Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4319 6571

    Wysłany: 21 października 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona mistrz😂😂😂 hahaha 😂 dajesz radę jakoś funkcjonować?

    Monia lepszy rydz niż nic, pamiętaj! Teraz czekamy z niecierpliwością na dalszy rozwój wydarzeń.

    Angelika beta super. Nie stresuj się tak kobieto, bo więcej szkody sobie narobisz! Prog lubi się wahać, ja jak miałam ok 10 to skakałam z moją gin z radości! A jak widać dwóch urwisów rośnie i ma się względnie dobrze ;)
    Dupek nie wychodzi w badaniach, więc myślę, że jest ok. A ćmienie jak na @ jest normalne na tym etapie. Uszy do góry 😘

    Angelika1313, szona, Kittinka83 lubią tę wiadomość

  • Suszarka Autorytet
    Postów: 1286 2227

    Wysłany: 21 października 2019, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super, że wszystko poszło dobrze :) nie puszczam kciuków aż do II 😀

    Angelika piękna beta. Dobrze, że idziesz dzisiaj do lekarza, myślę że Cię uspokoi.

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    ckai9jcg3rsiug81.png
  • szona Autorytet
    Postów: 5549 13049

    Wysłany: 21 października 2019, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście nie włożyłam soczewki do oka z mniejszą wadą 🙄 Więc jakoś leci :) Śmiesznie, bo prowadziłam rozmowę kwalifikacyjną z panem kandydatem i śmialiśmy się w pracy, że powinnam wyjść w opasce pirata 😂

    moyeu, Madziandzia, Maria87, Ania_85_, agge lubią tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 21 października 2019, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Ja tylko tak na szybko. Po konsultacji z docentem P. decydujemy sie na szczepionki!
    Pozniej (jak bede w stanie) to opisze wszystko dokladnie i Was nadrobie.

    szona, Nuch2, MonikA_89!, Suszarka, Malgonia, Pati96, frezyjciada, Irvine90, moyeu, Izape_91, Karolina, Kittinka83, Malinaa90, Malinowa91, Gosiek1993, Madziandzia, Mildred, syllwia91, Ania_85_, moni05, Iseko lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • Fiore Autorytet
    Postów: 822 1693

    Wysłany: 21 października 2019, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to teraz czekamy, trzeba wierzyć ze te 2 dodatkowe się ogarną, a jak nie to dobrze, ze 3 są dobre i się zachowają jak należy!

    MonikA_89!, Mildred lubią tę wiadomość

    Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    Będzie synek!
    p19us65gjob0eyci.png
  • szona Autorytet
    Postów: 5549 13049

    Wysłany: 21 października 2019, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Czesc dziewczyny! Ja tylko tak na szybko. Po konsultacji z docentem P. decydujemy sie na szczepionki!
    Pozniej (jak bede w stanie) to opisze wszystko dokladnie i Was nadrobie.

    To czekamy na info! I kciuki zaciskam mocno!

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7114 9929

    Wysłany: 21 października 2019, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Szona współczuję, to uczucie słabego widzenia na jedno oko musi być okropne. Mi się notorycznie zdarza założyć soczewkę na lewą stronę, co najlepsze zazwyczaj zaczyna mnie coś boleć dopiero jak jestem w pracy. Mój mąż jest pełen podziwu że w ogóle udaje mi się ją tak założyć 😂 na przypale albo wcale 😂
    A ja właśnie zdjęłam okulary i założyłam soczewki! Od razu komfort +10000 😬 Nie wiem jak Emek może cały dzień nosić okulary. Podziwiam. Ja od razu cholery dostaję 😂 Może dlatego, że muszę mieć je krystalicznie czyste i każdy paproch mi działa na nerwy 🙃 Do narkozy zawsze biorę okulary, bo gorsze od nich jest tylko odklejanie soczewek od oka jak się w nich zaśnie 😂😂

    moyeu lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7114 9929

    Wysłany: 21 października 2019, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Monia super, że wszystko poszło dobrze :) nie puszczam kciuków aż do II 😀

    Angelika piękna beta. Dobrze, że idziesz dzisiaj do lekarza, myślę że Cię uspokoi.
    Oj to trochę potrzymasz, tak z 1.5 miesiąca 😘 Mam nadzieję, że @ przyjdzie szybciej i będę mogła zacząć protokół do criotransferu ☺️

    Małgonia, w czwartek mam pisać maila do koordynatorki, żeby się dowiedzieć ile kropków mrozimy. Mam nadzieję, że te komórki się zapłodnią. Ostatnio zapłodniło się 5/6 mieliśmy podane 2 3-dniowe i 1 blastka poszła do mrożenia. Tak więc połowa skuteczności :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 13:03

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3728 6113

    Wysłany: 21 października 2019, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja tez dołączam do kciuków, mimo, ze cichutko siedzę to was pocztyuje ❤

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • szona Autorytet
    Postów: 5549 13049

    Wysłany: 21 października 2019, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Monia ja tez dołączam do kciuków, mimo, ze cichutko siedzę to was pocztyuje ❤

    Jak się czujesz? Co u Was? :*

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Sylwucha Autorytet
    Postów: 2338 3925

    Wysłany: 21 października 2019, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piszę tu pierwszy raz. Z mężem staramy się o malucha od kilku miesięcy i nic...
    Teraz mam różne objawy, ale nie chcę się niepotrzebnie (znów) nakręcić. W każdym razie testuje pod koniec miesiąca 😊 Oby październik był łaskawy 😉

    Malgonia, Malinaa90, Maria87, Suszarka, Aniulek.Ka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Aktualne TSH 2,65
    Od 24.04.20 Letrox 100
    Ponadto: pregna plus
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    f2w3vfxmfp9bv9xp.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy trzymaj się dzielnie!! i dawaj znać koniecznie!!!
    Monika kciuki wielkie!! teraz niech okres przychodzi a potem upragnione maleństwo!! 😘

    Pati jeszcze dwie godziny i będe siedziała pod gabinetem...a Ty za dwie i pół!!! Trzymam kciuki!!! Staram się nie stresować, ale to jest silniejsze ode mnie, cały czas czuję spięcie...
    Podsyłajcie kochane ciepłe myśli!!! i do zobaczenia wieczorem :*

    szona, Karolina, i'm_back, Suszarka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 13:50

    Angelika1313, i'm_back lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5549 13049

    Wysłany: 21 października 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jakiś czas mam skurcze macicy. Nie wiem o co chodzi. Nie mam normalnego cyklu, jajniki nie działają, seksu nie ma, żeby nie ryzykować jakiegoś niepokalanego poczęcia bez owulacji - bo przy primolucie nie wolno zajść w ciążę... a skurcze w dole raz na jakiś czas, co kilka dni - owszem. Martwię się, czy sono mi nic nie zrobiło :/

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Fiore Autorytet
    Postów: 822 1693

    Wysłany: 21 października 2019, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona nie wiem co to może być, co mogą oznaczać te skurcze w twojej sytuacji... 🤷🏼‍♀️ Ale myśle, ze sono hsg jest na tyle bezpieczne, ze raczej nie ma szans, żeby cię jakoś uszkodziło, moj lekarz mówił, ze to jest bardzo mało inwazyjne bo to tylko pianka przechodzi przez jajowody i macice..ja pamietam, ze mialam takie bóle jakby okresowe po chyba 2-3 dni lekkie. Brałaś jakaś nospe? Scopolan tez polecić mogę bez recepty na takie dolegliwości

    szona lubi tę wiadomość

    Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    Będzie synek!
    p19us65gjob0eyci.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za wizyty i przebieram nogami na wieści
    ;)

    Szona, jak ja rozumiem Twój ból... wczoraj założyłam okulary na soczewki i się zastanawiałam co jest nie tak 😂

    Trzymajcie kciuki za moje i męża dzisiejsze wyniki krwi. Lałam ze śmiechu jak się nad sobą rozczulał i nie mogłam go nawet za rękę, na której miał wkłucie złapać 😂

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 16:20

    syllwia91, i'm_back, ef36, Suszarka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika trzymam kciuki!


    Ja po wizycie. Szyjka piękna ok 4cm. Zrobiłam wymazy, cytologie, biocenoze. Z usg dużo nie wiem jak to u tego lekarza..... Dzidzia leży głowa w dół waży ok 380gram. Ale na polowkowych się dowiem pewnie dopiero co i jak

    Malinaa90, MonikA_89!, Karolina, Izape_91, i'm_back, Malinowa91, Irvine90, szona, Gosiek1993, Aniulek.Ka, Kittinka83, Szczesliwa_mamusia, Ania_85_, moni05, Iseko, 5ylwian, agge, MagdalenaMaria2 lubią tę wiadomość

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1402 628

    Wysłany: 21 października 2019, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynki gratulacje wszystkim którym się udało || kreseczek. Oraz trzymam kciuki za pozostałe 😁 Podczytuje Was co chwilkę jednak brak mi czasu żeby się ciągle udzielać. U mnie owulka powinna być za 4 dni ale chyba nic z tego egzemplarza nie będzie brak oznak ze strony jajników jak to było przez dwa ostatnie cykle. Jedyny plus ostatnimi czasy to bardzo się z mężem do sobie zbliżyliśmy. Wróciła szczeniacka miłość i bliskość. Może to ułatwi starania ale zostało mi już leków tylko na jeden cykl i nie wiem co dalej zadecyduje lekarz 😕 do tego w tym tyg nie mam jak iść na monitoring żeby zobaczyć czy są pęcherzyki. Ile dni po ostatnim płodnym zrobić progesteron dla potwierdzenia owulacji?

    Sylwucha lubi tę wiadomość

    Córcia 5 lat
    Starania o rodzeństwo od 2018r z przerwami
    Obecnie 5 cykl z;
    Clostilbegyt 1x2tab
    Pabi-dexamethason 0,25
    Ovarion 2x1
    Metformax 1000 2x1
    PCOS, insulinooporność
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 21 października 2019, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie 😊 progiem mam się nie martwić dopóki nie ma plamienia.. dziś według @ 4+6 A według usg 5+1 i jest piękny pecherzyk ciążowy 4 mm w miejscu w którym być powinien 😊 lekarz powiedział że jak na razie wszystko wygląda dobrze 😊

    MonikA_89!, Karolina, Fiore, Irvine90, Pati96, Izape_91, Agape91, i'm_back, Mildred, Sylwia:) , Madziandzia, Malinowa91, Sasanka55, Ochmanka, moyeu, frezyjciada, Dorota1989, Gosiek1993, Suszarka, MamaStasia :), majka91, Aniulek.Ka, Misiaa, Kittinka83, szona, Szczesliwa_mamusia, Maria87, Mama_Werki, Ania_85_, moni05, Iseko, 5ylwian, agge, MagdalenaMaria2 lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7114 9929

    Wysłany: 21 października 2019, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina 2005, proga najlepiej sprawdzać 7dpo. U ciebie ostatni płodny dzień się zwykle pokrywa z owulacją?

    Madziandzia, kciukasy za wyniki! Kiedy będziesz je mieć? Ach ci mężczyźni, takie to delikatne stworzenia 😂 Mój ma traumę, po wymazie z cewki na chlamydię :P Jednak to kobiety mają większe jaja w tym całym płodzeniu potomka!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 17:06

    Mildred, Madziandzia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego