W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
https://mojapierwszakaszka.bobovita.pl/?dclid=CjgKEAiA5OuNBhC2n-nx0tHngT8SJAAUKUOwDXUGHqg7XPNPdXu-rTYahilBJZpzE7yhlVeQ2C1lhvD_BwE
Może któraś z Was zechce zamówićNoelle, kokoszka31, miska122, Szewcowa, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Noelle ale to musi być super uczucie ❤️❤️
Ola dobrze że już jest lepiej ale naprawdę współczuję tego co musieliście przejść 😔
Nam zmieniono 'mleko' z bebilonu pepti na nutramigen puramino
Dodatkowo dostaliśmy debridat
Jestem dobrej myśli.
Na razie musimy przetrwać poszczepienne histerie i może jutro zaczynamy, albo pojutrze, zależy jak będzie po szczepieniu 😊 wstąpiła we mnie nadzieja, że coś się zmieni 🥺kokoszka31, szona, Noelle, Simons_cat, Ayayanee lubią tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Justynka, jak się macie z Hanią?
Dziecko śpi, gdy nie śpi to bawi się z misiami od karuzeli w łóżeczku albo na macie. Aż mi wstyd o tym mówić, bo jak czytam o Waszych perypetiach z dzieciami to dziękuję losowi, że jest dla mnie łaskawy...
Ja mam problemy z produkcja mleka albo jego brakiem. Dokarmiam mm. Z racji problemów skórnych mleko HA z białkiem hydrolizowanym. Przynajmniej z twarzyczki zeszły jej plamy.
Przygotowania do świąt idą pełną parą. Nie zrobiłam dosłownie NIC oprócz ubrania choinki. Oczywiście mój mąż miał mi tak pomagać, brać Małą po pracy.. a okazuje się, że wziął ją wczoraj na godzinę, jak już błagałam go, bo bałam się, że coś się ze mną dziecku stanie, takiej migreny dostałam. A on jak pojechał po pieczywo tak nie było go 2h. Norma. Tak jak Noelle - rozwodzę się kilka razy dziennie 😁
A tak w ogóle to Hanna zakłada już bodziaki na 68 (nie wszystkie rzecz jasna, np 5.10.15 dopiero 62 robią się dobre). Nikt nie wierzy, że dziecko ma 2.5 miesiąca 🙄 -
kokoszka31 wrote:Beza, trzymam kciuki!!!
A powiedz czego nie ma w nutramigen w porównaniu do pepti? Laktozy?
Bebilon pepti ma hydrolizat białka serwatki z mleka,
A nutramigen wolne aminokwasy, czyli podstawowe jednostki budulcowe, z których składają się białka.
Więc białko jest jeszcze bardziej rozbite i łatwo przyswajalne
do pepti i tak dawałam delicol, którego właśnie parę dni temu zrobiłam zapas 🙈 ale może się jeszcze kiedyś przyda bo za miesiąc czy dwa będziemy próbować przechodzić spowrotem na pepti i potem może na zwykle mleko HA.
Oby tylko to mleko było dla niego odpowiednie bo niektóre dzieci wcale na to mleko dobrze nie reagują 😔kokoszka31 lubi tę wiadomość
-
Justynka Właśnie chciałam pisać że miałaś chyba najtrudniejsza ciążę i wszystkie życzylyśmy Ci żeby dziecko było łaskawe, super że się udało 😊 wyleczcie tylko te problemy skórne, oby lekarz coś wam też poradził i pomogło 🤞
kokoszka31 lubi tę wiadomość
-
Justynka, pomyślałam dokładnie jak K&K! Może jest szansa ze moje dziecko tez będzie aniołkiem skoro do 28 tc męczyły mnie wymioty 🤣 nadzieje zawsze warto mieć.
Mam nadzieje ze szybko poradzicie sobie z tymi problemami skórnymi, a co do małża- No wstyd! Kurczę to przecież wasze wspólne dziecko, dlaczego Ci mężowie się nie poczuwają do obowiązku odciążenia żon, które całe dnie są z dzieckiem? Oj mój maz będzie miał przerąbane jak będzie z nami 3 miesiące po porodzie, tak go tacierzyństwo przeora że potem jak wróci do pracy to będzie wiedział ze ja w domu nie odpoczywam 🤣 Było mu wręczyć Hankę na spacer do tej piekarni!
5-10-15 ma duże rzeczy? 68 to nieźle! Ale Hania chyba prawie od razu wskoczyła w 62 prawda?
Nie wiem czy czytałaś, ale u mnie się zapowiada duży chłopiec, 33+2 wage mi podali 2,5kg to prawie spadłam z krzesła
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Dziewczyny czy w ciąży to ja mogę brać nospe?11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Jeżynka wrote:Dziewczyny czy w ciąży to ja mogę brać nospe?
TakAle lepiej bez wskazań nie brać systematycznie, ponieważ udowodniono ze obniża napięcie mięśniowe u dzieci (możesz poczytać o „ponospowe” dzieci) . Aczkolwiek od jednej tabletki to się nie dzieje
szona lubi tę wiadomość
Beza27 wrote:Justynka Właśnie chciałam pisać że miałaś chyba najtrudniejsza ciążę i wszystkie życzylyśmy Ci żeby dziecko było łaskawe, super że się udało 😊 wyleczcie tylko te problemy skórne, oby lekarz coś wam też poradził i pomogło 🤞
A wiecie co.. ja widze tu pewną zależność- wychodzi na to że to chłopcy są bardziej kłopotliwi od dziewczynek 😁 Ksawery, Ignas, Gabryś itd.szona lubi tę wiadomość
-
kokoszka31 wrote:A wiecie co.. ja widze tu pewną zależność- wychodzi na to że to chłopcy są bardziej kłopotliwi od dziewczynek 😁 Ksawery, Ignas itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2024, 13:23
-
Macie rację, ciąża mnie tak przeorała, że teraz chociaż mam dziecko spokojne..
Byłyśmy u lekarza. Mała dostała zalecenie smarowania Ectokremem, dostała mleko na receptę Nutramigen (mam zapas Bebiko HA jakby któraś chciała 🙄) i póki co nie dajemy sterydów. A ja przechodzę na dietę Noelle. Nie jest źle.
Noelle, jesz ryby ? Bo nie wiem czy mogę w święta jeść... No i jakiego mleka używasz do kawy ? Póki co piłam sojowe na diecie bezmlecznej ale sama nie wiem czy teraz mogę, czy soja nie uczula.. -
Justynka służę pomocą i masą przepisów i zamienników wegańskich. 🙈
Jem ryby ale bez panierki bo w niej jest jajko. 😅
Do kawy dodaje mleko owsiane jest takie pyszniutkie w lidlu z Pilosa. ❤️
I tam są też pyszniutkie ciastka z Frank&Oli - jaglane i gryczane. 😁
O o o i wegańskie żelki z Katjes też z lidelka! 🥰Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
A tak w ogóle to ja dziś wizytę miałam, gbs pobrany
Doktor dała mi dopochwowy jakiś specyfik na grzybice. No i ja nie wiem czy to brać jak grzybicy nie mam? Moja poprzednia lekarka jak zobaczyła wydzielinę to tez mówiła ze pewnie coś tam jest ale z wymazu wyszło ze grzybicy brak. Tej nowej się nie podoba wydzielina i tylko na jej podstawie wypisała mi receptę na gynazol czy coś takiego.
Skoro grzybicy nie mam to chyba nie ma sensu brać?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Beza27 wrote:Jak byłam w szpitalu to pielęgniarki właśnie mówiły że chłopcy tak mają, i są bardziej marudni 🙄🤪
Faktycznie często tak mówią, a jednak były badania i nie zostało to udowodnione 😬25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Faktycznie często tak mówią, a jednak były badania i nie zostało to udowodnione 😬
No jak to chłopy , przy katarze i temperaturze 37 STP. Testament piszą i aferę kręcą że źle im i slabo... Może nie ma to znaczenia czy delikwent ma 3 miesiące czy 30 lat 🤷🤣kokoszka31, Simons_cat, Beza27, Noelle, szona lubią tę wiadomość
-
Mea wrote:No jak to chłopy , przy katarze i temperaturze 37 STP. Testament piszą i aferę kręcą że źle im i slabo... Może nie ma to znaczenia czy delikwent ma 3 miesiące czy 30 lat 🤷🤣
Dobre 🤣🤣🤣kokoszka31 lubi tę wiadomość
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia