X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ale te chłopy napalone na kolejne dzieciaki. 🙈
    U nas to samo… Z miesiąc temu kupiłam mężowi prezent i kazałam zamknąć oczy żeby mu go dać a ten zawiedziony, że to nie pozytywny test ciążowy. 😂

Zielone.Slonce, Beza27, Simons_cat, Justyna.Optyk, Magdalena29 lubią tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena29 wrote:
    Ja miałam właśnie jakieś białe
    Wyglądało jak sznurek 😅
    Dzięki bo już dostawałam szajby. Moje dokładnie tak wyglądają, wujek google mówi, że mogą 😁

Magdalena29 lubi tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Właśnie pielęgniarz mi powiedział że dzisiaj mi już ktg nie zrobi bo jutro ponoć wychodzę do domu, że niby tak lekarz powiedział, ale nielogiczne to jest dla mnie w ogóle bo gdyby lekarz tak powiedział to by po kontroli mnie od razu puścił a nie trzymał jeszcze jeden dzień, a i lekarz poszedł o 12 do domu a ten pielęgniarz dopiero przyszedł na nocna.... Nie rozumiem nic.

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka może takie zalecenie lekarz wpisał w kartę? 🤔 Skądś ten pielęgniarz to wziął… nie sądzę żeby sobie wymyślił. 🙈
    Dziwne ale może chcą zaczekać do 41 tc? 🙈😕

• Beza27 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons moj dzidziuś też nie pachnie, ani nie pachniał nigdy 🤷🏻‍♀️ teraz jedynie jego ubranie pachnie, i płyn do kąpieli ale na dziecku nic nie zostaje, za to jego głowa jak dla mnie to ma niezbyt przyjemny zapach 🙈 ale ja nie lubię zapachu ludzkiej skóry, to może dlatego 🙈 spodziewałam się że będzie trochę inaczej 😛 niektórzy mówią że malutkie dzieci mają specyficzny dzidziusiowy zapach a ja tego nie czuję, nie wiem nawet jaki to miałby być zapach 🤷🏻‍♀️ pachnie jak człowiek, każdy trochę inaczej

Justyna uwielbiam Twoje riposty 😆
    Może w drugiej ciąży nie będziesz wymiotować albo mniej, tak też się zdarza

Alutka no nie wierzę, to po co by Cię tam trzymali tyle dni.. trzymam kciuki żeby to pielęgniarz się pomylił i jutro zaczęli coś robić... Albo niech się samo zacznie..
    Luka wychodź!

Simons_cat lubi tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Alutka może takie zalecenie lekarz wpisał w kartę? 🤔 Skądś ten pielęgniarz to wziął… nie sądzę żeby sobie wymyślił. 🙈
    Dziwne ale może chcą zaczekać do 41 tc? 🙈😕

Tylko jeśli byłoby takie zlecenie to lekarz by mi na pewno powiedział że jutro idę do domu, czy inny lekarz, bo przychodzila tutaj lekarka. Dziwne to dla mnie, szczególnie że i tak powinien mi zrobić teraz ktg jeszcze wieczorem bo na obchodzie lekarz napisał w karcie 2x ktg

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Mea Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka przykro mi 😔 może się uparłam i się powtarzam ale serio dziwna ta opieka tam u Ciebie, a przynajmniej takie jest moje wrażenie po tym co piszesz. Mało Ce informują, nic nie wiesz lub masz sprzeczne info.. to nie jest ok. Nie piszę tego żeby Cię zdenerwować ale musisz wyegzekwować na nich pewne konkrety , plan działania, co robimy i kiedy. Zwłaszcza że jesteś po terminie z OM a jak pamiętam mówiłaś że biorą pod uwagę termin z usg jako wiążący więc tym bardziej czyli 8.12 🙄 to tym bardziej nie kumam...🤔
    Raczej nie sądzę żeby mieli Cię wypisać ale wyłania się problem bo mają tam niezły burdel i totalny brak przepływu informacji między personelem. Nie daj im się tam i rano konkretnie i stanowczo z nimi.

Noelle, monnkej lubią tę wiadomość

age.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka co powinien a co zrobił to dwie różne rzeczy… z długością szyjki też tak było - coś powiedział i poszedł. 🙈
    Nie możesz iść do dyżurki i poprosić o rozmowę z lekarzem, który ma teraz dyżur?

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Alutka co powinien a co zrobił to dwie różne rzeczy… z długością szyjki też tak było - coś powiedział i poszedł. 🙈
    Nie możesz iść do dyżurki i poprosić o rozmowę z lekarzem, który ma teraz dyżur?

Już zostawię to na jutro, jutro będzie obchod to będę wiedziała co i jak, najwyżej powiem im że bym jednak wolała zostać, że tutaj mimo iż nic nie robią i się nudzę to czuje się bezpieczniej... a jak nie to oczywiście zażądam jeszcze ktg, usg I badania abym miała pewność że z małym wszystko w porządku.

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Już zostawię to na jutro, jutro będzie obchod to będę wiedziała co i jak, najwyżej powiem im że bym jednak wolała zostać, że tutaj mimo iż nic nie robią i się nudzę to czuje się bezpieczniej... a jak nie to oczywiście zażądam jeszcze ktg, usg I badania abym miała pewność że z małym wszystko w porządku.

Ja zawsze myślałam ze jak już była próba z oksy (a u Ciebie była prawda?) to już nie ma odwrotu, musi być ten poród wywoływany dalej lub cc. Ale może coś mi się pochrzaniło… w każdym razie, o jakim wypisie do domu my mówimy 🤯

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Ja zawsze myślałam ze jak już była próba z oksy (a u Ciebie była prawda?) to już nie ma odwrotu, musi być ten poród wywoływany dalej lub cc. Ale może coś mi się pochrzaniło… w każdym razie, o jakim wypisie do domu my mówimy 🤯

Miałam test oksy w piątek, przez weekend nic nie robili, dzisiaj miałam badanie i usg I ktg rano o 6, rozwarcie ruszyło tylko o pół palca ale jednak ruszyło, czyli jest na 1,5 palca co daje 3cm mniej więcej. Nie wiem o co chodzi, ale się zestresowałam....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Mea Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka to się nie denerwuj na spokojnie bo jesteś w szpitalu pod opieką więc będzie dobrze ale tak jak piszesz sama - nie wiesz o co chodzi- a masz do tego prawo! Wiedzieć, pytać. Jak Ci na badaniu mowi że rozwarcie 3cm i se idzie w pizdziec to go pytaj- czy leżysz i czekasz czy i kiedy repeta z oksy.
    Ja to bym jutro tam dym zrobiła ze o tak istotnych sprawach jak wypis informuje cię pielęgniarz a nie lekarz 🤦 przydaloby ci się szkolenie z ciętych ripost u Justyny 🤪

Noelle lubi tę wiadomość

age.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem tej logiki, wczoraj wieczorem nie chciał mi zrobić ktg bo niby i tak idę do domu
    Dzisiaj obudzil mnie o 6na ktg 🤯🤯🤯🤯🤯🤯

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem za wcześnie poszłaś do szpitala. Nie wiem co ten lekarz robi🧐😕
    Masz jakieś skurcze Alutka?

Noelle lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Mea Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka a może to kwestia bariery językowej? Nie wiem jak władasz serbskim
    Sama jestem ciekawa co powie lekarz, jakby chcieli cię wypisać to poproś o uzasadnienie na piśmie.

kokoszka31 lubi tę wiadomość

age.png
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka- kciuki, rozumiem Twoje zdenerwowanie..
    Gdyby jednak chcieli Cię wypuścić to raczej się upieraj żeby zostać i żeby spróbowali raz jeszcze oxy.. dziwne to wszystko tam..

Cecylia- napisałaś ostatnio post o kładzeniu spać....dzięki!!! To faktycznie działa, co prawda nie udało nam się tak może mega gładko, ale idea jest słuszna.. zamiast 22-23 udało mi się zejść na 20-21 co jest totalnym luksusem. Jedynie co, mój Mały akurat budzi sie wcześniej dlatego poniżej 20 będzie ciężko zejść.

age.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mea wrote:
    Alutka a może to kwestia bariery językowej? Nie wiem jak władasz serbskim
    Sama jestem ciekawa co powie lekarz, jakby chcieli cię wypisać to poproś o uzasadnienie na piśmie.

Akurat język tutaj nie jest przeszkodą, po prostu pielęgniarz chciał się pobawić w lekarza, lekarz zdziwiony jak mu dzisiaj wszystko powiedziałam, oczywiście mnie zostawiają.

kokoszka31 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 🤦🏻‍♀️
    Jaki plan działania w takim razie?

• Mea Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobawic się .. no comment 😏 ja to mam wrażenie że oni właśnie to tam robią w tym szpitalu, jak w filmach Barei 🤦
    No i co lekarz Ci powiedzial oprócz tego że zostajesz i leżysz?

age.png
  • Mea Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym kto jakieś wizyty ma zaplanowane jeszcze przed świętami? 🧐 Zgłaszać się 😜
    Ja dziś wkraczam w 3 trymestr i za Boga nie wiem kiedy ta ciąża mi tak zleciała 😳 no cóż też muszę zapisać się na 3 prenatalne i obiecuje wszem i wobec że w styczniu zaczynam kompletować wyprawkę .. chyba nawet jakąś walizkę zakupie bo te nasze to już dramatycznie wyglądają .. prawda jest też taka że tani shit na allegro kupiony więc co się dziwic 🤷

szona, monnkej, Magdalena29 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ