W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy mogę dołączyć ? Zaglądałam tu czasem by obserwować co u Was i oglądać Wasze piękne brzuszki już część z Was jest rozpakowana 🥰 Pamietam jakby to było wczoraj jak powstał ten wątek i byłam pewna że zaraz dołączę ale minął ponad rok i skończyło się na procedurze ivf niektóre z Was może mnie pamiętają 🙈
Noelle wpiszesz mnie na pierwsza stronę ? Termin mam na 12.05. 2022 mam nadzieje że wszystko będzie dobrze bo nadal się bojeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 09:25
Atena37, Mlodamezatka, K&K, Ayayanee, asiek96, Simons_cat, Suszarka, Ola-olenka, Asia2309, Rucola, szona, Łydzia lubią tę wiadomość
-
Helloł Jusia 😊 fajnie że jesteś bo póki co mało nas z 2022 roku, mam nadzieję że posypią się dwie kreski na testach i będzie nas więcej 💪
Ja dziś idę na koloryzację w koncuuuu bo od maja nic nie robiłam, na moje włosy już patrzeć nie moge. Także dziś humor dopisuje póki coJusia88 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny 😊 Czytam Was od samego początku (wcześniej czytałam też Wasze wątki staraniowe), ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać.
Jestem już co prawda na końcówce ciąży, bo termin mam na 24.10, ale chciałam Wam powiedzieć, że czytanie Waszych wpisów bardzo mi tę ciążę ułatwiło. Korzystałam i nadal korzystam z Waszych poleceń i rad. Jesteście wszystkie bardzo ciepłymi osobami, które nawzajem się wspierają i podnoszą na duchu.
Dlatego gratuluję każdej z Was, która ma już przy sobie swoje maleństwo i trzymam kciuki za te, które jeszcze czekają na rozwiązanie 😊
Mam też nadzieję, że pozwolicie mi dołączyć do Waszej grupy już w bardziej aktywnej formie, niż tylko jako bierny czytelnik 😉
Noelle, Natka95, Ayayanee, asiek96, Simons_cat, Suszarka, Justyna.Optyk, Ola-olenka, szona, Łydzia lubią tę wiadomość
👱♀️: 34 lata
AMH: 0,2 ng/ml ⬇️
Problem z niepękającymi pęcherzykami - częste torbiele
Niedoczynność tarczycy -> Letrox 100 👍
10.2021 - córeczka ❤️
07.2022 - wznowienie starań o drugi cud
02.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
03.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
04.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
05.2023 - przerwa
-
Ola-olenka wrote:Dopiero teraz nadrabiam- Kokoszka trzymam kciuki i daj znać co u Ciebie😘
Młoda a u Ciebie jak?
Pojechalismy na sniadanko na miescie bo dzis piekna pogoda (omnomnom pancakes z owocami i syropem klonowym ❤️) razem z buldogiem bo ma dzis urodziny! 🎉 na 11 na ktg jedziemyJusia88, kokoszka31, Simons_cat, Suszarka, Ola-olenka, Natka95 lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Jusia, witamy ❤️❤️
Ola, powodzenia i dawaj znać jaka u Ciebie sytuacja 😘
W sobotę zamówiliśmy meble do pokoju bobka, miały być za 4 tygodnie, a dziś dzwonią że udało się szybciej i będą jutro albo we czwartek 😱 oczywiście zamiast się cieszyć to mam czarne myśli, że to może jednak za wcześnie i nie potrzebnie cokolwiek już kupuje 😭Jusia88, Ola-olenka lubią tę wiadomość
-
Dziękuję 😊❤
To może napiszę kilka słów o nas 😉 Mam 32 lata, a mąż 40 i czekamy na nasze pierwsze dziecko, Helenkę 😊
Staraliśmy się trochę ponad rok z różnymi badaniami i lekami. W międzyczasie okazało się, że moje AMH wynosi 0,2 i lekarze dawali nam małe szanse na naturalną ciążę. W styczniu totalnie się załamałam, odstawiłam wszystkie tabletki i suplementy i wtedy zdarzył się cud 😊
Pierwszy trymestr miałam bardzo ciężki. Mdłości przez prawie 3 miesiące, a jedyne co mogłam wtedy jeść to chleb z żółtym serem 🤣 Wstanie z łóżka to było prawdziwe wyzwanie, ale na szczęście drugi trymestr był dla mnie już dużo łaskawszy 😊
Trzeci natomiast leci mi bardzo szybko, bo jesteśmy w trakcie remontu i przeprowadzki. Teraz tylko proszę Helenkę, żeby poczekała jeszcze przynajmniej te 2 tygodnie z przyjściem na świat, żebyśmy zdążyli się przeprowadzić 🤣asiek96, Noelle, Simons_cat, Suszarka, Ola-olenka, Mlodamezatka, Natka95 lubią tę wiadomość
👱♀️: 34 lata
AMH: 0,2 ng/ml ⬇️
Problem z niepękającymi pęcherzykami - częste torbiele
Niedoczynność tarczycy -> Letrox 100 👍
10.2021 - córeczka ❤️
07.2022 - wznowienie starań o drugi cud
02.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
03.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
04.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
05.2023 - przerwa
-
Dziewczyny ja Was też po cichu podczytuje, ekscytuje się jak pojawiają się nowe maleństwa! Teraz codziennie zaglądam czy aby któreś nie opuściło już swojego dotychczasowego mieszanka 😍 jesteście kopalnią wiedzy. Trzymam kciuki za wszystkie wkrótce rodzące, mój kurczaczek planowo ma wykluc się 31.12 😊
asiek96, Noelle, Simons_cat, Bebetka93, Suszarka, Ola-olenka, Mlodamezatka, Natka95, Łydzia lubią tę wiadomość
Teodor 30.12.2021r. - 3130g, 51cm 💙
Rita 23.08.2023r. - 3780g, 57cm 🩷 -
Jusia, Nitka witamy 😊
Młoda- korzystaj ile wlezie, daj znać po KTG
Ola- właśnie, jak u Ciebie sytuacja?
U mnie po porannych wizytach: lekarz tu na oddziale ocenił masę na 3.6-3.7kg, wody 5.2 więc faktycznie w dolnej granicy, ale KTG wzorowo, przepływy i dobrostan płodu też. Na tej podstawie nic nie będziemy robić do czwartku, poza kontrolnymi KTG. W czwartek powtórka USG i ocena wód.. lekarz powiedział, że jeśli wody ulegną poprawie, a stan dziecka będzie dalej taki jak teraz to rozważa nawet wypis do domu.. akurat ta opcja jest dla mnie trochę słaba.. bo wychodzenie w terminie porodu, żeby za chwilę wracać, albo martwić się o te wody i stan Szymonka po terminie brzmi dla mnie jak tortury.. najlepiej by było żeby akcja sama wystartowała na dniach i problem by się rozwiązał.. tak więc standardowo, człowiek wie że nic nie wie.. i dalej żyje w niepewności.. ale to już wpisane w nasze staraczkowo-macierzynskie życie..
Jusia88 lubi tę wiadomość
-
Nitka, normalnie jakbym czytała swoją historię 😱 u mnie AMH wynosiło 0,5 i też w klinice nie dawali nam szans na naturalną ciążę, dodatkowo mówiąc, że będzie potrzebna adopcja jajeczek od dawczyni. Też się załamałam, ale nie wiem jakim cudem w tym samym miesiącu co wizyta w klinice ja zaszłam w ciążę. Pierwszy trymestr też mocno wymiotowałam, dodatkowo dostałam załamania nerwowego i wszystkiego się bałam, że coś będzie nie tak. Niestety dalej mam czarne myśli, ale trochę lepiej sobie z nimi radzę.
Trzymam kciuki za łatwy poród 🙏
-
Jusia gratulacje 🥰
Nitka, Monnkej witajcie ☺️ Monnkej może powiedz coś więcej o sobie ☺️☺️
Kokoszka kurcze dobrze by było żebyś już została w szpitalu do porodu... Przecież to bez sensu żeby cię wypisali na kilka dni i potem znowu przyjęli 🤷
W takim razie trzymam kciuki za to, żeby do czwartku Szymi zdecydował że chce wyjść 😘
Młoda dawaj znać po KTG ☺️
K&K spokojnie, to że kupiliście coś wcześniej nie oznacza że stanie się coś złego ☺️ ja kupiłam wózek w 15 tygodniu i wszystko jest okej 😁
K&K, Jusia88, kokoszka31 lubią tę wiadomość
-
asiek96 wrote:Jusia gratulacje 🥰
Nitka, Monnkej witajcie ☺️ Monnkej może powiedz coś więcej o sobie ☺️☺️
Kokoszka kurcze dobrze by było żebyś już została w szpitalu do porodu... Przecież to bez sensu żeby cię wypisali na kilka dni i potem znowu przyjęli 🤷
W takim razie trzymam kciuki za to, żeby do czwartku Szymi zdecydował że chce wyjść 😘
Młoda dawaj znać po KTG ☺️
K&K spokojnie, to że kupiliście coś wcześniej nie oznacza że stanie się coś złego ☺️ ja kupiłam wózek w 15 tygodniu i wszystko jest okej 😁
A więc.. mam 26 lat, starania rozpoczęliśmy od stycznia 2020, we wrześniu przeszliśmy przez ciążę biochemiczna, załamanie. I tak miesiąc po miesiącu nie wychodziło. W lutym tego roku narzeczony odebrał wyniki nasienia gdzie morfologia wynosiła 1%, zmieniliśmy nawyki, wdrożył suplementacje pod okiem lekarza i tak 20.04, w pierwsze urodziny naszej psiej córki wysikalam dwie kreski. Z początku bardzo ciężko było uwierzyć, przestawić się na myślenie że może być pięknie.. Ale teraz ten mały Teoś kopiący każdego dnia jest już całym naszym światem.kokoszka31, Suszarka lubią tę wiadomość
Teodor 30.12.2021r. - 3130g, 51cm 💙
Rita 23.08.2023r. - 3780g, 57cm 🩷 -
Kokoszka to trzymam kciuki żeby akcja sama się zaczęła bo to rzeczywiście bez sensu, wiadomo że będzie jeszcze większy stres w domu skoro wody na dolnej granicy. Szymon, wychodź z brzuszka
KK ja dużo rzeczy już miałam w 16tyg, nie stresuj się bo wiesz że to kiedy coś kupisz nie ma wpływu na ciążę 😛
Wózek i fotelik kupiłam jakoś w 19t, mebelki chyba wcześniej, a ubranka to zaczęłam kupować już w 12 chyba 🤷🏻♀️ jakoś nie mogłam się powstrzymać 😛
Młoda czekamy na wieści po ktg 😊
Jusia, Nitka, monnkej witamy 😊
monnkej Też chciałam Teosia ale mężowi się nei podoba 😔 a takie śliczne imię 😊
A może jeszcze raz spróbuje go przekonać 🙈
Ola dawaj znać, jakie plany mają lekarze po przyjęciu
Dziewczyny, dobrze że mówicie o tych przerażających krwawieniach bo nie miałam pojęcia że tak się może zacząć 😯 teraz jak się tak wydarzy to chociaz troszkę będę spokojniejsza, choć i tak oczywiście od razu do szpitalaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 11:48
Jusia88, kokoszka31, Ola-olenka lubią tę wiadomość