Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰
Odpowiedz

W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰

Oceń ten wątek:
  • Saferka Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    Tylko właśnie o różnych porach się budzę, bo takie uroki mojej pracy… i każdy pomiar jest po przebudzeniu

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
  • Wisienka95 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    M93 - gratuluję awansu :) awans plus ciąża to idealne połączenie 😁 oby te dwie kreski przyszły szybciutko.

Wisienka - wszystko jeszcze jest możliwe, przez 4 dni to pięknie beta może przyrosnąć, także ja bym codziennie testowała :)

SailorMoon - super, że nas tu odwiedzasz ze swoimi wiruskami :) łapie jednego.. tak bardzo bym chciała, żeby udało się przed in vitro naturalnie. 28.08 mamy kwalifikacje, a ja wciąż mnóstwo myśli...czy nie powinniśmy dać sobie jeszcze szansy i wydłużyć te naturalne starania.

Nie mam tyle testów 😅, poza tym w tym miesiącu nie mam ochoty i zapału na testowanie 🙂 jakoś neutralnie do tego podeszłam.

• Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    Musisz mierzyć o tej samej porze. Nastaw sobie budzik na wybraną godzinę, zmierz i idź dalej spać. Inaczej mierzenie nie ma sensu.

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Dziewczyny dostałam dzisiaj wyniki badań genetycznych i noszę pod serduszkiem zdrowego chłopca 💙🥹 jeszcze prenatalne ale już połowa stresu spadła bo wiem, że jest całkowicie zdrowy pod kątem wad genetycznych 😍
    Gratulacje ❤️

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Przyjęłam w pracy awans 🙈
    Jak wysikam za tydzień dwie kreski to będzie wesoło 😂[/QUOT
    Gratulacje 🥳❤️

M93 lubi tę wiadomość

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem że temat już był w poprzednich wątkach 🙂
    Ale jestem ciekawa co do częstotliwości kochania się w dni płodne -czy lepiej mniej np co 2-3 dzień czy codziennie 😜
    Czy szczęśliwe zafaskolowane moglby podzielić się swoim doświadczeniem ?❤️

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    Ale jestem ciekawa co do częstotliwości kochania się w dni płodne -czy lepiej mniej np co 2-3 dzień czy codziennie 😜

Powiem ci że to chyba nie ma reguły bo my w dni płodne zazwyczaj się staramy co 2 dni, z kolei moje nieszczęsne ⏸️ były z jednego (!) serduszkowania 🤣 pamiętam byłam u dr na monitoringu i jak to on powiedział „robota na dziś, jutro i pojutrze” a ta „robota” była tylko dzień po wizycie u niego

DaruniaKa lubi tę wiadomość

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • Wisienka95 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:

Mój przypadek: zaczęłam 2 dni przed owulacja i skończyłam na 2 dni po owulacji. Raz dziennie😛
    Ale wtedy miałam zastrzyk ovitrelle i wszystko wiedziałam.

• Darrika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Powiem ci że to chyba nie ma reguły bo my w dni płodne zazwyczaj się staramy co 2 dni, z kolei moje nieszczęsne ⏸️ były z jednego (!) serduszkowania 🤣 pamiętam byłam u dr na monitoringu i jak to on powiedział „robota na dziś, jutro i pojutrze” a ta „robota” była tylko dzień po wizycie u niego

Moje dziecko też jest z jednego serduszkowania 😅 bolał mnie mega lewy jajnik, tak, że chodzić nie miałam, wieczorem przytulanki i na tyle bylo 🤭

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • M93 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    Pierwsza córkę to się nam udało z codziennych, teraz co dwa dni próbujemy bo codzienne nie działają 😂

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • Kasia0504 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też mam rozkminę co ile serduszkować... W 1cs było codziennie, a po przewidywanej owulacji co 2. Teraz w 2 CS też raczej będziemy się starać codziennie, a ew. w 3 CS może rzadziej... Akurat tak wychodzi, że znowu będziemy mieli urlop podczas owulki, więc okazji więcej.

Mam nadzieję, że codziennie to nie za często, bo różnie czytałam :p

preg.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia0504 wrote:
    No właśnie ja też mam rozkminę co ile serduszkować... W 1cs było codziennie, a po przewidywanej owulacji co 2. Teraz w 2 CS też raczej będziemy się starać codziennie, a ew. w 3 CS może rzadziej... Akurat tak wychodzi, że znowu będziemy mieli urlop podczas owulki, więc okazji więcej.

Mam nadzieję, że codziennie to nie za często, bo różnie czytałam :p
    No właśnie ja się zawsze boje tych codziennych starań czy plemniczki nie będą za słabe 😁 teraz akurat też mi owulka wypadnie w trakcie naszego urlopu więc mam nadzieję, że będzie owulka po prawidłowej stronie bo jak nie to załamka 😕 druga taka szansa się nie powtórzy, mniej stresu też będzie skoro wolne od pracy więc bardzo liczę na ten cykl, który ma się zacząć na dniach 🤞

Insane, M93 lubią tę wiadomość

AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

• Schuyler Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos serduszkowania… czy myślicie że jest jakakolwiek szansa na ciążę jeśli ostatni udany stosunek był dzień lub dwa przed owulacją ?

Mój mąż… no nienajlepiej ostatnio funkcjonuje.. nie wiem czy przytłoczyły go trochę ostatnio nasze problemy, czy rzeczywiście za często uprawiamy ten seks… gdy pracował za granicą to wiadomo, raz na 2 tygodnie wrócił na 3 dni to mogliśmy robić to codziennie. A teraz od 3 miesięcy jest w domu i raczej serduszkowalismy do tej pory co dwa dni, czasami 3 a czasami i codziennie. Od kilku dni ma problem z erekcja. Pech chciał że akurat w czasie mojej owulacji ( wg testów)… jestem załamana. Prosiłam żeby poszedł do lekarza, ale wiecie jak to z facetami. W tej chwili duma ważniejsza. Powiedziałam że dam mu odpocząć i nie będę nic inicjować. Wczoraj na prawdę się postarałam. Wskoczyłam w fajne seksi ciuszki , zrobiłam kolację, winko… ale to nic nie dało. Mówi że jeszcze gorzej bo w głowie miał ze ja się tak postarałam a on tak mocno chciał ze jeszcze bardziej nie wyszło… nie wiem czy to coś w głowie mu się porobiło czy problem jakiś zdrowotny. Na pewno jeśli to się będzie powtarzało to go wyślę do lekarza. Facet nie ma jeszcze 27 lat a tu nagle pojawiły się takie problemy… do tego ciągle narzeka że boli go brzuch, ma ciągle biegunki, i ból głowy…

Pomocy… :(

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    My mieliśmy jeden seks na walizkach w dniu owulacji 😅 albo dzień przed bo w sumie to nie wiem dokładnie kiedy była, bo jednego dnia miałam plamienie a drugiego ból 😅 a pakowaliśmy się na wakacje więc nie było czasu na ❤️ 😅

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    A propos serduszkowania… czy myślicie że jest jakakolwiek szansa na ciążę jeśli ostatni udany stosunek był dzień lub dwa przed owulacją ?

Mój mąż… no nienajlepiej ostatnio funkcjonuje.. nie wiem czy przytłoczyły go trochę ostatnio nasze problemy, czy rzeczywiście za często uprawiamy ten seks… gdy pracował za granicą to wiadomo, raz na 2 tygodnie wrócił na 3 dni to mogliśmy robić to codziennie. A teraz od 3 miesięcy jest w domu i raczej serduszkowalismy do tej pory co dwa dni, czasami 3 a czasami i codziennie. Od kilku dni ma problem z erekcja. Pech chciał że akurat w czasie mojej owulacji ( wg testów)… jestem załamana. Prosiłam żeby poszedł do lekarza, ale wiecie jak to z facetami. W tej chwili duma ważniejsza. Powiedziałam że dam mu odpocząć i nie będę nic inicjować. Wczoraj na prawdę się postarałam. Wskoczyłam w fajne seksi ciuszki , zrobiłam kolację, winko… ale to nic nie dało. Mówi że jeszcze gorzej bo w głowie miał ze ja się tak postarałam a on tak mocno chciał ze jeszcze bardziej nie wyszło… nie wiem czy to coś w głowie mu się porobiło czy problem jakiś zdrowotny. Na pewno jeśli to się będzie powtarzało to go wyślę do lekarza. Facet nie ma jeszcze 27 lat a tu nagle pojawiły się takie problemy… do tego ciągle narzeka że boli go brzuch, ma ciągle biegunki, i ból głowy…

Lekarz, lekarz i jeszcze raz lekarz. I to nie tylko androlog/urolog ale i seksuolog. Bo to jest ewidentnie sprawa jakiegoś stresu

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Kasia0504 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:

Ja bym chyba na spokojnie do tego podeszła w tym miesiącu. Jak to się dopiero parę razy zdarzyło, to może nie ma co, aż tak naciskać na tego lekarza... Przynajmniej w pierwszym miesiącu. No chyba, że inne jeszcze wyjdą rzeczy. Może w pracy ma bardziej stresujący okres?

preg.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:

Mojemu też się zdarzają takie sytuacje a ma 28 lat. Czasem przez x miesięcy ani razu a czasem w jednym miesiącu z 3x…nie ma reguły. Długo się zbierał ale w końcu powiedział o tym na jednej wizycie naszemu doktorkowi. Doktorek powiedział że jeśli zacznie go leczyć na te problemy to po prostu jakość plemników może się pogorszyć. Więc nie robimy z tym po prostu nic…myślę że to siedzi w głowie bo w jakiś sposób chce też stanąć na wysokości zadania szczególnie wtedy kiedy trzeba w trakcie owulacji i pewnie to stresuje…

AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:

Schuyler, ja bym chyba na razie nie naciskała na męża z tym lekarzem, to może go bardziej spinać szczególnie, że jest do tego pomysłu niechetny. Pogadajcie na spokojnie, z tego co piszesz to u Was bardzo intensywnie teraz od 3 miesięcy, może dojść do zmęczenia materiału :) a te dolegliwości bólowe, migreny mogą mieć taki napięciowy charakter. Jest szansa, żebyście sobie gdzieś teraz wyjechali na kilka dni, zmienili otoczenie, odpoczęli? Pamiętam jak z moim mężem, jeszcze przed ślubem żyliśmy na odległość Wroclaw-Lublin, widywaliśmy się raz w miesiącu, to w łóżku był ogień, a teraz jak mamy siebie na co dzień i na wyciągnięcie ręki to tej bliskości mam wrażenie, że już tak nie doceniamy i ochota jest mniejsza po obu stronach, jeszcze przy tych staraniach o dzidzię to już w ogóle libido spada...

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    IVF - 12🥚, 5❄️
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o stres to u nas bardzo dużo się działo.
    Ja złamałam nogę, 2 tygodnie później ciąża biochemiczna. Przez mój stan musiał pójść na zwolnienie, był na kontrakcie w Szwajcarii więc znaleźli kogoś na jego miejsce i na razie nie ma jak wrócić tam więc siedzi w domu. Niby na zwolnieniu ciągle ale to nie jest już taka wypłata jakby pracował. No do tego dochodzą inne problemy życia codziennego. Możliwe że jest zmęczony po prostu… a było ostatnio intensywnie, i wiedział że robię te testy owulacyjne i jest teraz czas… może rzeczywiście mu odpuszczę. W przeszłości zdarzyło mu się to kilka razy jak się rozproszył. Ale teraz już kilka dni pod rząd ewidentnie widzę że on chce ale coś go blokuje…

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Kasia0504 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja bym osobiście odpuściła na razie. Przed owulacją wam się udało, wiec szansa na ten cykl jest. Teraz można bardziej na spontanie podejść do współżycia.

Schuyler lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ