Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰
Odpowiedz

W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰

Oceń ten wątek:
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Ciężko to wyłapać bo na pinku wyszedł cień, ale mam nadzieję, że przez to, że to popołudniowy sik a nie, że znowu Biochem 🙈
    https://zapodaj.net/plik-5v1UgvgjGe
    Widać widać! Czekam na jutrzejszy sik 🤍

M93 lubi tę wiadomość

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:
    Tule mocno 🫂
    To dopiero pierwszy cykl z temperaturą ☺️ mierze zegarkiem iWatch a nigdy wcześniej się tym nawet nie interesowałam ☺️ w każdym razie haha u mnie skacze jak szalona 😜

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Uff mój doktorek w długi weekend jest na miejscu i w piątek za tydzień mam monitoring w 10dc, więc dziewczyny od teraz do piątku trzymajcie kciuki, żeby owulka była po tej stronie co trzeba, plis!!! 🤞🤞🤞😉
    Trzymamy ❤️

Nowa2024 lubi tę wiadomość

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 12/13 dpo, postanowiłam testować dzisiaj kolejny raz i niestety kolejny raz porażka :(
    https://zapodaj.net/plik-S1s2pzYzjt
    No ale cóż, jakaś nadzieja jeszcze jest 🤞🏼

DaruniaKa lubi tę wiadomość

preg.png
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja dzisiaj 12/13 dpo, postanowiłam testować dzisiaj kolejny raz i niestety kolejny raz porażka :(
    Trzymam kciuki ✊🏻☺️

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • M93 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zauważyłam po tych moich cyklach, że w kwietniu biochem i teraz w cyklu zaczęliśmy się starać bardzo szybko, jeszcze na końcówce okresu i wtedy systematycznie co dwa dni.
    Wszystkie inne cykle zaczynaliśmy chwilę przed płodnymi albo w płodne. Wszystkie były wtedy negatywne.
    Nie wiem czy nasienie słabo rozbujane było, czy poprostu regularność to robi.
    Jak teraz się okaże też biochem to cisnę męża od początku a nie, że ma inne zajęcia 😂

xSmerfetkax, Olcia1987, Chesterka1124, Pulsik lubią tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Wiecie co zauważyłam po tych moich cyklach, że w kwietniu biochem i teraz w cyklu zaczęliśmy się starać bardzo szybko, jeszcze na końcówce okresu i wtedy systematycznie co dwa dni.
    Wszystkie inne cykle zaczynaliśmy chwilę przed płodnymi albo w płodne. Wszystkie były wtedy negatywne.
    Jak teraz się okaże też biochem to cisnę męża od początku a nie, że ma inne zajęcia 😂
    Będzie dobrze! Trzymam kciuki ❤️🤞🏼

M93 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Saferka Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie u ginekologa. Zrobił mi płynną cytologię, po USG stwierdził, że wszystko jest w porządku. Wystawił mi również skierowanie na morfologię, progesteron, TSH i estradiol. Myślicie, że jeszcze jakieś badania powinnam zrobić? Będę u niego na konsultacji wyników także bym mu zasugerowała 😂

Chesterka1124 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    Oo i jeszcze takie dwa pytanka przy piątku 😅

1. Czy któraś z Was ćwiczy może siłowo?Bo ciągle się zastanawiam czy podnoszenie ciężarów w drugiej fazie może coś szkodzić na zagnieżdżenie czy nie ma to żadnego związku?
    2. Czy uprawiacie seks w drugiej fazie cyklu bliżej miesiączki kiedy potencjalnie może dochodzić do zagnieżdżenia?Bo kiedyś na jakimś forum czytałam że dziewczyny pisały że tego nie robią bo to szkodzi też na zagnieżdżenie 🙉

1 plywalam zawsze, duzo i w ciążach tez, trener zawsze mówił ze jeśli sportu nie zaczyna się przed samą ciążą tylko był zawsze to organizm jest przyzwyczajony

2 jestem z tych co ich głowa nigdy nie boli 😂😂 w każdej ciąży też, i w każdej od początku do końca

DaruniaKa lubi tę wiadomość

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Dobrze że mówisz bo w ten weekend skończę okres 🤣

M93, Chesterka1124 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Kochana trzymam kciuki 🤞🤞🤞

Moje cycki nadal mega wrażliwe… aż wręcz bolą mnie sutki przy dotyku… jejciu aby to był dobry znak… nawet wyliczyłam sobie, że jeśli miałam ta owulację, na co wskazywały testy, i doszłoby do zaplodnienia to na podstawie daty owulacji, obliczyłam, że termin porodu był miała w swoje( +/- 1 dzień ) urodziny 🥹🥹🥹

Trzymajcie mocno kciuki, baaaardzo proszę…
    Córkę mam z listopada, tak jak mąż. Fajnie by było mieć kwietniowego/ majowego synka… lub drugą córeczkę :)

xSmerfetkax, M93, Olcia1987, OldMe-NewMe, Nowa2024, Insane, Chesterka1124, DaruniaKa, Martyna , Olinek7, Pulsik lubią tę wiadomość

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:

Moje cycki nadal mega wrażliwe… aż wręcz bolą mnie sutki przy dotyku… jejciu aby to był dobry znak… nawet wyliczyłam sobie, że jeśli miałam ta owulację, na co wskazywały testy, i doszłoby do zaplodnienia to na podstawie daty owulacji, obliczyłam, że termin porodu był miała w swoje( +/- 1 dzień ) urodziny 🥹🥹🥹

Córkę mam z listopada, tak jak mąż. Fajnie by było mieć kwietniowego/ majowego synka… lub drugą córeczkę :)
    Kochana trzymam kciuki 🤞🏼 gdyby mi się udało w tym cyklu to data porodu wypada idealnie w Wielkanoc 😅

Schuyler lubi tę wiadomość

preg.png
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Kochana trzymam kciuki 🤞🏼 gdyby mi się udało w tym cyklu to data porodu wypada idealnie w Wielkanoc 😅
    No wychodzi 29 kwietnia- 1 maja
    A 30 kwietnia mam urodziny 😍🤞

Widzisz może akurat ten Zajączek będzie 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia, 21:19

xSmerfetkax, Olcia1987 lubią tę wiadomość

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymambw takim razie ja kciuki 🤞🤭
    Ja się już na kwietniowego bobasa nie załapie, ale majowy też do mnie przemawia, więc jak tylko @ odejdzie to czekam i liczę na lewy jajnik, że się uaktywni i zaowocuje

Schuyler, Olcia1987, Chesterka1124, Pulsik lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Trzymambw takim razie ja kciuki 🤞🤭
    Ja się już na kwietniowego bobasa nie załapie, ale majowy też do mnie przemawia, więc jak tylko @ odejdzie to czekam i liczę na lewy jajnik, że się uaktywni i zaowocuje
    🤞🏼🤞🏼🤞🏼

preg.png
  • M93 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Dobrze że mówisz bo w ten weekend skończę okres 🤣
    Tak myslam, że się pochwalę moim odkryciem bo może to takie nie oczywiste 😆 rok potrzebowałam żeby to odkryć 🤣

Nowa2024 lubi tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:

Zaciśnięte 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC
  • M93 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:

Też mam małego skorpiona na chacie! 😎 charakterne to takie…. 😂
    U nas każdy z innego miesiąca 🙈
    Ja mam też mega wrażliwe piersi 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia, 21:51

Schuyler lubi tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Też mam małego skorpiona na chacie! 😎 charakterne to takie…. 😂
    U nas każdy z innego miesiąca 🙈
    Oj tak.. Hania ma charakterek… dlatego dopiero teraz zdecydowaliśmy się na drugie i tu też spore wątpliwości nachodzą czasem w kryzysach. Ale jeszcze rok temu krzyczałam że nie chce więcej dzieci tak dawała popalić…

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • M93 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    Oj tak.. Hania ma charakterek… dlatego dopiero teraz zdecydowaliśmy się na drugie i tu też spore wątpliwości nachodzą czasem w kryzysach. Ale jeszcze rok temu krzyczałam że nie chce więcej dzieci tak dawała popalić…
    No to u mnie podobnie 🙈
    Jeszcze jak zaczęła przedszkole i ciągle była chora to też ciągle się zarzekałam, że nigdy więcej 😆

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ