Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 5576 13079

    Wysłany: 17 października 2019, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Dobra, znalazł się mądry co ogarnął łowiecki problem. Kasuje te bzdety. Miłego popołudnia dziewczyny😉

    Jakie bzdety? Cóżem znowu przegapiła 🤷‍♀️

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 października 2019, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Chcialam sie doradzic. Dzis jest 8 dpo i zbadalam progesteron i estradiol.
    Progesteron 17.9 przy normie do 15.9
    Estradiol 217 przy normie do 312.

    Takiego estradiolu nie mialam w tej fazie. Moge miec szanse na ciaze? A Wy jaki estradiol mialyscie w tej fazie?

  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 17 października 2019, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka nie mogliśmy z kolegą ogarnąć czy kopia poświadczona za zgodność z oryginałem jest odpisem🤷‍♀️ ale Krzysiek już znalazł mądrego na nasz problem😉

    szona lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 17 października 2019, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Hej. Chcialam sie doradzic. Dzis jest 8 dpo i zbadalam progesteron i estradiol.
    Progesteron 17.9 przy normie do 15.9
    Estradiol 217 przy normie do 312.

    Takiego estradiolu nie mialam w tej fazie. Moge miec szanse na ciaze? A Wy jaki estradiol mialyscie w tej fazie?
    Iwona proga masz naprawdę ładnego. Ja do estradiolu też bym się nie przyczepila bo przede wszystkim nie wiesz co się działo w jajnikach podczas owu, no chyba że miałaś monit. Jesli masz owulacje i byly seksy to szansa jest zawsze😉

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 października 2019, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Iwona proga masz naprawdę ładnego. Ja do estradiolu też bym się nie przyczepila bo przede wszystkim nie wiesz co się działo w jajnikach podczas owu, no chyba że miałaś monit. Jesli masz owulacje i byly seksy to szansa jest zawsze😉

    Prog mi sie podoba ale nie wiem czemu taki estrafiol bo dzien po pwulacji byl 118 a nie mialam takiego wysokiego. Nie wiem czemu ale dal mi nadzieje bo podobno w ciazy jest wysoki. A seksow bylo duzo

  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 17 października 2019, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Prog mi sie podoba ale nie wiem czemu taki estrafiol bo dzien po pwulacji byl 118 a nie mialam takiego wysokiego. Nie wiem czemu ale dal mi nadzieje bo podobno w ciazy jest wysoki. A seksow bylo duzo
    Oo... To dziwne. A jesteś pewna kiedy była owulacja?

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 823 1114

    Wysłany: 17 października 2019, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka i estriadol i prog nie są wyznacznikiem tego czy się udało, ja miałam w tym cyklu wysoki estriadol i progesteron a okres przyszedł spóźniony ☺️ najlepiej nie myśl o tym i ciesz się faktem, że wyniki masz ładnie w normie 👌

    Maria87 lubi tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 października 2019, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Iwonka i estriadol i prog nie są wyznacznikiem tego czy się udało, ja miałam w tym cyklu wysoki estriadol i progesteron a okres przyszedł spóźniony ☺️ najlepiej nie myśl o tym i ciesz się faktem, że wyniki masz ładnie w normie 👌
    Szkoda bo juz nadzieje mialam ale masz racje. To by bylo za piekne. Nie wiedzialam ze jednak okres przyszedl. Przykro mi

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 października 2019, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, plemienia także mi już można @ wpisać ;)

    Edit: plamienia* Jak ja nie lubię jak mi słownik zmienia na jakieś bzdury...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 17:01

    Maria87 lubi tę wiadomość

  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 17 października 2019, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Nie kojarzę, by któraś z nas to miała. Owszem, accofil, sterydy to tak, ale szczepień na wątku nie pamiętam (być może ewentualnie Sansa).
    Na Twoim miejscu przeglądnęłabym dział 'starając się z pomocą medyczną' i tam jest cały wątek o immunologii- ze szczepiących się jest chyba dziewczyna o nicku Njut (tj. na pewno ich więcej, ale tą kojarzę z innych wątków).

    Ja się nie czuję kompetentna, temat liznęłam po łebkach (jak się ma pół roku bez owulacji to człowiek ma ochotę z bezsilności badać wszystko, byleby mieć co robić i nie mieć poczucia zmarnowanego czasu), ale nie wiem, czy szła bym w szczepienia... Temat jest jeszcze mocno nie zbadany i mocno kontrowersyjny, więc pewnie zdecydowałabym się dopiero wtedy, gdybym wiedziała, że to jedyna i pewna przyczyna niepowodzeń. Nie wiem, co u Was nie gra immunologicznie, bo po stopce widzę tyle, że w sumie dość łatwo zachodzisz w ciążę, tylko potem ona się nie utrzymuje. Zanim zrobiłabym szczepienia to najpierw zbadałabym siebie (od strony hematologicznej i immunologicznej np. przeciwciała p/łożyskowe, ANA, NK, cytokiny, kiry itp.), M. pod kątem nasienia (fragmentacja, hba) i wspólnie immunologię oraz genetykę (czyli kiry, kariotypy itp.).

    Dzieki reset za wskazowki! Wszystko mamy przebadane juz. Wyszly moje kiry bx ale brak mi kirow implantacyjnych. I do tego moj M. ma ASA we krwi i nasieniu. Poza tym nic innego nie mam. Ostatnia ciaza byla na sterydzie, heparynie i acardzie i nic nie pomoglo.

    2 immunologow zalecilo szczepienia (Wilczynski i Malinowski). Czekam jeszcze na konsulatcje u Pasnika.

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 17 października 2019, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka83 wrote:
    Aeiouy znalazłam przed chwila zupełnie przypadkiem dziewczynę na wątku ciążowym - kwiecień 2020, która miała szczepienia limfocytami męża (s1985 -nick) może ją podpytasz ;)
    Przepraszam, że się wtrącam, ale coś mi mignęło, że szukałaś kogoś kto ma coś takiego za sobą, więc stwierdziłam, że dam Ci znać. :*
    Dziekuje Ci bardzo 😘

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 17 października 2019, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka ale jak to? Przyszla @?

    DzulkaJ lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7168 10084

    Wysłany: 17 października 2019, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Dzieki reset za wskazowki! Wszystko mamy przebadane juz. Wyszly moje kiry bx ale brak mi kirow implantacyjnych. I do tego moj M. ma ASA we krwi i nasieniu. Poza tym nic innego nie mam. Ostatnia ciaza byla na sterydzie, heparynie i acardzie i nic nie pomoglo.

    2 immunologow zalecilo szczepienia (Wilczynski i Malinowski). Czekam jeszcze na konsulatcje u Pasnika.
    Może ten accofil musiałabyś brać, tak jak Izape?

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 17 października 2019, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Może ten accofil musiałabyś brać, tak jak Izape?
    Immunolog prof Malinowski nawet tego nie zaproponowal...
    A na moje zapytanie czy jakies inne leczenie wchodzi w gre w moim przypadku, powiedzial, ze najlepszym rozwiazeniem sa szczepienia.

    Ta dziewczyna z kwietniowego watku chyba dawno nie pisala, doczytalam, ze zaszla po miesiacu od szczepien.. ale wiecie ile miala aniolkow? 15!!!! O matko! Brak slow!

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 października 2019, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy, bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki :*
    15 Aniolkow u 1 kobiety? Matko swieta...

    Madziandzia, Dzulka, strasznie mi przykro z powodu Waszych @ :( Pazdziernik mial byc piekny, ale nasze szczescie przesunelo sie jednak na listopad

    Ochmanko, jak Ty sie czujesz? :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 17:44

    aeiouy, Madziandzia lubią tę wiadomość

  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 823 1114

    Wysłany: 17 października 2019, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kochane już przylazla wczoraje😊 jutro zaczynam z aromkiem, ale dawkę dał mi mała, bo biorę 1x1 od 3dc, a mój stary lekarz dawał mi clo 2x1 od 2dc, zastanawiam się jak teraz będzie z owulacja czy też ok 14dc czy później 🤔 ale idę do niego na monitoring i stanowczo będę prosiła o hsg

    szona lubi tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 17 października 2019, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka - bardzo, bardzo nie lubie! To juz chyba niczym nie mozna sie sugerowac... i czekac tylko trzeba albo na test albo na bete...
    Beznadziejne jest to wszystko...
    Moze nowy lekarz = nowe spojrzenie na sprawe? Monitoring jest wazny! Do tego nie odpuszczaj tematu hsg! 😚

    Madziandzia Twoich plamien tez nie lubie! Rozbawilo mnie jedynie to, ze slownik podpowoedzial Ci chyba zamiast plamien - plemienia, nie? Buziak i dla Ciebie 😚

    Monika a jak Ty chorowitku sie czujesz juz lepiej?

    Sasanko Ty tez chyba na zwolnieniu? Jak sie czujesz?

    Iwonka - kciuki za ten Twoj cykl✊✊✊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 19:06

    DzulkaJ, Madziandzia lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7168 10084

    Wysłany: 17 października 2019, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Immunolog prof Malinowski nawet tego nie zaproponowal...
    A na moje zapytanie czy jakies inne leczenie wchodzi w gre w moim przypadku, powiedzial, ze najlepszym rozwiazeniem sa szczepienia.

    Ta dziewczyna z kwietniowego watku chyba dawno nie pisala, doczytalam, ze zaszla po miesiacu od szczepien.. ale wiecie ile miala aniolkow? 15!!!! O matko! Brak slow!
    To może skonsultuj się jeszcze z innym immunologiem. Szczepienia są dość kontrowersyjne, bo nie wiadomo czy działają, a mogę sporo namieszać. Ja raczej bym się na nie nie zdecydowała :/ Accofil na KIRy czy intralipid na autoagresję wydają mi się lepsze na początek. Moja immunolog nie zalecała mi szczepień, a mam gorsze Kiry niż Ty, bo AA. Ciekawe od czego to zależy 🤔

    15 aniołków....aż mnie zmroziło.... 😢

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 823 1114

    Wysłany: 17 października 2019, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie kochana już nic nie zdziwi! Nie można niczym się sugerować, bo jak widać nic nie jest wyznacznikiem prócz bety, bo testy też zawodzą, ale ja do tej pory zawsze biel widziałam, więc mnie nie oszukują haahha

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • szona Autorytet
    Postów: 5576 13079

    Wysłany: 17 października 2019, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Dzieki reset za wskazowki! Wszystko mamy przebadane juz. Wyszly moje kiry bx ale brak mi kirow implantacyjnych. I do tego moj M. ma ASA we krwi i nasieniu. Poza tym nic innego nie mam. Ostatnia ciaza byla na sterydzie, heparynie i acardzie i nic nie pomoglo.

    2 immunologow zalecilo szczepienia (Wilczynski i Malinowski). Czekam jeszcze na konsulatcje u Pasnika.

    Widziałam na wątku ogólnym, w grupie Starających się z rocznika 87 dziewczynę o ksywie Krąsi - ma w stopce info, że jest po szczepieniach limfocytami. I chyba to stosunkowo świeży temat. Może do niej uderz w razie pytań?

    aeiouy lubi tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego