Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 5 października 2019, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Iseko :( bardzo mi przykro.... Ale październik dopiero się zaczął :* jeszcze Was zawirusujemy!!!!

    A ja się witam w 7 TC ♥️
    Już po badaniach, dzisiaj mam imprezę firmową i nie chce mi się iść...

    nowa na dzielni, Salome, Pati96, Ochmanka, szona, agge, Malgonia, Iseko, Gosiek1993, Moniquue, MonikA_89!, Kittinka83, aeiouy, moyeu lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 5 października 2019, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isego, Pati, a które dpo? Już tak ostatecznie?

    Izape dla mnie wyjścia do prenatalnych były mega nieprzyjemne :D Nie lubię udawać a na każdym takim wyjściu trzeba było kombinować żeby się nie wydało, nawet nie zawsze chodzi o samo alko ale no jak ktoś zamówił tarasy z samego pleśniowego sera i jakiś dojrzewających mięs :D i weź kombinuj ze nagle nic nie lubisz. Dodatkowo złe czułam. Ale jeszcze tylko chwila udawania ;) Nie wydało się, jakoś przebrnęłam :).

    A co do tego, ze tak jak ciężko uwierzyć ze się zajdzie w ciąże to potem faktycznie ciezko uwierzyć, ze jest się w tej ciąży. Ja tez mam cały czas wrażenie, ze czekam na swoje dziecko ale ono jest gdzieś daleko a nie w moim brzuchu :P, a jak używam detektora to czuje się, jakbym do niego dzwoniła :D

    Izape_91, Ochmanka, Malgonia, MonikA_89!, aeiouy, moyeu lubią tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Salome Autorytet
    Postów: 2631 3928

    Wysłany: 5 października 2019, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko, Pati, przykro...! Ale tak jak pisze Izape - październik dopiero się zaczął, więc może jeszcze na koniec nas zaskoczycie 😊

    Iseko, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina za wysoka (10)
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Misiaa Autorytet
    Postów: 3038 4531

    Wysłany: 5 października 2019, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia zwolniła brzuszek zatem... kolejny wolny :p

    Sasanka55, agge, Iseko, i'm_back, MonikA_89!, Kittinka83, aeiouy, moni05 lubią tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda"
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 5 października 2019, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa u mnie 32 dc ,ile po owulacji Ci nie powiem,bo raczej to był znowu cykl bezowulacyjny. Robiłam test tak w razie czego, jakbym się myliła. Mam nadzieję tylko ,że @ przyjdzie jak najszybciej ,że znowu nie będę musiała tyle czekać.. Bo chyba sie załamie..Mam nadzieję, że jak teraz pójdę do gina to już na prawdę ruszy z stymulacja, bo już mam tego dość.. jeśli nie mam owulacji to jestem bez żadnych szans..

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 5 października 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Melduję u mnie biel vizira..
    :(

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 5 października 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Ja też melduję biel vizira..
    :(

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • szona Autorytet
    Postów: 7038 16039

    Wysłany: 5 października 2019, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 dc, bez antyków. Wreszcie.

    Judit, Iseko, agge, Pati96, DzulkaJ, Misiaa, Agape91, Izape_91, Mildred, Ochmanka, Karolina, Ania_85_, i'm_back, Nikodemka, MonikA_89!, Kittinka83, aeiouy, frezyjciada, Malinaa90, Salome, kasiasiasia28, MagdalenaMaria2, moyeu lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 października 2019, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 09:33

    szona, Ochmanka, Ania_85_, Kittinka83 lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 5 października 2019, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati :( kurcze blade..
    &%#@#/^^££%%
    Masz wiruski. Nie wiem jak tam Twoja immunologia, ale to takie silnie zakazne.

    Pati96 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1408 2355

    Wysłany: 5 października 2019, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i 1dc, takze Szona - zaczynamy tę ciążę razem :) I piszę to w moim tysięcznym poście, więc na pewno się sprawdzi!

    Iza trzymam kciuki żeby impreza Cię miło zaskoczyła i żebyś się dobrze bawiła :)

    Tak Malina, Monia urodziła dzis w nocy❤

    Pati mocne kciuki za szybką @ i nowy, tym razem szczęśliwy cykl😘

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 11:41

    Pati96, szona, Izape_91, Karolina, Ania_85_, i'm_back, Kittinka83, Malinaa90, aeiouy, Salome lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ✔PAI hetero

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10, 2.11, 23.11.2021
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 5 października 2019, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, Iseko przejmujecie brzuch po Moni. Także mocne kciuki za szczęśliwy cykl.😘✊

    Dzięki dziewczyny za wsparcie, jesteście wspaniale.😘

    Mildred, szona lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 3038 4531

    Wysłany: 5 października 2019, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina, tak Monia w końcu urodziła :)

    Mildred lubi tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda"
  • szona Autorytet
    Postów: 7038 16039

    Wysłany: 5 października 2019, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna sprawa.
    Odkąd pamiętam, pierwszy dzień okresu to zawsze ból nie do opisania. Kiedyś nawet mdlałam. Od ponad miesiąca stosuję dietę. Przeciwzapalnych ziół, owoców, czarnuszki itd. zjadam kilogramy. I teraz - okres trwa w najlepsze, coś tam w dole brzucha ćmi, ale NIE WZIĘŁAM NIC P/BÓLOWEGO 😳 i mogłabym pomyśleć, że tak jest z tym krwawieniem po tabletkach - ale w tamtym miesiacu bolało mnie zupełnie zwyczajnie. Chciałabym żeby to zdrowe jedzenie zrobiło robotę ehhh i jeśli mam endomendę - żeby poszła w pi*du!

    Iseko, aeiouy, agge, frezyjciada lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 5 października 2019, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona - ooo! Ale czad. Jesli to zasluga tej diety, to ja po ciazy tez sie za nia biore. Marze o miesiaczkach bez bolu, a nigdy takiej nie doswiadczylam.

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 października 2019, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 09:33

    aeiouy, szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1408 2355

    Wysłany: 5 października 2019, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Dziwna sprawa.
    Odkąd pamiętam, pierwszy dzień okresu to zawsze ból nie do opisania. Kiedyś nawet mdlałam. Od ponad miesiąca stosuję dietę. Przeciwzapalnych ziół, owoców, czarnuszki itd. zjadam kilogramy. I teraz - okres trwa w najlepsze, coś tam w dole brzucha ćmi, ale NIE WZIĘŁAM NIC P/BÓLOWEGO 😳 i mogłabym pomyśleć, że tak jest z tym krwawieniem po tabletkach - ale w tamtym miesiacu bolało mnie zupełnie zwyczajnie. Chciałabym żeby to zdrowe jedzenie zrobiło robotę ehhh i jeśli mam endomendę - żeby poszła w pi*du!
    Super! Moze i ja się przestanę zwijac z bolu przy następnej @ jak zaczęłam te rzeczy wprowadzać🤔

    aeiouy, szona lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ✔PAI hetero

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10, 2.11, 23.11.2021
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 października 2019, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, czy to Ty kiedys pisalas, ze wzruszasz sie na widok starszych ludzi? Wlasnie pobeczalam sie w Lidlu jak bobr, widzac starsza pania. Albo to duphaston albo juz hormony od czegos innego szaleja...

    PS. Jednak od razu wzielam wczoraj Glucophage 1000, bo mam ta XR o przedluzonym uwalnianiu i mama powiedziala, ze jej nie mozna obgryzac. Czuje sie rewelacyjnie, zero sensacji :)

    Ochmanka, Kittinka83, Malgonia, Ania_85_, szona lubią tę wiadomość

  • Ona-na-na Ekspertka
    Postów: 137 148

    Wysłany: 5 października 2019, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziołchy,

    U mnie vizir, aż oczy bolą od patrzenia. Poszłam w piątek na betę, ale jest strajk laborantów i wyniki zamiast w ten sam dzień, będę miała w poniedziałek.

    Nie wiem czy już odkładać dupka, czy jeszcze się wstrzymać. Dziś 29dc a owu była w 15dc.

    Dziś też miałam akcje. Wybuch emocji. Sądzę że to przez dupka.

    Start: wrzesień 2017:
    -Listopad 2018: laparo, wszystko ok;
    -Dwie kreski po pierwszym cyklu z luteiną;
    -04-02-2019 synek [*] (11tc)

    Nowy rozdział:
    -mięśniaki po łyżeczkowaniu
    -cykle 30 dni (bez starań)/43 dni (podczas starań)
    -mutacja mthfr c677t heterozygota
    -mutacja 675 (4g/5g) w genie pai-1 (serpine1)
    -kariotypy OK

    -październik 2019: drugi cykl z Clo+Ovitrelle --> CB
    -grudzień 2019: czwarty cykl z Co+Ovitrille--> CB

    Maj 2020: (nowe starania)
    -Pierwszy cykl z Clearblue Monitor Płodności-->CB

    Leczenie pod skrzydłami nowego lekarza (konkretny gość!)
  • Daniela Autorytet
    Postów: 1757 2290

    Wysłany: 5 października 2019, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,

    szłam dzisiaj z synem na badanie krwi. Żeby mu było raźniej, stwierdziłam, że też sobie zrobię... No i tak od niechcenia machnęłam morfologię i TSH. I teraz patrzę, a TSH 4,68... Kurcze, mogło mi tak gwałtownie skoczyć? Nigdy nie miałam problemów z tarczycą, maksymalnie Tsh bez leków było 2. Czy to może być po porodzie jeszcze albo przy karmieniu piersią?

    Przepraszam, że tak o sobie tylko i wiem, że są poważniejsze problemy, ale jakoś mnie to walnęło wieczorem :(

    ❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego