W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj miałam konsultacje z gastrienterokogiem po tej akcji z enzymami wątrobowymi. Wlasnie siedzę i czekam na badanie krwi full pakiet wirusowy i usg jamy brzusznej a to trzeba z pełnym pęcherzem i teoretycznie na czczo
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
To i ja dołączam do teamu #dzieńdodupy 💩
Dostałam wyniki z wizyty przed tygodniem, co miałam awaryjna na jakieś dziwne kłucia w pochwie. No i oczywiście wyszły mi bakterie E. Coli.. Japierdole, przepraszam za słownictwo, ale ręce mi opadają. Dopiero miesiąc temu brałam globulki bo wyszła Candida w cytologii, teraz znowu bakterie. Na prawdę już nie wiem co mam robić, żeby uniknąć takich rzeczy. Czuję się jak jakiś menel co się nie myje albo nie wiem co 😭
Wiem, że to może być od luteiny ale kuźwa już tak uważam, za każdym razem myje ręce, i wszystko w koło żeby nic się nie dostawało. Za dwa tygodnie wizyta i Gin chce sprawdzić czy wszystko z szyjką OK i żeby powoli z luteiny schodzić. No przecież ja umrę 😭 jakoś naszły mnie bardzo złe przeczucia, że wcale dobrze się to nie skończy u mnie 😭 strzelę sobie w łeb chyba 🤦♀️ -
Młoda, moja też już się jedynie niemrawo rozpycha. Jeszcze mam zaklejony bęben, to już w ogóle słabiej ją czuję. Śmiesznie tylko, bo jak zaczyna się ruszać to wszędzie na raz
na dole, na gorze, po bokach 😅 A brzuch tak wysoko - że mam wrażenie jest najwyżej w ciąży. Mowienie i chodzenie na raz to dla mnie jakaś super moc 😅 nie dam rady tego zrobić.
Trzymam kciuki za wizyty!!!Mlodamezatka lubi tę wiadomość
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
3.10.2021 r. Detonacja! ❤️
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
30.06.2025 r. Detonacja! ❤️
Zes*am się, a nie dam się 💪
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html -
szona wrote:Młoda, moja też już się jedynie niemrawo rozpycha. Jeszcze mam zaklejony bęben, to już w ogóle słabiej ją czuję. Śmiesznie tylko, bo jak zaczyna się ruszać to wszędzie na raz
na dole, na gorze, po bokach 😅 A brzuch tak wysoko - że mam wrażenie jest najwyżej w ciąży. Mowienie i chodzenie na raz to dla mnie jakaś super moc 😅 nie dam rady tego zrobić.
Trzymam kciuki za wizyty!!!szona lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Bebetka zobacz czy nie mają tam klimatyzacji i jeśli tak to poproś żeby włączyli. To mnie uratowało, bo jak przestało mi być niedobrze po glukozie to robiło mi się słabo. Trzymam kciuki za piękne wyniki 😊
-
szona wrote:Miska, moja tarczyca w ciąży tez szalała. Ja od początku na letroxie 50. Najpierw wyszło mi tsh jak u Ciebie - jakies mikroskopijne, ze aż zadzwonili z labo. Później nagle 1,7. Utrzymywałam wynik w granicach 1 i było ok. A ten bardzo niski wynik w ciąży jest okej. Natomiast w 3 trymestrze norma to do 2 - bo maluch ma już swoją tarczyce i Twoje tsh już mu fruwa. A Ty już jesteś o krok od 3 trymestru. Także spoko loko!
U mnie było ok cały czas, dawka letroxu też 50, jeszcze sprzed ciąży. Teraz coś zaczęło szaleć, ale nie panikuje, zwłaszcza jak mówisz, że lepszy niski wynik niż wysoki ☺️szona lubi tę wiadomość
-
Młoda być może tak być z tym pokojem. Ja nie potrzebuję właściwie niczego w tym pokoju, chcę tylko mieć męża u boku. Jak nie zaczną do końca września świrować z zamykaniem wszystkiego to zadzwonię się zapytać. Zaczynam być spłukana, ale wyciągnę te pieniądze spod ziemii, byle tam nie być sama.
Czekamy na 15 i jakieś dobre informacje po wizycie 😌 -
K&K wrote:To i ja dołączam do teamu #dzieńdodupy 💩
Dostałam wyniki z wizyty przed tygodniem, co miałam awaryjna na jakieś dziwne kłucia w pochwie. No i oczywiście wyszły mi bakterie E. Coli.. Japierdole, przepraszam za słownictwo, ale ręce mi opadają. Dopiero miesiąc temu brałam globulki bo wyszła Candida w cytologii, teraz znowu bakterie. Na prawdę już nie wiem co mam robić, żeby uniknąć takich rzeczy. Czuję się jak jakiś menel co się nie myje albo nie wiem co 😭
Wiem, że to może być od luteiny ale kuźwa już tak uważam, za każdym razem myje ręce, i wszystko w koło żeby nic się nie dostawało. Za dwa tygodnie wizyta i Gin chce sprawdzić czy wszystko z szyjką OK i żeby powoli z luteiny schodzić. No przecież ja umrę 😭 jakoś naszły mnie bardzo złe przeczucia, że wcale dobrze się to nie skończy u mnie 😭 strzelę sobie w łeb chyba 🤦♀️
Uuu spokojnie, wiesz ile ciężarnych ma tą bakterie? Nie ma co się spinać, dostaniesz leki i powinno przejśćJa nie mogę swojej wykurzyć, dostałam proszek, powtórzyłam posiew - znowu e.coli, teraz dostałam proszki dwa w odstępie 48h i czekam na wynik posiewu.
A luteine to chyba już dawno pora odstawić, to już 18 tydzień w końcu:)
Proszę się pozytywnie nastawić, nie chce słyszeć o żadnych złych przeczuciach! Żółta kartka. Przecież maluch czuje Twój humorek, uśmiechnij się!25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Uuu spokojnie, wiesz ile ciężarnych ma tą bakterie? Nie ma co się spinać, dostaniesz leki i powinno przejść
Ja nie mogę swojej wykurzyć, dostałam proszek, powtórzyłam posiew - znowu e.coli, teraz dostałam proszki dwa w odstępie 48h i czekam na wynik posiewu.
A luteine to chyba już dawno pora odstawić, to już 18 tydzień w końcu:)
Proszę się pozytywnie nastawić, nie chce słyszeć o żadnych złych przeczuciach! Żółta kartka. Przecież maluch czuje Twój humorek, uśmiechnij się!
Ja odstawiłam właśnie w okolicy 18, a ok. 24 wróciłam z powrotem do lutki. Nienawidzę jej z całego serca, ale już dociągnę. W ogóle infekcje w ciąży niestety przyłażą jak zlePoza leczeniem dobrze pić wodę z żurawiną i obniżać ph, to też pomaga przeciwdziałać tym wszelkim dziadostwom.
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
Szonka, wg wytycznych luteine powinno się odstawiać po 12 tygodniu, chyba ze miałaś jakieś inne wskazania do kontynuacji25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Szonka, wg wytycznych luteine powinno się odstawiać po 12 tygodniu, chyba ze miałaś jakieś inne wskazania do kontynuacji
No miałam, miałamNiezbyt spektakularną szyjkę macicy
A wg wytycznych tylko luteina dopochwowa ma sens przy ryzyku porodu przedwczesnego, bo nawet pytałam lekarza, czy nie mogę zmienić na progesteron podjezykowo.
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
KK Candidia to zmora większości ciężarnych.. ciężko z nią wygrać.. sama mam ciągle nawroty.. na ten moment najlepiej sprawdził się u mnie pimafucin z globulek..
Ja po KTG- wszystko ok, generalnie lekarz i położna to na oko 70+, dłużej trwało wprowadzanie danych do kompa aniżeli samo badanie. Skurcze żadne się nie zapisały (level 10). Tętno dziecka się zmieniało między 130-160 (rozumiem że to norma)?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 11:58
szona, Mlodamezatka, Lisa_ lubią tę wiadomość
-
szona wrote:No miałam, miałam
Niezbyt spektakularną szyjkę macicy
A wg wytycznych tylko luteina dopochwowa ma sens przy ryzyku porodu przedwczesnego, bo nawet pytałam lekarza, czy nie mogę zmienić na progesteron podjezykowo.
Okej! Bo myślałam ze miałaś tak długo tylko ze względu na to ze w 1 trymestrze brałaś
Przerypane Ci powiem całą ciąże brać luteine, wyobrażam sobie jak bardzo masz jej dość25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
szona wrote:No miałam, miałam
Niezbyt spektakularną szyjkę macicy
-
Ehh dzień "dobry"... Jest czwartek, w niedzielę chrzcimy a ja nawet nie mam się w co ubrać, ani czasu o tym myśleć, a co dopiero jechać coś kupić 🙈
Nie wiem dlaczego tak nie ogarniam życia 🥴😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 12:07
-
Martyna33 wrote:Okej! Bo myślałam ze miałaś tak długo tylko ze względu na to ze w 1 trymestrze brałaś
Przerypane Ci powiem całą ciąże brać luteine, wyobrażam sobie jak bardzo masz jej dość
Oj miałama ładowanie tego dziadostwa przy 35* w cieniu latem, gdy wciąż wszystko wypływało… 🙈
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
Dziewczyny biję się z myślami. Znalazłam jakiś rabat na wózek, może nie bardzo duży, ale zawsze. Tylko zastanawiam się czy w związku z tym, że zaraz kończy się rok nie będzie jakiś wyprzedaży wózków? Wiecie czy tak to działa? 😂 Bo nie wiem czy już brać, czy poczekać do listopada. Jedynie boję się, że tam się skończy promocja, a nie wejdzie w innych sklepach i skończę z drogą ceną.
-
Natka95 wrote:Ehh dzień "dobry"... Jest czwartek, w niedzielę chrzcimy a ja nawet nie mam się w co ubrać, ani czasu o tym myśleć, a co dopiero jechać coś kupić 🙈
Nie wiem dlaczego tak nie ogarniam życia 🥴😂14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji