Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1611 809

    Wysłany: 21 października 2019, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dzastina 2005, proga najlepiej sprawdzać 7dpo. U ciebie ostatni płodby dzień się zwykle pokrywa z owulacją?

    Madziandzia, kciukasy za wyniki! Kiedy będziesz je mieć? Ach ci mężczyźni, takie to delikatne stworzenia 😂 Mój ma traumę, po wymazie z cewki na chlamydię :P Jednak to kobiety mają większe jaja w tym całym płodzeniu potomka!

    Tak zaobserwowałam że ostatni płodny badz dzień po nim mam owulację

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    Czekam na sono hsg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika! 😍 super! i to najważniejsze. Teraz możesz odetchnąć 😉 dzidziul rośnie!

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 21 października 2019, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Ja już po wizycie 😊 progiem mam się nie martwić dopóki nie ma plamienia.. dziś według @ 4+6 A według usg 5+1 i jest piękny pecherzyk ciążowy 4 mm w miejscu w którym być powinien 😊 lekarz powiedział że jak na razie wszystko wygląda dobrze 😊

    Świetna wiadomość !!!.

    Jutro zaczynam cykl z lametta. Jakoś nie mam dobry przeczuć, i ekscytacji że mi coś pomoże też brak ! Ale wczoraj przeprowadziłam poważną rozmowę z mężem, dajemy sobie czas do marca, w marcu idziemy na pierwszą wizytę adopcyjna :), na ta myśl jestem bardzo podekscytowana chodź wiem że adopcja to długa droga i ciężka, ale mniej mnie przeraża niż ciąża i poronienie następne.

    Aaa i dobry news mam jeden wynik - brak u mnie przeciwciał p plemnikowych czyli męża plemniory czują się w mojej szyjce całkiem dobrze tylko chyba im się kierunki pier... bo ciągle nie trafiają do celu...



    Angelika1313, MonikA_89!, Karolina, Aniulek.Ka, szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Sama prawda z tymi jajami :D powinnam mieć dziś wieczorem a jutro lub w środę wyniki posiewu. Sądny tydzień :D

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7719 10926

    Wysłany: 21 października 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Tak zaobserwowałam że ostatni płodny badz dzień po nim mam owulację
    To pójdź na proga 7dpo. Wtedy jest podobno najwyższy i jeśli nie ma ciąży, to później znaczyna spadać. Ewentualnie możesz ponownie sprawdzić jego poziom ok 10dpo żeby zobaczyć czy nie spada za szybko. W idealnym świecie progresteron trzyma poziom i spada dzień przed @ ;)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7719 10926

    Wysłany: 21 października 2019, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Świetna wiadomość !!!.

    Jutro zaczynam cykl z lametta. Jakoś nie mam dobry przeczuć, i ekscytacji że mi coś pomoże też brak ! Ale wczoraj przeprowadziłam poważną rozmowę z mężem, dajemy sobie czas do marca, w marcu idziemy na pierwszą wizytę adopcyjna :), na ta myśl jestem bardzo podekscytowana chodź wiem że adopcja to długa droga i ciężka, ale mniej mnie przeraża niż ciąża i poronienie następne.

    Aaa i dobry news mam jeden wynik - brak u mnie przeciwciał p plemnikowych czyli męża plemniory czują się w mojej szyjce całkiem dobrze tylko chyba im się kierunki pier... bo ciągle nie trafiają do celu...
    Skoro na trzeźwo nie trafiają, to może trzeba je nieco winkiem upić 😜 Przy okazji podkręcisz endometrium :D Mocne kciuki za cykl z Lamettą! ✊✊Kiedy masz monitoring?

    Ania_85_ lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 21 października 2019, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, niedlugo prenatalne i chciałabym się
    już zapisac, ale nie wiem czy robić pappe ??? Wy robilyscie ??

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 13:50

    Izape_91 lubi tę wiadomość

  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 21 października 2019, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika, syllwia, super 😊 mega się cieszę z każdych pozytywnych wieści :)

    Izape, ja nawet nie rozwazalam pappy. Naczytałam się o tym tyle, że było to wystarczające, aby nie fundować sobie tego stresu. Robiłam od razu sanco.

    Angelika1313, Malinaa90, Izape_91, syllwia91 lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1611 809

    Wysłany: 21 października 2019, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się jakie badania zrobić gdyby się nie udało w ciągu Tychy ostatnich 2 cykli. Ostatnie badania pełne diagnostyczne z przed 5 lat moje badania z wyrokiem PCO i nasienie meza.

    Teraz zrobiłam tylko tsh, prolaktynę i na nowo glukozę i insulinę. Leki ten sam schemat co w staraniach o pierwsze dziecko wtedy udało się chyba w 6 cyklu ale zaraz to sprawdze. Teraz mój 3 cykl z lekami.

    Najgorsze jest to że moje dziecko wciąż się upomina o rodzeństwo dla niej to najlepiej bliźniaki tak sobie wymarzyła i jak ją bierze to normalnie mi ryczy że nie ma rodzeństwa i chodzi i planuje co będzie z nimi robić.

    Strasznie mi smutno w tych momentach i sama płacze ale jestem bezsilna 😭

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    Czekam na sono hsg
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 21 października 2019, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za bardzo nie odczułam stresu z Pappa, zrobiłam z automatu z prenatalnymi, ale tez nie czułam ze było super potrzebne. Chyba gdyby wyszły jakiekolwiek wątpliwości na prenatalnych to Pappa by mi nie wystarczyła, teraz Pappa wydaje mi się takim dodatkowo uspokajającym dodatkiem do prawidłowego obrazu prenatalnych. Mnie w każdym razie pytała o decyzje po badaniu, powiedziała ze samo badanie daje powiedzmy 80%-85% pewności ze powinno być bez wad, a z prawidłowym Pappa 95%

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 21 października 2019, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Skoro na trzeźwo nie trafiają, to może trzeba je nieco winkiem upić 😜 Przy okazji podkręcisz endometrium :D Mocne kciuki za cykl z Lamettą! ✊✊Kiedy masz monitoring?

    31 mam wizytę o 11 ;), a ty kiedy będziesz miała transfer ?

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki! Na razie z krwi ktoś rzuci okiem?

    thumbs874a615850bc.jpg

    To z testosteronem jest męża a moje z tarczycą

  • Miska _a Autorytet
    Postów: 343 341

    Wysłany: 21 października 2019, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona mi też wyszła ureaplasma.... Fuck, i co dalej się z tym robi?

    Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

    Walczę o cud:)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7719 10926

    Wysłany: 21 października 2019, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    31 mam wizytę o 11 ;), a ty kiedy będziesz miała transfer ?
    Gdzieś za miesiąc. Jak @ przyjdzie w terminie, ok 4.11, to mam się umówić na wizytę 13-14dc i jak wszystko będzie ok to koło 18-20dc transfer. Chyba nie zdążę zatestować w listopadzie, ale mam nadzieję, że chociaż gad zostanie wtedy "zrobiony" i będę mieć mikołajkowy prezent 😍

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 18:43

    i'm_back, szona, Mildred, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2661 3979

    Wysłany: 21 października 2019, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wtrące się pod kątem soczewek..też je nosiłam ale jakoś przywykłam jednak do okularów ale info dla tych które chodzą na basen w soczewkach! Siostra mojej koleżanki z pracy ok 6 miesięcy temu poszła w soczewkach na basen...dzisiaj...nie ma oka :( nikt nigdy jej nie powiedział że nie wolno na basen chodzić w soczewkach bo może przypałetać się bakteria ameba.. zresztą ja też o tym nie wiedziałam i chodziłam :/

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda.."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angeliko <3 bardzo serdecznie Ci gratuluję!!!!!!!!!!!!!!! :D

    Jestem po wizycie, i nie mam dobrych wieści :( serduszko bije, zarodeczek widać, ale ta franca go zmierzyła i jej wyszło, że to jeszcze 4 tydzień :| a powinien być już 8...bardzo się boję i jest mi strasznie smutno...nie mogę o niczym myśleć...jeszcze tekst na koniec wizyty, no wie Pani, karty ciąży nie zakładamy, no bo tu jeszcze wszystko się może zdarzyć... ;(

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka co? Jaka baba wredna! Jak tak można? Na pewno wszystko jest dobrze, pewnie coś źle zmierzyła!

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja nie robiłam pappy tylko nifty.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo...wredna, i stara...ma jakies 70 lat :| długo coś nie mogła zmierzyć...sprzęt pamięta chyba moje dzieciństwo..więc tym się troszkę pocieszam...ale coś mam złe przeczucia...ta ciąża jest cała jakaś taka bezobjawowa...więc nie wiem czy to przypadkiem się nie łączy... ;(
    przepraszam, nie zamulam już dziś.
    Dobrej nocki.

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego