W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Simons_cat wrote:Cecylia, kurde, ja nawet mm nie postrzegam jako coś złego, a jak przystawiam młodego to prawie za każdym razem kończy się to moim rykiem... Ech powiedziałam sobie, że wytrzymam do końca stycznia, żeby jeszcze mu po szczepieniu przekazać przeciwciała, ale nie wiem czy wytrzymam... Tylko się z mężem kłócimy ciągle o to, chociaż on już powoli odpuszcza, bo widzi moje schizy😬
Nie wiem czemu tak reaguje skoro mam takie luźne podejście... Może wcale nie jest luźneChyba się wkurzam, że po prostu wszystko jest nie tak jak sobie myślałam.
Zastanawia mnie teraz jak może wyglądać wygaszanie takiej mizernej laktacji. Ja nawet nawału nie miałam
Najbardziej Mnie denerwuje, że on się nie umie przystawić w tej pozycji naturalnej. 😅 To już jest szczyt 🤣14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -
Próbowałam, we wszystkich pozycjach jest tak samo - łapie zbyt płytko. Nie wiem, może jeszcze się coś zmieni, może to kwestia tego, że przez miesiąc jadł jednak z krótszym wedzidelkirm, nauczył się inaczej operować językiem... No nie mam pomysłów 🤷 Ja znam teorię przystawienia, ale kurcze no, jak on nie zacznie współpracować to raczej boleśnie to widzę...Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons_cat wrote:Próbowałam, we wszystkich pozycjach jest tak samo - łapie zbyt płytko. Nie wiem, może jeszcze się coś zmieni, może to kwestia tego, że przez miesiąc jadł jednak z krótszym wedzidelkirm, nauczył się inaczej operować językiem... No nie mam pomysłów 🤷 Ja znam teorię przystawienia, ale kurcze no, jak on nie zacznie współpracować to raczej boleśnie to widzę...
Ej, ale u mnie to, że łapał zbyt płytko było wskazaniem do nakładek. Wiem, że nie są lekiem na całe zło, ale serio spróbuj zanim zrezygnujesz z kp. Możesz mu lekko wepchnąć całą nakładkę. Jeśli tylko ma dobry odruch ssania to powinno pomóc.Simons_cat lubi tę wiadomość
-
Jak tak czytam o waszych przeprawach z karmieniem i przypomnę sobie jak moja mama karmiła rodzeństwo ( jestem Najstarsza, każdemu tylek przebierałam xd) to laktacja jest moim drugim największym strachem po porodzie 🙈😬
Powoli rozglądam się za laktatorem. Lepiej pojedynczy czy podwójny?
Wgl moje sutki zrobiły się ogromne 😅 ja cały czas przeżywam jak te cycki ewoluuja xd fascynujące i przerażające zarazem..... 😂 -
Pamiętacie dziewczyny jakie miałyście skurcze na rutynowych ktg przed porodem?
Ja mam takie około 20, czasem wzrastało do 30. Położna mówi, że coś tam macica pracuje, ale to nawet nie są przepowiadające jeszcze. Jak było u Was?2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍 -
Aya zależy od potrzeb. Jeśli myślisz o kpi to na 100% podwójny. Jeśli chcesz tylko odciągać mleko na czas Twoich wyjść - wystarczy pojedynczy.
Ja troszkę mleka mam. Z naciskiem na "troszkę"... Przystawiam mała, jest ryk, a potem daje butle, bo nie mam serca jej męczyć przecież. Spróbuję do jej pół roku dociągnąć na mieszanym. Potem lecimy z mm i rozszerzaniem diety...Ayayanee lubi tę wiadomość
-
Miska, to może faktycznie spróbuję. 🙂
miska122 lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Szewcowa wrote:Pamiętacie dziewczyny jakie miałyście skurcze na rutynowych ktg przed porodem?
Ja mam takie około 20, czasem wzrastało do 30. Położna mówi, że coś tam macica pracuje, ale to nawet nie są przepowiadające jeszcze. Jak było u Was?
Mi nawet w dzien porodu o 6 rano na ktg nie pokazywało skurczy w ogóle 😅😅😅
U mnie zaczęły się skurcze o 9 ale były krzyżowe i też ich nie zapisywało... -
Miska, Atena, a rozmiar bez problemu łatwo dobrać? Bo znając moje szczęście to pewnie źle to zrobię 🤣Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Szewcowa wrote:Pamiętacie dziewczyny jakie miałyście skurcze na rutynowych ktg przed porodem?
Ja mam takie około 20, czasem wzrastało do 30. Położna mówi, że coś tam macica pracuje, ale to nawet nie są przepowiadające jeszcze. Jak było u Was?
Ja miałam przed porodem 2 dni mega skurcze na ktg zapisy miałam różne 160 /TOCO 80/9025.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Simons_cat wrote:Miska, Atena, a rozmiar bez problemu łatwo dobrać? Bo znając moje szczęście to pewnie źle to zrobię 🤣
Wiesz co mówili mi na szkołę rodzenia jak zmierzyć i dobrać, ale zgubiłam notatki 🙈 byłam tak zdesperowana wtedy, że wzięłam M i trafiłam. Widziałam że są rozmiary uniwersalne, ale jakoś wątpię w te uniwersalność...Simons_cat lubi tę wiadomość
-
Simons_cat wrote:Próbowałam, we wszystkich pozycjach jest tak samo - łapie zbyt płytko. Nie wiem, może jeszcze się coś zmieni, może to kwestia tego, że przez miesiąc jadł jednak z krótszym wedzidelkirm, nauczył się inaczej operować językiem... No nie mam pomysłów 🤷 Ja znam teorię przystawienia, ale kurcze no, jak on nie zacznie współpracować to raczej boleśnie to widzę...
Neurologopeda powiedziała mi, że po podcieciu może być spory kryzys karmienia, bo dziecko uczy się wszystkiego na nowo… a raczej oducza tego, co już ogarnęłoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 06:18
Simons_cat lubi tę wiadomość
-
Lilou, sto lat! ;*
Miska, ja jestem z listopada, a zawsze robiłam większą rozpierduchę niż ci ze stycznia :p
Nie pamietam kto pisał o spirytusie do czyszczenia kikuta, ale polecam z całego serca. Najpierw cudowałam na sucho, bardzo dokładnie, a w końcu wjechał spirytus i 3 dni później było po temacie.
U nas kryzys. Młoda się chyba nie najada z 2 piersi, płacze w dzień, nie może spać, jęczy…. Boooooże jakiś skok czy wtf🤯miska122 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny. Czyli z tymi skurczami na ktg to jak z tym całym porodem nic nie wiadomo, u każdego jest inaczej 😃
U mnie w szpitalu indukcja jest dopiero po 10 dniach po terminie, więc nie zamierzam się szybciej pojawiać jak wszystko będzie dobrze. Patrząc na to, to jeszcze dużo czasu.
Mi położna mówiła, że najważniejsze, że zapis nie jest całkiem płaski znaczy że macica pracuje.
W środę mam lekarza zobaczymy.2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍 -
Szona, ja tez juz dokarmiam wiecej mm niz na poczatku. Myslalam ze mam mniej pokarmu ale potem se uwiadomilam ze to mala chyba chce wiecej jesc bo pokarmu mam tyle samo 🙈🤣
Takze mm juz bez stresu podajemy po cycu... moze 2x w ciagu doby nie podajemy mm a tak to luzik..
Takze jak to czujesz to moze pomysl nad "dobiciem"👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Misiaa wrote:Jak bylam teraz w szpitalu to na sali bylam z dziewczyna ktora przyjechala do inducji porodu...na ktg skurcze sie jej pisaly wlasnie takie jak piszesz i polozna mowila ze takie 20/30 to nawet skurczami nazwac nie mozna..
Alutka a znaleźli u Ciebie przyczynę tej podwyższonej temperatury? Czy walczą wyłącznie objawowo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 23:32
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022