W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰
-
WIADOMOŚĆ
-
Nitka96 wrote:Dzisiaj 20 dc cykle 26/28 dni i niby 5 dpo ale ciężko stwierdzić dokładnie co do dnia!
Nie najlepszy ten progesteron. Ale i w dobry dzień mogłaś nie trafić, bo tak jak DaruniaKa pisze bada się go 7 dni po owulacji. Jeśli bardzo Ci zależy na tej diagnostyce, to bym powtórzyła za dwa dni. Wtedy zobaczysz, czy jeszcze rośnie, czy już spada. To lekarz powinien wiedzieć takie rzeczy i Ci powiedzieć… (ale żeby nie było, jestem w stanie uwierzyć, że lekarz pojęcia nie ma… serio). Tak czy siak wynik świadczy o tym, że coś tam się wydarzyło, być może ta owulacja była faktycznie.
A z jeszcze jednej strony powiem Ci tak… ja sobie ten progesteron badam często i mam wyniki po 19 ng/ml i co? I nic…
Trzymam za Ciebie kciuki 🍀DaruniaKa lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Insane wrote:Nie najlepszy ten progesteron. Ale i w dobry dzień mogłaś nie trafić, bo tak jak DaruniaKa pisze bada się go 7 dni po owulacji. Jeśli bardzo Ci zależy na tej diagnostyce, to bym powtórzyła za dwa dni. Wtedy zobaczysz, czy jeszcze rośnie, czy już spada. To lekarz powinien wiedzieć takie rzeczy i Ci powiedzieć… (ale żeby nie było, jestem w stanie uwierzyć, że lekarz pojęcia nie ma… serio). Tak czy siak wynik świadczy o tym, że coś tam się wydarzyło, być może ta owulacja była faktycznie.
A z jeszcze jednej strony powiem Ci tak… ja sobie ten progesteron badam często i mam wyniki po 19 ng/ml i co? I nic…
Trzymam za Ciebie kciuki 🍀
Tak zrobię ze pójdę w piątek powtórzyć badania! Dziękuję 😍Insane lubi tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Mi można wpisać małpeczkę, jeszcze mam plamienie, ale już takie, że kwestia do wieczora już będzie krwotok 😅 no nic, czas na kolejny cykl oby pozytywny tyn razem 🤭33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:Mi można wpisać małpeczkę, jeszcze mam plamienie, ale już takie, że kwestia do wieczora już będzie krwotok 😅 no nic, czas na kolejny cykl oby pozytywny tyn razem 🤭
Darrika lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
A jak wasze samopoczucie dzisiaj? Ja czuję takie zmęczenie i niemoc 😔👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
22.02.24 cb
Nowa2024 wrote:To lecimy razem w ten nowy cykl 😁🤞
Damy czadu w nowym cyklu jak nic 🤭Nowa2024, DaruniaKa lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Nitka96 wrote:A jak wasze samopoczucie dzisiaj? Ja czuję takie zmęczenie i niemoc 😔
Moje póki co bardzo dobre, pogoda ładną, słoneczko świeci, wiatr przyjemnie ochładza ten upał, cykne tampona i po zakupach resztę popoldunia spędzę z córką w basenie i jakieś opalanko wjedzie. Korzystam póki siły, bo jak się @ rozkreci na wieczór to jutro będę sponiewierana 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 17:06
Chesterka1124, Olcia1987 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:Moje póki co bardzo dobre, pogoda ładną, słoneczko świeci, wiatr przyjemnie ochładza ten upał, cykle tampona i po zakupach resztę popoldunia spędzę z córką w basenie i jakieś opalanko wjedzie. Korzystam póki siły, bo jak się @ rozkreci na wieczór to jutro będę sponiewierana 🤣
-
Darrika: Kolejny cykl musi być udany 💕 Ściskam Cię 😻
Nitka96: Ja już dzisiaj lepiej, choroba chyba powolutku mnie opuszcza i naszła mnie taka refleksja, że zdecydowanie bardziej wolę czas miesiączki do momentu owulacji niż później tak jak teraz 🤣 Wtedy już wiem, że niestety nie udało się i zbieram pozytywne myśli na kolejny cykl, a później to już wiadomo. Serduszkowanie i tulenie się, aż znów przychodzi czas po owulacji i oczekiwanie na testowanie. Największy stres i mimo tego, iż człowiek czymś się zajmie w ciągu dnia to jednak z tyłu głowy nadal siedzi ta myśl🤣
Pomijając to niestety idę na noc do pracy i totalnie mi się nie chce... Od kilku dni mam solidnego lenia, może dlatego, że od 13 sierpnia zaczynam urlop i myślami już jestem gdzieś indziej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 17:08
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia. -
Ja ten moment od owulacji do @ to mam takie rozdwojenie jaźni.
Jak nic nie boli to myślę, że się udało a potem jak zaboli to myślę, o nie, jednak nie. Przestaje boleć to na nowo zaczynam moje rozkminy😆😆😆😆👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
A ja totalnie wrzucam na luz w tym cyklu. W planie mamy tulenie do dwa dni, na spokojnie.
xmadziax lubi tę wiadomość
-
My spróbowaliśmy przez jakiś czas codziennie. Niby różne są teorie jak np. jeśli serduszkujesz codziennie to plemniki nie mają czasu aby dojrzeć, ale kto wie. Zobaczymy co ten cykl przyniesie. 🤔🫡Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia. -
Polecam na insta jej profil, można się dużo dowiedzieć, mądrze mówi
Właśnie na temat plemników, że najlepiej co 2gi dzień, pisała mi kiedyś
https://zapodaj.net/plik-ff2Argi134Insane, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
My w tym (i poprzednim) cyklu też tak co drugi dzień… chyba, że akurat mamy chętkę i wypada więcej. Nie chce mi się już po prostu tak na siłę „non stop”, bo jak tak robiliśmy to efekt też był żaden. Plemniki powinny sobie spokojnie poradzić. Jeśli ciąża ma być, to będzie.
Zaczynam już czuć jajniki (jestem na stymulacji), obstawiam owulkę z prawego. A może też i lewego 🤔 Monitoring mam dopiero w sobotę, ciekawe czy nie będzie już za późno na zastrzyk… ale powiem Wam, że mam to gdzieś. Nie chce mi się już o tym myśleć, kombinować i przekładać. Już myślami jestem coraz bliżej kliniki.Olcia1987, DaruniaKa lubią tę wiadomość
40 tc 💔 -
Insane wrote:My w tym (i poprzednim) cyklu też tak co drugi dzień… chyba, że akurat mamy chętkę i wypada więcej. Nie chce mi się już po prostu tak na siłę „non stop”, bo jak tak robiliśmy to efekt też był żaden. Plemniki powinny sobie spokojnie poradzić. Jeśli ciąża ma być, to będzie.
Zaczynam już czuć jajniki (jestem na stymulacji), obstawiam owulkę z prawego. A może też i lewego 🤔 Monitoring mam dopiero w sobotę, ciekawe czy nie będzie już za późno na zastrzyk… ale powiem Wam, że mam to gdzieś. Nie chce mi się już o tym myśleć, kombinować i przekładać. Już myślami jestem coraz bliżej kliniki.
Trzynan kciuki zeby była szansa na zastrzyk 🤞Insane lubi tę wiadomość
-
Insane wrote:My w tym (i poprzednim) cyklu też tak co drugi dzień… chyba, że akurat mamy chętkę i wypada więcej. Nie chce mi się już po prostu tak na siłę „non stop”, bo jak tak robiliśmy to efekt też był żaden. Plemniki powinny sobie spokojnie poradzić. Jeśli ciąża ma być, to będzie.
Zaczynam już czuć jajniki (jestem na stymulacji), obstawiam owulkę z prawego. A może też i lewego 🤔 Monitoring mam dopiero w sobotę, ciekawe czy nie będzie już za późno na zastrzyk… ale powiem Wam, że mam to gdzieś. Nie chce mi się już o tym myśleć, kombinować i przekładać. Już myślami jestem coraz bliżej kliniki.Insane, DaruniaKa lubią tę wiadomość
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Oooo mój „stary” na poprawę humoru przygotował kąpiel, lampkę czerwonego wina i odpalił palo santo 🥹🥹🥹 odrazu lepszy wieczór 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 20:00
Darrika, Nowa2024, Chesterka1124, Olcia1987, Pulsik lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
22.02.24 cb
Nitka96 wrote:Oooo mój „stary” na poprawę humoru przygotował kąpiel, lampkę czerwonego wina i odpalił palo santo 🥹🥹🥹 odrazu lepszy wieczór 🥰
Musiałam wygooglować co to palo santo 🤣Nitka96 lubi tę wiadomość
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Witajcie dziewczynki, już nadrabiam zaległości w czytaniu ) u mnie dzisiaj dziki pęd, dużo pracy, a po niej od razu na wizytę do ginekologa. Nastawiałam się na biopsje endo, ale doktor zrobiła mi tylko monitoring, bo za duże ryzyko w 20dc, w którym serduszkowaliśmy, żeby coś tam ruszać w środku, a nuż może Kropek się tam zagnieżdża. Pozytywnie nastawiła mnie ta wizyta, aż się boję zapeszać i próbuje zachować jednak dystans. Okazuje się, że w obecnym cyklu niestymulowanym mój lewy leniwy dotychczas jajnik owulował, pęcherzyk pękł, więc jestem w szoku. A poza tym muszę zmienić kwas foliowy koniecznie na metylowany i suplement wspierający pracę wątroby, podobno przed ivf bardzo się przyda.
Nitka96, Nowa2024, Chesterka1124, Olcia1987 lubią tę wiadomość
♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
IVF - 12🥚, 5❄️
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Aksandra wrote:Witajcie dziewczynki, już nadrabiam zaległości w czytaniu ) u mnie dzisiaj dziki pęd, dużo pracy, a po niej od razu na wizytę do ginekologa. Nastawiałam się na biopsje endo, ale doktor zrobiła mi tylko monitoring, bo za duże ryzyko w 20dc, w którym serduszkowaliśmy, żeby coś tam ruszać w środku, a nuż może Kropek się tam zagnieżdża. Pozytywnie nastawiła mnie ta wizyta, aż się boję zapeszać i próbuje zachować jednak dystans. Okazuje się, że w obecnym cyklu niestymulowanym mój lewy leniwy dotychczas jajnik owulował, pęcherzyk pękł, więc jestem w szoku. A poza tym muszę zmienić kwas foliowy koniecznie na metylowany i suplement wspierający pracę wątroby, podobno przed ivf bardzo się przyda.
Ja od siebie mogę polecić metafolian z solgaru 😉 wit D też biorę z solgaru. Jak badam kwas foliowy to zawsze powyżej 30 mi wychodzi, mimo ze w teorii ponad normę to doktorek mówi ze to odpowiedni poziom i brać cały czas ten metafolianAksandra lubi tę wiadomość
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)