalować, zależy od stylu chaty u was, ale mają w sobie wiele plusówdzastina2005 lubi tę wiadomość
-
Justyna.Optyk wrote:Dziewczyny, ile potrzeba sztuk bielizny siateczkowej do szpitala ? Wzięłam tylko 4 i martwię się czy nie dokupić
Noelle, co to znaczy że nie spełniacie wszystkich wymogów?Ten lekarz jest jakiś nieludzki, co mu szkodzi puszkę mleka wypisać...
próbowałaś na własną rękę podać mm dla alergików? Widziałam przedtem zdjęcia, biedna Klarcia, oby Wam wreszcie ulżyło 😭
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka na dzień dzisiejszy mamy wysypkę, ulewanie, wodnite kupy i przelewanie w brzuszku…
Z tego wszystkiego pod alergię zakwalifikował tylko wysypkę bo ulewania nie są co karmienie a kupa może być luźna z innych powodów. 😕
Jutro oddajemy próbkę do badań na rota i mam dzwonić do niego z wynikami…
Nie próbowałam jeszcze podawać mm… 😔
Jestem tym wszystkim przeciorana jak stara szmata… 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 20:05
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Annamaria narazie styl domu to "tu narazie jest ściernisko, ale będzie San Francisco" 🤣
Narazie wymieniliśmy okno, zakupiliśmy też okno do garderoby, ale nie jest wymienione, bo tam trzeba jedno zamurować a drugie zmniejszyć, parapety na całym parterze, kupiliśmy sprzęty AGD i to wystarczająco wyszarpalo nasz budżet domowy biorąc pod uwagę, że jeszcze stworzyliśmy cała wyprawkę dla Hanuśki 😁
Teraz mamy w planie rozbiórkę budynku gospodarczego (zostanie tylko garaż) i wycinkę drzew (są ogromne, powyżej naszego piętrowego domu, stanowią niemale zagrożenie a ponadto tworzą wilgoć z jednej strony budynku). W tym roku już więcej nie zrobimy, chyba że wymianę pionu kanalizacyjnego jeśli da radę.
Biedna Klarciaja bym chyba wybrała się na konsultację do innego pediatry, prywatnie, bo to przechodzi ludzkie pojęcie....
Annamaria, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Noelle, biedne obie jesteście..
naprawdę.. A jakby spróbować dobę, dwie z mm, a ty byś odciągała w te 2 dni i mroziła swoje mleko?
Nie wiem, czy to nie za krótki okres na próbę, ale może by z samym ulewaniem i kupami było widać, czy jest coś lepiej? -
dzastina2005 wrote:Justyna biedulo bardzo Ci współczuję.
Szona to myślisz żeby jutro jechać oddać jeszcze raz mocz do badania? Czy pisać do lekarza co on na to. Z tym że bez posiewu to on i tak chyba nic nie stwierdzi.
Tak, ja jeszcze raz zrobiłabym badanie moczu7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
3.10.2021 r. Detonacja! ❤️
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
30.06.2025 r. Detonacja! ❤️
Zes*am się, a nie dam się 💪
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html -
Noelle wrote:Aaaa no i podobno dzieci alergicy drą się w niebogłosy i nie wiadomo co z nimi zrobić a Klara jest pogodna…
Nawet tego nie skomentuje.
Widzę że tu lada moment porody się zaczną 😊 trzymam kciuki za szybko i bezboleśnie 😊 Justyna daje Ci max 5 dni 😜
Co do prezentów dla facetów , przybijam piątkę z Anną Maria ( w ramach prezentu bierze po porodzie urlop i ogarnia chłopaków, szkoła, zajęcia dodatkowe, lekcje - ciekawe czy opanuje grafik🤣 zazwyczaj tego nie robi bo od poniedziałku do piątku nie ma go w domu- taka praca)
Anna Maria- jak u Ciebie posiłki w szpitalu wyglądały ? Ja nie jem mięsa i nigdy mojej diety nie respektowano 🙄 wręcz komentowano po porodzie że kosztem dziecka się odchudzac chce i nie zapewniam odpowiednich wartości odżywczych 🤦 -
Annamaria podobno na efekty restrykcyjnej diety trzeba czekać trzy tygodnie… ale ja już sama nie wiem bo każdy mówi inaczej. 🙄
Myślę, że spróbujemy z tym MM bo dotychczas nikt nawet nie wspominał, że mogłaby to być alergia na cokolwiek innego niż pokarm.
Justyna byłyśmy w piątek u dermatologa i też kazała karmić piersią… 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 20:31
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Monia1987 wrote:Hej dziewczyny zaczynam sie martwic moja malutka w 31+4 wazy 1570 g wydaje mi sie ze za mało. Brzuszek wychodzi na 29+6 lekarz nic nie mowil ze to zle ale od prenatalnych w 29+5 malo przybrała wtedy było 1329 g. Dziewczyny jak bylo u was ?
Usg miałam w 30+1 - wtedy ważyła ok 1650 g. Ale np. teraz wizyta była w 36+1 a ona miała kilka elementów swojego ciała na 35+3Myślę, że po tych pierwszych usg, gdzie ten stworek rośnie szybko - wszystko zwalnia (ewentualnie jeszcze przyspiesza) bo już do głosu dochodzi genetyka. Jeśli przepływy, łożysko było okej, a lekarza nic nie zaniepokoiło, to myślę, że masz po prostu mniejsze dzieciątko i nie ma powodów do niepokoju
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
Ola, jak na froncie? Miałam dziś rano taki skurcz, że zobaczyłam gwiazdy. Teraz też jakoś mi tak średnio przyjemnie. Maaaaaaaatkooooooooo7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
szona wrote:Usg miałam w 30+1 - wtedy ważyła ok 1650 g. Ale np. teraz wizyta była w 36+1 a ona miała kilka elementów swojego ciała na 35+3
Myślę, że po tych pierwszych usg, gdzie ten stworek rośnie szybko - wszystko zwalnia (ewentualnie jeszcze przyspiesza) bo już do głosu dochodzi genetyka. Jeśli przepływy, łożysko było okej, a lekarza nic nie zaniepokoiło, to myślę, że masz po prostu mniejsze dzieciątko i nie ma powodów do niepokoju