W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna.Optyk wrote:Wiecie, moja Hania śpi tylko w swoim łóżeczku. Zasypia mi na klacie albo przy piersi (już po odbiciu się przytula, to nie powód ulewania...) i zawsze odkładam ja do łóżeczka. Z nami spala raz. Jak ja miałam mega lenia 😁 chce by od początku była uczona, że mama i tata śpią u siebie a ona u siebie, mam nadzieję, że wytrwam 🤣 dlatego u nas monitor się sprawdza. A kupiłam go ze względu na męża..on spać nie mógł, bo ciągle jej pilnował... Chodził już jak zombie.
Annamaria mnie też zaczyna już budzić kazde jej kwilenie. Ona jak się budzi i jest głodna albo ma pełną pieluchę to nie drze się jak stare radio tylko delikatnie kwili, daje znać...Na początku nie budziło mnie to. Teraz reaguje. Matka też wszystkiego się musi nauczyć...
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Szona tak tak, wiem, chodziło mi raczej o to, że zakaz sprzedaży to jakaś herezja, skoro nawet (ze wskazaniami) używają ich nawet lekarze na swoich dzieciach. Tym bardziej że żaden kabel nawet nie jest obok dziecka. Płytka jest pod materacem. Wszystkie kable idą pod spodem. Mąż każdy kabelek zabezpieczył by w razie dorastania Małej nie mogła nic wyjąć.
kokoszka31 lubi tę wiadomość
-
Noelle wrote:
Dziewuszki moje dziecko podciąga się samo do siadu, puszcza się i siedzi… Pochyla się lekko do przodu i opiera rączkami przed sobą o podłogę. Ja wiem, że ona tak nie powinna bo to nie jest pozycja, z której powinna siadać ale z drugiej strony co ja mam zrobić. 🙄🙄🙄 Kuźwa jestem dumna i przerażona jednocześnie. 🙈
Moja dwulatka, tez tak robila, jak miała ok 3 miesiące. Co prawda była, pod kontrolą fizjo, bo miała wzmożone napięcie mieśniowe(którego pediatra nie widziala🤦♀️)
Ale fizjoterapeutka, mówiła, że jeżeli robi tak sama bez niczyjej pomocy, to niech robi, tylko nie pozwolić,żeby za długo tak siedziała. Wiec moja Hania za każdym razem z takiego siadu byla po chwili kładziona, byl krzyk i od nowa wspinaczka ,żeby usiąść 😀 nie jestem znawca ale myślę, że jeżeli sama jest w stanie przyjąć taka pozycje, to nie ma co się martwic, widocznie jest silna i szybciej wszystko robi😀Noelle lubi tę wiadomość
-
Mlodamezatka wrote:A czy Hanuska spi w kokonie w lozeczku? Ignas spi w wiekszosci na boczku.
Hanuśka lubi być utulona, ale nie lubi skrępowania ruchów. Kokon był takim rozwiązaniem pośrednim. Gdy zacznie się kręcić, przejdziemy na śpiworek (oby !).
Spanie na boczku Hani to moje marzenie, jakby ulala to by nie zakrztusiła się, ale ona nie chce... Jak ma w dzień drzemki to czasami ją kładę ale muszę być obok bo wtedy bezwładnie spada na brzuszek a już raz mi się przytuliła buzia do materaca i nie mogła sobie poradzić... Ona po prostu spać na boku nie umie. Ale większość dzieci to chyba potrafi. Moja to dziwny egzemplarz 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 11:21
-
My nie mieliśmy dostawki, córka spała w dostawce lub z nami, ale tak jak Annamaria byłam wyczulona na najmniejszy ruch i zmianę oddechu, do tej pory tak zostało. Nie wiem jak będzie teraz, ale zakup monitora rozważę.
Annamaria, widzę, że lubimy tych samych autorówpróbowałaś thrillerów medycznych Tess Gerritsen?
Młoda, mam nadzieję, że po tych wszystkich "zabiegach" ruszycie do przodu
Kokoszka, pięknie wyglądasz i to chwilę po porodzie, no bomba
Miśka, a na Ciebie napatrzeć się nie mogę mogłabyś reklamować ciążę
Moja waga wyjściowa to 65kg przy prawie 180cm, teraz ważę 71 i od kilku tygodni stoi w miejscu, skoro maluch przybiera to ja musze chudnąć? 🤔 Trochę mnie to martwi. W pierwszej ciąży przytyłam 18kg, tydzień po porodzie wchodziłam w spodnie w których wcześniej potrzebowałam paska, a 6 miesięcy później miałam 4kg mniej niż przed ciążą, taki stan utrzymywał się przez 2lata do powrotu cyklu przy normalnym trybie życia.miska122 lubi tę wiadomość
-
Furka 😚 ale jestem trochę taką antyreklamą ciąży tak naprawdę, bo tylko chodzę i wszystkim jęcze jak to mam dość tej diety 😂
Ja się nie odnoszę do większość dzieciowych tematów bo póki co mówicie w obcym języku 🙈 a potem będę truć sama na te tematy, bo próbuje zapamiętywać co mówicie, ale mózg ciążowy to budyń 🤦🏻♀️ -
Furka z poziomu do pionu i wiem, że nie powinna. 😔 Nie wiem czy jestem ją jakoś w stanie przekonać żeby robiła to przez bok… Podciąga się do pionu już bardzo długo ale teraz doszło puszczanie rąk i siad z takim pochyleniem do przodu jak misiek. 😕Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️
-
Dzień dobry w ten piękny dzień
Wcześniej pisałam że nienawidzę prasować ciuchów żadnych, dziś wstawiłam pierwsze Pranie Luki 🤣🤣🤣😍
https://naforum.zapodaj.net/32b96ba371fd.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/f58b79a5b0d6.jpg.html
U nas dzisiaj ładna pogoda to grzech nie wykorzystać i nie wyprac 🤣🤣🤣❤❤Annamaria, Simons_cat, Nitka19 lubią tę wiadomość
-
Noelle wrote:Furka z poziomu do pionu i wiem, że nie powinna. 😔 Nie wiem czy jestem ją jakoś w stanie przekonać żeby robiła to przez bok… Podciąga się do pionu już bardzo długo ale teraz doszło puszczanie rąk i siad z takim pochyleniem do przodu jak misiek. 😕
https://youtu.be/gOpmp-28CzI
https://youtu.be/U77Ia1RzQEUWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 13:04
Rucola lubi tę wiadomość
-
Noelle, a Wy jesteście pod kontrolą fizjo? W takiej sytuacji ja bym się wybrała. Jeszcze nie mówi się o tym tak duzo, ale kwestie napięcia mięśniowego itd. rzutują potem na całe życie. Mój chrześniak miał onm i asymetrię, zdiagnowany został szybko dzięki czujności pediatry. Jest rehabilitowany, ale praktycznie już wyszedł na prostą. Jego siostra, starsza 4 lata, jak się okazuje miała to samo, ale wtedy nikt jej nie zdiagnozował. "Wyprowadziła" się niby z tego sama, ale teraz ma problem z koslawieniem kolan i wiotkością stawów, a do tego kłopoty z wymawianiem niektórych głosek. I to wszystko jest pokłosiem problemów z okresu niemowlęcego 🤷 nie jestem za tym żeby prowadzać dziecko do miliona specjalistów bez potrzeby, ale 150zł na fizjo naprawdę warto wydać, chociażby dla własnego spokoju.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Furka podnosimy ją bokiem, obraca się na brzuszek i rzadziej na plecki, na brzuchu prostuje ręce i maszeruje nogami. 🤷🏻♀️ Na leżąco podnosi głowę i zapiera się łokciami…
Suszarka nie jesteśmy pod opieką fizjo - mamy wyznaczony termin na grudzień. 😔Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Rozumeim że na grudzień to termin z NFZ? ja bym jednak poszła prywatnie, chociaż rozumeim że kwestie finansowe mogą być przeszkodą 😓 uważam że każde dziecko powinno mieć taką wizytę na NFZ w ciągu maksymalnie tygodnia, a realia są jakie są. Jak słyszę "polityka prorodzinna" to mi się nóż w kieszeni otwiera 😕Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Rozumeim że na grudzień to termin z NFZ? ja bym jednak poszła prywatnie, chociaż rozumeim że kwestie finansowe mogą być przeszkodą 😓 uważam że każde dziecko powinno mieć taką wizytę na NFZ w ciągu maksymalnie tygodnia, a realia są jakie są. Jak słyszę "polityka prorodzinna" to mi się nóż w kieszeni otwiera 😕
szona, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie wróciłam z pogotowia 😥 chcieliśmy dziś z mężem jechać na cmentarz bo przyszły tydzień ciężko tam dojechać, zamykają ulice w mieście itp. I jakiś debil postanowił wyprzedzić sobie rowerzystę na podwójnej ciągłej, wąska droga. Gdyby mąż nie odbił to gościu by nas skasował. Mimo, że nie jechaliśmy szybko, wysoki krawężnik i pękła nam opona. Musieliśmy na kapciu dojechać kawałek na pobocze, mąż wymienił koło.
Ale dostałam takiego ciśnienia, tak mi stwardniał brzuch że nie mogłam się ruszyć i zaczęłam nagle wymiotować. Jak dojechaliśmy na IP to już trochę było lepiej, nie miałam dużego ciśnienia ale i tak dostałam jakąś tabletkę. Takich nerwów co się najadłam to nie wiem czy będę w stanie teraz wsiąść do auta 😥
Oczywiście teraz sobie myślę, że mogliśmy dzwonić na policję, ale niestety nie mamy kamerki w samochodzie więc nawet nie wiem czy był sens, bo nic gościowi pewnie byśmy nie udowodnili. -
asiek96 wrote:Dziewczyny już rozpakowane, jak się zachowywały wasze bobasy w brzuchu w dniu porodu?
Zero ruchu, przez co myślałam, że zejdę 🙄 -
K&K 😱 masakra, współczuję! Dobrze, że już trochę lepiej się czujesz. I polecam jednak zamontowanie kamerki. 🙂Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Doświadczone mamy -kiedy dzieciątko może leżąc na brzuszku podnosić główkę i trzymać ją jakieś 5-10 sek ? Czy u mojej małej to dobry czas ? Dziś leżąc mi na piersiach zaskoczyła mnie ta umiejętnością. Polozylam ja obok siebie na boczku, bo zupełnie nie wiem czy to dobry czas czy powinnam iść z nią do fizjo ?