W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusia, cieszysz się swoim stanem i to nic złego;)
Planuj, wyobrażaj sobie bo za jakiś czas(a czas szybko spierdziela ,wiem co mówię😁) będziesz prać ubranka i pakować walizkę;*
Dużo zdrówka dla Ciebie;)Jusia88 lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
nick nieaktualnyKarloina wrote:Jusia, cieszysz się swoim stanem i to nic złego;)
Planuj, wyobrażaj sobie bo za jakiś czas(a czas szybko spierdziela ,wiem co mówię😁) będziesz prać ubranka i pakować walizkę;*
Dużo zdrówka dla Ciebie;)
Dziękuje i wzajemnie, dużo zdrówka pewnie już nie możesz się doczekać 🤗 mi 1 trymestr mega się dłużyyyy chciałabym już być w drugim, jak już minie to największe ryzyko -
Jusia, w pierwszej ciąży miałam trochę brzucha od ok. 14tc, ale to była dosłownie taka górka na podbrzuszu. Bez wątpliwości było widać brzuch ciążowy ok. 20tc, chociaż pamiętam jak poszłam na krzywą cukrową i jakiś pan mi nie wierzył że jestem w ciąży, bo "przecież nic nic nie widać" 🙈 to co masz obecnie to prawdopodobnie efekt wzdęć. One ustąpią, chwilę będzie "normalnie", a potem zacznie rosnąć ten właściwy brzuszek 😁
Jusia88 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Mam pytanie do dziewczyn, które już urodziły albo są na końcówce. Czy każdej z Was odpadał czop? Jeśli tak, to kiedy? U mnie na razie śluz bez zmian, a czopa ani widu ani słychu 😅👱♀️: 34 lata
AMH: 0,2 ng/ml ⬇️
Problem z niepękającymi pęcherzykami - częste torbiele
Niedoczynność tarczycy -> Letrox 100 👍
10.2021 - córeczka ❤️
07.2022 - wznowienie starań o drugi cud
02.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
03.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
04.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
05.2023 - przerwa
-
Jusia, ja polecam żeby mąż cię wymasował. To niekoniecznie może być rwa kulszowa, też tak miałam dwa tygodnie temu, nie mogłam nogi podnieść ani się przekręcić. Poszłam do fizjo i okazało się, że to nacisk na mięsień gruszkowaty. Poszukaj grafik na necie, który to jest i niech mąż mocno go "ugniata". Dwa dni temu czułam, że znowu mnie łapie, mąż pomasował i przeszło.
Jak nie pomoże to napisz na priv, postaram się opisać ćwiczenie jakie mi poleciała fizjo ☺️Jusia88 lubi tę wiadomość
-
Jusia, u mnie lekki brzuszek pojawił się ok 13tc, wtedy już nie dopinałam się w swoje spodnie (wszystkie miałam dość dopasowane).
Teraz masz raczej wzdęcia po prostu, dzidzia jest jeszcze malutka🧡Jusia88 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Jusia88 wrote:Simons łóżeczko i komoda to zestaw ? Bardzo ładne 😍 U nas tez z biura mamy zamiar zrobić pokoik ale dzidzia będzie najpierw spać w dostawce z nami a komodę z przewijakiem planujemy tez wstawić w sypialni a później już do pokoju docelowego 😀 u mnie początek ciąży a ja już w głowie mam plan, może i za wcześnie to wszystko planuje ale taki mam już charakter 🙈
No, my właśnie dzisiaj się zastanawiamy czy nie przesunąć tej komody do sypialni jednak 😁 a mebelki to Pinio seria Snap 🙂 przepiękne są 😍Jusia88 lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
nick nieaktualnyK&K wrote:Jusia, ja polecam żeby mąż cię wymasował. To niekoniecznie może być rwa kulszowa, też tak miałam dwa tygodnie temu, nie mogłam nogi podnieść ani się przekręcić. Poszłam do fizjo i okazało się, że to nacisk na mięsień gruszkowaty. Poszukaj grafik na necie, który to jest i niech mąż mocno go "ugniata". Dwa dni temu czułam, że znowu mnie łapie, mąż pomasował i przeszło.
Jak nie pomoże to napisz na priv, postaram się opisać ćwiczenie jakie mi poleciała fizjo ☺️
Dzięki, tez myślałam o uścisku na nerw gruszkowaty albo rwa bo bol właśnie w tym miejscu, ostatnie dni to masuje przy ścianie piłka do tenisa ale dzisiaj przycisne męża niech ugniata 😅 a ze to poślad to powinien być zadowolony 🙈 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Jusia, u mnie lekki brzuszek pojawił się ok 13tc, wtedy już nie dopinałam się w swoje spodnie (wszystkie miałam dość dopasowane).
Teraz masz raczej wzdęcia po prostu, dzidzia jest jeszcze malutka🧡
Tez przeszło mi to przez myśl ze może wzdęcia bo dzidzia ma raptem teraz ze 2 cm macica pewnie tez się trochę powiększyła albo mi się przytyło po stymulacji 🙈 -
Jusia to kwestia hormonów, wzdęcia itd. Ja myślałam, że już bardzo widać, po zdjęciach wiem z perspektywy czasu, że byłam trochę opuchnięta. Brzuch przyjdzie, aż będziesz płakać czemu taki duży i tak ciężko 😂pierwszy trymestr się dłuży, za to drugi leci jak szalony.
Dziewczyny znacie jakiś lek na zgagę? Rennie bez cukru wycofali, Manti ma w ulotce żeby zachować odstęp od leków, ale ja biorę 4 razy dziennie, więc praktycznie odpada. Wszystkie domowe sposoby nie działają.Jusia88 lubi tę wiadomość
-
Mea wrote:Dziewczyny jak tam wieści ze szpitala?
Ola jak sprawy się mają z balonikiem?
Kokoszka obyś urodziła do czwartku. Znajdź jakieś schody i cisnij z dołu na górę z góry na dół i tak powtórz kilka razy. Nie leż i nie czekaj, działaj 😜
Praktycznie od razu po założeniu zaczely sie skurcze- taki mocny okresowy dyskomfort i sa nadal. Prysznic zaliczony i nabijam kilometry pi szpitalnym korytarzu zeby sie rozkrecaloSimons_cat, kokoszka31, Noelle, Mlodamezatka, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Ola-olenka wrote:Praktycznie od razu po założeniu zaczely sie skurcze- taki mocny okresowy dyskomfort i sa nadal. Prysznic zaliczony i nabijam kilometry pi szpitalnym korytarzu zeby sie rozkrecalo
-
miska122 wrote:Jusia to kwestia hormonów, wzdęcia itd. Ja myślałam, że już bardzo widać, po zdjęciach wiem z perspektywy czasu, że byłam trochę opuchnięta. Brzuch przyjdzie, aż będziesz płakać czemu taki duży i tak ciężko 😂pierwszy trymestr się dłuży, za to drugi leci jak szalony.
Dziewczyny znacie jakiś lek na zgagę? Rennie bez cukru wycofali, Manti ma w ulotce żeby zachować odstęp od leków, ale ja biorę 4 razy dziennie, więc praktycznie odpada. Wszystkie domowe sposoby nie działają.
Potwierdzam, w 13tc myślałam że mam taki brzuch że łooooo, a teraz patrzę na fotki i myśle ze gdzie ja tam brzuch dojrzałam 🧐🧐🧐🤣🤣
Simons_cat lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Suszarka dziękuję, ale przy Gavisconie też trzeba odczekać 2h przy innych lekach
Ja najgorszą zgagę mam w nocy, ale na noc biorę leki niestety.
-
Martyna33 wrote:Potwierdzam, w 13tc myślałam że mam taki brzuch że łooooo, a teraz patrzę na fotki i myśle ze gdzie ja tam brzuch dojrzałam 🧐🧐🧐🤣🤣
Ja dzisiaj byłam u położnej, byłyśmy we dwie kobiety i rozmawiałyśmy o porodzie. Doszło do mnie, że boję się porodu. Mimo iż próbuję ten strasz oswoić, to czasami im więcej czytam, tym gorzej mi się robi w głowie.
Kiepski dzień mam chyba, zmuszę się teraz do spaceru, może poprawi mi to nastrój. Po powrocie z miasta snuje się po domu, zdrzemnęłam się i wcale nie jest mi lepiej po tej drzemce.. Eh. -
Jusia88 wrote:Dzięki, tez myślałam o uścisku na nerw gruszkowaty albo rwa bo bol właśnie w tym miejscu, ostatnie dni to masuje przy ścianie piłka do tenisa ale dzisiaj przycisne męża niech ugniata 😅 a ze to poślad to powinien być zadowolony 🙈
-
Bebetka, ja też się boję 🤷 Myślę, że każda się boi - jedna mniej, druga bardziej. I to normalne. Trzeba jakoś to przeżyć. Jakby miało ci to pomoc w oswojeniu tego strachu to może warto rozważyć pogadanie z psychologiem?Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%