Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰
Odpowiedz

W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰

Oceń ten wątek:
  • Saferka Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. U mnie od południa bardzo dziwna sytuacja 😂 Według testów owulkę miałam 15dc, według kalendarza OvuFriend 17dc, ale tym się nawet nie sugeruje, aktualnie jest to mój 19dc. Zmierzając do sedna jestem przeziębiona od kilku dni i przy każdym kaszlnięciu odczuwam lewy jajnik.. 😳
    A pomijając to jestem cały czas śpiąca przez pochmurną pogodę…🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 15:36

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
  • Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ledwo mam czas dla siebie przez ostatnie dnie 😂 ale od dzisiaj lecimy z przytulaskami co dwa dni 😁 owu się zbliża więc trzeba działać 😁 a że ostatnio wieczorami gramy w Diablo 4 to nie chciało mi nam sie 😂😂😂

Darrika, Nowa2024, SailorMoon, Olcia1987, M93, DaruniaKa, Pulsik lubią tę wiadomość

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:
    A ja ledwo mam czas dla siebie przez ostatnie dnie 😂 ale od dzisiaj lecimy z przytulaskami co dwa dni 😁 owu się zbliża więc trzeba działać 😁 a że ostatnio wieczorami gramy w Diablo 4 to nie chciało mi nam sie 😂😂😂
    Trzymam mocno kciuki 😀🤞🤞🌸

Chesterka1124 lubi tę wiadomość

05.24 cb
    07.24 ⏸️

preg.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    PS. U mnie od południa bardzo dziwna sytuacja 😂 Według testów owulkę miałam 15dc, według kalendarza OvuFriend 17dc, ale tym się nawet nie sugeruje, aktualnie jest to mój 19dc. Zmierzając do sedna jestem przeziębiona od kilku dni i przy każdym kaszlnięciu odczuwam lewy jajnik.. 😳
    A pomijając to jestem cały czas śpiąca przez pochmurną pogodę…🤭

Saferka, u mnie to częste zjawisko, że pobolewa mnie jeszcze do @ ten jajnik, z którego owulowalam. A tak w ogóle dla ciekawostki apka mi zanotowała, że najczęstszym objawem okołoowulacyjnym jest u mnie katar! Zebrała dane z kilku miesięcy. Nie wiem co to za anomalia u mnie, ale może coś się dzieje wtedy ze śluzówkami jakaś nadwrażliwość... To tak apropo Twojego przeziębienia o tym piszę :) wracaj szybko do zdrówka 😉

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    IVF - 12🥚, 5❄️
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Saferka Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Saferka, u mnie to częste zjawisko, że pobolewa mnie jeszcze do @ ten jajnik, z którego owulowalam. A tak w ogóle dla ciekawostki apka mi zanotowała, że najczęstszym objawem okołoowulacyjnym jest u mnie katar! Zebrała dane z kilku miesięcy. Nie wiem co to za anomalia u mnie, ale może coś się dzieje wtedy ze śluzówkami jakaś nadwrażliwość... To tak apropo Twojego przeziębienia o tym piszę :) wracaj szybko do zdrówka 😉

O kurczaki, może faktycznie coś w tym jest, owulacja minęła także choroba mogłaby sobie pójść gdzieś indziej 😂

👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Macie rację. Może za mocno naciskałam a chłop mi się trochę zestresował i wypalił.

Zapowiedzieli się nam goście na 3 dni więc oderwie się trochę od doczesnych problemów i może wróci do siebie :)

Saferka, Olcia1987, Chesterka1124, Aksandra, Darrika lubią tę wiadomość

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Saferka Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    Dzięki dziewczyny. Macie rację. Może za mocno naciskałam a chłop mi się trochę zestresował i wypalił.

Zapowiedzieli się nam goście na 3 dni więc oderwie się trochę od doczesnych problemów i może wróci do siebie :)
    O i to jest bardzo dobry pomysł! Oczyści głowę 🤭

👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

• Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:

Luz też jest ważny 😁 bawię się dobrze 😊

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:

Ja to myślę że chłop to bardzo delikatne stworzenie, chociaż oczywiście musimy mówić że to oni są herkulesami a my biedne delikatne istoty… to oni zazwyczaj strasznie biorą wszystko na poważnie, za bardzo i za mocno. Ja mogę popłakać w dniu okresu, że znowu przyszedł a mój to tydzień pyta kiedy ma nawet piwa nie tknąć, orzechy zagryzać i „zalać mnie jak piwnicę babci” (takie durne holenderskie żarty😅)

Daj jemu i wam przede wszystkim czas. Bo dużo się działo i może on przeżywa bardziej niż mówi o tym? 🫂

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC
  • M93 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1987 wrote:
    Ja to myślę że chłop to bardzo delikatne stworzenie, chociaż oczywiście musimy mówić że to oni są herkulesami a my biedne delikatne istoty… to oni zazwyczaj strasznie biorą wszystko na poważnie, za bardzo i za mocno. Ja mogę popłakać w dniu okresu, że znowu przyszedł a mój to tydzień pyta kiedy ma nawet piwa nie tknąć, orzechy zagryzać i „zalać mnie jak piwnicę babci” (takie durne holenderskie żarty😅)

Daj jemu i wam przede wszystkim czas. Bo dużo się działo i może on przeżywa bardziej niż mówi o tym? 🫂
    Oooo masz rację z tą delikatnością 😂
    Rodziłam córkę w czasie covidu, byłam sama i mi nie szło, miałam przerwę i położna mówi do mnie, że może do męża zadzwonię to mnie zmobilizuje.
    Jak zadzwoniłam to dostałam skurcz, taki, że ja wale i jak ryknęłam to on zemdlał po drugiej stronie słuchawki!!!!!!!!!!!
    Nadal w to nie wierzę 🤣

Olcia1987 lubi tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 7 lub 5 dpo -przez tą temperaturę nie jest pewna kiedy była. I pierwszy raz też mnie tak mocno bolą jajniki w tym czasie -mówię do mojego ukochanego że mnie jajka starsznie bolą 😜

Nowa2024, Aksandra, Chesterka1124, Pulsik lubią tę wiadomość

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    U mnie dzisiaj 7 lub 5 dpo -przez tą temperaturę nie jest pewna kiedy była. I pierwszy raz też mnie tak mocno bolą jajniki w tym czasie -mówię do mojego ukochanego że mnie jajka starsznie bolą 😜

Może to dobry znak 😁🤞

DaruniaKa lubi tę wiadomość

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle tak sobie myślę, kiedy piszemy o różnych swoich bólach to głównie w jakimś takim pozytywnym wydźwieku, że jak bolą jajniki to znaczy, że pracują, że jak żyły na piersiach i poczucie eksplozji to ciąża itd. że ból tu na naszym forum starających się dziewczyn nabiera innego znaczenia, wręcz jest taki pożądany ... A tak ogólnie przecież jest nieprzyjemny, chce się go unikać, doświadczać jak najmniej i zazwyczaj jest zwiastunem jakiejś choroby czy urazu. Ja się boje, że stanę się przez te starania hipochondryczka 😁 a było mi to kiedyś baaaardzo dalekie, w ogóle praktycznie nie zwracałam uwagi na swoje ciało i jego sygnały.

DaruniaKa, Olcia1987 lubią tę wiadomość

IVF - 12🥚, 5❄️
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Może to dobry znak 😁🤞
    Nowa🩷
    niech ten biedny zmaltretowany brudny bocian którego widziałam po powrocie z wakacji będzie pomocny 😅

Aksandra, Nowa2024, Pulsik lubią tę wiadomość

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    W ogóle tak sobie myślę, kiedy piszemy o różnych swoich bólach to głównie w jakimś takim pozytywnym wydźwieku, że jak bolą jajniki to znaczy, że pracują, że jak żyły na piersiach i poczucie eksplozji to ciąża itd. że ból tu na naszym forum starających się dziewczyn nabiera innego znaczenia, wręcz jest taki pożądany ... A tak ogólnie przecież jest nieprzyjemny, chce się go unikać, doświadczać jak najmniej i zazwyczaj jest zwiastunem jakiejś choroby czy urazu. Ja się boje, że stanę się przez te starania hipochondryczka 😁 a było mi to kiedyś baaaardzo dalekie, w ogóle praktycznie nie zwracałam uwagi na swoje ciało i jego sygnały.
    O tak😅 zgadzam się z Tobą , ja za chiny nie mogę sobie przypomnieć czy przed staraniami cokolwiek mnie bolało oprócz miesiączki 😅

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    Nowa🩷
    niech ten biedny zmaltretowany brudny bocian którego widziałam po powrocie z wakacji będzie pomocny 😅
    Haha co do bocianów to mi się przypomniała taka sytuacja śmieszna 🤣 z miesiąc temu byliśmy u znajomych i zastanawiałam się co pić, czy drineczki z wódką czy winko a że wódka była bocian to mąż do mnie mówi „pij tą wódkę bocian to może będzie dobry znak” 🤣🤣🤣

DaruniaKa, Aksandra, Chesterka1124, Pulsik lubią tę wiadomość

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Haha co do bocianów to mi się przypomniała taka sytuacja śmieszna 🤣 z miesiąc temu byliśmy u znajomych i zastanawiałam się co pić, czy drineczki z wódką czy winko a że wódka była bocian to mąż do mnie mówi „pij tą wódkę bocian to może będzie dobry znak” 🤣🤣🤣
    😅😅😅
    Każdy sposób dobry 😜

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam ostatnio w Bieszczadach to miałam wrażenie, że bocianów jest więcej niż ludzi. Chodziły normalnie po chodnikach. A mąż pierwszego dnia pobytu tylko mi co chwilę wskazywał "patrz tu, patrz tam, bo leci", później już nie robiły na nas wrażenia. Gdyby każdy z nich był jakaś wróżba, to nie wyrobiłabym chyba z ilością ciąż i porodów 😂

DaruniaKa, Nowa2024, Pulsik lubią tę wiadomość

IVF - 12🥚, 5❄️
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w maju jak jechałam służbowo,to przy drodze szybkiego ruchu byl jeden bocian (niespotykane miejsce jak na bociany u mnie) , który wiem ze głupio to zabrzmi -ale spojrzeliśmy na siebie 😅
    I mówię wtedy do siebie -ocho to chyba znak , i tydzień później były (na krótko ) dwie kreski 😌

Aksandra, Nowa2024, Pulsik lubią tę wiadomość

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny niech nam się wszystkim tutaj już w końcu poszczęści 🤗

Nowa2024, DaruniaKa, Pulsik lubią tę wiadomość

IVF - 12🥚, 5❄️
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ