W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Obiecałam recenzje kompletu jeśli zamówię
Zamówiłam z aukcji
https://allegro.pl/oferta/babymam-kokon-gniazdo-motylek-kocyk-minky-6-elem-8657193817
Powiem tak, w tej cenie nie spodziewałam się spektakularnej jakości, ale nie jestem "niemiło" zaskoczona. Tkanina minky delikatna i miękka, bawełniane wypełnienie jest nieco sztywne, ale powiem szczerze, że mi to nie przeszkadza. Obcięłam kilka wystających nitek. Dla mnie cena wynika z jakości szycia. Może niewiele ale trochę się na tym znam i .. wiem, że w wielu miejscach można byłoby zrobić ładniejsze szycie, kwestia tego czy ktoś się spieszy czy nie. Generalnie, w tej cenie jest naprawdę dobrze.Noelle, Ola-olenka, Natka95, kokoszka31, agusia_246, Mlodamezatka, dzastina2005 lubią tę wiadomość
-
Frelcia, piękne te rzeczy! Jak nikt nie kupi to może ja po prenatalnych kupię 😍
Dziewczyny, jeśli słabo mi a jedzenie mam jakby tuz przy gardle to to są ciążowe mdłości?😂25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna u mnie zaczęło się właśnie taką gumą w gardle, to był początek 5 tygodniowego maratonu rzygania więc mam nadzieję, że cię to ominie bo nie polecam 😂
Justyna śliczny ten zestaw 😍
Co do imienia u nas też była wojna, imię dla dziewczynki mieliśmy dogadane od razu, dla chłopca nie i jak okazało się, że jest chłopak to był problem 😂
Ale na szczęście wybór jest już za nami
Matko właśnie się zorientowałam, że skończyłam 4 miesiąc 😳
W poniedziałek wizyta, jestem ciekawa jak duży jest już nasz Adriano 🥰Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Ja ze swojego doświadczenia Wam powiem żebyście Maluchy wzięły w 1mż do dobrego fizjoterapeuty i siebie również. I pilnujcie ułożenia główki u Maleństw. I niech Wam nikt nie wmawia ze coś jest tylko fizjologiczne i minie. Większość dzieci ma asymetrię czy wzmożone napiecie ale trzeba z tym pracować. Polecam tez poduchę headcare lub mimos do profilowania główki. U nas praca nad odkształceniem trwa.
Martyna33, Noelle, Justyna.Optyk, Natka95, Simons_cat lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Frelciu, czy możesz powiedzieć czy ta poduszka została Wam polecona przez kogoś ? Jest dostępnych na rynku tyle produktów, że można zwariować prawdę mówiąc. Czy te poduszki zalecane są od pierwszych dni życia ? Jeśli masz na ten temat wiedzę - chętnie się czegoś dowiem. Nie zaprzeczę, że temat mnie bardzo interesuje
-
Asiek, dzięki ! Zależało mi na bardzo stonowanych kolorach. W pierwszych dniach życia dziecka to mało ważne, bo dziecko widzi niewiele, ale z czasem rozwoju układu wzrokowego i większej wrażliwości na kolory, dzieci są wręcz atakowane różnymi jaskrawymi kolorami w zabawkach, dodatkach wszelakiego rodzaju. I nie mówię że to źle, ale wszystkie bodzce, te wzrokowe też muszą być serwowane dziecku z umiarem. Dzisiejsza moda na to pozwala, pastelowe kolory w dziecięcych wyprawkach są śliczne. Jeszcze kilka lat temu, gdy rodziła się moja siostrzenica (a dziś kończy podstawówkę xd) to wszystko było w tak ostrych kolorach, że aż raziło. Zabawki, książeczki tak, bo na tym dziecko ma uczyć się skupiania uwagi. Ale oczy też potrzebują odpoczynku, szczególnie takie malutkie
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Justyna.Optyk wrote:Frelciu, czy możesz powiedzieć czy ta poduszka została Wam polecona przez kogoś ? Jest dostępnych na rynku tyle produktów, że można zwariować prawdę mówiąc. Czy te poduszki zalecane są od pierwszych dni życia ? Jeśli masz na ten temat wiedzę - chętnie się czegoś dowiem. Nie zaprzeczę, że temat mnie bardzo interesuje
Poleciła nam ją bardzo dobra fizjoterapeutka, która rehabilituje Rysia i mnie (mam skręconą miednice). Takie odkształcenie główki dość mocno wpływa na rozwój Malucha, chociaż na całe szczęście Rysiu rozwija się idealnie jeśli chodzi o umiejętności, które powinien mieć na danym etapie 😅. Myśle że to zasługa fizjoterapii. Jeśli chodzi o firmę to poleciła mi konkretnie headcare (ja swoją dałam na vinted już bo Rysiu wyrósł i kupiłam kolejną - mimos). Uważam że warto, bo widzę dużą poprawę.
Ps i jak to się mówi lepiej zapobiegać niż leczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2021, 12:48
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
Frelciaa wrote:Ja ze swojego doświadczenia Wam powiem żebyście Maluchy wzięły w 1mż do dobrego fizjoterapeuty i siebie również. I pilnujcie ułożenia główki u Maleństw. I niech Wam nikt nie wmawia ze coś jest tylko fizjologiczne i minie. Większość dzieci ma asymetrię czy wzmożone napiecie ale trzeba z tym pracować. Polecam tez poduchę headcare lub mimos do profilowania główki. U nas praca nad odkształceniem trwa.
Popieram. Max do 2 miesiaca taka wizyta. Ja mimo że w zawodzie to z córeczką bylam u innego fizjo żeby obiektywnie ocenił -
Justyna.Optyk wrote:Frelciu, czy możesz powiedzieć czy ta poduszka została Wam polecona przez kogoś ? Jest dostępnych na rynku tyle produktów, że można zwariować prawdę mówiąc. Czy te poduszki zalecane są od pierwszych dni życia ? Jeśli masz na ten temat wiedzę - chętnie się czegoś dowiem. Nie zaprzeczę, że temat mnie bardzo interesuje
Justyna headcare jest swietna!! -
Hej dziewczyny, bylam u lekarza dzisiaj.
Wszystko jest w porządku:)
Dzidzia mierzy 33mm 🙏❤
31.05 badanie prenatalne🙏🙊
Wstawiam zdjęcie babaska ❤
https://zapodaj.net/e091e7f19ce4b.jpg.htmlNoelle, asiek96, Simons_cat, kokoszka31 lubią tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Ola-olenka wrote:Justyna headcare jest swietna!!
W mojej branży jest podobnie, ktoś może mieć okulary za 100zl, ktoś za 500, efekt będzie taki sam, bo zobaczy wyraźnie, ale będą się one różnic jakością, filtrami, wytrzymałością.
Jako, że kompletnie nie znam się na branży fizjo, proszę o radę.Ola-olenka lubi tę wiadomość
-
Justyna.Optyk wrote:Warto ją kupić od pierwszych dni życia ? Prawdę mówiąc, cena mnie nieco przeraża, tym bardziej jeśli miałaby nam posłużyć góra miesiąc czy dwa. Wiem, na dziecku się nie oszczędza i jeśli trzeba będzie to kupie i 5, zastanawiam się jednak czy jest to jedyna opcja, czy inne dostępne produkty na rynku nie będą działały tak samo ?
W mojej branży jest podobnie, ktoś może mieć okulary za 100zl, ktoś za 500, efekt będzie taki sam, bo zobaczy wyraźnie, ale będą się one różnic jakością, filtrami, wytrzymałością.
Jako, że kompletnie nie znam się na branży fizjo, proszę o radę.
Ja kupilam ok 2,5 miesiaca życia wtedy niemowle zaczyna łapać symetrie w plaszczyznie strzalkowej dla nas to byl optymalny czas- splaszczenia jeszcze nie bylo a mała już chciala na niej leżeć, wczesniej to jednak ulozenie glowki zapamietane jeszcze z brzucha. Kupilam rozmiar M używana w swietnym stanie -
Justyna.Optyk wrote:Dobra, wiem, że zawalam Was wiadomościami i żalami, ale muszę się poradzić. Moja rodzicielka niestety wyjechała, ale została teściowa, matka meża mego, a zbliża się dzień mamy.
Czy macie jakiś pomysł na nasz wspólny prezent ?
Słodyczy nie je przez problemy z żołądkiem (jedynie miód do herbaty czy coś). Ma swój ulubiony kubek, już lekko obity, ale kto jej spróbował kupić nowy to i tak stoi nieużywany a ona nadal pije ze swojego. Kawę też piję tylko rozpuszczalną 😁 Moja teściowa to prosta kobieta, krawcowa, bez specjalnych zainteresowań, bo całe życie z pracy zawodowej przerzucała się na pracę w gospodarstwie i na swoje własne "ja" brakło czasu. Nie jest mi to najbliższy człowiek, ale jednak "mamo" do niej mówię.
Myślałam o czymś praktycznym ale np garnki i patelnie ma naprawdę świetne, ciuchy sama sobie wybiera, za nią nie trafię 🤣 a jak kiedyś z mężem kupiliśmy jej zestaw do suszenia i układania włosów (lokosuszarka) to chyba oddała córce, bo ani w domu tego nie widzę, ani na jej głowie efektów nie ma 🙄
Zgłupiałam, naprawdę.Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Ja mam headcare do odsprzedania Jak już dziecko jest większe bardziej polecam mimos.👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Też jestem zdania że na dziecku sie nie oszczędza ale czasem warto kupić używane a wiecej. Tak jak radzila AnnaMaria z laktatorem wlasnie udalo mi sie kupić Mendela za 160zl. 😊 jedyne czego nie kupię z drugiej reki to buty( zboczenie zawodowe) i fotelik
-
Rysiu ma 3 miesiace i niestety widac odkształcenie ciagle. pluje sobie w brode ze go nie przekrecałam jak lezal na jednym boku👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Ola-olenka wrote:Ja kupilam ok 2,5 miesiaca życia wtedy niemowle zaczyna łapać symetrie w plaszczyznie strzalkowej dla nas to byl optymalny czas- splaszczenia jeszcze nie bylo a mała już chciala na niej leżeć, wczesniej to jednak ulozenie glowki zapamietane jeszcze z brzucha. Kupilam rozmiar M używana w swietnym stanie
A czy oprócz tej konkretnej firmy są jakieś inne, które są polecane, bądź są po prostu okej ? Nie wierzę, by było tyle produktów na rynku, a jedynym i najlepszym produktem był akurat jeden.
Znów odniose się do mojej branży, ale jeszcze kilka lat temu hitem były oprawy RayBan, były wyjątkowo wytrzymałe, dobrej jakości (zaznaczam, były). Ich cena na półce to ok 500-600zl. Wsialy na półkach również inne oprawy połowę tańsze. Czy były gorsze ? Nie. Były inne. Biorąc pod uwagę to, że czas użytkowania okularów to ok 2 lata, i te za 200-300zl i te za 500-600zl spełniły swoją funkcję dokładnie tak samo. Zastanawiam się czy odnośnie poduszeczek typu headcare nie jest podobnie i czy nie znajdę poduszki nie za 200zl a za 100zl, która również spełni swoją funkcję.
PS. Wcześniej jak dobrze rozumiem dzieciaczek spał na płasko ? Wybacz, to moje pierwsze, kompletnie się nie znam 🤣