Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 25 października 2019, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są jakieś wieści od Meggs?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 października 2019, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Laska ty jak coś napiszesz to tak humor poprawiasz że az miło !! Boska jesteś ! Ale musi być z Ciebie równa babeczka w realu ! ;)

    <3 😚 <wstydzioch>

    Mildred lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 25 października 2019, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko Twoj chlop dobrze gada. Ja zawsze po wprowadzalam techniki ochrony plemnikow, czyli wiwtrzymy i chlodzimy ;)

    Monika przeogromne kciuki za kropka. Niech walczy.

    Moyeu, Madziaandzia wiem, ze chcialybyscie wszystko juz i ze taka bezczynnosc dla staraczki to koszmar jakis, ale tez pamuetajcie jakich argumentow uzywamy zeby przekonac emkow zeby zrobili badanie: ze naszych badan jest bardzo duzo, sa kosztowne i czesto bardzo bolesne. To nie jest zlosliwosc, bo tez przezywalam jak mi W powiedzial, ze nie wysle mnie na inseminacje z takimi wynikami emka bo to sie z celem mija. Ja bylam juz psychicznie wykobczona, potrzebowalam tego miesiaca bez seksu na gwizdek jak powietrza a tu cios.. ale z perspektywy czasu byl w tym sens. Tylko, ze u nas szla za tym diagnostyka i leczenie emka.
    Skupcie sie na nich, wyleczcie co sie da, dobrze ich karmcie, dbajcie o warunki i odpowiednia eymiane nasienia. To, ze ciaze zdarzaja sie i przy tragicznych wynikach to prawda, ale wiecej jest przy dobrych wiec pelna mobilizacja. Oby te kolejne wyniki napawaly wiekszym optymizmem i byly dodatkowym motorem napedowym.

    Ochmanka, MonikA_89!, Salome, Madziandzia, Sasanka55, moyeu lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 25 października 2019, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Są jakieś wieści od Meggs?

    Kolo poludnia pisala, ze dostala zzo i oksytocyne i ma nadzieje ze akcja ruszy z kopyta :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 25 października 2019, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Dziękuję dziewczyny za wsparcie, ale ja straciłam nadzieję, że zarodek da radę 😢 Z rozmowy z embriologiem wywnioskowałam, że są bardzo małe szanse.

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 25 października 2019, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ! Niejedna z nas tu na tym forum usłyszała, a to że ciąża jest niemożliwa, a to że ciąża się nie utrzyma, więc nie daj sobie odebrać nadzieji, że to jest ten zarodek , który akurat zostanie z Wami na zawsze. Nie poddawaj się teraz, kiedyś jesteś na mecie prawie. Nie daj się ! Embriolog nie jest wróżką, nie wie co się stanie jutro. Proszę Cię nie strac nadzieji. Jeszcze nie czas :* wiem że jest ciężko...kochana trzymam kciuki :*


    Dziewczyny jak Wasze diety? Trzymacie się ???

    MonikA_89!, Ochmanka, Sasanka55, Malinaa90, aeiouy lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 25 października 2019, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs urodziła!! piękny synuś! 😍😍😍 Meggs gratulacje !!! 😘 dużo zdrówka dla Was 😘

    agge, Malgonia, Pati96, szona, Salome, Mildred, Ania_85_, Sasanka55, Malinaa90, aeiouy, Mlodamezatka, Kittinka83, Iseko lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 25 października 2019, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika trzymam kciuki aby jednak maluch Cię miło zaskoczył i pokazał jaka ma moc !! my ciocie tu mocno trzymamy za niego kciuki !!!! A może akurat to ten jedyny właściwy? 😘😘 ja wierzę w takie cuda ❤❤❤✊✊

    MonikA_89!, Mildred, Sasanka55, aeiouy lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 809 1729

    Wysłany: 25 października 2019, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - Iza i pozostale dziewczyny juz wszystko napisaly. Nie poddawaj sie tylko! My tu caly czas wierzmy w Twojego wojownika małego i trzymamy cały czas kciuki :*

    MonikA_89!, Mildred, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 25 października 2019, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez trzymam kciuki za Twojego malucha Monika, mam nadzieje ze ogarnie i się ładnie rozwinie!

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • niezapominajka12345 Autorytet
    Postów: 2290 1761

    Wysłany: 25 października 2019, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Staram się o dziecko z parterem już ponad 1,5 roku. Miałam badanie drożnosci- ok, hormony ok, owulacje są itp a ciązy niestety brak:(
    W zeszłym cyklu miałam mieć IUI lecz niestety partnerowi w posiewie nasienia wyskoczyła jakaś bakteria i musielismy to leczyc, lecz lekarz kazał starać się naturalnie (widocznie to się tak nie przenosi nie wiem;)) i pierwszy raz mam jakiś DZIWNY ten cykl starań, chodzi mi o to, że zawsze (a badałam z 3-4 razy 7 dni po owulacji miałam progesteron ok. 15-16 ng/ml) a wczoraj o dziwo aż 33 ng/ml, dzisiaj powtórzyłam w innym labo bo mówię, że może to jakiś błąd a dzisiaj jeszcze ciut wyżej bo 36 ng/ml, czy to może o czymś świadczyc?? Normy dla fazy lutealnej są do 27 ng/ml, a dla I trymestru do 44 ng/ml, więc nie powiem że nie narobiło mi to trochę nadziei :/ Aż się boję iść na betę...i jeszcze dziwny objaw, bo zawsze po owu bolały mnie max piersi i były nabrzmiałe, a teraz o dziwo nic a nic a okres mam dostać za 2 dni:// dziwna sprawa....tyle, że piszą/mówią że gdy jest wysoki progesteron to właśnie on odpowiada za ból piersi, więc bardzo dziwna sprawa u mnie w tym cyklu...boje się rozczarowania, nie wiem czy jutro robić betę (11 dni po owu) czy czekać do miesiączki...:/

    Mildred, Aniulek.Ka, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    starania od maja 2018 r.
    wiek: 31 lat
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Koko Debiutantka
    Postów: 8 6

    Wysłany: 25 października 2019, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki!
    Jestem tu nowa.
    W końcu odważyłam się odezwać. Wpisuję się do tego wątku, bo w tym miesiącu znów testuję ( okres mam dostać 1-go listopada ). To mój 10 cykl starań. Mam już dwoje dzieci, na początku przyszlego roku strzeli mi 40-stka🙄. To dla mnie ostatni dzwonek.
    Oby się każdej z nas jak najszybciej udało!

    Hejka.

    niezapominajka12345, Mildred, Aniulek.Ka, Ania_85_, Sasanka55, Malinaa90 lubią tę wiadomość

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1962 1258

    Wysłany: 25 października 2019, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jeśli wezmę teraz antybiotyk to nie zaszkodzi staraniom najprawdopodobniej dziś albo wczoraj była owulacja?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    30.09.2021 III badanie prenatalne

    Anielka ♥️
  • Daniela Autorytet
    Postów: 1751 2276

    Wysłany: 25 października 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ja też cały czas trzymam kciuki.

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    cd9b90bv6jvl2h1u.png
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 25 października 2019, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka koko! W kupie raźniej😉 robiłaś już jakąś diagnostykę? Nie wypominam wieku ale tu już nie ma czasu na bujanie się. Powodzenia!

    Niezapominajka prog jest mocno obiecujący ale niestety żaden z niego wyznacznik ciąży. Mimo to kciukiii

    Mildred, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 25 października 2019, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- trzymam kciuki za Twojego kropeczka. Mimo wszystko. Moj brzuszek powoli szykuje sie dla Ciebie.

    MonikA_89!, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Olga856 Przyjaciółka
    Postów: 96 88

    Wysłany: 26 października 2019, 06:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. Robiłam dzisiaj kolejny test i wydaje mi się, że jest odrobinę mocniejsza kreska niż wczoraj...
    Wczoraj wieczorem tak dziwnie bolał mnie brzuch, tak hmm jakby ból ugniatajacy - nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć, do tego czułam też prawy jajnik, ale mam nadzieje ze to nic złego 😲
    https://zapodaj.net/ff4b774ae65a3.jpg.html
    https://zapodaj.net/6a1f1ba33981b.jpg.html
    https://zapodaj.net/4a0dfa035dc83.jpg.html

    i'm_back, Sasanka55, Madziandzia lubią tę wiadomość

    c55fyx8d83g33aob.png
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 26 października 2019, 06:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga856 wrote:
    Dzień dobry wszystkim. Robiłam dzisiaj kolejny test i wydaje mi się, że jest odrobinę mocniejsza kreska niż wczoraj...
    Wczoraj wieczorem tak dziwnie bolał mnie brzuch, tak hmm jakby ból ugniatajacy - nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć, do tego czułam też prawy jajnik, ale mam nadzieje ze to nic złego 😲
    https://zapodaj.net/ff4b774ae65a3.jpg.html
    https://zapodaj.net/6a1f1ba33981b.jpg.html
    https://zapodaj.net/4a0dfa035dc83.jpg.html

    Ewidentnie jest ciut mocniejsza ;). Ja ci powoli gratuluję ! Ból i cmienie jajników podbrzusza to normalka, jak pójdziesz na betę zrób proga ;). Ciesz kobieto,będzie dobrze 😊

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Olga856 Przyjaciółka
    Postów: 96 88

    Wysłany: 26 października 2019, 06:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Ewidentnie jest ciut mocniejsza ;). Ja ci powoli gratuluję ! Ból i cmienie jajników podbrzusza to normalka, jak pójdziesz na betę zrób proga ;). Ciesz kobieto,będzie dobrze 😊
    Dziękuję 😍 w poniedziałek zrobię betę i dam znać jaka wyszła.

    Malinaa90 lubi tę wiadomość

    c55fyx8d83g33aob.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 26 października 2019, 06:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam wczoraj u endokrynologa dostałam siofor 500, najpierw 1 tabletka, potem 2 a po miesiącu 3x1. Wiadomo dieta i ruch, co juz udało mi sie wdrożyć wcześniej. Dodatkowo zrobił mi usg tarczycy i powiedział ze mam ladna tarczyce bez żadnych ognisk zapalnych, tsh tez ładne bo 1,4 ❤
    Co ciekawe kazał mi tez zrobic test hamowania deksametazonem ze względu na choroby nerek w rodzinie. Wszystko na medicover. I szok jaki przystojny ten lekarz. 😱

    Monika kochana, ja przesyłam pozytywne wibracje. Cała moją siłę i mój optymizm, który wczoraj we mnie wezbral ❤❤❤

    Sasanka55, szona, aeiouy, majka91, Salome, Ochmanka, MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego