W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Mloda szybko leci
A jeszcze niedawno balas sie o Synka ze za szybko wyjdzie, to teraz postanowil zrobic ci psikusa...
Ja mialam czyszczenie w 34/35t tez sie balam ze to juz... jednak to byl falszywy alarm... teraz jak juz jest donoszona ciaza to wlasnie boje sie tej krwi, ze spanikuje, ze maz bedzie w tym czasie w pracy, a podobno trzeba jechac szybko najlepiej do 15minut u nas sie mowi zeby byc w szpitalu i w drodze dzwonic ze sie jedzie, ale kurcze skad mam wiedziec ze to akurat ten alarm? Przeciez jak widac u jakiejs ilosci kobiet pojawia sie krew i nie jest to "to" zło...
Panikuje tak samo... wiec lacze sie w bolu...👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Mloda szybko leci
A jeszcze niedawno balas sie o Synka ze za szybko wyjdzie, to teraz postanowil zrobic ci psikusa...
Ja mialam czyszczenie w 34/35t tez sie balam ze to juz... jednak to byl falszywy alarm... teraz jak juz jest donoszona ciaza to wlasnie boje sie tej krwi, ze spanikuje, ze maz bedzie w tym czasie w pracy, a podobno trzeba jechac szybko najlepiej do 15minut u nas sie mowi zeby byc w szpitalu i w drodze dzwonic ze sie jedzie, ale kurcze skad mam wiedziec ze to akurat ten alarm? Przeciez jak widac u jakiejs ilosci kobiet pojawia sie krew i nie jest to "to" zło...
Panikuje tak samo... wiec lacze sie w bolu...
Marienn tak sie balam a tu jeszcze przede mna urodzisz 🤣13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Melduję że przyjęli mnie na patologię ciąży..
Generalnie emocje dopiero ze mnie schodzą, to był ciężki dzień i chyba dopiero jutro dotrze do mnie co się dzieje..
Na izbie AFI wyszło 6 (czyli jeszcze w normie, bo norma od 5), przepływy i łożysko na szczęście też ok, szacowana masa wyszła doktorowi uwaga 3900 😳 i oczywiście głowa wielka, o 2 tyg do przodu.. tak więc lekarz stwierdził że to wszystko plus te moje slabe odczucia ruchowe są wskazaniem do pozostania w szpitalu. Jestem generalnie pierwszy raz w życiu w szpitalu i to wszystko jest takie przytłaczające tutaj.. a łóżko jest tak twarde, że czuję że teraz to zacznie się jazda na maxa..pobyt ma też swoje plusy oczywiście- będę miała wgląd na Szymonka i tylko to jest dla mnie ważne.. poza tym mam czas oswoić się ze szpitalnym światem, który jest zupełnie obcy i zimny..ale ilekroć pomyśle sobie że jestem daleko od męża i zobaczę go dopiero na porodówce to mi łzy napływają do oczu..jestem cienka faja jednak.. modlę się żeby skurcze porodowe zaczęły się samoistnie jak najszybciej, ale szczerze w takim poddenerwowaniu ogólnym myślę że nie będzie to w ogóle możliwe.. kładę się spać, mam nadzieję że prześpię się choć trochę dziś i emocje jutro się ustabilizują.. bo na ten moment mam lekkie zderzenie ze ścianą. Po prostu mam ochotę płakać i sama w sumie nie wiem czemu..
Sorry za długi post- musiałam to z siebie wyrzucić..a Wy jesteście w stanie mnie zrozumieć jak mało kto..
Szonka- ta krew to faktycznie mrozi krew w żyłach..Łydzia lubi tę wiadomość
-
Mi sie ogolem wydaje ze ja nie jestem jeszcze gotowa 🙈
Wiadome jest mi ciezko, widze ze mala nie ma juz miejsca w brzuchu, brzuch naciagniety na maxa, wypina mi tylko nogi i rece... narzekam troche ze tu boli tam boli, wiadome stękam jak cos spadnie na ziemie... ale mentalnie chyba jeszcze sie boje. Jeszcze nie chce rodzic...
Codziennie czekam na to by zobaczyc jak wyglada, do kogo jest podobna , (chociaz obstawiam ze do tatusia🙈🥰😂)
No ale mysle se ze to za szybko zlecialo... 🙈
Nie, jeszcze nie namawiam jej do wyjscia...
Ale chetnie powitamy Twojego maluszka 🥰❤👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Kokoszka, 3mam mocno kciuki 💪 dasz rade ! I tak jak mowisz najwazniejszy jest maluszek teraz i to ze jestes pod opieka... szpital nie jest najlepszym miejscem ale najlepiej widziec plusy... a ty sie mocno starasz ❤
No i brak męza jest totalnie zrozumialy, tez se tego nie wyobrazam....😐😐
Abys szybko urodzila 🥰kokoszka31 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Kokoszka ja też najbardziej się boje tego pobytu w szpitalu, bo nigdy nie byłam. Plus ta rozłąka z mężem nie pomaga. Najważniejsze, że jesteś już pod ciągłą obserwacją i możesz być spokojna o swojego synia 😘 trzymaj się tam i informuj na bieżąco co tam się z tobą dzieje ☺️
kokoszka31 lubi tę wiadomość
-
Kokoszka odpocznij jeśli tylko mozesz, myślę że później mozeCi się to przydać ;p
Trzymam mocno kciuki i czekam na cudowne wieści 🤞😘kokoszka31 lubi tę wiadomość
Wiek 29 lat.
Starania o pierwsze maleństwo od lutego 2020.
Obecnie 18 CS - ten w którym pierwszy raz zobaczyłam bladziocha
18 CS ---> 18 czerwcaJest druga kreseczka!!
22.06.2021 bhcg 361,2 mIU/ml
25.06.2021 bhcg 1594,2 mIU/ml
29.06.2021 mamy pęcherzyk i ciałko zółte
06.07.2021 mamy małego człowieka 5,4mm i serduszko6w2d
03.08.2021 mamy 37,4 mm człowieka :*
13.08.2021 I prenatalne --> wszystko wporządku
15.10.2021 II prenatalne i 5 rocznica ślubu (taki mały prezencik mam nadzieję się nam pokaże i ujawni swoją płeć) mamy ok 413g małej królewny
14.12.2021 III prenatalne 1495g(prognoza do porodu 3500g i 55 cm)
11.01.2022 Mała waży ok 2144g
01.02.2022 Mała waży ok 2828gNasze Szczęście
-
Kokoszka, doskonale Cię rozumiem, bo ja ryczalam tak samo codziennie i przed i po porodzie - z tęsknoty za mężem, za brakiem jego obecności, ciepła jego ręki na moim ramieniu, jego oddechu podczas snu w nocy... Masz prawo się tak czuć. Jeśli trzeba to się wyplacz. Ale najważniejszy jest teraz Szymon. I to, by był bezpieczny. Mam nadzieję, że trafisz na personel o wielkim serduchu jak ja ! Jesteśmy wszystkie z Tobą, trzymamy Cię za rękę i wierzymy, że wszystko pójdzie zgrabnie i szybko ! A w razie czego nie bój się preindukcji (balonik, cervidil) one mają za zadanie przyspieszyć wszyStko, byś jak najszybciej miała Szymona w ramionach !
Trzymaj się najcieplej jak umiesz ! Jeśli się chcesz wyglądać zawsze wszystkie tu jesteśmy !
PS. Moja Hanuśke też na 3900 szacowali, urodziła się 3870, także...kokoszka31 lubi tę wiadomość
-
Justyna.Optyk wrote:Noelle posiadam termofor z pestek wiśni z bebiprogramu, aa kompletnie o nim zapomniałam 🙈 wjedzie dzisiaj napewno ! No i chyba skontaktuje się najpierw z położna a potem z CDL w razie w, może to faktycznie technika ssania.
Co do probiotyku i tak muszę kupić, bo mała jest po CC, jak pamiętam to mówiliście (bodajże nasza Atenka ?) ze wtedy to konieczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 06:25
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Kokoszka, trzymam mocno kciuki i wspieram całym serduchem 🙏❤️
Faktycznie forumowe dzieciaczki tak szybko rosną, aż ciężko uwierzyć 🙊 powiedzenie, że zobaczy się jak czas szybko mija na swoich dzieciach to 100% racji, niestety.kokoszka31 lubi tę wiadomość
-
Suszarka czy ja dobrze patrzę??? TY MASZ DRUGI SUWACZEK???Jak ja to przegapiłam!!!! Ogromne ale to ogromne gratulacje!!! Widzę że marzenie o małej różnicy wieku się spełnia ❤ no pięknie!!! Kiedy prenatalne??!!
szona lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja to chyba jestem jakaś dziwna bo jak dostałam małą na ręce to ani razu nie pomyślałam, że tęsknie za mężem. 🤣 Wręcz jak przyzwyczaiłam się do bycia z małą sama to nie wyobrażałam sobie jak ja mam tera wrócić do domu. 🙈
Kokoszka trzymaj się! Za chwilę będziesz przytulała już Szymcia! ❤️
A co do wagi to u mnie przy przyjęciu do porodu oszacowali, że Klara waży koło 3850 (już dokładnie nie pamiętam) a urodziła się 3250. 😉kokoszka31, szona lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Rucola wrote:Suszarka czy ja dobrze patrzę??? TY MASZ DRUGI SUWACZEK???Jak ja to przegapiłam!!!! Ogromne ale to ogromne gratulacje!!! Widzę że marzenie o małej różnicy wieku się spełnia ❤ no pięknie!!! Kiedy prenatalne??!!
W piątek miałam wizytę z NFZtu u lekarza z certyfikatem FMF, wstępnie powiedział że dziecko wygląda na zdrowe, także prenatalne przeżyję z trochę mniejszym stresem 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 08:38
Atena37, Simons_cat, Rucola lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka gratulacje!
Wczoraj mój stwierdził, że jeśli ostecznie nie mamy klepnietetego imienia, to sprawdzi top 100 imion na świecie.
I było Scarlett i Arabella 😃Suszarka lubi tę wiadomość
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g