X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰
Odpowiedz

W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰

Oceń ten wątek:
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    Jeśli chodzi o stres to u nas bardzo dużo się działo.
    Ja złamałam nogę, 2 tygodnie później ciąża biochemiczna. Przez mój stan musiał pójść na zwolnienie, był na kontrakcie w Szwajcarii więc znaleźli kogoś na jego miejsce i na razie nie ma jak wrócić tam więc siedzi w domu. Niby na zwolnieniu ciągle ale to nie jest już taka wypłata jakby pracował. No do tego dochodzą inne problemy życia codziennego. Możliwe że jest zmęczony po prostu… a było ostatnio intensywnie, i wiedział że robię te testy owulacyjne i jest teraz czas… może rzeczywiście mu odpuszczę. W przeszłości zdarzyło mu się to kilka razy jak się rozproszył. Ale teraz już kilka dni pod rząd ewidentnie widzę że on chce ale coś go blokuje…

Dużo się u was w życiu działo, więc na pewno chodzi o stres i to sytuacja przejściowa 😉

ONA: wszystko ok

ON: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊TenfertilON, olej z czarnuszki

Starania od 06.2023
    Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    02.2024 badanie drożności, oba jajowody drożne
    05.2024 ⏸️, niestety cp 💔, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌
  • Olcia1987 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpuść na chwilę, daj mu czas, stres nie jest dobry dla nikogo, ani na ciążę ani na 🍆 niestety

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Myo inostol + wiesiołek + Wit E + omega
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Może rzeczywiście spanikowałam. Normalnie pewnie by mi to aż tak nie przeszkadzało ale wiedziałam że to mogą być te dni… i chłop się może przestraszył 😂

Aksandra, Olcia1987, Pulsik lubią tę wiadomość

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • DaruniaKa Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    My mieliśmy jeden seks na walizkach w dniu owulacji 😅 albo dzień przed bo w sumie to nie wiem dokładnie kiedy była, bo jednego dnia miałam plamienie a drugiego ból 😅 a pakowaliśmy się na wakacje więc nie było czasu na ❤️ 😅
    Ale super 🥰

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • DaruniaKa Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    A propos serduszkowania… czy myślicie że jest jakakolwiek szansa na ciążę jeśli ostatni udany stosunek był dzień lub dwa przed owulacją ?

Mój mąż… no nienajlepiej ostatnio funkcjonuje.. nie wiem czy przytłoczyły go trochę ostatnio nasze problemy, czy rzeczywiście za często uprawiamy ten seks… gdy pracował za granicą to wiadomo, raz na 2 tygodnie wrócił na 3 dni to mogliśmy robić to codziennie. A teraz od 3 miesięcy jest w domu i raczej serduszkowalismy do tej pory co dwa dni, czasami 3 a czasami i codziennie. Od kilku dni ma problem z erekcja. Pech chciał że akurat w czasie mojej owulacji ( wg testów)… jestem załamana. Prosiłam żeby poszedł do lekarza, ale wiecie jak to z facetami. W tej chwili duma ważniejsza. Powiedziałam że dam mu odpocząć i nie będę nic inicjować. Wczoraj na prawdę się postarałam. Wskoczyłam w fajne seksi ciuszki , zrobiłam kolację, winko… ale to nic nie dało. Mówi że jeszcze gorzej bo w głowie miał ze ja się tak postarałam a on tak mocno chciał ze jeszcze bardziej nie wyszło… nie wiem czy to coś w głowie mu się porobiło czy problem jakiś zdrowotny. Na pewno jeśli to się będzie powtarzało to go wyślę do lekarza. Facet nie ma jeszcze 27 lat a tu nagle pojawiły się takie problemy… do tego ciągle narzeka że boli go brzuch, ma ciągle biegunki, i ból głowy…

Pomocy… :(
    Jeśli chodzi o pierwsze pytanie, to moja koleżanka zaszła w ciążę po 2,5 roku starań z jednego stosunku w ciągu miesiąca ‼️ który był w płodne ale test owulacyjny był jeszcze jasny -i tyle kurczaki przetrwały a obydwoje sa przed 40 .
    Co do drugiej części , to ja kochana tak miałam z swoim partnerem jak on wiedział kiedy mam owulke i płodne , stres powodował to co u Twojego czyli problem z erekcja, z skończeniem itd. Odkąd nie wie kiedy płodne tylko tyle ze się staramy, to te problemy odeszły w zapomnienie .
    Tule🩷

BillieJean lubi tę wiadomość

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    Jeśli chodzi o pierwsze pytanie, to moja koleżanka zaszła w ciążę po 2,5 roku starań z jednego stosunku w ciągu miesiąca ‼️ który był w płodne ale test owulacyjny był jeszcze jasny -i tyle kurczaki przetrwały a obydwoje sa przed 40 .
    Co do drugiej części , to ja kochana tak miałam z swoim partnerem jak on wiedział kiedy mam owulke i płodne , stres powodował to co u Twojego czyli problem z erekcja, z skończeniem itd. Odkąd nie wie kiedy płodne tylko tyle ze się staramy, to te problemy odeszły w zapomnienie .
    Tule🩷

Ooo ja też bardzo bym chciała nie mówić mężowi że to „te” dni żeby było na luzie ale nigdy nie potrafię się powstrzymać 🤣 zresztą on raz mówi, że wolałby spontan a potem sam pyta „to kiedy musimy się bardziej przyłożyć?” 🤣🤣🤣

DaruniaKa lubi tę wiadomość

ONA: wszystko ok

ON: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊TenfertilON, olej z czarnuszki

Starania od 06.2023
    Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    02.2024 badanie drożności, oba jajowody drożne
    05.2024 ⏸️, niestety cp 💔, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌
  • M93 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęło mnie pobolewać podbrzusze jak na @ 🤡
    To chyba jeszcze nie ten cykl 🫠

(2cs)
    👧2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️12.08 Beta 52 ➡️14.08 Beta 171

PCOS.

preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Mnie do tej pory brzuch pobolewa okresowo 😅

M93, JoAnn, Gosha1510 lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 33l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉
    07.10 punkcja mamy 3 dojrzałe 🥚
    10.10 jeden maluszek w 3 dobie na zimowisku ❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo nieśmiałe ⏸️ -> 11.06 ⏸️ -> 12.06 ⏸️
    🔹14.06 126,27 prog. 42,12->16.06 263,26 prog. 38,46, 17.06 339.86, prog. 50.3 -> 19.06 948,19 prog.52.01
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie, szpital 3.44 cm łobuza 🥰
    🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26 cm zdrowego synka 💙
    🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
    🔹03.09 15+6 (wg USG 16+6) 11 cm i 151 g śpiocha 💙

Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler ja bym nie szła od razu kochana z tym do lekarza… jeżeli sprawa będzie się powtarzała cyklicznie to owszem. Teraz pójście do lekarza uważam, że wywoła u niego jeszcze większy stres i taka niemoc. My z partnerem również mieliśmy sytuacje, że nie mógł dojść, a był to akurat okres starań. Michał od razu poczucie winy, bo chcemy dziecko, a on mi tego dziecka nie potrafi zrobić, bo nie może dojść. Wrzuciliśmy bardziej na luz wtedy, wiesz? Plemniki potrafią żyć nawet do kilku dni w pochwie. Wiadomo, że im bliżej owulacji tym lepiej, ale no robotami nie jesteśmy 😁 trzymam kciuki za owocne starania i polecam troszkę wrzucić na luz 🥰
    Widziałam ostatnio, że jest fertistim dla mężczyzn. Nie zagłębiałam się w jego działanie, ale może zacząć od jakiś supli?

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰

preg.png
  • Aksandra Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:

Kochana, a do małpy jeszcze nie jest daleko?? Przecież testujemy się razem, z tego co pamiętam :D albo to już tuż tuż a ja żyję w jakimś zaprzeczeniu. Boje się testować w tym cyklu 🥺

M93 lubi tę wiadomość

• SailorMoon Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:

Szykuj testy!! 😅😅😅

BillieJean, DaruniaKa lubią tę wiadomość

05.24 cb
    07.24 ⏸️

preg.png
  • Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    Jeśli chodzi o stres to u nas bardzo dużo się działo.
    Ja złamałam nogę, 2 tygodnie później ciąża biochemiczna. Przez mój stan musiał pójść na zwolnienie, był na kontrakcie w Szwajcarii więc znaleźli kogoś na jego miejsce i na razie nie ma jak wrócić tam więc siedzi w domu. Niby na zwolnieniu ciągle ale to nie jest już taka wypłata jakby pracował. No do tego dochodzą inne problemy życia codziennego. Możliwe że jest zmęczony po prostu… a było ostatnio intensywnie, i wiedział że robię te testy owulacyjne i jest teraz czas… może rzeczywiście mu odpuszczę. W przeszłości zdarzyło mu się to kilka razy jak się rozproszył. Ale teraz już kilka dni pod rząd ewidentnie widzę że on chce ale coś go blokuje…
    Też może go przytłaczać ta cała sytuacja i presja, że to owulacja i trzeba juz. Nie naciskaj, daj czas. Jak nie ten cykl to następny. A szkoda żeby mąż Ci wpadł w jakąś depresję.

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • M93 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SailorMoon wrote:
    Szykuj testy!! 😅😅😅
    Aż się boję 😬 kupiłam tylko dwa 🤣
    Aksandra wrote:
    Kochana, a do małpy jeszcze nie jest daleko?? Przecież testujemy się razem, z tego co pamiętam :D albo to już tuż tuż a ja żyję w jakimś zaprzeczeniu. Boje się testować w tym cyklu 🥺
    Nooo za tydzień niby powinna być 😆 ja chyba w sobotę spróbuję sobie siknąć do sportu 😂
    BuBu90 wrote:
    Mnie do tej pory brzuch pobolewa okresowo 😅
    Dajesz nadzieję! 🥹

SailorMoon lubi tę wiadomość

(2cs)
    👧2020

(12cs)

PCOS.

preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Dziewczyny dostałam dzisiaj wyniki badań genetycznych i noszę pod serduszkiem zdrowego chłopca 💙🥹 jeszcze prenatalne ale już połowa stresu spadła bo wiem, że jest całkowicie zdrowy pod kątem wad genetycznych 😍
    Bubu cudownie 😻 gratuluję!

SailorMoon przybijam piątkę z tymi mdłościami bo i u mnie się zaczynają 😬👏

Rocznik 92

Córka 08.2022
    Starania o drugie dziecko od 08.2023 cały czas karmiąc piersią
    13 lipca 2024 ⏸️🙏

preg.png
  • Nitka96 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:

U mnie do @ 8 dni a mam jak u Ciebie, że boli podbrzusze jakby miała przyjść jutro 😢

👩🏻 28 lat - celiakia, niedoczynność tarczycy, mutacja PAI-1 👦🏻 27lat 🦊 4 lata
    25.05.23 👩🏻‍❤️‍👨🏻
    21.10.23 💍
    01.01.24 początek starań
    22.02.24 ciąża biochemiczna
    24.04.24 👰🏻‍♀️🤵🏻‍♂️💒
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Bubu cudownie 😻 gratuluję!

SailorMoon przybijam piątkę z tymi mdłościami bo i u mnie się zaczynają 😬👏

Akurat dzisiaj jest dużo lepiej 🤪 ale to przychodzi nagle takimi falami 🤪
    Między nami jest mniej więcej tydzień różnicy 🌸
    Kiedy idziesz na wizytę serduszkową?

05.24 cb
    07.24 ⏸️

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:

Mnie od zeszłego czwartku pobolewa brzuch i w krzyżu jak na okres, a @ wg planu niby w czwartek teraz ma być, testy póki co białe do wczoraj 🤷‍♀️ dzisiaj raz jakieś brązowe plamienie wyszło ze śluzem i cisza, czekam raczej na tą jędzę i lecimy z kolejnym cyklem 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 13:07

33👧 37🧑
    💕2014
    👰‍♂️🤵2018
    🤰2019 po roku starań i ciąży biochemicznej
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia

Starania o rodzeństwo:
    Od 04.2024
    7 cs start!🤞
    ⏳️do listopada/grudnia

💊 naturell folian, d-vitum k2 forte max, selen, chrom complex (chrom, B6,cynk,niacyna,inulina), metylo B12 naturell
    🔬08.2024 - morfologia, mocz, transaminaza, ferrytyna, glukoza cholesterol hdl, ldl, kwas foliowy, b12 ✅️
    TSH 2,03
    Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do zrzucenia 13kg, już stracone 6 kg)

🗓 22.08 usg piersi - wszystko ok✅️
    🗓 27.08 cytologia na podłożu płynnym - ok✅️
  • Aksandra Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 to u Ciebie coś chociaż w tym brzuszku się rusza, dzieje, u mnie zero objawów... Poza tym zazwyczaj mam owulację w 13dc, a teraz z testów wynika, że w 16! Coś mi się popsuło i jakoś czarno to widzę, ale nie poddaje się 💪

• M93 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    M93 to u Ciebie coś chociaż w tym brzuszku się rusza, dzieje, u mnie zero objawów... Poza tym zazwyczaj mam owulację w 13dc, a teraz z testów wynika, że w 16! Coś mi się popsuło i jakoś czarno to widzę, ale nie poddaje się 💪
    Ważne, że owulka przyszła 😎 i skoro na siebie tyle kazała czekać to może będzie lepsza 😎

(2cs)
    👧2020

(12cs)

PCOS.

preg.png
  • Saferka Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    A propos serduszkowania… czy myślicie że jest jakakolwiek szansa na ciążę jeśli ostatni udany stosunek był dzień lub dwa przed owulacją ?

Mój mąż… no nienajlepiej ostatnio funkcjonuje.. nie wiem czy przytłoczyły go trochę ostatnio nasze problemy, czy rzeczywiście za często uprawiamy ten seks… gdy pracował za granicą to wiadomo, raz na 2 tygodnie wrócił na 3 dni to mogliśmy robić to codziennie. A teraz od 3 miesięcy jest w domu i raczej serduszkowalismy do tej pory co dwa dni, czasami 3 a czasami i codziennie. Od kilku dni ma problem z erekcja. Pech chciał że akurat w czasie mojej owulacji ( wg testów)… jestem załamana. Prosiłam żeby poszedł do lekarza, ale wiecie jak to z facetami. W tej chwili duma ważniejsza. Powiedziałam że dam mu odpocząć i nie będę nic inicjować. Wczoraj na prawdę się postarałam. Wskoczyłam w fajne seksi ciuszki , zrobiłam kolację, winko… ale to nic nie dało. Mówi że jeszcze gorzej bo w głowie miał ze ja się tak postarałam a on tak mocno chciał ze jeszcze bardziej nie wyszło… nie wiem czy to coś w głowie mu się porobiło czy problem jakiś zdrowotny. Na pewno jeśli to się będzie powtarzało to go wyślę do lekarza. Facet nie ma jeszcze 27 lat a tu nagle pojawiły się takie problemy… do tego ciągle narzeka że boli go brzuch, ma ciągle biegunki, i ból głowy…

Pomocy… :(
    Kochana u nas było podobnie i to w momencie kiedy jeszcze nie podjęliśmy decyzji o bobasie. Mój miał wtedy bardzo dużo na głowie, dużo stresu związanego z budową i objawiało się to tak samo… Nie naciskaj na niego a wręcz przeciwnie musi czuć Twoje wsparcie, bo mężczyźni nie są tak silni psychicznie jak my a tym bardziej w momencie kiedy coś godzi w ich męskość. Daj mu czas i nie wywieraj na nim presji, bo będzie jeszcze gorzej. Będzie chciał stanąć na wysokości zadania a skutek całkowicie odwrotny… Ściskam Cię mocno 😘

Chesterka1124 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ