Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku fiku-miku, w czerwcu dziecko w foteliku 🤰
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, w czerwcu dziecko w foteliku 🤰

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Tulę mocno! Ja też jak patrzę na to co się wyprawia w moim mieście, to tracę wiarę w ludzkość. Wandalizm, wulgaryzmy, blokowanie ruchu drogowego i demonstracje w kościołach. Świat się kończy..... :( Ludzie podzieleni na dwa obozy, obrzucają się nawzajem błotem, a rząd i tak ma to wszystko w d**** Tolerancja to słowo, o którym większość społeczeństwa już dawno zapomniała :(
    Kochana według mnie rząd niekoniecznie ma to w dupie, to musi być im na rękę bo sam do tego doprowadził... Mało tego, dziś czytałam, ze wzrost zachorowań będzie właśnie przez protesty w całej Polsce.
    Ja jestem bardzo przeciwna tej ustawie i rozumiem oburzenie ludzi. Sama tez jestem mocno oburzona ale głęboko wierzę, ze ludzie pójdą po rozum do głowy i odsuną aktualną władzę od koryta i wszystko wróci do normy, ze się tak wyrażę, bo dla mnie aktualna sytuacja jest nie do przyjęcia.

Sasanka55., Noelle, Nana_r, Paulcia28, MonikA_89! lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    A ja się nie zgadzam na odbieranie mi wolności, obdzieranie z godności i traktowania kogokolwiek jak przedmiot. Nie zgadzam się na narażanie życia kobiet i na zmuszanie do przeżywania traumy i jeszcze większego dramatu niż jest to możliwe i konieczne. Nienawidzę takich ludzi i będę potępiać znęcanie nad jakąkolwiek istotą.. Jak ktoś na Ciebie napada-to się bronisz i walczysz o życie. Nie schylasz pokornie głowy i nie czekasz aż Ci ją odetną. Będziesz walczyć o swój świat a podwójnie za swoją rodzinę i jej przyszłość.

Dziękuję bardzo- ja nie atakuję i nie używam przemocy (chociaż szczególny typ "ludzi" zasługuje na powieszenie za jaja tudzież jajniki) - ja się bronię.

Uśmiercenie dziecka w łonie matki jest odzieraniem z godności, traktowaniem jak przedmiot. To dziecko w łonie matki niestety schyli pokornie głowę. Nie bedzie się bronic i walczyć o życie.
    sorry...

BraMa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Ej ej, 1,5 roku to idealna różnica ❤😅😘

<3 zaaaagladasz tu jednak <3 :*

Edit: tak sie podjaralam Twoja obecnoscia, ze zapomnialam zapytac, jak u Was 🙈 Jak sie czujecie? Nasza kawusia w pracy bedzie musiala poczekac, bo wydluzaja nam homeworking do kwietnia :o :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 18:20

Irvine90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Haha dzięki kochana ale nie ma szans, mam taki PMS bądź cholera wie co że już na przyszły wtorek będę robić badania hormonów bo coś odwala i mam dość a 🐒 31 najpóźniej będzie, w listopadzie też odpadam bo 9 mam ten zabieg i zobaczymy co jest grane ... Wysyłaj więc swoją 🐒 bo terminy są więc musi być planowo 😁

Magda tez miala niezly "pms" :) Oj, miala, miala ;) Kciukow za Ciebie nie puszczam ✊✊

Magdalena29, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Irvine90 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    <3 zaaaagladasz tu jednak <3 :*
    Cały czas, dopóki WSZYSTKIE nie będą miały dzieci. ❤ nie mam tyle czasu, żeby regularnie się odzywać, ale stalkuję non stop 😁

szona lubi tę wiadomość

01.2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek

age.png

Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm

age.png

Alicja 07.04.2023 <3 3600 g, 57 cm
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka 3.0 wrote:
    Uśmiercenie dziecka w łonie matki jest odzieraniem z godności, traktowaniem jak przedmiot. To dziecko w łonie matki niestety schyli pokornie głowę. Nie bedzie się bronic i walczyć o życie.
    sorry...

To Które urodzi się zdeformowane? Bez szansy na jakiekolwiek funkcjonowanie? albo umrze w męczarniach po porodzie? Bo o takie dzieci chodzi. I o życie matek, które mogą umrzeć. To akt miłości ze strony matki. Trudnej miłości, bo która mama chciałaby cierpienia swojego dziecka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 18:18

Lusi35, Nana_r, szona, Annie1981, Simons_cat lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    To Które urodzi się zdeformowane? Bez szansy na jakiekolwiek funkcjonowanie? albo umrze w męczarniach po porodzie? Bo o takie dzieci chodzi. I o życie matek, które mogą umrzeć. To akt miłości ze strony matki. Trudnej miłości, bo która mama chciałaby cierpienia swojego dziecka?

A jesli dziecko w wieku dwóch lat ulegnie wypadkowi samochodowemu i stanie się głęboko niepełnosprawne też zasługuje na "miłosierdzie matki"?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Cały czas, dopóki WSZYSTKIE nie będą miały dzieci. ❤ nie mam tyle czasu, żeby regularnie się odzywać, ale stalkuję non stop 😁

Edytowalam poprzedni post :) Przesylam Ci 💐🌈🍭🧁🎂🌻Kurcze, wizja Ciebie i Szonki jako mojej rodziny jest boska :)

Irvine90 lubi tę wiadomość

• Frelciaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka 3.0 wrote:
    A jesli dziecko w wieku dwóch lat ulegnie wypadkowi samochodowemu i stanie się głęboko niepełnosprawne też zasługuje na "miłosierdzie matki"?

Dla mnie te sytuacje są kompletnie różne. Jeśli miałabym wybór, to nie chciałabym cierpienia dziecka.

Lusi35, Nana_r, Annie1981 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma życia bez cierpienia. Niestety tak jest ten świat złożony. Są ośrodki, które zajmują się pomocą kobietom, których dzieci urodzą się tylko na chwile. Takim dzieciom ból jest natychmiast redukowany do minimum. Byłam kiedyś wolontariuszem w takiej placówce.
    Miłość jest silniejsza niż śmierć, ból i cierpienie. Godne przyjęcie chorego dziecka, jest tym szacunkiem o którym piszesz...dla takiej istoty też.
    Większą traumą w obliczu czasu i długości życia jest dla kobiety-matki świadomość dokonanej aborcji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    Dla mnie te sytuacje są kompletnie różne. Jeśli miałabym wybór, to nie chciałabym cierpienia dziecka.
    Czym więc się to różni?

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciu, Kittinko myślę że każda z nas ma prawo mieć swoje zdanie..ale fakt..uważam tak jak Kittinka..gdyby teraz wyszła przez blok z taką bluzką to by ją zlinczowali na bank...
    Nie popieram tego co się obecnie dzieje bo jednak wirus szaleje a skupiska takie że aż wstyd...dopiero teraz się zacznie i ja przez te wszystkie demonstracje boje się jeszcze bardziej o to że za chwilę nas pozamykają...pozamykają też szpitale bo w końcu i tam dochodzi korona.. ja wszystko rozumiem a bynajmniej się staram ale to z konkretnymi postulatami powinni isc tam gdzie potrzeba a nie włazić do kościołów...blokować całe miasta z wyzwiskami itp... szkoda że ludzie tak nie wyjdą na ulicę jak mnóstwo ludzi traci pracę, za chwilę nie będzie za co żyć bo przedsiębiorstwa się pozamykają...

Magdalena29 lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka 3.0 wrote:
    Nie ma życia bez cierpienia. Niestety tak jest ten świat złożony. Są ośrodki, które zajmują się pomocą kobietom, których dzieci urodzą się tylko na chwile. Takim dzieciom ból jest natychmiast redukowany do minimum. Byłam kiedyś wolontariuszem w takiej placówce.
    Miłość jest silniejsza niż śmierć, ból i cierpienie. Godne przyjęcie chorego dziecka, jest tym szacunkiem o którym piszesz...dla takiej istoty też.
    Większą traumą w obliczu czasu i długości życia jest dla kobiety-matki świadomość dokonanej aborcji.

Wybacz.. ale ja bym nie chciała dla swojego dziecka wegetacji lub bolesnej, powolnej śmierci, która często w takich przypadkach następuje. Uważam, że matka wytrzyma traumę takiej decyzji i będzie żyła ze świadomością, że oszczędziła dziecku koszmaru. Nie umiałabym patrzeć na codzienne cierpienie dziecka, sama bym umarła. To jest dla mnie jedyne ustępstwo dla przerwania ciąży. Na tym zakończę temat, bo myślę, że zdanie wyraziłam już dostatecznie.

Noelle, Lusi35, Nana_r, Annie1981, Simons_cat lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%

ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu rozumiem .. ja popieram protest całym serduchem ale mocno żałuję, że forma zarówno z jednej jak i drugiej strony jest taka a nie inna.. ale jak chyba zauważyłaś w tym kraju od dawna ciężko jest rozmawiać. Coś jest nam narzucane i nie podlega dyskusji. To nie jest demokracja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 18:39

Sasanka55., Lusi35, Rucola lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%

ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • lawendowePole Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena29 wrote:
    Zrehabilituję się ;) kreski z dziś

a781baac9b7b.jpg

Mam wrażenie, że tylko do mnie to nie dociera :P
    Te kreski aż biją po oczach takie tłuste. Ja chyba nigdy nie miałam aż tak wściekle różowej kreski kontrolnej (o testowej to już nie wspomnę 🤐).

Magdalena29 lubi tę wiadomość

age.png
    02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    06.21 - poronienie ~9tc - T22
    pauza do 01.2022
    03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)

PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
    Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciu, nie gniewaj się. Wiem, że jako matka za chwilę poznasz siłę TEJ niezwykłej miłości. Zapewniam Cię, że po urodzeniu swojego skarbu Twoje uczucia i myśli przejdą kolejną transformację. Każda mama umiera na samą myśl o cierpieniu swego dziecka...Nawet tym drobnym cierpieniem jakim jest małe zranienie, upadek na rowerze, wyśmianie w klasie, odrzucenie przez młodzieńczą miłość...Kiedy Twoje dziecko cierpi , Ty jako Matka cierpisz podwójnie...
    Wierzę, że nie jesteś z tych co to biegają po ulicach i SZCZYCĄ się tym jak to aborcja uratowała im ich wygodne i wolne życie. Każdą kobietę, która stanęła przed taką decyzją przytuliłabym do serca najmocniej jak umiem, płacząc razem z nią...
    ale PROPAGOWANIA aborcji i cieszenia się z tego, że się TO zrobiło NIE OGARNIAM.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosciol, odkad pamietam, mooocno wtracal sie do polityki, wiec nawet mnie nie dziwi fakt, ze teraz sa tego konsekwencje

Rucola, Nana_r, Paulcia28, Ayayanee, Simons_cat lubią tę wiadomość

• Frelciaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę Kittinko że się nie zrozumiemy. I nie mam o to żalu. Nie o wygodę tu bowiem chodzi.

Mój Mąż ma takie samo zdanie jak Ty Kittinko. Nie wiem, może jestem złą osobą wierzącą a wy jesteście dobrymi ludźmi w całej rozciągłości.. Wiem jedno- nie kierują mną ani wygoda ani żadna negatywna pobudka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 18:51

Lusi35, Sasanka55., Annie1981, Simons_cat lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%

ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Kochana według mnie rząd niekoniecznie ma to w dupie, to musi być im na rękę bo sam do tego doprowadził... Mało tego, dziś czytałam, ze wzrost zachorowań będzie właśnie przez protesty w całej Polsce.
    Ja jestem bardzo przeciwna tej ustawie i rozumiem oburzenie ludzi. Sama tez jestem mocno oburzona ale głęboko wierzę, ze ludzie pójdą po rozum do głowy i odsuną aktualną władzę od koryta i wszystko wróci do normy, ze się tak wyrażę, bo dla mnie aktualna sytuacja jest nie do przyjęcia.
    Chodziło mi raczej o to, że ich nie obchodzi to co teraz się dzieje, te wszystkie protesty i manifestacje. Siedzą sobie na wygodnych stołkach i śmieją się nam w twarz. Osobiście uważam, że każdy ma prawo do podejmowania własnych decyzji w kwestiach medycznych i nikomu nic do tego. W mojej opinii poprzednia ustawa była ok i niepotrzebnie ją zmieniali. Nikt jej nie nadużywał przecież, a lekarz zawsze mógł się powołać na klauzulę sumienia. A już kompletnie nie rozumiem tego, że takie zmiany są wprowadzane podczas pandemii. Nie wierzę w to, że sądzili, że przejdzie to bez echa. Chyba nie są tacy głupi. Rządzący będą mieć krew na rękach i wielu ludzi na sumieniu. Ludzi, który poumierają na covida bo się zarażą od protestujących albo którzy nie dostaną się do szpitala innymi chorobami, bo nie będzie miał kto ich leczyć.... Jak myślę o tej bandzie przy korycie to aż mi się mdłości pogarszają... ehhh

Rucola, Sasanka55., Simons_cat lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą oglądałam w tv żądania jakie stawiają kobiety i wmurowało mnie w fotel...aborcja na żądanie..darmowy dostęp do antykoncepcji...no cóż chyba wychodzi mi brak włączania telewizora bo myślałam że im chodzi głównie o to że zakazali aborcji ale dzieci z poważnymi wadami... ale żeby oczekiwać aborcji na żądanie przy każdej ciąży? No toż chyba jak ktoś uprawia sex to wie jakie są konsekwencje..
    Jeszcze tylko wtrącę słowo co do opieki dla kobiet po śmierci dziecka... po żadnym porodzie nikt mi w szpitalu nie pomógł choć prosiłam aby przyszedł psycholog bo sobie nie radzę...prosiłam o jakąś poradę gdzie mogę się udać...powiedzieli że mam iść prywatnie do psychologa albo psychiatry..niestety nie każdego na takie wizyty stać..ja na szczęście miałam tę możliwość i do psychiatry chodziłam ale niestety państwo o takie kobiety po porodzie i śmierci nie dba..są zdane same na siebie..

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość: