W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna33 wrote:Taki offtop
Idziemy dziś po galerii i maz widząc sukienkę jakaś taką sylwestrową świecącą mówi „chodź zmierzysz” 😂 Mówię mu ze muszę schudnąć najpierw, a on że nie wyobraża sobie mnie w takim stroju. Pytam „to z jakim strojem Ci się kojarzę?” A on że legginsy, ewentualnie jego koszulki.
Oł shit 😕 Jakie to słabe i jak ja tęsknie za swoimi rzeczami i za sobą bez brzucha ☹️☹️ Mamuśki które tęsknią za brzuchem- ja to chyba nie dołączę do waszego grona, życie bez brzucha będzie ekstra 😂🙈
K&K, u mnie tez teraz wyszła duża masa u syna, chociaż na III prenatalnych był 50 percentyl. Nie ma co się tak bardzo sugerować nią, bo koleżanka była jednego dnia u dwóch różnych lekarzy i różnica w wadze 400 gram była (jednego dnia!!). Co do cukrzycy, dobrze ze zrobiłaś ponowne badanie. Może ja tez mam a nie wiem? Ty przynajmniej wiesz i możesz działać! Nie smutajwszystko będzie dobrze
Martyna nigdy nie tęskniłam za ciążowym brzuchem, wręcz przeciwnie czułam ulgę i radość że znikał .. już kiedyś o tym pisałam że nie testno mi za tymi gabarytami ani za ruchami dziecka.
Po porodach luz bo oddychasz jak człowiek, nie Cisna cię zebra, żołądek, pecherz. Zaczynasz ( no może nie odrazu po porodzie ale już na drugi dzień) chodzic jak człowiek a nie jak kula śnieżna na kaczych nogach. W ciąży czuje się mega nieatrakcyjnie, choć wiem że są kobiety które się czują super sexi - a ja kompletnie tego nie czuje. Szanuję to ciało i uważam że jest super bo daje już 3 życie na świat no ale nie podobam się sobie jak jestem w ciąży i już 🤷
Martynka a tobie zazdro bo max miesiąc i urodzisz.
Martyna33, szona lubią tę wiadomość
-
Monnkey, super, że wracasz do zdrowia. Rosół najlepszy na chorobę ❤️ ja już na tym etapie ciazy nie wysilam się za bardzo z obiadami. Dziś ryż z jabłkami i cynamonem. Był taki czas w ciąży (ukochany 2 trymestr), że spróbowałam ugotować wszystko co chciałam, a nie miałam na to kiedyś czasu. Był placek po węgiersku, były zrazy i super desery, ale teraz mi się nie chce 😃 zresztą niedługo Święta, więc trzeba zrobić trochę miejsca w brzuchu.
Magdalena, Łucja już będzie niedługo pół roku 😮
KK, dokładnie zgadzam się z tym co Martyna pisała. Wiesz na czym stoisz, a cukry delikatnie powyzej normy moga zmotywować Cię zdrowego jedzenia. Ja tak z perspektywy czasu nie jestem dumna z mojego odzywania się w ciąży.
Martyna, ja też dziś robiłam porządki w szafie i nie wiem czemu, ale dla mnie to abstrakcyjne jak rozłożyłam dżinsy przed ciąży i pomyślałam, że niedługo w nie wejdę - może jednak nie.
Za brzuchem nie wiem czy będę tęskniła zależy jak córka da popalić pewnie. Mimo, że coraz większy jakoś nie przeszkadza specjalnie.monnkej, Magdalena29 lubią tę wiadomość
2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍 -
K&K wrote:Monnkej, moja koleżanka rodziła jak była podczas kwarantanny. Niestety musiała przyjechać po nią karetka i zabrać do szpitala covidowego. Ale to było w maju tamtego roku więc były trochę inne zasady. Bo nawet jej synek musiał zostać w szpitalu i został sam, a ona wróciła do domu odbywać kwarantanne 🤦♀️ straszne..
Także, życzę i trzymam kciuki żeby akcja rozpoczęła się jak skończysz izolację 🙏Teodor 30.12.2021r. - 3130g, 51cm 💙
Rita 23.08.2023r. - 3780g, 57cm 🩷 -
Mea, o to to co napisałaś to tak samo mam. Sexi w ciąży? Serio?🤷🏼♀️ mimo ze jakoś dużo nie przytyłam to czuje się jak słoń 😂 Tęsknie za sukienkami, ładną bielizną (na pokładzie hipstery ciążowe hm), chociażby za jeansami i za lekkością chodzenia tez tęsknie. Teraz już nawet w ciążowych jeansach jest niewygodnie 🤣 I masz racje, dziękuje ciału bardzo za to co robi😍 ale nie lubię siebie w ciąży a zwłaszcza w 3 trymestrze 😂😂 Czuje się jak nie ja po prostu.
Szewcowa, nagle wszystkie rzeczy w szafie będą dla nas jak nowe, po tylu miesiącach nie ubierania ich 😬Szewcowa, szona lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Hey dziewczyny
Ja zamilklam bo ostatnio duuuużo rzeczy mi się nałożyło na siebie i albo gdzieś jestem albo totalnie się czymś zajmę i robi się 2 w nocy.....
Dzisiaj biorę się za pieczenie pierniczkow (wczoraj zarobilam ciasto) no i mycie podłóg ale całe szczęście w tym roku z mężem zainwestowalismy w Bissella i teraz mycie podłóg to istna przyjemność
Wczoraj też zamówiliśmy fotelik i wózek.... W końcu bo przecież już dostawałam hopla że urodze i mnie do domu nie wypuszcza bo nie bd nosidelka 😂😂😂
Monnkey super że u Was już wszystko dobrze i ciągle się poprawia
Co do brzuszka rozumiem osoby które nie będą tęsknić ale ja chyba jednak będęMoże to przez to że tak strasznie długo na niego czekałam....? Kocham go trzymać w rękach, mówić do niego, czuć kluskę w środku.... 🥰🥰🥰 Co prawda chciałabym ja już tulic w ramionach no ale jeszcze troszkę ponad 9 tyg
Czy ja dobrze pamietam że któraś z Was polecała płyn do prania bobini dla dzieci taka biało-niebieska butelka???monnkej lubi tę wiadomość
Wiek 29 lat.
Starania o pierwsze maleństwo od lutego 2020.
Obecnie 18 CS - ten w którym pierwszy raz zobaczyłam bladziocha
18 CS ---> 18 czerwcaJest druga kreseczka!!
22.06.2021 bhcg 361,2 mIU/ml
25.06.2021 bhcg 1594,2 mIU/ml
29.06.2021 mamy pęcherzyk i ciałko zółte
06.07.2021 mamy małego człowieka 5,4mm i serduszko6w2d
03.08.2021 mamy 37,4 mm człowieka :*
13.08.2021 I prenatalne --> wszystko wporządku
15.10.2021 II prenatalne i 5 rocznica ślubu (taki mały prezencik mam nadzieję się nam pokaże i ujawni swoją płeć) mamy ok 413g małej królewny
14.12.2021 III prenatalne 1495g(prognoza do porodu 3500g i 55 cm)
11.01.2022 Mała waży ok 2144g
01.02.2022 Mała waży ok 2828gNasze Szczęście
-
Ja za samym brzuchem mogę tęsknić, chociaż ja nie miałam zbyt dużego. Za to nie tęsknię za tą wstrętną zgagą, cukrzycą, dietą, zastrzykami, insuliną itd.
Po ciąży wyszły mi rozstępy, a tak się cieszyłam w ciąży, że nie mam 😂 trochę mi się rozciągnęła blizna po laparoskopii i bardziej ją widać, ale za to brzuch po 2 tygodniach wygląda jak przed ciążą (prawie) i mam wrażenie, że schudłam. Muszę w końcu wysłać męża żeby kupił wagę, bo nawet nie wiem ile ważę.
W ogóle dzień przed porodem zrobiłam sobie zdjęcie w brudnym lustrze myśląc, że mam jeszcze dużo czasu na jakieś ładniejsze zdjęcia 😂 więc moja przestroga - myjcie lustra bo nie wiecie kiedy Was poród zastanie 😁
https://naforum.zapodaj.net/e7212bf79645.jpg.html
Noelle, Wiolala, Zielone.Slonce, Simons_cat, Simons_cat, Nitka19, Jeżynka, Asia2309, Natka95, szona, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Miśka, pięknie wyglądałaś 😍 i teraz pewnie tez 👍
Cholercia, nie wiedziałam ze po ciąży mogą dopiero wyjść te rozstępy 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 10:12
miska122 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Miśka ja myślałam, że ono całkiem jest brudne a z tym poradzi sobie każdy średnio kumaty użytkownik Photoshopa 😁
Nam pytanie do mam atopowców (jeśli jest nas więcej niż Noelle i ja 🤣)
Od kilku dni Hanię wysypało na buzi i nie schodzi po ectokremie ani bepanthenie. Po analizie mojego żywienia, doszłam do wniosku, że to może być mleko owsiane. Kupiłam je w drodze do tesciow w piątek. Poza tym nie jadłam nic strasznego a sypanie zaczęło się właśnie, gdy do nich przyjechaliśmy. Czy mleko owsiane może uczulić ? Owsianki nie jadłam wcześniej, a mleko do kawy miałam zbożowe.
Jak to jest z jajkami w cieście ? Wiadomo, że do większości rzeczy dodajemy jajka. Czy jestem skazana na wegańskie naleśniki ? 😁
Czy używaliście serii kosmetyków z ziaji ? Widziałam, że Ziaja med ma serie dla osób z AZS, zastanawiam się czy warto kupić ich płyn do kąpieli maluszka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 10:29
-
Justynka uczulić może wszystko - dlatego do diety eliminacyjnej trzeba podejść na zasadzie prób i błędów. 🙈 Ja bym odstawiła na kilka dni to mleko i sprawdziła czy przejdzie czy nie.
Tak samo z jajkami… ja bardzo długo ich nie jadłam, a teraz czasami zjem coś w czego składzie są śladowe ilości i jest spoko. ☺️
Co do ziaji nie pomogę bo nie używałam. 😉
Przybijam za to pionę bo Klara też ma zaostrzenie najprawdopodobniej przez kaszkę ryżową z bananem. 🙈Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
nick nieaktualnyMam wyniki pappy, wszystkie ryzyka niskie, ryczę ze szczęścia😭😭😭
Księgowa, Szewcowa, monnkej, Noelle, kokoszka31, Ola-olenka, K&K, miska122, Łydzia, Wiolala, Justyna.Optyk, Zielone.Slonce, Simons_cat, Nitka19, Mea, Jeżynka, Asia2309, Ayayanee, Natka95, szona, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Cecylia wrote:Mam wyniki pappy, wszystkie ryzyka niskie, ryczę ze szczęścia😭😭😭
Cecylia wspaniale ❤️Cecylia lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualny
-
Justyna.Optyk wrote:Miśka ja myślałam, że ono całkiem jest brudne a z tym poradzi sobie każdy średnio kumaty użytkownik Photoshopa 😁
Nam pytanie do mam atopowców (jeśli jest nas więcej niż Noelle i ja 🤣)
Od kilku dni Hanię wysypało na buzi i nie schodzi po ectokremie ani bepanthenie. Po analizie mojego żywienia, doszłam do wniosku, że to może być mleko owsiane. Kupiłam je w drodze do tesciow w piątek. Poza tym nie jadłam nic strasznego a sypanie zaczęło się właśnie, gdy do nich przyjechaliśmy. Czy mleko owsiane może uczulić ? Owsianki nie jadłam wcześniej, a mleko do kawy miałam zbożowe.
Jak to jest z jajkami w cieście ? Wiadomo, że do większości rzeczy dodajemy jajka. Czy jestem skazana na wegańskie naleśniki ? 😁
Czy używaliście serii kosmetyków z ziaji ? Widziałam, że Ziaja med ma serie dla osób z AZS, zastanawiam się czy warto kupić ich płyn do kąpieli maluszka.
Justyna u nas sprawdził się najbardziej linomag ale moja miala 10 miesięcy jak jej się pojawiło i pila dodatkowo Contrahist. A z mlekiem owsianymi może tak być. My naszej na 2.5 roku robiliśmy testy i wyszla alergia na kota, trawy i leszczyn i przy alerggiach krzyżowych przy kocie jest m.in owies. Resztę krzyżowych dopiero sprawdzamy jak reaguje.
No ale Hania malutka to się jeszcze nie zbada -
Martyna ja też nie wiedziałam 🙈
Justyna ja w ogóle nie umiem w Photoshopa 😂
Cecylia super ❤️ ja bym na Twoim miejscu wydała te pieniądze na dzieciaczka 😍 ale jak potrzebujesz uspokojenia możesz zrobić Nifty.Cecylia lubi tę wiadomość
-
Cecylia super ♥️ wydaje mi się, że skoro wszystko wyszło dobrze to nie musisz robić nifty
Ja mam prenatalne 07.01 a pappa zrobię po świętach żeby zdążyć z wynikiem. Do tej pory byłam spokojna ale im bliżej tym gorzej...Cecylia lubi tę wiadomość
-
Ja tu już psy powiesiłam na mleku owsianym a ja głupia wczoraj sobie na placka sos czosnkowy posmarowalam 🙄
No weźcie mi pieprznijcie z rozpędu, to może wyleci ta głupota z głowy.
Ale mleko owsiane nadal podejrzewam. Bo od kiedy je kupiłam ma zaczerwienione plamy na buzi. A dziś po prostu było apogeum, to się wystraszyłam ;/ -
Cecylia, super wiadomość❤️. Ja też jak dostałam niskie ryzyka w pappie to nie robiłam już nifty, ale tak jak dziewczyny pisały to każdy w zgodzie z własnym spokojem podejmuje decyzje.
Ja już po wizycie. Wszystko dobrze 👍 Córeczka ma już 3040 g znaczy lekarz mówi, że mała, ale po Świętach pewnie sporo jeszcze przybierzemy😃. Szyjka zamknięta, więc wszystko wskazuje na Święta w dwupaku 😃kokoszka31, Noelle, monnkej, Cecylia, Wiolala, szona, Magdalena29 lubią tę wiadomość
2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍