W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
K&K wrote:To i ja dołączam do teamu #dzieńdodupy 💩
Dostałam wyniki z wizyty przed tygodniem, co miałam awaryjna na jakieś dziwne kłucia w pochwie. No i oczywiście wyszły mi bakterie E. Coli.. Japierdole, przepraszam za słownictwo, ale ręce mi opadają. Dopiero miesiąc temu brałam globulki bo wyszła Candida w cytologii, teraz znowu bakterie. Na prawdę już nie wiem co mam robić, żeby uniknąć takich rzeczy. Czuję się jak jakiś menel co się nie myje albo nie wiem co 😭
Wiem, że to może być od luteiny ale kuźwa już tak uważam, za każdym razem myje ręce, i wszystko w koło żeby nic się nie dostawało. Za dwa tygodnie wizyta i Gin chce sprawdzić czy wszystko z szyjką OK i żeby powoli z luteiny schodzić. No przecież ja umrę 😭 jakoś naszły mnie bardzo złe przeczucia, że wcale dobrze się to nie skończy u mnie 😭 strzelę sobie w łeb chyba 🤦♀️14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -
miska122 wrote:Dziewczyny biję się z myślami. Znalazłam jakiś rabat na wózek, może nie bardzo duży, ale zawsze. Tylko zastanawiam się czy w związku z tym, że zaraz kończy się rok nie będzie jakiś wyprzedaży wózków? Wiecie czy tak to działa? 😂 Bo nie wiem czy już brać, czy poczekać do listopada. Jedynie boję się, że tam się skończy promocja, a nie wejdzie w innych sklepach i skończę z drogą ceną.
-
Janinka wrote:K&K nie wiem, czy Ciebie to pocieszy, ale ja przed ciążą nie miałam nigdy żadnych infekcji (chyba ze bezobjawowe). W ciąży co 4 tyg dostawałam inny zestaw leków (infekcja non stop), luteina przyniosła infekcję grzybiczą. Nie muszę chyba dodawać, ze GBS oczywiście dodatni. Starałam się całą ciążę zachować najwyższe standardy higieny (i zero współżycia) i dupa 😔 szyjka wytrzymała, wody oczywiście odeszły za wcześnie, ale żadnej infekcji wrwnatrzmacicznej nie stwierdzono,
Przyniosłam właśnie sobie dwa słoiki ogórków kiszonych na poprawę humoru, a przy okazji prozdrowotnie. 🙉 -
K&K wrote:Ja się zastanawiam czy takie sklepy organizują jakieś promocje na Black Friday. W Polsce nie jest to zbyt popularne, ale może coś się fajnego trafi. W tym roku wypada 26 listopada.
-
K&K wrote:Ja się zastanawiam czy takie sklepy organizują jakieś promocje na Black Friday. W Polsce nie jest to zbyt popularne, ale może coś się fajnego trafi. W tym roku wypada 26 listopada.
Miśka, wpisałam „balios black friday 2019” i widzę, że np. na BabyHit była wtedy obniżka (na inne wózki też). Popatrz sobie może w necie czy rok temu też były i w jakiej wysokościmiska122 lubi tę wiadomość
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
3.10.2021 r. Detonacja! ❤️
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
30.06.2025 r. Detonacja! ❤️
Zes*am się, a nie dam się 💪
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html -
miska122 wrote:W sumie ciekawe 🤔 chociaż ja 27.11 będę mieć donoszoną ciążę więc wypadałoby chyba trochę wcześniej kupić...
Myślę, że na pewno, bo często nie mają tych wózków od ręki. Na nasz czekaliśmy 3 tygodnie.
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
Janinka ja uznaję, że matkę definiuję bezgraniczna miłość do dziecka i nie ma to nic wspólnego z błędami, które się popełnia (przecież niespecjalnie). 😅
Ja na przykład piorę właśnie babybjorna trzeci raz w tym tygodniu (a mamy czwartek) bo Klara tyle razy go okupała przez źle zapiętego pampersa… 🤣Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
szona wrote:Myślę, że na pewno, bo często nie mają tych wózków od ręki. Na nasz czekaliśmy 3 tygodnie.
Czyli Black Friday odpada niestety... No trudno poszukam jeszcze jakiś promocji, a jak nie znajdę nic to zamawiam i tyle 🤷🏻♀️szona lubi tę wiadomość
-
Noelle wrote:Janinka ja uznaję, że matkę definiuję bezgraniczna miłość do dziecka i nie ma to nic wspólnego z błędami, które się popełnia (przecież niespecjalnie). 😅
Ja na przykład piorę właśnie babybjorna trzeci raz w tym tygodniu (a mamy czwartek) bo Klara tyle razy go okupała przez źle zapiętego pampersa… 🤣 -
Powiem Wam, że rozłożyło mnie jakieś choróbsko i mam tylko nadzieję, że to nie 👑. 🙈
Gdyby nie Klara to chyba bym leżała pod kołdrą i przechodziła śmierć kliniczną a tak to latam na najwyższych obrotach. 😅Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Dzień dobry dziewczyny !
Trochę mnie tutaj nie było ale czasami trzeba zrobić sobie detox - a później żeby Was nadgonić to trzeba trochę posiedzieć ;p
K&K - nie przejmuj się ruchami - ja też jeszcze nie czuje swojej małej pociechy pomimo, że nie jedna osoba też próbowała mnie już straszyć, że już powinnam czuć cokolwiek (więc odpowiadam im że tak i owszem czuje tyle gazów w jelitach więc lepiej, żeby nie wywolywali wilka z lasu ;p)
Wszystkie dziewczyny w dwupaku jeszcze - strasznie Wam zazdroszczę że to już niedługo i strasznie Wam współczuję, że tak Was boli wszystko i nie możecie spać i ogólnie jest Wam źle - ale pomyślcie to już tak bliskooooo
Natka - jesteś super mamą! Nie wolno Ci mówić, że poległaś bo to jest nieprawda! Właśnie tym, że się tak starasz i robisz wszystko żeby było lepiej jesteś najcudowniejszą mamą świata !
Noelle - Klara jest biedna i nawet nie chce sobie wyobrażać co musicie obie przechodzić - wiem, że alergie to nic fajnego bo moja znajoma urodziła dwójkę dzieci i oboje mieli tak samo - wiem, ze czyms smarowali i napewno mieli jakieś spacjalne mleko z refundacją jeśli chcesz mogę podpytać ;p
Wszystkim Kobietkom życzę dzisiaj miłego dnia
Z moich sukcesów odebrałam dzisiaj wyniki krwi i moczu i pozbyłam się ketonów w moczu (jupiiii) za to pojawiły się liczne szczawiany....i martwi mnie poziom leukocytów w krwi który wynosi już 9,98 przy normie do 10,04.....
Wizyta u gin 28 w wtorek - może wkońcu poznamy płeć kropka ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 13:46
Wiek 29 lat.
Starania o pierwsze maleństwo od lutego 2020.
Obecnie 18 CS - ten w którym pierwszy raz zobaczyłam bladziocha
18 CS ---> 18 czerwcaJest druga kreseczka!!
22.06.2021 bhcg 361,2 mIU/ml
25.06.2021 bhcg 1594,2 mIU/ml
29.06.2021 mamy pęcherzyk i ciałko zółte
06.07.2021 mamy małego człowieka 5,4mm i serduszko6w2d
03.08.2021 mamy 37,4 mm człowieka :*
13.08.2021 I prenatalne --> wszystko wporządku
15.10.2021 II prenatalne i 5 rocznica ślubu (taki mały prezencik mam nadzieję się nam pokaże i ujawni swoją płeć) mamy ok 413g małej królewny
14.12.2021 III prenatalne 1495g(prognoza do porodu 3500g i 55 cm)
11.01.2022 Mała waży ok 2144g
01.02.2022 Mała waży ok 2828gNasze Szczęście
-
Łydzia leukocyty mogą być w ciąży podwyższone(jeśli nie masz innych objawów), ja mam cały czas podwyższone i lekarz mówił że to normalne, i w necie piszą tak samo. Nie ma się co martwić, tym bardziej że wynik masz jeszcze w normie. Ja dziś mam 12.50 😉
Dopiero chyba jak będzie powyżej 15 to wtedy coś jest nie tak ale nie wiem bo nigdy mi tak nie doszło, mam cały czas 10-13 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 14:06
Łydzia lubi tę wiadomość
-
Łydzia wrote:Dzień dobry dziewczyny !
Trochę mnie tutaj nie było ale czasami trzeba zrobić sobie detox - a później żeby Was nadgonić to trzeba trochę posiedzieć ;p
K&K - nie przejmuj się ruchami - ja też jeszcze nie czuje swojej małej pociechy pomimo, że nie jedna osoba też próbowała mnie już straszyć, że już powinnam czuć cokolwiek (więc odpowiadam im że tak i owszem czuje tyle gazów w jelitach więc lepiej, żeby nie wywolywali wilka z lasu ;p)
Wszystkie dziewczyny w dwupaku jeszcze - strasznie Wam zazdroszczę że to już niedługo i strasznie Wam współczuję, że tak Was boli wszystko i nie możecie spać i ogólnie jest Wam źle - ale pomyślcie to już tak bliskooooo
Natka - jesteś super mamą! Nie wolno Ci mówić, że poległaś bo to jest nieprawda! Właśnie tym, że się tak starasz i robisz wszystko żeby było lepiej jesteś najcudowniejszą mamą świata !
Noelle - Klara jest biedna i nawet nie chce sobie wyobrażać co musicie obie przechodzić - wiem, że alergie to nic fajnego bo moja znajoma urodziła dwójkę dzieci i oboje mieli tak samo - wiem, ze czyms smarowali i napewno mieli jakieś spacjalne mleko z refundacją jeśli chcesz mogę podpytać ;p
Wszystkim Kobietkom życzę dzisiaj miłego dnia
Z moich sukcesów odebrałam dzisiaj wyniki krwi i moczu i pozbyłam się ketonów w moczu (jupiiii) za to pojawiły się liczne szczawiany....i martwi mnie poziom leukocytów w krwi który wynosi już 9,98 przy normie do 10,04.....
Wizyta u gin 28 w wtorek - może wkońcu poznamy płeć kropka ;p
Szczawiany na tym etapie nie są niczym dziwnym, bo człowieczek naciska tu i ówdzie. Też miałam, na kolejnym badaniu już ich nie było. A leukocyty w pewnym momencie nawet przekroczyły u mnie nieznacznie normę. Ich podwyższenie jest w ciąży fizjologiczne. Także wszystko jest dobrze
Łydzia lubi tę wiadomość
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
szona wrote:Szczawiany na tym etapie nie są niczym dziwnym, bo człowieczek naciska tu i ówdzie. Też miałam, na kolejnym badaniu już ich nie było. A leukocyty w pewnym momencie nawet przekroczyły u mnie nieznacznie normę. Ich podwyższenie jest w ciąży fizjologiczne. Także wszystko jest dobrze
Zgadzam się. Leukocyty w ciąży mogą być do 14.Łydzia lubi tę wiadomość
-
Noelle wrote:Janinka ja uznaję, że matkę definiuję bezgraniczna miłość do dziecka i nie ma to nic wspólnego z błędami, które się popełnia (przecież niespecjalnie). 😅
Ja na przykład piorę właśnie babybjorna trzeci raz w tym tygodniu (a mamy czwartek) bo Klara tyle razy go okupała przez źle zapiętego pampersa… 🤣
Ja mam zasadniczo problemy z zakładaniem pieluchy - jeśli jakaś mama chłopca zechce się podzielić protipem - jak zdążyć przed fontanną, ale obejrzeć pachwinki, nasmarować i wywietrzyć, będę wdzięczna 🥺14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -
Janinka wrote:Zgadzam się z tą definicją 🤣👍
Ja mam zasadniczo problemy z zakładaniem pieluchy - jeśli jakaś mama chłopca zechce się podzielić protipem - jak zdążyć przed fontanną, ale obejrzeć pachwinki, nasmarować i wywietrzyć, będę wdzięczna 🥺
4 wieksze pieluchy tetrowe zawiezlismy do babci meza i obszyla je nam na 16 takich malych jak ulewajki 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 14:43
Janinka lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Dziewczyny, postaram się wcześniejsze posty nadrobić, ale mam do Was pytanie.
Otrzymałam wyniki krzywej i jest niby ok ale zastanawia mnie kształt krzywej.
Glukoza na czczo 84
Glukoza po 1h 116
Glukoza po 2h 132
Po 2 godz glukoza wyższa niż po 1? Dziwne 🥴 -
Bebetka93 wrote:Dziewczyny, postaram się wcześniejsze posty nadrobić, ale mam do Was pytanie.
Otrzymałam wyniki krzywej i jest niby ok ale zastanawia mnie kształt krzywej.
Glukoza na czczo 84
Glukoza po 1h 116
Glukoza po 2h 132
Po 2 godz glukoza wyższa niż po 1? Dziwne 🥴krzywa rosla zamiast wzrosnac i spadac.
Ale wyniki masz w normie dla danego pomiaru wiec wszystko cacy. Mi gin powiedzial, ze tak moze wygladac krzywa i ze jest w porzadku i ze mam sie cieszyc bo cukrzyca nie stwierdzona 😄Bebetka93 lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚