Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 5581 13085

    Wysłany: 21 października 2019, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska _a wrote:
    Szona mi też wyszła ureaplasma.... Fuck, i co dalej się z tym robi?

    Ginekolog wypisze antybiotyk - trzeba przyjąć razem z partnerem. Sumamed nie pomógł, unidox owszem. Dodatkowo, niezależnie od unidoxu ja brałam globulki, żeby po antybiotyku nie zrobiła się np. grzybica.

    Miska _a lubi tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2076 3433

    Wysłany: 21 października 2019, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinko myśl pozytywnie! Wszystko będzie dobrze. Jeśli masz możliwość pójdź do innego ginekologa kontrolnie żebyś sie tak nie stresowała. Kropek ma się dobrze!

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2207 3216

    Wysłany: 21 października 2019, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka kochana przytulam Cię mocno. 😘 Może umów się do innego gina ,żeby być spokojniejsza.

    Ja jestem po wizycie wszystko jest w porządku. Gin mówił, że szyjka i śluz piękna, jak w zaawansowanej ciazy. Jest pecherzyk 2 mm. ( był zdziwiony,że tak szybko jest) Na mutacje mam brać acard 150, prenatal uno plus acidum folicum , witaminę d3 forte i duphaston 2x1 . Metę mam dalej brać narazie. A i pobrał mi cytologie ,wiec moge troche plamic.Wizytę kolejną mam za 2 tygodnie. Mówił, że jak narazie wygląda wszystko dobrze.😊

    nowa na dzielni, Angelika1313, majka91, Agape91, Dorota1989, Kittinka83, syllwia91, Szczesliwa_mamusia, i'm_back, Misiaa, MonikA_89!, Izape_91, Malinowa91, Irvine90, moyeu, Malinaa90, szona, Karolina, Aniulek.Ka, Gosiek1993, Maria87, Madziandzia, Ania_85_, Suszarka, Iseko, agge lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • Fiore Autorytet
    Postów: 826 1696

    Wysłany: 21 października 2019, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Kittinka, biedna no tak cię nastraszyla czarownica stara jakaś :(( masz możliwość pójść gdzieś do kogos z lepszym sprzętem? Pati to wspaniale wieści, super!!

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

    Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    Będzie synek!
    p19us65gjob0eyci.png
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1556 2139

    Wysłany: 21 października 2019, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka ale że jakim cudem na 4 tydzień jej to wygląda? W 4 tyg nie ma jeszcze ani zarodka, ani tym bardziej serduszka! Stara i ślepa źle zmierzyła na pewno... Wszystko jest dobrze :)

    Angelika1313, Kittinka83, Aga9090, szona, agge lubią tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    4180b4293a64.jpg

    To moja Kruszynka

    syllwia91, Szczesliwa_mamusia, i'm_back, Nuch2, Misiaa, MonikA_89!, Agape91, Sylwucha, Malinowa91, moyeu, MarLenka, Dorota1989, szona, Karolina, Aniulek.Ka, frezyjciada, Gosiek1993, Maria87, Madziandzia, Ania_85_, Malgonia, Iseko, 5ylwian, agge, MagdalenaMaria2 lubią tę wiadomość

  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 21 października 2019, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka przy starym sprzęcie mogą cuda wyjść na razie spróbuj się tym nie zamartwiać tylko idź do innego gina.. niestety nasze Polskie NFZ .. dlatego ja sobie powiedziałam że w życiu nie pójdę już na NFZ A tym bardziej na wizytę ciążowa.. wolę sobie za wszystko płacić sama niż się stresować .. trafiłaś na wredna babkę i tyle A z dzidzia na pewno jest wszystko dobrze :* przytulam Cię mocno I trzymam kciuki :* pamiętaj że każda ciąża jest inna jedna jest z multum różnych objawów A inna nie ma żadnych:*

    Kittinka83, Agape91 lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittanka lekarze niektórzy są bez mózgu i uczuć. Jak masz opcje to umów się za kilka dni nawet na iah do kogoś polecanego.
    Co do objawów to ja nie miałam ich za wiele praktycznie w ogóle nie czułam się ciążowo, dopiero teraz się czuję jak mnie zakluje, zaboli i waga dopiero ruszyła z miejsca bo przytylam w ciągu 2 tyg 2 kg i czuję kopniaki ale generalnie nie czułam nic i to nie jest reguła. Ślepa i ma beznadziejny sprzęt!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 19:52

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dr U kolejny raz dzisiaj przepadł w moich oczach i gdyby nie połowa ciąży i to że głupio byłoby mi gdybym od niego odeszła a nagle np on by był przy porodzie moim to poszłabym do innego z wielką ochota. Ale umawiam się co jakiś czas na usg do kogoś innego

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6023 5833

    Wysłany: 21 października 2019, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt.
    Kittanka- nie martw się. Nie to,ze stary sprzet,to jakas baba bez wyczucia. Umów się do kogoś innego. Lekarza z jakims dobrym sprzetem j wieksza empatia. Trzymaj się.

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka83 wrote:
    Noo...wredna, i stara...ma jakies 70 lat :| długo coś nie mogła zmierzyć...sprzęt pamięta chyba moje dzieciństwo..więc tym się troszkę pocieszam...ale coś mam złe przeczucia...ta ciąża jest cała jakaś taka bezobjawowa...więc nie wiem czy to przypadkiem się nie łączy... ;(
    przepraszam, nie zamulam już dziś.
    Dobrej nocki.

    No kto, jak kto, ale Ty nie możesz tracić wiary w Tą Kropeczkę! Głowa do góry, na 10000% jest wszystko dobrze! Moja ciąża też od początku przebiegała bezobjawowo 😉 ciesz się tym póki możesz 😛
    Pati96 wrote:
    Kittinka kochana przytulam Cię mocno. 😘 Może umów się do innego gina ,żeby być spokojniejsza.

    Ja jestem po wizycie wszystko jest w porządku. Gin mówił, że szyjka i śluz piękna, jak w zaawansowanej ciazy. Jest pecherzyk 2 mm. ( był zdziwiony,że tak szybko jest) Na mutacje mam brać acard 150, prenatal uno plus acidum folicum , witaminę d3 forte i duphaston 2x1 . Metę mam dalej brać narazie. A i pobrał mi cytologie ,wiec moge troche plamic.Wizytę kolejną mam za 2 tygodnie. Mówił, że jak narazie wygląda wszystko dobrze.😊

    Pati świetne wieści! Rosnijcie ❤ tak ma być!

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam <3 troszeczkę mi lepiej..Umówiłam się na czwartek...zobaczymy co będzie!!

    syllwia91, i'm_back, szona, Ania_85_, Suszarka, agge, MagdalenaMaria2 lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7171 10088

    Wysłany: 21 października 2019, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka83 wrote:
    Noo...wredna, i stara...ma jakies 70 lat :| długo coś nie mogła zmierzyć...sprzęt pamięta chyba moje dzieciństwo..więc tym się troszkę pocieszam...ale coś mam złe przeczucia...ta ciąża jest cała jakaś taka bezobjawowa...więc nie wiem czy to przypadkiem się nie łączy... ;(
    przepraszam, nie zamulam już dziś.
    Dobrej nocki.
    Wredna, stara i ślepa na dodatek. Na sprzęcie, który ma tyle lat co ona, pewnie ciężko cokolwiek dobrze zmierzyć. Na takim wczesnym etapie ciąży często różni lekarze podają różne wymiary, bo maluch jest taki malusi, że lekkie przesunięcie ręki i już inny wynik. Umów się może do innego lekarza, to się uspokoisz. Jest serduszko, więc trzeba być dobrej myśli! 😘

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 20:04

    Agape91, Kittinka83, i'm_back lubią tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7171 10088

    Wysłany: 21 października 2019, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Zastanawiam się jakie badania zrobić gdyby się nie udało w ciągu Tychy ostatnich 2 cykli. Ostatnie badania pełne diagnostyczne z przed 5 lat moje badania z wyrokiem PCO i nasienie meza.

    Teraz zrobiłam tylko tsh, prolaktynę i na nowo glukozę i insulinę. Leki ten sam schemat co w staraniach o pierwsze dziecko wtedy udało się chyba w 6 cyklu ale zaraz to sprawdze. Teraz mój 3 cykl z lekami.

    Najgorsze jest to że moje dziecko wciąż się upomina o rodzeństwo dla niej to najlepiej bliźniaki tak sobie wymarzyła i jak ją bierze to normalnie mi ryczy że nie ma rodzeństwa i chodzi i planuje co będzie z nimi robić.

    Strasznie mi smutno w tych momentach i sama płacze ale jestem bezsilna 😭
    Ja bym zrobiła podstawowe badania na krzepliwość krwi i przeciwciała przeciw antygenom jajnika oraz przeciw plemnikowe. To są rzeczy które w miarę łatwo ogarnąć lekami. Na krew heparyna i Acard, Natomiast przeciwciała się zbija sterydami. Uszka do góry 😘

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Miska _a Autorytet
    Postów: 343 341

    Wysłany: 21 października 2019, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ginekolog wypisze antybiotyk - trzeba przyjąć razem z partnerem. Sumamed nie pomógł, unidox owszem. Dodatkowo, niezależnie od unidoxu ja brałam globulki, żeby po antybiotyku nie zrobiła się np. grzybica.


    Eh ok, jak długo antybiotyk

    ? Miałam mieć hyfosy w piątek... :(((

    Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

    Walczę o cud:)
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 4994 11595

    Wysłany: 21 października 2019, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka! Przeczytaj sama co napisałaś, stara baba ze starym sprzętem, która gada jakieś bzdury i pewnie jeszcze jest ślepa! Nie przejmuj się tym, zapisz się do normalnego lekarza za jakiś tydzień albo już jak potrzebujesz się uspokoic. Jesteśmy na tym samym etapie ciąży i moja też jest bezobjawowa. Bez ciąży też chciało mi się spać, czasem mnie mdliło i bolały cycki. Poza tym mogłabym biegać maratony :) także głowa do góry! Będzie dobrze!

    Pati gratuluję kropka !

    Sylwia co tam znowu nawyprawial???

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 20:27

    Kittinka83, i'm_back, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1409 628

    Wysłany: 21 października 2019, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja bym zrobiła podstawowe badania na krzepliwość krwi i przeciwciała przeciw antygenom jajnika oraz przeciw plemnikowe. To są rzeczy które w miarę łatwo ogarnąć lekami. Na krew heparyna i Acard, Natomiast przeciwciała się zbija sterydami. Uszka do góry 😘

    A wiesz może jak nazywają się te badania fachowo o co pytać w laboratorium i jaki koszt mniej więcej?

    Córcia 5 lat
    Starania o rodzeństwo od 2018r z przerwami
    Obecnie 5 cykl z;
    Clostilbegyt 1x2tab
    Pabi-dexamethason 0,25
    Ovarion 2x1
    Metformax 1000 2x1
    PCOS, insulinooporność
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Kittinka! Przeczytaj sama co napisałaś, stara baba ze starym sprzętem, która gada jakieś bzdury i pewnie jeszcze jest ślepa! Nie przejmuj się tym, zapisz się do normalnego lekarza za jakiś tydzień albo już jak potrzebujesz się uspokoic. Jesteśmy na tym samym etapie ciąży i moja też jest bezobjawowa. Bez ciąży też chciało mi się spać, czasem mnie mdliło i bolały cycki. Poza tym mogłabym biegać maratony :) także głowa do góry! Będzie dobrze!

    Pati gratuluję kropka !

    Sylwia co tam znowu nawyprawial???
    Zobaczysz niedługo na wizytach... Usg trwa kilka sekund, zobaczy chwilę i mówi że ok, podnieca się szyjka bardziej i ciąża sama jak nie wiem dokładnym pomiarem dziecka, przeplywami, wodami itd no ale jak się nie zna to lepiej żeby nie mówił coś na palę tak jak mi już kilka razy. I słuchaj na koniec wizyty daje mi skierowanie! Mówię a to co? A on ze Skierowanie na konsultacje lekarska o krwi pepowinowej musze to wykonac i na kolejnej wizycie mu powiedzieć czy miałam bezpłatna konsultacje z lekarzem (telefoniczna lub przez internet jakoś).... Pewnie pieniążki kolejne zarabia na nas że im nakręca pacjentki potencjalne pffff

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 20:38

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1409 628

    Wysłany: 21 października 2019, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie Wam dziewczyny gratuluję tych malutkich kruszynek pod serduszkiem :* A z drugiej strony zazdroszczę. Ale może i na mnie przyjdzie kiedyś znów kolej na razie psychicznie czuje się trochę lepiej. Pochwalę się Wam, dostałam umowę na czas nieokreślony mam spokojniejszą pracę i dostałam podwyżkę a do tego w końcu znalazłam firmę remontową która zgodziła się w Listopadzie dokończyć mój dom także na święta córcia będzie miała swój wymarzony pokój a my wolną sypialnie i jeden pokój extra dla maluszka może na święta zawita jakiś prezent ;) Wiem wiem pomarzyć zawsze można ale był by to najcudowniejszy prezent na świeci i nie musiała bym znów słuchać życzeń od rodziny przy opłatku kolejnego dziecka i tych moich łez przez kolejny tydzień z załamania ;(

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    Córcia 5 lat
    Starania o rodzeństwo od 2018r z przerwami
    Obecnie 5 cykl z;
    Clostilbegyt 1x2tab
    Pabi-dexamethason 0,25
    Ovarion 2x1
    Metformax 1000 2x1
    PCOS, insulinooporność
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka83 wrote:
    4180b4293a64.jpg

    To moja Kruszynka

    Kochana to jest piekny zarodeczek i doskonale pasuje do 7 tygodnia ciazy! Tylko franca ma stary sprzet i sama jest stara i juz zapomniala ze dzieciaczki w 7. tygodniu jeszcze nie ida na studia! Idz do kogos innego, napewno wszystko jezt dobrze. Ciaze macie od losu i od Boga takze musi byc pieknie 🙏😍 A moja ciaza tez bezobjawowa od poczatku i juz zaraz bedzie polmetek😊

    Kittinka83, Agape91, Ania_85_, i'm_back lubią tę wiadomość

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego