W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna33 wrote:Tak sobie myśle, że mamy sporo nowych ciężarówek i żadnej wymioty nie męczą. No kurde trochę zazdro dziewczyny 🤣
A ogólnie we wszystkich ciążach bardzo dużo 🤮🤮🤮🤮🤮.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 19:55
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Simons, trzymam kciuki za owocną noc 😁✊
Ja byłam dzisiaj u fizjo i znowu rozpracowywała mi napięcia, bo mi się okolica bioder znowu pospinala😐 Bolałooo. I podejrzewam, że najbliższe 2 dni będę miała mocno nieprzyjemne.
Dziś zostałam potraktowana cudownym wynalazkiem, nad którego zakupem się teraz zastanawiam 🥺
https://www.acusmed.pl/sklep/aplikatory-wieloiglowe/aplikator-wieloiglowy-lyapko-walek-uniwersalny/?attribute_pa_kolor=czerwony&gclid=CjwKCAiAv_KMBhAzEiwAs-rX1Hb7r-Llcar8ssGlrRZ0nZaXkrivzF0ADSpdFvCwyLQV2Wl51xIYpBoCmF4QAvD_BwE
Moje biodra czuły się jak w niebie po przejechaniu kilka razy tą rolką 🥰💓Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 20:11
Simons_cat lubi tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Tak sobie myśle, że mamy sporo nowych ciężarówek i żadnej wymioty nie męczą. No kurde trochę zazdro dziewczyny 🤣
A ja przez ten brak mocniejszych mdłości dostaje paranoi 😓 cały czas mam w głowie puste jajo...
Podczytuje bbf lipcowe mamusie i tam chyba wszystkie mają mdłości...
Jedyne co to mięsa nie mogę jeść, odrzuca mnie. -
Wiolala wrote:A ja przez ten brak mocniejszych mdłości dostaje paranoi 😓 cały czas mam w głowie puste jajo...
Jedyne co to mięsa nie mogę jeść, odrzuca mnie.
Też się denerwowałam, niepotrzebnie 🙂Wiolala lubi tę wiadomość
-
Atena37 wrote:Smoczek, który korzystnie wpływa na układ stomatognatyczny to
https://curaprox.pl/info/niemowleta/smoczek
Tutaj jest gryzak:
https://curaprox.pl/info/niemowleta/gryzak
A dla dorosłych polecam tą szczoteczkę, która świetnie usuwa Osad i nie robi się Kamień.
Domywa ząbki a jest miekka
https://www.happydental.pl/curaprox-cs-1560-soft-szczoteczka-do-zebow-blister-wybor-kolorow.html
Do tego pasta do zębów elgydium Anti-Plaque
Ooo curaprox używamy już jakiś czas - szczoteczek. Cała rodzina i my stare i dzieciornia, faktycznie jesteśmy zadowoleni ale pojęcia nie miałam że oni mają też smoczki 🤔
Dzięki Atenko ❤️teraz już wiem jaki zatykacz kupię 🤪Atena37 lubi tę wiadomość
-
Jezynka, a widzisz, to traktujmy to jakoś dobry znak skoro jest inaczej🧡
Wiolala, wiem co czujesz, ale serio- wygralas w totka. Ja do 28 tygodnia wymiotowałam 2 do 7 razy w tygodniu, teraz już jest długo cisza tfu tfuuuu. Nikomu tego nie życzę 🤯
A co do wstrętu, mnie odrzuciło w ciąży od sosów pomidorowych, a kiedyś kochałam spaghetti bolognese, lazanię…Wiolala lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Wiolala ja mogę na palcach jednej ręki zliczyc ile razy wymiotowałam w ciazy także spokojnie
ciesz się że nie masz tej dolegliwości:)
Ja zaraz oszaleje, cały dzień latam siku dosłownie co pola h przy czym oddaje kilka kropelek... oszaleć można... zapalenia żadnego nie mam, nic mnie nie boli przy sikaniu.Wiolala lubi tę wiadomość
-
Wiola, wiem co czujesz bo ja raz zwymiotowałam w 6tc i potem nagle wszystkie obiawy jak ręka odjąć. Oczywiście dostawałam już paranoi. A potem nagle jak w 8tc mnie wzięło tak trzymało do 20 😩 także, ciesz się póki możesz a to żaden wyznacznik 🧡
Wiolala lubi tę wiadomość
-
Wiolala ja nie wymiotowałam w ogóle w ciąży. Każdy ma inne objawy, więc spokojnie 😊
-
Simonku! Wielkie kciuki! ✊🏻✊🏻💙
Rzyganie to nic fajnego. Nie polecam. 😂
Ja kicham = rzygam. Strach z rana jechać w miejsca publiczne 😅 a kicham dużo bo mam alergie na wszechobecny kurz.Simons_cat lubi tę wiadomość
-
Wiola, to dopiero 6+3. Ja w tym czasie byłam pierwszy raz u lekarza i jak dziś pamiętam jak mówiłam, że nie mam objawów ciążowych a przede wszystkim mdłości. I co ? Rzygalam do końca 🙈
Zaczęło się w 8tc. Apogeum 10-11 TC. Wszystko przed Tobą Kochana, jeśli faktycznie brzucha masz po mnie 😊kokoszka31, Wiolala lubią tę wiadomość
-
Justyna.Optyk wrote:Wiola, to dopiero 6+3. Ja w tym czasie byłam pierwszy raz u lekarza i jak dziś pamiętam jak mówiłam, że nie mam objawów ciążowych a przede wszystkim mdłości. I co ? Rzygalam do końca 🙈
Zaczęło się w 8tc. Apogeum 10-11 TC. Wszystko przed Tobą Kochana, jeśli faktycznie brzucha masz po mnie 😊Wiolala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiola to żaden wyznacznik czy ciąża rozwija się prawidłowo czy nie ja jestem praktycznie bezobjawowa żadnych wymiotów itp a bejbik ma się dobrze 🤗 nie ma co się porównywać do innych ciaz bo to tylko potęguje dodatkowy stres który nie jest ciężarnym potrzebny 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 06:11
-
Jusia88 wrote:Wiola to żaden wyznacznik czy ciąża się zdrowo rozwija czy nie ja jestem praktycznie bezobjawowa żadnych wymiotów itp a bejbik ma się dobrze 🤗 nie ma co się porównywać do innych ciaz bo to tylko potęguje dodatkowy stres który nie jest ciężarnym potrzebny 😊
Potwierdzam i podpisuje się nogami i rękami! 😍Wiolala lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Wiolala wrote:A ja przez ten brak mocniejszych mdłości dostaje paranoi 😓 cały czas mam w głowie puste jajo...
Jedyne co to mięsa nie mogę jeść, odrzuca mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 22:56
Teodor 30.12.2021r. - 3130g, 51cm 💙
Rita 23.08.2023r. - 3780g, 57cm 🩷 -
Simons trzymam kciuki 🤞🤞🤞 Oby Czarek Cię bardzo nie wymęczył a wszystkie ciotki czekają na świetna nowinę xD
Wiolala ja na początku ciąży przez cały dzień odczuwałam mdłości i jeść nie mogłam ale nie zwymiotowalam ani razu co najwyżej kilka razy mnie szarpało ale odbyło się bezTakże ciesz się tym stanem
Wiolala, Simons_cat lubią tę wiadomość
Wiek 29 lat.
Starania o pierwsze maleństwo od lutego 2020.
Obecnie 18 CS - ten w którym pierwszy raz zobaczyłam bladziocha
18 CS ---> 18 czerwcaJest druga kreseczka!!
22.06.2021 bhcg 361,2 mIU/ml
25.06.2021 bhcg 1594,2 mIU/ml
29.06.2021 mamy pęcherzyk i ciałko zółte
06.07.2021 mamy małego człowieka 5,4mm i serduszko6w2d
03.08.2021 mamy 37,4 mm człowieka :*
13.08.2021 I prenatalne --> wszystko wporządku
15.10.2021 II prenatalne i 5 rocznica ślubu (taki mały prezencik mam nadzieję się nam pokaże i ujawni swoją płeć) mamy ok 413g małej królewny
14.12.2021 III prenatalne 1495g(prognoza do porodu 3500g i 55 cm)
11.01.2022 Mała waży ok 2144g
01.02.2022 Mała waży ok 2828gNasze Szczęście
-
Jedyne co to mięsa nie mogę jeść, odrzuca mnie.
Miałam identycznie. Z mięsem teżWiolala lubi tę wiadomość