Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 25 września 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittanka- u Ciebie,to podobnie jak u mnie było. Założyłam watek marcowy, też mialbyc moim ostatnim. Co prawda nie poddawalam sie,ale stwierdzilam,że to nasz ostatni cykl naturalnie. Potem czekam na powrot mojego lekarza i niech cos wymysli. A tu byla niespodzianka i się udalo :-)

    Kittinka83, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Salome Autorytet
    Postów: 2659 3940

    Wysłany: 25 września 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana, to faktycznie trochę wcześnie. Czekamy na rozwinięcie sytuacji :)

    Ola, to super, trzymam kciuki za dalszy rozwój sytuacji ;)

    zakochanaaw lubi tę wiadomość

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina ok
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • IzaaK Autorytet
    Postów: 333 219

    Wysłany: 25 września 2019, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

    Zawsze powtarzam że w grupie siła, także chętnie do Was dołączę 😉

    Owu była 22/23. 09 po ovitrelle, także wybieram się na betę 4.10 i próbuje zaprzec się rękami i nogami przed testem domowym wczesniej🤯

    Trzymam za Was wszystkie kciuki!

    Salome, zakochanaaw, i'm_back lubią tę wiadomość

    PCOS
    Insulinooporność
    8 cykli lametta + ovitrelle

    Starania od października 2018
    💔 maj 2019 (8tc)
    💔 lipiec 2020 (cp 7tc)

    Grudzień 2020 laparoskopia
    26.05.2021 🍀 cykl naturalny
    12.06 2021 ❤️
  • Ona-na-na Ekspertka
    Postów: 137 148

    Wysłany: 26 września 2019, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IzaaK wrote:
    Cześć Dziewczyny,

    Zawsze powtarzam że w grupie siła, także chętnie do Was dołączę 😉

    Owu była 22/23. 09 po ovitrelle, także wybieram się na betę 4.10 i próbuje zaprzec się rękami i nogami przed testem domowym wczesniej🤯

    Trzymam za Was wszystkie kciuki!

    IzaaK, zastrzyk z Ovitrelle miałaś 22.09 czy 23.09??? Ja miałam 20.09 więc myślę że ovu była 21.09.

    Czy myślisz że beta już Ci skoczy 04-10? Ja myślałam żeby zrobić sikacza dopiero jakoś w weekend, mimo że miałam ovu parę dni wcześniej niż u Ciebie. 🤔

    Start: wrzesień 2017:
    -Listopad 2018: laparo, wszystko ok;
    -Dwie kreski po pierwszym cyklu z luteiną;
    -04-02-2019 synek [*] (11tc)

    Nowy rozdział:
    -mięśniaki po łyżeczkowaniu
    -cykle 30 dni (bez starań)/43 dni (podczas starań)
    -mutacja mthfr c677t heterozygota
    -mutacja 675 (4g/5g) w genie pai-1 (serpine1)
    -kariotypy OK

    -październik 2019: drugi cykl z Clo+Ovitrelle --> CB
    -grudzień 2019: czwarty cykl z Co+Ovitrille--> CB

    Maj 2020: (nowe starania)
    -Pierwszy cykl z Clearblue Monitor Płodności-->CB

    Leczenie pod skrzydłami nowego lekarza (konkretny gość!)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2019, 23:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochanaaw no coś tam majaczy, ale równie dobrze może to być paskudny evap... To dość wcześnie... Czekajmy na rozwój wydarzeń ;) kup norda, albo bobka i wstrzymaj się te kilka dni jeszcze. Czasem i 9 i 10dp jeszcze nic nie widać ;) kciukasy!

    Ja to chyba nie zatestuje w tym cyklu, nie zdążę, bo ten brzuch mi nie daje spokoju, @ stulecia nadciąga :/

    zakochanaaw lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 7218 16279

    Wysłany: 26 września 2019, 23:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, a żebyś się miło zaskoczyła :)

    Jak się czujecie z Synkiem? Trzymam kciuki za poniedziałek. Czytałam jak to wyglądało ostatnio i aż się gotowałam. Teraz będzie dobrze ✊✊

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2019, 23:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee nie sądzę... Zero objawów jak w obu ciążach...
    Nie wiem czy nie będzie trzeba odwołać operacji, bo ja jestem przeziebiona a młody ma gil po pas, od zębów (wszystkie czwórki napuchnięte, ślinotok i gryzienie każdego napotkanego elementu, który da się wsadzić do paszczy)noooo ale jednak.... Jeszcze będę próbować dodzwonić się do naszego lekarza prowadzącego, czy jak będę mieć zaświadczenie od pediatry, że nie ma infekcji, a katar jest "zębuszkowy", to uda się urobić anestezjologa, żeby nas przepuścił na kwalifikacji.... Czarno to widzę... Przez co i humor posępny

  • szona Autorytet
    Postów: 7218 16279

    Wysłany: 27 września 2019, 06:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Eeee nie sądzę... Zero objawów jak w obu ciążach...
    Nie wiem czy nie będzie trzeba odwołać operacji, bo ja jestem przeziebiona a młody ma gil po pas, od zębów (wszystkie czwórki napuchnięte, ślinotok i gryzienie każdego napotkanego elementu, który da się wsadzić do paszczy)noooo ale jednak.... Jeszcze będę próbować dodzwonić się do naszego lekarza prowadzącego, czy jak będę mieć zaświadczenie od pediatry, że nie ma infekcji, a katar jest "zębuszkowy", to uda się urobić anestezjologa, żeby nas przepuścił na kwalifikacji.... Czarno to widzę... Przez co i humor posępny

    To tym bardziej trzymam kciuki!

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Aniulek.Ka Przyjaciółka
    Postów: 99 160

    Wysłany: 27 września 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Jestem nowa na wątku. Poproszę o zapisanie mnie na 8.10. Staramy się od kwietnia tego roku i do tej pory nic, mam nadzieje że tym razem się udało.

    Jestem 3 dni po owulacji wyznaczonej przez OVU na podstawie temperatury i nie mogę przestać myśleć o tym czy zobaczę upragnione II kreseczki.

    uhugism.png
    3f4o4mn.png
    Pozytywny test 8.10.2019
  • Daniela Autorytet
    Postów: 1757 2290

    Wysłany: 27 września 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

    poproszę o zmianę terminu testowania. Okazało się, że tygodnie mi się mylą i liczyć nie umiem. W każdym razie zamiast 1.10. będę testować 8.10. i to będzie na tyle w październiku.

    Frezyjciada, przykro mi, że tak Wam się to pechowo układa - nie ma żadnych szans, by przeszło do poniedziałku?

    ❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 września 2019, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela no kiepsko to widzę, bo ja też się przeziębiłam. To raz, a dwa antesezjolog sobie życzy minimum trzy tygodnie bez żadnej infekcji. Kij wie co dla nich znaczy infekcja, skoro ugryzienia komara pomylili z ospą....

  • IzaaK Autorytet
    Postów: 333 219

    Wysłany: 27 września 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona-na-na wrote:
    IzaaK, zastrzyk z Ovitrelle miałaś 22.09 czy 23.09??? Ja miałam 20.09 więc myślę że ovu była 21.09.

    Czy myślisz że beta już Ci skoczy 04-10? Ja myślałam żeby zrobić sikacza dopiero jakoś w weekend, mimo że miałam ovu parę dni wcześniej niż u Ciebie. 🤔

    Zastrzyk miałam 21, 23 byłam na monitoringu i już był pekniety. Ja na bank nie chce robić testu z moczu bo one mi nigdy nie wychodzą tak jak trzeba, a beta jest pewna i w krwi beta hcg pojawia się zdecydowanie wcześniej niż w moczu.

    23 zrobiłam eksperymentalne test domowy żeby zobaczyć jak się utrzymuje zastrzyk i miałam cień cienia. Przy ostatniej ciąży miałam cień zamiast drugiej kreski, poleciałam na betę a tam 620...a test miał czułość 10... Także ja im już nie ufam;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 11:58

    PCOS
    Insulinooporność
    8 cykli lametta + ovitrelle

    Starania od października 2018
    💔 maj 2019 (8tc)
    💔 lipiec 2020 (cp 7tc)

    Grudzień 2020 laparoskopia
    26.05.2021 🍀 cykl naturalny
    12.06 2021 ❤️
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 27 września 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny zaglądam na ten wątek pierwszy raz. Mam mieszane uczucia i pytanie do Was. Dziś jest 4dpo a ja mam zawroty głowy, straszna zgagę niedobrze mi na zapach spalin auta i nawet kawa mi nie smakuje, a wczoraj szczypalo mnie coś dziwnie w okolicach spojenia łonowego. Na okres chyba zawczesnie. Na objawy ciazowe chyba tez? Czy ja juz wariuje?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 27 września 2019, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Część dziewczyny zaglądam na ten wątek pierwszy raz. Mam mieszane uczucia i pytanie do Was. Dziś jest 4dpo a ja mam zawroty głowy, straszna zgagę niedobrze mi na zapach spalin auta i nawet kawa mi nie smakuje, a wczoraj szczypalo mnie coś dziwnie w okolicach spojenia łonowego. Na okres chyba zawczesnie. Na objawy ciazowe chyba tez? Czy ja juz wariuje?

    Hej ☺️
    No jak dla mnie to o wiele za wcześnie :p
    Ale ja jestem 8dpo jakoś i sama męczę się ze zgagą, biegunka i zrobiłam się czulsza na zapachy i sobie już wmawiam 🤣🤣🤣

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • Olaa..32 Autorytet
    Postów: 2511 862

    Wysłany: 27 września 2019, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Część dziewczyny zaglądam na ten wątek pierwszy raz. Mam mieszane uczucia i pytanie do Was. Dziś jest 4dpo a ja mam zawroty głowy, straszna zgagę niedobrze mi na zapach spalin auta i nawet kawa mi nie smakuje, a wczoraj szczypalo mnie coś dziwnie w okolicach spojenia łonowego. Na okres chyba zawczesnie. Na objawy ciazowe chyba tez? Czy ja juz wariuje?
    Za wcześnie jak i na objawy ciążowe jak i na @, psychika dużo robi, nie myśl za dużo o ciąży, bo organizm będzie Ci dawać mylne sygnały, ja też dzisiaj 4 dpo i czuje się normalnie, czekaj cierpliwie do terminu @ i testuj 😘

    mhsv3e5ey6oj6okz.png
    Beta 18 dpo - 1621 mIU/ml
    Progesteron - 38,70 ng/ml
    TSH - 1,9
    Beta 20 dpo - 3190 mIU/ml
    22.03.21 - jest ❤
    11.06.21 - będzie synek 💙
    02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻

    07.2019 - 6tc 👼🏻💔
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 27 września 2019, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Za wcześnie jak i na objawy ciążowe jak i na @, psychika dużo robi, nie myśl za dużo o ciąży, bo organizm będzie Ci dawać mylne sygnały, ja też dzisiaj 4 dpo i czuje się normalnie, czekaj cierpliwie do terminu @ i testuj 😘

    Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Za długo to trwa juz. A widok pęcherzyka i informacja o odbytej owulacji robią swoje w głowie no nic czekam cierpliwie. Ale wiecie jak to jest nie dość że lekarz nakręcił że obiecująco to wygląda to jeszcze skierowanie na betę dostałam i kazała zrobić za tydzień od wizyty. No i niewarjuj tu kobieto. A do tego w domu od córki suszę mamuś a ja kiedy będę miała braciszka. Bo ona się już nie może doczekać 😓😓

    IzaaK lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • IzaaK Autorytet
    Postów: 333 219

    Wysłany: 27 września 2019, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Za długo to trwa juz. A widok pęcherzyka i informacja o odbytej owulacji robią swoje w głowie no nic czekam cierpliwie. Ale wiecie jak to jest nie dość że lekarz nakręcił że obiecująco to wygląda to jeszcze skierowanie na betę dostałam i kazała zrobić za tydzień od wizyty. No i niewarjuj tu kobieto.

    Oj doskonale Cie rozumiem, ja w tym cyklu na monitoringu jak zobaczyłam pęcherzyk i endo to się popłakałam, że szczęście jakbym już w tej ciąży była... I w podświadomości już jestem i walczę jak mogę żeby się nie nakręca i nie mieć zaraz żałoby...

    PCOS
    Insulinooporność
    8 cykli lametta + ovitrelle

    Starania od października 2018
    💔 maj 2019 (8tc)
    💔 lipiec 2020 (cp 7tc)

    Grudzień 2020 laparoskopia
    26.05.2021 🍀 cykl naturalny
    12.06 2021 ❤️
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 2590 3073

    Wysłany: 27 września 2019, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chciałabym do Was dołączyć i zapisać się na 6. 10.

    Salome lubi tę wiadomość

    mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 września 2019, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, proszę o wpisanie mnie na 18.10 to mój pierwszy cykl z ziołami ojca sroki i mierzenie temp.

    Salome lubi tę wiadomość

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 28 września 2019, 06:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny wiem wczoraj pisaliście że to nie możliwe żeby miec objawy 4dni po owulacji ale mi to nie daje spokoju i wydaje mi się że to mogła byc implantacja. Wczoraj po wieczór bol podbrzusza się tak nasilił że był nie do wytrzymania do tego czasem jakby pulsował do jajników i kręgosłupa. Dostałam dreszczy było mi zimno i wyobraźcie sobie ja co chodzę spać nie wcześniej niż 23 poszłam spać o 19. A najbardziej mnie zastanawia tak wielki skok temperatury.

    https://naforum.zapodaj.net/cc95a589ee2f.png.html

    Co o tym myślicie mogę mieć rację czy się mylę i objawy jakiejś choroby przypisuje?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ