Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku fiku-miku, w czerwcu dziecko w foteliku 🤰
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, w czerwcu dziecko w foteliku 🤰

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Bo nie daliśmy rady 🙈 za duży poślizg i nic nie czuliśmy 🤣🤣🤣

Nie słyszałam, że tam straszy 😱🤣
    To przeczytaj legendę o ksiezniczce Kunegundzie, niby jeździec na koniu tam straszy ,uwielbiam takie klimaty , daj znać jak było bo zamek jest piękny

Simons_cat lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka 3.0 wrote:
    Witajcie, słuchajcie bardzo Was przepraszam za SPAM, ale czy jest tu któraś z Was po rozstaniu z mężem? chciałam pogadać na priv.
    Ja jestem po rozwodzie, teraz mam nową rodzinę. Pisz jak masz ochotę.

Kittinka 3.0 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko ja po rozwodzie akurat nie jestem ale jak coś to pisz na priv :* mam nadzieję że jednak wszystko się Wam ułoży.. :*

Udanej soboty! :* ja idę dzisiaj na urodziny do chrześniaczki mojego M i już widzę wzrok mojej teściowej która mi wylicza jedzenie :/ tak się przejęła moją cukrzycą że najlepiej by za mną łaziła..a co Milena zrobi jej na złość? Będę żarła ciasto! A co! Jestem cwana bo już kontrolowałam cukry po kawałku ciasta i wiem że nie skacze pod niebiosa ale ona o tym nie musi wiedziec :D

Paulcia28, *Agape*, Sasanka55., Simons_cat, MonikA_89!, Florencja, Jusia88, Suszarka, agge, Magdalena29, Kittinka 3.0, GrubAsia lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Kittinko ja po rozwodzie akurat nie jestem ale jak coś to pisz na priv :* mam nadzieję że jednak wszystko się Wam ułoży.. :*

Udanej soboty! :* ja idę dzisiaj na urodziny do chrześniaczki mojego M i już widzę wzrok mojej teściowej która mi wylicza jedzenie :/ tak się przejęła moją cukrzycą że najlepiej by za mną łaziła..a co Milena zrobi jej na złość? Będę żarła ciasto! A co! Jestem cwana bo już kontrolowałam cukry po kawałku ciasta i wiem że nie skacze pod niebiosa ale ona o tym nie musi wiedziec :D
    Polubiłam za żarcie ciasta i nie dawaniu się teściowej 😂 brawo Ty! Udanej imprezy i smacznego ciacha !

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • aoede Ekspertka

Wysłany: 3 października 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Przylaczam sie do tego, co napisala Szonka... Nie jestem po rozstaniu, ale zawsze Cie wyslucham. Strasznie zmartwil mnie Twoj post
    Ja też 🙂 napisz na priv. 🙂

• aoede Ekspertka

Wysłany: 3 października 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wyjechałam na weekend i chilluje. Dziś 9 dpo i chyba zatrzymuje teraz w poniedziałek... Jeśli wytrzymam 😁❤️

Udanego weekendu wszystkim 🙂

Paulcia28, Simons_cat, Red555, Florencja, Kittinka 3.0 lubią tę wiadomość

• Domma Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    A ile zostało Ci jeszcze do @ ? Ja myślę że za wcześnie testowalas, nie wszystkim dziewczynom wychodzą tak szybko testy 😉

4 dni zostało 🦍🦍🦍

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję za taki odzew. Napiszę Wam więcej może wieczorem, bo teraz mam wszystkich na głowie i nie mogę znaleźć 5 minut na samotne skupienie. OStatnio kompletnie nie radzę sobie z emocjami, wiem że mój związek wisi na włosku, którym niestety są chyba tylko nasze dzieci. Serce mi pęka po raz kolejny. PRzeprasza Was.

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    4 dni zostało 🦍🦍🦍
    Jeśli chcesz mieć pewność to zrób betę w poniedziałek , jeszcze nic straconego 😉✊✊✊✊🍀

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka 3.0 wrote:
    Bardzo Wam dziękuję za taki odzew. Napiszę Wam więcej może wieczorem, bo teraz mam wszystkich na głowie i nie mogę znaleźć 5 minut na samotne skupienie. OStatnio kompletnie nie radzę sobie z emocjami, wiem że mój związek wisi na włosku, którym niestety są chyba tylko nasze dzieci. Serce mi pęka po raz kolejny. PRzeprasza Was.

Kittinko, tak straszliwie mi przykro 😥 Pamietaj, ze jak cos, to jestem, mozesz napisac, zadzwonic, co tylko zechcesz. Tymczasem calym sercem wierze, ze odnajdziecie jeszcze w sobie uczucie, ktore kiedys Was polaczylo, niezaleznie od dzieciaczkow. Tule mocno :*

Paulcia28, Kittinka 3.0 lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko jesteśmy tutaj nie tylko po to aby gadać o owulacji, testach, ciążach itp ale jest to także miejsce gdzie możemy wywalić swoje troski, zmartwienia...myślę że każda z nas to rozumie i postara się pomóc jeśli tylko będzie potrafiła tym bardziej że jestem pewna że każda z nas przeżywała kiedyś kryzys w małżeństwie/związku... czasami wygadanie się dobrze robi tym bardziej jeśli masz problem z emocjami. Wylej je tutaj a my postaramy się pomóc :*

Sasanka55., Księgowa, Kittinka 3.0 lubią tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka 3.0 wrote:
    Jeżeli wisi na włosku to znaczy, że jeszcze nie wszystko stracone. Polecam terapię małżeńska. Tam się dowiecie czy można ten związek uratować i jak, czy może już nie ma sensu tego ciągnąć. Ja byłam na takiej terapii w poprzednim małżeństwie. Teraz też się wybieram, bo zauważamy coraz większy problem w komunikacji.
    Szkoda byłoby się rozstawać nie wykorzystując wszystkich możliwość ratowania związku, szczególnie jak są dzieci.

Kittinka 3.0, Noelle lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mój Emek bedzie chciał iść na terapię. To trochę tak jak z tymi badaniami... Ja oczywiście zrobiłabym wszystko żeby uratować naszą rodzinę. Mam wrażenie, że od wielu lat nie robię nic innego tylko ratuję... ale ciągle widzę, że nie przynosi to oczekiwanych rezultatów a to powoduje narastającą frustrację. Inną rzeczą jest też to, że NIGDY nie skrzywdzę własnych dzieci, dlatego myśl o rozstaniu kompletnie rozwala mnie od środka. One BARDZO kochają tatę i nie mogę wyobrazić sobie, że im go odbieram.
    To są chłopaki i czasem już bardziej potrzebują ojca. Matki oczywiście też, ale już w innym wymiarze niż kiedyś.
    To wszystko jest bardzo trudne, ja wciąż bardzo kocham mojego emka. W sumie znamy się zaraz będzie 20 lat. Zawsze go kochałam i to raczej ja bardziej walczyłam o nas niż on i myślę teraz z perspektywy czasu, że może jednak trzeba było kogoś kto też będzie walczył.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam jeszcze raz. Normalnie mam dzisiaj taką huśtawkę nastrojów, że sama siebie nie ogarniam. Takie coś tylko miałam przed okresem i w ciążach. Teraz jestem w środku cyklu i powinnam tryskać optymizmem. nie wiem czemu tak mi dziś gorzej. Cieszę się, że mogłam z siebie to wywalić i zobaczyć tyle wyciągniętych przyjaznych dłoni :*

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko a może gdybyś przez chwilę spróbowała klin klinem? Może spróbuj nie zabiegać a właśnie rób trochę na opak...ubierz się ładnie, pomaluj, wypachnij i powiedz że wychodzisz...zawsze możesz wyjść po prostu na spacer a dziad niech się zastanawia dokąd idziesz i po co.. sama nie wiem czy to dobry pomysł ale często jest tak że jak ktoś cały czas ratuje a nagle przestaje to tej drugiej stronie zapala się czerwona lampka że jest coś nie taki zaczyna się zastanawiać..

Florencja, Suszarka, agge, Sasanka55., Magdalena29, Kittinka 3.0, GrubAsia lubią tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Domma Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Jeśli chcesz mieć pewność to zrób betę w poniedziałek , jeszcze nic straconego 😉✊✊✊✊🍀

Dziękuję za wsparcie!
    Chyba tak zrobię, bo czuję się dziś podle.. Prawy jajnik dalej boli jakos dziwnie dużo śluzu gdzie przed okresem zawsze Sahara 🙈🙈

Chyba mi już psychika siada..

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pospalam do 10.30 Boże jak mi tego brakowało 😁😁
    Teraz sprzątam i jedziemy do teściów. Tam już będzie czekać na nas mała :)
    To jesy chore, jedna noc jej nie było w domu a mi się już śniła 🤦‍♀️

Simons_cat lubi tę wiadomość

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko, mam nadzieję, że wam się ułoży. Może terapia to nie taki zły pomysł. Jeśli mąż nie będzie chciał pójść to poszukaj inspiracji w necie. Niech no każdy z was wypisze na kartce kilka rzeczy które lubi w drugiej osobie i kilka które go drażnią. Później porozmawiajcie na ten temat na spokojnie, bez emocji. Może twój mąż czuje się niepotrzebny, za mało męski, bo nie dajesz za bardzo mi się wykazać. Może twierdzi, że cokolwiek zrobi i tak będzie źle, więc nie robi nic. Może nie widzi tego, że czasem to co powie/zrobi jest dla Ciebie krzywdzące. Myślę, że warto zawalczyć. Znacie się 20 lat, więc jakby nie było uczucia między wami, to związek rozsypałby się wcześniej. Trzeba odkurzyć te uczucia, które was połączyły. Przypomnijcie sobie za co się pokochaliście 😘

Annie1981, Paulcia28, Simons_cat, Kittinka 3.0, GrubAsia lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka 3.0 wrote:
    Nie wiem czy mój Emek bedzie chciał iść na terapię. To trochę tak jak z tymi badaniami... Ja oczywiście zrobiłabym wszystko żeby uratować naszą rodzinę. Mam wrażenie, że od wielu lat nie robię nic innego tylko ratuję... ale ciągle widzę, że nie przynosi to oczekiwanych rezultatów a to powoduje narastającą frustrację. Inną rzeczą jest też to, że NIGDY nie skrzywdzę własnych dzieci, dlatego myśl o rozstaniu kompletnie rozwala mnie od środka. One BARDZO kochają tatę i nie mogę wyobrazić sobie, że im go odbieram.
    To są chłopaki i czasem już bardziej potrzebują ojca. Matki oczywiście też, ale już w innym wymiarze niż kiedyś.
    To wszystko jest bardzo trudne, ja wciąż bardzo kocham mojego emka. W sumie znamy się zaraz będzie 20 lat. Zawsze go kochałam i to raczej ja bardziej walczyłam o nas niż on i myślę teraz z perspektywy czasu, że może jednak trzeba było kogoś kto też będzie walczył.
    Przeważnie jest problem, żeby zaciągnąć faceta na terapię, jednak jak zrozumie, że to ostatnia deska ratunku, to powinien się zgodzić. Chyba lepsze to niż rozstanie, tylko trzeba mu dać jasno do zrozumienia że tak może się skończyć. Pewnie on za bardzo nie wierzy, że odejdziesz, bo czuje to co tutaj napisałaś.
    Jeżeli się nie zgodzi to zawsze możesz iść na terapię sama. To też pomaga, bo często jak my się zmieniamy, to osoby w naszym otoczeniu też się zmieniają.
    Ja nie jestem za Waszym rozstaniem, ale chciałabym też, żebyś zrozumiała, że tkwienie w martwym związku, dla dobra dzieci, też nie jest dobre. W ten sposób też niestety możesz je skrzywdzić. Ja coś o tym wiem, bo do dziś mam żal do swojej mamy, że z ojcem się nie rozstała, tylko kazała nam żyć na poligonie wojennym. Wiele terapii przeszłam, żeby zniwelować skutki takiego dzieciństwa.
    Oczywiście bardzo trzymam za Was kciuki, żeby się poukładało, żebyście się dogadali, albo poszukali pomocy specjalisty.

Kittinka 3.0, GrubAsia lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko bardzo zasmucil mnie Twoj post... Oczywiście zawsze trzeba wyrzucac z siebie emocje chocby piszac tutaj. Mam nadzieję że wszystko się ułoży u Was, Misia ma racje z tym co napisala ale z doświadczenia wiem ze nie zawsze tak to dziala jakbysmy chciały(bo dziala tylko na chwilę) lub wcale nie działa. ..

Wiem również ze takie sklejanie i walka bez zrozumienia i wsparcia, tylko z naszej strony przekracza szale goryczy... Choc ja z moim m mamy zaledwie polowe z tego czasu ktorym ty znasz swojego, doskonale wiem co teraz czujesz...
    Hmm najgorzej jest w momencie kiedy nie masz już sił i odpuszczasz, czujesz ze tylko jestes i przestaje Ci zależeć... Uswiadamiajac sobie ze jesteśmy ona i on nie oni...
    Trzymam kciuki za to by Twoje samopoczucie bylo tylko chwilowe 😘

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ