Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 października 2019, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Sylwia rownie dobrze ona sie moze wydluzac. ;) mnie najpierw kulo jak lozysko na nia nachodzilo a potem jak sie cofalo. Wiec to generalnie moze byc wszysystko ;) ja bym byla dobrej myśli.

    Musze na tego 14 jakas specjalba porcje wirusow przygotowac. Nie cgce zostawiac co dzien zebyscie sie nie uodpornily ale kilka takich mutantow macie:
    @€=÷₩,*&/;+=¥₩?"'{}\《¿☆
    Jak wujek Google mówi że to najczęściej normalna rzecz a nie dramat, poronienie, krwotok i miesiąc życia to myślę że nie jest to faktycznie aż takie złe. Może faktycznie coś z łożyskiem bo w sumie oprócz tego nie boli mnie raczej nic a przy szyjce że niby boli podbrzusze🤔 a może młodzież pcha faktycznie się gdzieś tak że uciska na jakiś nerw. No nic zostało mi czekać...

    Do którego tc bralas lub masz brać proga /dupka?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 10:42

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 października 2019, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziekuje Wam :* Pytalam endo, czy zaczac od mniejszej dawki i stopniowo wprowadzac, ale powiedziala, zebym brala tysiaka :o Nastawilam sie na to psychicznie, nawet ustawilam sobie prace z domu odpowiednio, by nie jezdzic do biura. Jak wroce, popatrze na te tabletki, jak wygladaja i czy da sie kawalek odgryzc :D

    Mozg tez juz mam ciazowy... na spotkaniu w pracy gadalam takie glupoty, ze mam ochote wejsc pod biurko i juz tam zostac :D

    MagdalenaMaria2, Agape91, frezyjciada, Iseko, Daniela, MonikA_89!, Malinaa90, Irvine90, Kittinka83, Gosiek1993, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5718 13489

    Wysłany: 4 października 2019, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dojechałam do Bartoszyc. Ale jesień jest bajeczna :) Jak ja kocham te kolory!!! Kurier zabrał moje próbki z testDNA. No ciekawa jestem.

    Sasanka55, DzulkaJ, Kittinka83, Gosiek1993, agge, Malgonia, Izape_91, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • majka91 Autorytet
    Postów: 373 504

    Wysłany: 4 października 2019, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Cześć, majka91! To co, dopisać Cię? :)

    Ale tu będzie bomba tego czternastego! 🎉

    Ja wczoraj piłam na plaży Wasze zdrowie i dziś zamierzam to powtórzyć, ale najpierw jedziemy do Cannes 😊

    Maria, wpisuj! :) i szykuj kolejne toasty 😁

    Salome, Sasanka55, Kittinka83, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    m3sxvfxmiwa8dz6b.png

    Starania od maja 2018
    __________________

    PCOS
    clo bez rezultatów 😕
    08.2019 startujemy z letrozolem
    I cykl - owu 17dc 🤩
    II cykl - owu 19 dc
    III cykl - owu 16 dc, II 30 dc 😍
    34 dc - beta 993.2 mlU/ml, prog 39 ng/ml
    37 dc - beta 2635 mlU/ml

    26.11.19 jest ♥️
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 4 października 2019, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia :) wrote:
    Wpadłam na pomysł by w jednym miejscu spisać kto tego 14 ma wizytę i nie tylko by wiedzieć za kogo trzymać kciuki

    14.10

    Izape _91-wizyta serduszkowa
    DzukaJ-tescik (będą dwie kreski jak nic )
    Kittinka83-wizyta serduszkowa
    Mildred -pierwsza wizyta w klinice
    Moyeu -testuje( będą dwie kreski jak nic )
    Sasanka55 - testuje (będą dwie kreski jak nic)
    Maria87-testuje (będą dwie kreski jak nic )
    Angelika1313-testuje (życzę tego samego co dziewczyna )
    Irvine90- wizyta i USG III trymestru

    Buba123-termin porodu
    Majka91-ujrzy dwie kreski
    I oczywiście Agge ma urodziny
    Będzie się działo


    Zacny poniedziałek się szykuje 😁będą nie źle emocje .
    Będę mogła być na bieżąco z wami czekając na swoją wizytę u lekarza

    Salome, Sasanka55, Mildred, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Taśka22 Autorytet
    Postów: 1712 2206

    Wysłany: 4 października 2019, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dopiszcie mnie na 14.10. Będzie jakieś 12 dpo :D:D Wytrzymam dla Was i nie zatestuję wczesniej.

    Boże 23.10 mam rocznicę ślubu! byłby mega prezent dla męża :D

    Kittinka83, Gosiek1993, agge, DzulkaJ, Sasanka55, Salome, Szczesliwa_mamusia, Ania_85_, MagdalenaMaria2, Iseko lubią tę wiadomość

    28.04.2017 r - Michałek <3

    Starania o drugiego dziecioszka od grudnia 2017.

    30 cs.
    Prawy jajowód - udrożniony
    Zrosty usunięte
    Endometrium - na razie kontrolujemy po histeroskopi
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 4 października 2019, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prawniczki itp związane z prawem 😊
    Właśnie dostałam informację, że od 14.10(dzień testowania)zaczynam pracę, wcześniej mam badania lekarskie, wiadomo, że nic na wyjdzie wcześniej na badaniach lekarskich, ale jak się okaże później, że jestem w ciąży to co dalej? Umowa na okres próbny na 3 miesiące, jakie konsekwencje z tego wynikają? Zaczęłam się denerwować, bo chce być fair wobec pracodawcy, ale też muszę myśleć o sobie w razie czego...teraz zrozumiałam co się dzieje, dzisiaj do mnie zadzwonili, że chcą mnie zatrudnić ugh..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 15:02

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 października 2019, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Dziewczyny prawniczki itp związane z prawem 😊
    Właśnie dostałam informację, że od 14.10(dzień testowania)zaczynam pracę, wcześniej mam badania lekarskie, wiadomo, że nic na wyjdzie wcześniej na badaniach lekarskich, ale jak się okaże później, że jestem w ciąży to co dalej? Umowa na okres próbny na 3 miesiące, jakie konsekwencje z tego wynikają? Zaczęłam się denerwować, bo chce być fair wobec pracodawcy, ale też muszę myśleć o sobie w razie czego...teraz zrozumiałam co się dzieje, dzisiaj do mnie zadzwonili, że chcą mnie zatrudnić ugh..
    Prawniczką nie jestem, ale znam takie sytuacje od strony kadrowo-płacowej 😉
    Jeśli na koniec umowy tej 3 miesięcznej będziesz w skończonym 12 tygodniu ciąży, to przedłużą Ci umowę do dnia porodu, a zasiłek macierzyński później będzie płacił ZUS

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 15:28

    agge, DzulkaJ, Moniquue, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 4 października 2019, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia- mnie kluła szyjka i w 1 ciazy i w tej kluje. Biore luteine caly czas. Szyjka mino nawet skurczy,za specjalnie w twj ciazy siw nie skraca. A luteine mam brac do 36tyg. W 1 ciazy tez tak bralam .

    Ja mam wizyte 11go,ale 14 go bede trzymamc za wszystkie kciuki,zeby poszlo po Waszej mysli.

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Salome Autorytet
    Postów: 2378 3493

    Wysłany: 4 października 2019, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym zacząć brać acard. Jestem w 2 dpo. Od dziś zaczynam suplementację progesteronem. Czy mogę acard łykać w tym samym czasie - wieczorem przed snem?
    Druga sprawa - lekarka dała mi receptę na Lutinus, żebym brała razem z Progesteronem Besins. Ale po pierwsze - kosztuje mega dużo (prawie 200 zł), a po drugie - nie sądzę, żeby to plamienie w ostatnim cyklu było spowodowane właśnie niedoborem proga. Może lepiej zatem będzie sprawdzić jego poziom? Ale zrobić to jak najszybciej się da - czyli 5 dpo? Czy poczekać do 7 dpo? Prog jak coś to chyba jest ważniejszy później, a nie zaraz po owu, hmm?

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7517 10633

    Wysłany: 4 października 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde.... wyszłam właśnie z USG i mam 2 przetrwałe pęcherzyki i trochę płynu w zatoce Douglasa. Były 3, więc jeden może pękł i stąd ten płyn. Nie rozumiem tylko dlaczego pozostałe dwa były oporne na ovitrelle.... 😢

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7517 10633

    Wysłany: 4 października 2019, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Chciałabym zacząć brać acard. Jestem w 2 dpo. Od dziś zaczynam suplementację progesteronem. Czy mogę acard łykać w tym samym czasie - wieczorem przed snem?
    Druga sprawa - lekarka dała mi receptę na Lutinus, żebym brała razem z Progesteronem Besins. Ale po pierwsze - kosztuje mega dużo (prawie 200 zł), a po drugie - nie sądzę, żeby to plamienie w ostatnim cyklu było spowodowane właśnie niedoborem proga. Może lepiej zatem będzie sprawdzić jego poziom? Ale zrobić to jak najszybciej się da - czyli 5 dpo? Czy poczekać do 7 dpo? Prog jak coś to chyba jest ważniejszy później, a nie zaraz po owu, hmm?
    Ja biorę Acard rano, bo dr mówił, że pora dnia nie ma znaczenia. Ważne tylko, żeby była stała pora brania leku. Co do lutinusa, to może poproś o zamianę na luteinę? Jest dużo tańsza.
    Proga bada się 7dpo :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 16:26

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 4 października 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja acard biore wieczorem, mysle ze mozna go mieszac ze wszystkim ;)

    Sylwia biore lutke caly czas choc sama zmniejszylam sobie dawke i biore tylko na noc. Chcialabym tez kiedys urodzic ;) pewnie bedzie mi go przepisywal do 36 tygodnia.

    Monua kurcze no czasem tak maja dziewczyny, a potem same pekaja bez ovi.. a moze pekly? U mnie sie zdecydowac nie mogli czy mam w kobcu te owulacje czy nie. Pewnue gdyby nie ciaza dalej bym byla pewna ze one nie pekaja :/

    Sasanko nie woem co masz takiego w sposobie pisania, ze od razu sobie wyobrazam jak obgryzasz ta pigule ko okola ;)

    Dzulka jesli umowa konczy sie w 12 tyg ciazy to jestes chroniona. W sumie to dla Ciebie lepiej zebys juz w niej byla niz zaszla za miesiac.

    syllwia91, Sasanka55, Ochmanka, DzulkaJ, Ania_85_, aeiouy lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 października 2019, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Sylwia- mnie kluła szyjka i w 1 ciazy i w tej kluje. Biore luteine caly czas. Szyjka mino nawet skurczy,za specjalnie w twj ciazy siw nie skraca. A luteine mam brac do 36tyg. W 1 ciazy tez tak bralam .

    Ja mam wizyte 11go,ale 14 go bede trzymamc za wszystkie kciuki,zeby poszlo po Waszej mysli.
    A jaka masz luteine?

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5021 11624

    Wysłany: 4 października 2019, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika kurcze :/ a może poprostu za mała dawka Ovi?? Może powinniście dać większa żeby wszystkie pecherzyk i popękały ??? Niektóre dziewczyny na 1 zastrzyk nie reagują. Mam nadzieję że chociaż ten jeden dał radę.

    Mi już na szczęście przeszlo to schizowanie ciążowe. Byle do wizyty..... Jutro rano lecę znowu na morflogie, bo w niedzielę żadne labo nie jest u mnie czynne. Poza tym jutro mam imprezę firmową i Strasznie mi się nie chce 😭 zmarnowana sobota. Mam nadzieję że obiad będzie chociaż dobry i nikt nie będzie proponował picia alko....

    Jutro zaczynamy 7 tydzień ♥️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 17:24

    agge, Kittinka83, Ochmanka, DzulkaJ, Ania_85_, Malinowa91, Malgonia, MamaStasia :), szona, aeiouy, Iseko lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1457 661

    Wysłany: 4 października 2019, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i koniec złudzeń beta 0,2. Nie wiem na co ja w ogóle miałam nadzieje :( To teraz lampka wina na zabicie smutków.

    Córcia 5 lat
    Starania o rodzeństwo od 2018r z przerwami
    Obecnie 5 cykl z;
    Clostilbegyt 1x2tab
    Pabi-dexamethason 0,25
    Ovarion 2x1
    Metformax 1000 2x1
    PCOS, insulinooporność
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 4 października 2019, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    A jaka masz luteine?
    Dowcipna 2x100. Ale juz od jakiegos czasu biore raz dziennie. Bo chce,zeby w koncu i szyjka zaczela sie skracac. Bardzo licze na 8listopada- hehhe

    syllwia91, Malgonia lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 4 października 2019, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    No i koniec złudzeń beta 0,2. Nie wiem na co ja w ogóle miałam nadzieje :( To teraz lampka wina na zabicie smutków.
    Wypij i 2. A jutro staniesz ponownie do walki :-)

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 października 2019, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, juz pozegnalam sie z jedzonkiem, ostrym hinduskim, wyjsciami bez mdlosci i alkoholem :) Nie moglam sie zdecydowac, jak celebrowac te chwile, wiec zamowilam zarowno wino jak i piwo. Teraz do domku, obgryzac Glucophage :)

    MonikA, nie znam sie, ale z calego serca licze na ten pecherzyk <3

    e8ee9adc92ef.jpg

    Ochmanka, MonikA_89!, Ania_85_, aeiouy, Moniquue, agge lubią tę wiadomość

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1457 661

    Wysłany: 4 października 2019, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Wypij i 2. A jutro staniesz ponownie do walki :-)

    Szczerze to już trace siłe ciągle nic ;(

    Córcia 5 lat
    Starania o rodzeństwo od 2018r z przerwami
    Obecnie 5 cykl z;
    Clostilbegyt 1x2tab
    Pabi-dexamethason 0,25
    Ovarion 2x1
    Metformax 1000 2x1
    PCOS, insulinooporność
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego