W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusia88 wrote:Ja przeciwciała miałam już w maju a teraz wychodzi że mam infekcje wtórna , przeciwciała nie gwarantują ochrony przed ponownym zachorowaniem i jestem tego przykładam 😢 ale z tego co czytam infekcja wtórna nie zagraża dziecku prawdopodobieństwo to 1% gorzej jest jeśli infekcja jest pierwotna w ciąży wtedy ryzyko jest większe
Uff, przyznam Ci się szczerze, że też przeczytałam pół internetu. Jestem pewna, że będzie wszystko dobrze, zwłaszcza, że nie masz żadnych nieprawidłowości na USG. Kropek na pewno jest cały i zdrowy i tak już zostanie
Jusia88 lubi tę wiadomość
-
Daniela, ja bym chętnie zrobiła jeśli by któryś z lekarzy zalecił
Może w Polsce zleci, wtedy zrobię. Na ten moment jeśli chodzi o cytomegalie- większość dorosłych ludzi ma ten wirus w organizmie i z uwagi na to że nie można go wyleczyć większość amerykańskich i europejskich lekarzy zaleca to badanie tylko gdy na usg widać objawy infekcji u płodu. Jeśli usg książkowe, to nie ma co się martwić.
Głowa do góry Jusia, napewno będzie dobrzeJusia88 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnymiska122 wrote:Uff, przyznam Ci się szczerze, że też przeczytałam pół internetu. Jestem pewna, że będzie wszystko dobrze, zwłaszcza, że nie masz żadnych nieprawidłowości na USG. Kropek na pewno jest cały i zdrowy i tak już zostanie
Mam nadzieje że dobrze to wszystko rozumiem i ze będzie wszystko dobrze 🙏🏻🙏🏻
Trzymam kckuki za Twoje badania dzisiaj 🍀✊🏻🤞🏻miska122 lubi tę wiadomość
-
Marienn, juhuu, super, że ciśnienie ok i możesz iść do domku! (na chwilę, he he, bo przecież zaraz wrócisz tam rodzić 😁😎)
Młoda, i jak nocka? -
Szczerze to naprawde wole wrocic juz na dniach urodzic normalnie.... tak bardzo balam sie porodu, ze teraz wole rodzic niz miec wywolanie (cokolwiek to znaczy) boje sie niesamowicie wywolania...
Wiec niech juz wyjdzie sama w ciagu tygodnia 🙏🙏🙈👩 31l. + 👱♂️ 31l.
miska122, Cecylia, Natka95, Zielone.Slonce, Justyna.Optyk, Annamaria, Jusia88, Łydzia, Lilou, Ayayanee, Atena37, Mea, Janinka, Furka, szona, K&K, Suszarka, Beza27, asiek96, Wiolala, Simons_cat, monnkej, Magdalena29, Nitka19 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Klarcia jest mega śliczna dziewczynka ! 🥰❤️
Ktoś pisał o wklęsłych brodawkach. To ja takie mam. Moja jedyna metoda bylo złapanie sutka w dwa palce i wsadzenie cycka temu małemu kartofelkowi prosto do ustdziecko musi się nauczyć bardzo szeroko otwierać buźkę i sama złapać tak brodawkę, inaczej będzie tylko viunkav i językiem szukać gdzie ma złapać... Ja nakładek nie stosowałam. Mam, ale położna uprzedziła że Mała będzie musiała jeszcze więcej włożyć wysiłku w wyssanie mleka.
Noelle lubi tę wiadomość
-
Noelle, ale ma słodki niesmialy uśmieszek 💕
Marienn, kto wie, może się zacznie samo? Potrzymam kciuki za to! ❤️
U mojej Lilki zaczyna się robić stały rytm spania.. Po karmieniu wieczorem (20-21) śpi 5 godzin (dziś akurat 6!) a potem budzi się do rana jeszcze raz lub dwa, czyli drugie nocne karmienie po 2 godzinach lub 3. Jejku, wyspałam się 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 10:26
Justyna.Optyk, Noelle, Atena37, Łydzia, Simons_cat, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Dla Lekarza w szpitalu tydzien to termin wywolania -> poniedzialek! 🤯🤯🤯
Jezusiuuu.... umarlam, a pielegniarka jak zobaczyla moja mine to mowi ok ide sprawdzic czy da sie to przesunac dalej...
🤦♀️
Nie wiem ale slowo wywolanie mnie przeraza wiec jak d,is wroce do domu to zaczynam sex, ostre, schody i wszystko co sie da... ona musi wyjsc przed wywolaniem albo tak zeby to wywolanie nie bylo straszne...
Chociaz chyba nie znam przypadku w ktorym byloby to przyjemne...
Ratunku 🤯🤯🤯
Noelle Twoja Klarcia jest taka slodka ❤Noelle lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
nick nieaktualny
-
U nas zaczęły się problemy z ulewaniem, głośne bąki, mnóstwo kup i wisk. Wybudza się z drzemek, bo ją mdli. Yhhh… wiem, że to fizjologia, ale serce pęka. I tak ma być aż układ pokarmowy zacznie działać prawidłowo… czyli do kiedy? 😅 Rozważam już esputicon lub delicol. Cokolwiek, co zniweluje te gazy choć trochę
ale chyba jest za malutka, nie ma nawet 2 tygodni
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
3.10.2021 r. Detonacja! ❤️
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
30.06.2025 r. Detonacja! ❤️
Zes*am się, a nie dam się 💪
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html -
Daniela wrote:Młoda, zdążyłam zobaczyć zdjęcie synka - śliczny❤️Niezmiennie zachwycam się takimi maluszkami. Mój najmłodszy za dwa tygodnie kończy roczek. Chyba nie zauważyłam, kiedy to minęło.
Miska, ja też krwawilam z nosa w ciąży, a hemoglobine miałam super. Za to płytki krwi z każdym kolejnym badaniem mi spadały. Na końcu były tuż pod dolną granicą. Ale nie wiem na pewno, czy to miało związek z krwawieniem.
Współczuję problemów z cukrami, miałam cukrzycę ciążową, ale o insulinę się tylko "otarłam", więc nie pomogę. U mnie gdy skończył się stres, cukry na czczo się unormowały, a z nimi miałam główny problem.
Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko, że czasem do Was zajrzę.
Simons, Twój termin coraz bliżej, pamiętam Cię ze staraczek i bardzo się cieszę Twoją ciążą 😄Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Marien, ja się całą ciążę bałam dwóch rzeczy: wywoływania porodu i cięcia cesarskiego. A czemu się bałam? Bo mnie tym całą ciążę straszono... Ostatecznie miałam jedno i drugie i wiesz co? Wcale nie było źle. Było znacznie lepiej niż się spodziewałam, zresztą już nie raz tutaj to pisałam. Myśl o dziecku, a nie o porodzie, mnie to dużo pomagało.
Noelle, cudna Klarcia! Czas pędzi jak szalony!Simons_cat, Noelle, Ayayanee lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Martyna33 wrote:Teraz moje zamartwianie, że nie zlecono mi tego na początku ciąży kompletnie nic nie zmieni jeśli chodzi o zdrowie Młodego, więc nie widze sensu się tym zamartwiać
Ja tez przechodziłam, wiec powinnam mieć przeciwciała, ale na papierze tego nie mamCzarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Noelle cudna Klara 😍
Młoda daj znać jak pierwsza nocka 🥰
Ja dzisiaj melduje, że ciąża donoszona 😁 przy okazji dzisiaj są moje 25 urodziny 😳🥳
Miałam strasznie dziwną sytuacje dzisiaj... Obudziłam się koło 6 i czułam się mega dziwne, bo tak to śpię bez kołdry bo mi gorąco, a tu w ciągu 5 min zaczęło mnie telepać z zimna i wszystkie mięśnie boleć. Ubrałam się grubo, przykryłam kołdrą i kocem i w raz było mi zimno... Zasnęłam jeszcze na 2 h i teraz już jest normalnie, wręcz powiedziałabym, że jest mi gorąco 🤷Simons_cat, Noelle, Furka, Suszarka, miska122, K&K lubią tę wiadomość
-
Noelle, jaka Klara duża 🥰
Asiek! 🙆 Ale ci się zgrało 😁 Sto lat i niekłopotliwego to porodu 😅💐
Marienn, rozumiem twoje strachy, bo też się boję wywoływania, ale w sumie Suszarka napisała dobrze i to sobie wezmę do serca: najważniejsze będzie dziecko w tamtym momencie. 🙂Noelle, asiek96, Natka95 lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%