Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1756 1084

    Wysłany: 22 października 2019, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ceny są różne w różnych labach. Przykładowe ceny w moim:
    Czas K-K -kaolinowo-kefalinowy (APTT) - 13 zł
    Wskaźnik protrombinowy, wskaźnik INR, czas protrombinowy (PT) - 14 zł

    Czasami jest też pakiet o nazwie: Koagulogram :)

    Przeciwciała są niestety droższe:
    Przeciwciała p/ciwko antygenom jajnika met. IIF - 120 zł
    Przeciwciała p/ciwko plemnikom - 45 zł

    Dziękuje kochana zapisuje i na pewno zrobie 😘

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍

    Wizyta♥️ 13.04.2021

    467a0965ac.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 22 października 2019, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape ja robilam pappe, ale tez zaufania fo niej nie mialam. Nie wiem co Ci radzic. Moze jesli bedziesz miala wizyte kolo 10 tygodnia to podpytaj jak wyglada obeaz usg, czy cokolwiek jest niepokojace i moze lepiej jesli juz to jednak sanco zrobic..

    Pati gratuluje dobrych wiesci.

    Madziandzia ja z kolei nie znam sie na ft3 i ft4 ale Twoj chlop wyniki ma ladne. Posiewy robiliscie?

    Kitanko wiem, ze latwo sie mowi, ale w 4 tygodniu to nie widac nic. A juz na pewno nie zarodek z serduszkiem. Sama akcja serca pojawia sie chyba 25 dni od zaplodnienia wiec o czym w ogole mowimy. Zmien lekarza bo wizyty powinny Cie uspokajac a nie stresowac.

    Sylwia Ty juz 20 tydzien? Kiedy to zlecialo?
    A co do lekarza to Meggs zmieniala na podobnym etapie i chyba nie zaluje ;) tylko pytanie czy masz na kogo zeby z deszczu pod rynne nie wpasc.

    Co do cen to jak msm usg trymestralne to place 400 zl, za pozpstale wizyty czasem 250 a czasem 300. Od czego to zalezy? Tez nie mam pojecia.

    Kittinka83, Pati96, Madziandzia, syllwia91 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 października 2019, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 13:50

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 22 października 2019, 07:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka bez zmian ;)
    Ale dzis robimy porzadek u malutkiej, zglaszamy pekniecie i inne cuda na scianach i mam nadzieje ze szybko przyjda to naprawic.
    W weekend sa targi oh baby w swiecie dziecka to pewnie troszke rzeczy kupie.
    Ogolnie to jestem ciut spokojniejsza, ale staram sie nie myslec ze za swa miesiace to juz raczej bedziemy po porodzie ;)

    Madziandzia, Malinaa90, moni05 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 22 października 2019, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Serio?.... A robiłaś cytologie? Ale kurde w sumie ja dzisiaj za cyto płaciłam później. Dziwne... Za każdym razem 170 zł place

    Nigdy nie robiłam u niego żadnych badań :p więc mnie to zdziwiło. Z tymże na pierwszej wizycie babka pytała czy jestem w ciąży i policzyła wtedy 170, a ostatnio nie pytała i 180.

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 października 2019, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję moyeu :)
    Ja jestem ciekawa jak moja insulina na czczo. I przypomnij mi proszę, czy nie Ty mi poleciłaś Wrzoska czasem?

    Malgonia robiliśmy i dziś albo jutro będziemy mieć wyniki ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 08:01

    Malgonia lubi tę wiadomość

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1222 1872

    Wysłany: 22 października 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Dziękuję moyeu :)
    Ja jestem ciekawa jak moja insulina na czczo. I przypomnij mi proszę, czy nie Ty mi poleciłaś Wrzoska czasem?

    Malgonia robiliśmy i dziś albo jutro będziemy mieć wyniki ;)
    Nie Kochana, to nie ja 😉
    Myślę że warto sprawdzić jak wygląda to u Ciebie, na początek insulina i glukoza na czczo, niemniej dobrze też zrobić od razu 3 punktową, może problem tkwić w tych wartościach po obciążeniu. Zobacz moje wyniki, na czczo 9,9 a w kwietniu było 17, więc dla mnie to ogromna poprawa, ale wcześniej nigdy nie robiłam tej trzypunktowej i endo zleciła mi to badanie dopiero jak ją poprosiłam i mimo że na czczo jest ładny wynik jednocyfrowy (marzę żeby go jeszcze ciut obniżyć) to po godzinie jest szaleństwo i 130😱 dlatego zachęcam do zrobienia jednak od razu tej z obciążeniem 😊

    29lat 🍍 44cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1500xr

    ✔️BRCA-1 i BRCA-2 wynik prawidłowy
    ✔️ Kariotypy prawidłowe
    ✔️Brak premutacji FMR1

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    DO ZBADANIA
    💉Mutacje związane z krzepliwością,
    💉Zespół antyfosfolipidowy

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    2021 decyzja o IVF Invimed Warszawa ➡️ Czekam na wyniki badań genetycznych (BRCA 1 i BRCA 2, łamliwy chromosom X, kariotypy)
    W międzyczasie koksuję jajka 💪🏻
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 października 2019, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia 100% pewności nie mam i boje się że mogę trafić z deszczu pod rynne dlatego pewnie się umówię parę razy do kogoś innego na konsultacje. Moje 20 tygodni dluzy się jak cholera za to Twoje 30 nie wiem kiedy zleciało 😄


    Iza to kurde dziwne 🙀

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 października 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam taką dziwną sytuację 🤔
    Nie wiem jak było z owulacją w tym cyklu🤷, ale moje cykle mają 28 dni, najdłuższy w tym roku miał wyjątkowo 32 dni.
    Obecnie jestem w 30 dc i brzuch boli tak @, ale nie jak przed @, a bardziej jak w trakcie, a okresu nadal nie ma.
    Test robiłam w niedzielę w 28 dc i był negatywny 🤔

    Stwierdziłam, że jak Wam się wyżalę to @ szybciej przyjdzie 😉

  • szona Autorytet
    Postów: 6048 14512

    Wysłany: 22 października 2019, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    Dziewczyny a ja mam taką dziwną sytuację 🤔
    Nie wiem jak było z owulacją w tym cyklu🤷, ale moje cykle mają 28 dni, najdłuższy w tym roku miał wyjątkowo 32 dni.
    Obecnie jestem w 30 dc i brzuch boli tak @, ale nie jak przed @, a bardziej jak w trakcie, a okresu nadal nie ma.
    Test robiłam w niedzielę w 28 dc i był negatywny 🤔

    Stwierdziłam, że jak Wam się wyżalę to @ szybciej przyjdzie 😉

    Może powtórz test?

    Agape91, Kittinka83, Ochmanka lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 22 października 2019, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Może powtórz test?

    Ewentualnie zaloz biale spodnie ;)

    Agape91, szona, majka91, Kittinka83, Ochmanka, MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2212 3225

    Wysłany: 22 października 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko.. Bo siedzi mi to w głowie. Jeśli biorę acard to przed badaniem krwi trzeba go jakoś odstawić? Jeszcze zastanawia mnie czemu dostałam dawkę 150 ( z tego co zrozumiałam to gin mówił, że ze względu na lekką nadwage, ale nie jestem pewna). Jakie Wy bierzecie dawki ? Bo zaczęłam się głupia zastanawiać, czy na pewno mi to nie zaszkodzi.🙈

    Edit: Do tej pory nie wiem dokładnie w jakim tygodniu jestem. Orientacyjnie 5 tydzień, gin mówił, że dokładnie powie mi na następnej wizycie ,bo teraz nie był w stanie dokładnie określić.. Dziwne uczucie nie wiedzieć dokładnie na jakim etapie ciąży jestem.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 09:49

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 października 2019, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Może powtórz test?
    Stwierdziłam, że jakoś przeczekam do czwartku i jak @ się nie pojawi to wtedy zrobię test 😉

    No brzuch boli cały czas i wydaje mi się, że @ nadchodzi, latam sprawdzać a jej nie ma 🤷

    Ale dobrze komuś się wyżalić 😉

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 października 2019, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu to widocznie inna dziewczyna ;) miałam zrobioną krzywą i faktycznie na czczo bieda straszna bo też chyba koło 16 , potem niby w normie przynajmniej tak lekarz stwierdził

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 października 2019, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 13:51

  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 22 października 2019, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Dziewczyny mam pytanko.. Bo siedzi mi to w głowie. Jeśli biorę acard to przed badaniem krwi trzeba go jakoś odstawić? Jeszcze zastanawia mnie czemu dostałam dawkę 150 ( z tego co zrozumiałam to gin mówił, że ze względu na lekką nadwage, ale nie jestem pewna). Jakie Wy bierzecie dawki ? Bo zaczęłam się głupia zastanawiać, czy na pewno mi to nie zaszkodzi.🙈

    Edit: Do tej pory nie wiem dokładnie w jakim tygodniu jestem. Orientacyjnie 5 tydzień, gin mówił, że dokładnie powie mi na następnej wizycie ,bo teraz nie był w stanie dokładnie określić.. Dziwne uczucie nie wiedzieć dokładnie na jakim etapie ciąży jestem.

    Ja biorę cały czas 150 jeśli nie masz krwiaków nie leci ci krew z nosa nie mam siniaków i innych dziwnych objawów to bierz tak jak lekarza kazał, tylko uważaj przy plamieniach i jak ci zacznie krew lecieć z nosa wtedy możne to świadczyć o za dużej dawce. Będzie dobrze, ja biorę acard już pół roku 150 i nic się nie zdarzyło tak samo przy pobieraniu krwi, wszystko gra u czuje się lepiej nogi nie puchną głową nie boli czuje się bardziej dotleniona. A cierpliwości za tydzień się dowiesz który tydzień i może juz będzie serduszko ;) będzie dobrze !!!

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2212 3225

    Wysłany: 22 października 2019, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa gin mi kazał brać na noc i do 34 tygodnia.

    Mildred będę obserwować, bo wczoraj dopiero wzięłam pierwsza tabletkę. Miałam obawy ,bo tak widziałam, że większość dziewczyn bierze 75 ,a ja dostałam 150 i się przestraszyłam. Czemu uważać na plamienia ? A wizytę mam za 2 tygodnie.

    Malinaa90 lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7819 11031

    Wysłany: 22 października 2019, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    Stwierdziłam, że jakoś przeczekam do czwartku i jak @ się nie pojawi to wtedy zrobię test 😉

    No brzuch boli cały czas i wydaje mi się, że @ nadchodzi, latam sprawdzać a jej nie ma 🤷

    Ale dobrze komuś się wyżalić 😉
    Bzyknij męża :P U mnie to zawsze rozkręca @. Chociaż mam nadzieję, że zamiast @ będą jednak dwie kreski na teście :D Planujesz jeszcze sikać?

    Agape91 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 października 2019, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Bzyknij męża :P U mnie to zawsze rozkręca @. Chociaż mam nadzieję, że zamiast @ będą jednak dwie kreski na teście :D Planujesz jeszcze sikać?
    Może coś w tym jest 😄 Przemyślę tą poradę do wieczora, jak męża po drodze nie roszarpię za jego zachowanie 😅
    Może jutro rano jeszcze siknę, chociaż myślałam o tym, żeby wytrzymać do piątku, ale chyba nie dam rady 🤷
    Tym bardziej, że śluz mam taki biały, kremowy, jak wtedy, kiedy byłam w ciąży 🤔

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 października 2019, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 13:51

    syllwia91, Mildred lubią tę wiadomość

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego