X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Mea Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Taki offtop
    Idziemy dziś po galerii i maz widząc sukienkę jakaś taką sylwestrową świecącą mówi „chodź zmierzysz” 😂 Mówię mu ze muszę schudnąć najpierw, a on że nie wyobraża sobie mnie w takim stroju. Pytam „to z jakim strojem Ci się kojarzę?” A on że legginsy, ewentualnie jego koszulki.
    Oł shit 😕 Jakie to słabe i jak ja tęsknie za swoimi rzeczami i za sobą bez brzucha ☹️☹️ Mamuśki które tęsknią za brzuchem- ja to chyba nie dołączę do waszego grona, życie bez brzucha będzie ekstra 😂🙈

K&K, u mnie tez teraz wyszła duża masa u syna, chociaż na III prenatalnych był 50 percentyl. Nie ma co się tak bardzo sugerować nią, bo koleżanka była jednego dnia u dwóch różnych lekarzy i różnica w wadze 400 gram była (jednego dnia!!). Co do cukrzycy, dobrze ze zrobiłaś ponowne badanie. Może ja tez mam a nie wiem? Ty przynajmniej wiesz i możesz działać! Nie smutaj :) wszystko będzie dobrze

Martyna nigdy nie tęskniłam za ciążowym brzuchem, wręcz przeciwnie czułam ulgę i radość że znikał .. już kiedyś o tym pisałam że nie testno mi za tymi gabarytami ani za ruchami dziecka.
    Po porodach luz bo oddychasz jak człowiek, nie Cisna cię zebra, żołądek, pecherz. Zaczynasz ( no może nie odrazu po porodzie ale już na drugi dzień) chodzic jak człowiek a nie jak kula śnieżna na kaczych nogach. W ciąży czuje się mega nieatrakcyjnie, choć wiem że są kobiety które się czują super sexi - a ja kompletnie tego nie czuje. Szanuję to ciało i uważam że jest super bo daje już 3 życie na świat no ale nie podobam się sobie jak jestem w ciąży i już 🤷
    Martynka a tobie zazdro bo max miesiąc i urodzisz.

Martyna33, szona lubią tę wiadomość

age.png
  • Szewcowa Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnkey, super, że wracasz do zdrowia. Rosół najlepszy na chorobę ❤️ ja już na tym etapie ciazy nie wysilam się za bardzo z obiadami. Dziś ryż z jabłkami i cynamonem. Był taki czas w ciąży (ukochany 2 trymestr), że spróbowałam ugotować wszystko co chciałam, a nie miałam na to kiedyś czasu. Był placek po węgiersku, były zrazy i super desery, ale teraz mi się nie chce 😃 zresztą niedługo Święta, więc trzeba zrobić trochę miejsca w brzuchu.

Magdalena, Łucja już będzie niedługo pół roku 😮

KK, dokładnie zgadzam się z tym co Martyna pisała. Wiesz na czym stoisz, a cukry delikatnie powyzej normy moga zmotywować Cię zdrowego jedzenia. Ja tak z perspektywy czasu nie jestem dumna z mojego odzywania się w ciąży.

Martyna, ja też dziś robiłam porządki w szafie i nie wiem czemu, ale dla mnie to abstrakcyjne jak rozłożyłam dżinsy przed ciąży i pomyślałam, że niedługo w nie wejdę - może jednak nie.
    Za brzuchem nie wiem czy będę tęskniła zależy jak córka da popalić pewnie. Mimo, że coraz większy jakoś nie przeszkadza specjalnie.

monnkej, Magdalena29 lubią tę wiadomość

2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍
  • monnkej Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Monnkej, moja koleżanka rodziła jak była podczas kwarantanny. Niestety musiała przyjechać po nią karetka i zabrać do szpitala covidowego. Ale to było w maju tamtego roku więc były trochę inne zasady. Bo nawet jej synek musiał zostać w szpitalu i został sam, a ona wróciła do domu odbywać kwarantanne 🤦‍♀️ straszne..
    Także, życzę i trzymam kciuki żeby akcja rozpoczęła się jak skończysz izolację 🙏
    Dziękuję, już kolejny dzień do przodu 🙏

Teodor 30.12.2021r. - 3130g, 51cm 💙
    Rita 23.08.2023r. - 3780g, 57cm 🩷
  • monnkej Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szewcowa fakt nie ma co się przeforsowywać, tu siły trzeba zbierać 🤭

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mea, o to to co napisałaś to tak samo mam. Sexi w ciąży? Serio?🤷🏼‍♀️ mimo ze jakoś dużo nie przytyłam to czuje się jak słoń 😂 Tęsknie za sukienkami, ładną bielizną (na pokładzie hipstery ciążowe hm), chociażby za jeansami i za lekkością chodzenia tez tęsknie. Teraz już nawet w ciążowych jeansach jest niewygodnie 🤣 I masz racje, dziękuje ciału bardzo za to co robi😍 ale nie lubię siebie w ciąży a zwłaszcza w 3 trymestrze 😂😂 Czuje się jak nie ja po prostu.

Szewcowa, nagle wszystkie rzeczy w szafie będą dla nas jak nowe, po tylu miesiącach nie ubierania ich 😬

Szewcowa, szona lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Łydzia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny ;) Ja zamilklam bo ostatnio duuuużo rzeczy mi się nałożyło na siebie i albo gdzieś jestem albo totalnie się czymś zajmę i robi się 2 w nocy.....

Dzisiaj biorę się za pieczenie pierniczkow (wczoraj zarobilam ciasto) no i mycie podłóg ale całe szczęście w tym roku z mężem zainwestowalismy w Bissella i teraz mycie podłóg to istna przyjemność ;)

Wczoraj też zamówiliśmy fotelik i wózek.... W końcu bo przecież już dostawałam hopla że urodze i mnie do domu nie wypuszcza bo nie bd nosidelka 😂😂😂

Monnkey super że u Was już wszystko dobrze i ciągle się poprawia ;)

Co do brzuszka rozumiem osoby które nie będą tęsknić ale ja chyba jednak będę ;) Może to przez to że tak strasznie długo na niego czekałam....? Kocham go trzymać w rękach, mówić do niego, czuć kluskę w środku.... 🥰🥰🥰 Co prawda chciałabym ja już tulic w ramionach no ale jeszcze troszkę ponad 9 tyg ;)

Czy ja dobrze pamietam że któraś z Was polecała płyn do prania bobini dla dzieci taka biało-niebieska butelka???

monnkej lubi tę wiadomość

Wiek 29 lat.
    Starania o pierwsze maleństwo od lutego 2020.
    Obecnie 18 CS - ten w którym pierwszy raz zobaczyłam bladziocha <3

18 CS ---> 18 czerwca <3 Jest druga kreseczka!!
    22.06.2021 bhcg 361,2 mIU/ml
    25.06.2021 bhcg 1594,2 mIU/ml
    29.06.2021 mamy pęcherzyk i ciałko zółte
    06.07.2021 mamy małego człowieka 5,4mm i serduszko <3 6w2d
    03.08.2021 mamy 37,4 mm człowieka :* <3
    13.08.2021 I prenatalne --> wszystko wporządku ;)
    15.10.2021 II prenatalne i 5 rocznica ślubu (taki mały prezencik mam nadzieję się nam pokaże i ujawni swoją płeć <3) mamy ok 413g małej królewny <3
    14.12.2021 III prenatalne 1495g <3 (prognoza do porodu 3500g i 55 cm)
    11.01.2022 Mała waży ok 2144g <3
    01.02.2022 Mała waży ok 2828g <3 Nasze Szczęście <3
    p19uugpjb40b0h6r.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za samym brzuchem mogę tęsknić, chociaż ja nie miałam zbyt dużego. Za to nie tęsknię za tą wstrętną zgagą, cukrzycą, dietą, zastrzykami, insuliną itd.
    Po ciąży wyszły mi rozstępy, a tak się cieszyłam w ciąży, że nie mam 😂 trochę mi się rozciągnęła blizna po laparoskopii i bardziej ją widać, ale za to brzuch po 2 tygodniach wygląda jak przed ciążą (prawie) i mam wrażenie, że schudłam. Muszę w końcu wysłać męża żeby kupił wagę, bo nawet nie wiem ile ważę.
    W ogóle dzień przed porodem zrobiłam sobie zdjęcie w brudnym lustrze myśląc, że mam jeszcze dużo czasu na jakieś ładniejsze zdjęcia 😂 więc moja przestroga - myjcie lustra bo nie wiecie kiedy Was poród zastanie 😁
    https://naforum.zapodaj.net/e7212bf79645.jpg.html

Noelle, Wiolala, Zielone.Slonce, Simons_cat, Simons_cat, Nitka19, Jeżynka, Asia2309, Natka95, szona, Magdalena29 lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka, pięknie wyglądałaś 😍 i teraz pewnie tez 👍
    Cholercia, nie wiedziałam ze po ciąży mogą dopiero wyjść te rozstępy 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 10:12

miska122 lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Justyna.Optyk Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka ja myślałam, że ono całkiem jest brudne a z tym poradzi sobie każdy średnio kumaty użytkownik Photoshopa 😁

Nam pytanie do mam atopowców (jeśli jest nas więcej niż Noelle i ja 🤣)

Od kilku dni Hanię wysypało na buzi i nie schodzi po ectokremie ani bepanthenie. Po analizie mojego żywienia, doszłam do wniosku, że to może być mleko owsiane. Kupiłam je w drodze do tesciow w piątek. Poza tym nie jadłam nic strasznego a sypanie zaczęło się właśnie, gdy do nich przyjechaliśmy. Czy mleko owsiane może uczulić ? Owsianki nie jadłam wcześniej, a mleko do kawy miałam zbożowe.

Jak to jest z jajkami w cieście ? Wiadomo, że do większości rzeczy dodajemy jajka. Czy jestem skazana na wegańskie naleśniki ? 😁

Czy używaliście serii kosmetyków z ziaji ? Widziałam, że Ziaja med ma serie dla osób z AZS, zastanawiam się czy warto kupić ich płyn do kąpieli maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 10:29

wnidupjyplv8ipq3.png

Hanusia, 3870g czystego szczęścia, 57cm miłości ❤️
    39+3 tc
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka uczulić może wszystko - dlatego do diety eliminacyjnej trzeba podejść na zasadzie prób i błędów. 🙈 Ja bym odstawiła na kilka dni to mleko i sprawdziła czy przejdzie czy nie.
    Tak samo z jajkami… ja bardzo długo ich nie jadłam, a teraz czasami zjem coś w czego składzie są śladowe ilości i jest spoko. ☺️
    Co do ziaji nie pomogę bo nie używałam. 😉

Przybijam za to pionę bo Klara też ma zaostrzenie najprawdopodobniej przez kaszkę ryżową z bananem. 🙈

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki pappy, wszystkie ryzyka niskie, ryczę ze szczęścia😭😭😭

Księgowa, Szewcowa, monnkej, Noelle, kokoszka31, Ola-olenka, K&K, miska122, Łydzia, Wiolala, Justyna.Optyk, Zielone.Slonce, Simons_cat, Nitka19, Mea, Jeżynka, Asia2309, Ayayanee, Natka95, szona, Magdalena29 lubią tę wiadomość

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:

Cecylia wspaniale ❤️

Cecylia lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • monnkej Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Cudownie ❤❤❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba już Nifty nie ma po co? Czy lepiej zrobić?

• Ola-olenka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna.Optyk wrote:
    Miśka ja myślałam, że ono całkiem jest brudne a z tym poradzi sobie każdy średnio kumaty użytkownik Photoshopa 😁

Nam pytanie do mam atopowców (jeśli jest nas więcej niż Noelle i ja 🤣)

Od kilku dni Hanię wysypało na buzi i nie schodzi po ectokremie ani bepanthenie. Po analizie mojego żywienia, doszłam do wniosku, że to może być mleko owsiane. Kupiłam je w drodze do tesciow w piątek. Poza tym nie jadłam nic strasznego a sypanie zaczęło się właśnie, gdy do nich przyjechaliśmy. Czy mleko owsiane może uczulić ? Owsianki nie jadłam wcześniej, a mleko do kawy miałam zbożowe.

Jak to jest z jajkami w cieście ? Wiadomo, że do większości rzeczy dodajemy jajka. Czy jestem skazana na wegańskie naleśniki ? 😁

Czy używaliście serii kosmetyków z ziaji ? Widziałam, że Ziaja med ma serie dla osób z AZS, zastanawiam się czy warto kupić ich płyn do kąpieli maluszka.

Justyna u nas sprawdził się najbardziej linomag ale moja miala 10 miesięcy jak jej się pojawiło i pila dodatkowo Contrahist. A z mlekiem owsianymi może tak być. My naszej na 2.5 roku robiliśmy testy i wyszla alergia na kota, trawy i leszczyn i przy alerggiach krzyżowych przy kocie jest m.in owies. Resztę krzyżowych dopiero sprawdzamy jak reaguje.
    No ale Hania malutka to się jeszcze nie zbada

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    To chyba już Nifty nie ma po co? Czy lepiej zrobić?

Gratulacje!
    Wg mnie jeśli niskie pappa to nifty bym nie robiła.. ale to już Twoja indywidualna sprawa czy potrzebujesz dodatkowego uspokojenia 😊

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna ja też nie wiedziałam 🙈

Justyna ja w ogóle nie umiem w Photoshopa 😂

Cecylia super ❤️ ja bym na Twoim miejscu wydała te pieniądze na dzieciaczka 😍 ale jak potrzebujesz uspokojenia możesz zrobić Nifty.

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia super ♥️ wydaje mi się, że skoro wszystko wyszło dobrze to nie musisz robić nifty ;)
    Ja mam prenatalne 07.01 a pappa zrobię po świętach żeby zdążyć z wynikiem. Do tej pory byłam spokojna ale im bliżej tym gorzej...

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Justyna.Optyk Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu już psy powiesiłam na mleku owsianym a ja głupia wczoraj sobie na placka sos czosnkowy posmarowalam 🙄
    No weźcie mi pieprznijcie z rozpędu, to może wyleci ta głupota z głowy.

Ale mleko owsiane nadal podejrzewam. Bo od kiedy je kupiłam ma zaczerwienione plamy na buzi. A dziś po prostu było apogeum, to się wystraszyłam ;/

wnidupjyplv8ipq3.png

Hanusia, 3870g czystego szczęścia, 57cm miłości ❤️
    39+3 tc
  • Szewcowa Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia, super wiadomość❤️. Ja też jak dostałam niskie ryzyka w pappie to nie robiłam już nifty, ale tak jak dziewczyny pisały to każdy w zgodzie z własnym spokojem podejmuje decyzje.
    Ja już po wizycie. Wszystko dobrze 👍 Córeczka ma już 3040 g znaczy lekarz mówi, że mała, ale po Świętach pewnie sporo jeszcze przybierzemy😃. Szyjka zamknięta, więc wszystko wskazuje na Święta w dwupaku 😃

kokoszka31, Noelle, monnkej, Cecylia, Wiolala, szona, Magdalena29 lubią tę wiadomość

2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ