W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
https://mojapierwszakaszka.bobovita.pl/?dclid=CjgKEAiA5OuNBhC2n-nx0tHngT8SJAAUKUOwDXUGHqg7XPNPdXu-rTYahilBJZpzE7yhlVeQ2C1lhvD_BwE
Może któraś z Was zechce zamówić
Noelle, kokoszka31, miska122, Szewcowa, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Noelle ale to musi być super uczucie ❤️❤️
Ola dobrze że już jest lepiej ale naprawdę współczuję tego co musieliście przejść 😔
Nam zmieniono 'mleko' z bebilonu pepti na nutramigen puramino
Dodatkowo dostaliśmy debridat
Jestem dobrej myśli.
Na razie musimy przetrwać poszczepienne histerie i może jutro zaczynamy, albo pojutrze, zależy jak będzie po szczepieniu 😊 wstąpiła we mnie nadzieja, że coś się zmieni 🥺
kokoszka31, szona, Noelle, Simons_cat, Ayayanee lubią tę wiadomość
-
Dziękujemy, nieźle. Borykamy się z problemami skórnymi. Cholera wie co dziecku mojemu dolega, właśnie zbieramy się do lekarza. Generalnie poza tym, że ją swędzi, nie dolega jej nic. Zmiany zaczęły blaknąć po serii Emotopic emulsja do kąpieli + balsam 2x dziennie, może komuś się przyda..Martyna33 wrote:Justynka, jak się macie z Hanią?
Dziecko śpi, gdy nie śpi to bawi się z misiami od karuzeli w łóżeczku albo na macie. Aż mi wstyd o tym mówić, bo jak czytam o Waszych perypetiach z dzieciami to dziękuję losowi, że jest dla mnie łaskawy...
Ja mam problemy z produkcja mleka albo jego brakiem. Dokarmiam mm. Z racji problemów skórnych mleko HA z białkiem hydrolizowanym. Przynajmniej z twarzyczki zeszły jej plamy.
Przygotowania do świąt idą pełną parą. Nie zrobiłam dosłownie NIC oprócz ubrania choinki. Oczywiście mój mąż miał mi tak pomagać, brać Małą po pracy.. a okazuje się, że wziął ją wczoraj na godzinę, jak już błagałam go, bo bałam się, że coś się ze mną dziecku stanie, takiej migreny dostałam. A on jak pojechał po pieczywo tak nie było go 2h. Norma. Tak jak Noelle - rozwodzę się kilka razy dziennie 😁
A tak w ogóle to Hanna zakłada już bodziaki na 68 (nie wszystkie rzecz jasna, np 5.10.15 dopiero 62 robią się dobre). Nikt nie wierzy, że dziecko ma 2.5 miesiąca 🙄 -
Nie zawiera laktozy i ma inne białkokokoszka31 wrote:Beza, trzymam kciuki!!!
A powiedz czego nie ma w nutramigen w porównaniu do pepti? Laktozy?
Bebilon pepti ma hydrolizat białka serwatki z mleka,
A nutramigen wolne aminokwasy, czyli podstawowe jednostki budulcowe, z których składają się białka.
Więc białko jest jeszcze bardziej rozbite i łatwo przyswajalne
do pepti i tak dawałam delicol, którego właśnie parę dni temu zrobiłam zapas 🙈 ale może się jeszcze kiedyś przyda bo za miesiąc czy dwa będziemy próbować przechodzić spowrotem na pepti i potem może na zwykle mleko HA.
Oby tylko to mleko było dla niego odpowiednie bo niektóre dzieci wcale na to mleko dobrze nie reagują 😔
kokoszka31 lubi tę wiadomość
-
Justynka Właśnie chciałam pisać że miałaś chyba najtrudniejsza ciążę i wszystkie życzylyśmy Ci żeby dziecko było łaskawe, super że się udało 😊 wyleczcie tylko te problemy skórne, oby lekarz coś wam też poradził i pomogło 🤞
-
Justynka, pomyślałam dokładnie jak K&K! Może jest szansa ze moje dziecko tez będzie aniołkiem skoro do 28 tc męczyły mnie wymioty 🤣 nadzieje zawsze warto mieć.
Mam nadzieje ze szybko poradzicie sobie z tymi problemami skórnymi, a co do małża- No wstyd! Kurczę to przecież wasze wspólne dziecko, dlaczego Ci mężowie się nie poczuwają do obowiązku odciążenia żon, które całe dnie są z dzieckiem? Oj mój maz będzie miał przerąbane jak będzie z nami 3 miesiące po porodzie, tak go tacierzyństwo przeora że potem jak wróci do pracy to będzie wiedział ze ja w domu nie odpoczywam 🤣 Było mu wręczyć Hankę na spacer do tej piekarni!
5-10-15 ma duże rzeczy? 68 to nieźle! Ale Hania chyba prawie od razu wskoczyła w 62 prawda?
Nie wiem czy czytałaś, ale u mnie się zapowiada duży chłopiec, 33+2 wage mi podali 2,5kg to prawie spadłam z krzesła
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Dziewczyny czy w ciąży to ja mogę brać nospe?11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4

-
Jeżynka wrote:Dziewczyny czy w ciąży to ja mogę brać nospe?
Tak
Ale lepiej bez wskazań nie brać systematycznie, ponieważ udowodniono ze obniża napięcie mięśniowe u dzieci (możesz poczytać o „ponospowe” dzieci) . Aczkolwiek od jednej tabletki to się nie dzieje
szona lubi tę wiadomość
Beza27 wrote:Justynka Właśnie chciałam pisać że miałaś chyba najtrudniejsza ciążę i wszystkie życzylyśmy Ci żeby dziecko było łaskawe, super że się udało 😊 wyleczcie tylko te problemy skórne, oby lekarz coś wam też poradził i pomogło 🤞
A wiecie co.. ja widze tu pewną zależność- wychodzi na to że to chłopcy są bardziej kłopotliwi od dziewczynek 😁 Ksawery, Ignas, Gabryś itd.
szona lubi tę wiadomość
-
Jak byłam w szpitalu to pielęgniarki właśnie mówiły że chłopcy tak mają, i są bardziej marudni 🙄🤪kokoszka31 wrote:A wiecie co.. ja widze tu pewną zależność- wychodzi na to że to chłopcy są bardziej kłopotliwi od dziewczynek 😁 Ksawery, Ignas itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2024, 13:23
-
Macie rację, ciąża mnie tak przeorała, że teraz chociaż mam dziecko spokojne..
Byłyśmy u lekarza. Mała dostała zalecenie smarowania Ectokremem, dostała mleko na receptę Nutramigen (mam zapas Bebiko HA jakby któraś chciała 🙄) i póki co nie dajemy sterydów. A ja przechodzę na dietę Noelle. Nie jest źle.
Noelle, jesz ryby ? Bo nie wiem czy mogę w święta jeść... No i jakiego mleka używasz do kawy ? Póki co piłam sojowe na diecie bezmlecznej ale sama nie wiem czy teraz mogę, czy soja nie uczula.. -
Justynka służę pomocą i masą przepisów i zamienników wegańskich. 🙈
Jem ryby ale bez panierki bo w niej jest jajko. 😅
Do kawy dodaje mleko owsiane jest takie pyszniutkie w lidlu z Pilosa. ❤️
I tam są też pyszniutkie ciastka z Frank&Oli - jaglane i gryczane. 😁
O o o i wegańskie żelki z Katjes też z lidelka! 🥰Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️
-
A tak w ogóle to ja dziś wizytę miałam, gbs pobrany
Doktor dała mi dopochwowy jakiś specyfik na grzybice. No i ja nie wiem czy to brać jak grzybicy nie mam? Moja poprzednia lekarka jak zobaczyła wydzielinę to tez mówiła ze pewnie coś tam jest ale z wymazu wyszło ze grzybicy brak. Tej nowej się nie podoba wydzielina i tylko na jej podstawie wypisała mi receptę na gynazol czy coś takiego.
Skoro grzybicy nie mam to chyba nie ma sensu brać?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Beza27 wrote:Jak byłam w szpitalu to pielęgniarki właśnie mówiły że chłopcy tak mają, i są bardziej marudni 🙄🤪
Faktycznie często tak mówią, a jednak były badania i nie zostało to udowodnione 😬25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Faktycznie często tak mówią, a jednak były badania i nie zostało to udowodnione 😬
No jak to chłopy , przy katarze i temperaturze 37 STP. Testament piszą i aferę kręcą że źle im i slabo... Może nie ma to znaczenia czy delikwent ma 3 miesiące czy 30 lat 🤷🤣
kokoszka31, Simons_cat, Beza27, Noelle, szona lubią tę wiadomość
-
Mea wrote:No jak to chłopy , przy katarze i temperaturze 37 STP. Testament piszą i aferę kręcą że źle im i slabo... Może nie ma to znaczenia czy delikwent ma 3 miesiące czy 30 lat 🤷🤣
Dobre 🤣🤣🤣
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia