Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰
Odpowiedz

W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰

Oceń ten wątek:
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysias wrote:
    Hej dziewczyny staramy się z narzeczonym o dziecko. Zrobiliśmy 3 testy jak na zdjęciu. 1 test był robiony w środę drugi Czwartek i sobotę. https://zapodaj.net/plik-4mZV1m7DzZ. Widać ledwo coś czy to zwiastuje ciążę ? W sobotę po stosunku miałam plamienia i przeszło. Od soboty mam takie bóle jakbym miała dostać okres wczoraj miał być @ ale nie na szczęście. Śluz jest ok. I temperatura 37-37.5. Zrobiliśmy wczoraj test innej firmy o innej czułości 25 i ledwo coś tam widoczne było. Co mam myśleć ? Wiem że beta ale koliduje to z pracą moja ;( dopiero za tydzień w poniedziałek mogę. Jutro kolejny test robię rano żeby minęły 48h od niedzieli.

Zwiastuje ciążę i to jak :))) gratulacje 🩷 Beta po tych kreskach ewidentnie rośnie :) trzeba sprawdzić z krwi i będziesz miała czarno na białym. Trzymam kciuki za rosnącą dzidzię 🤞

Insane lubi tę wiadomość

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    IVF - 12🥚, 5❄️
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Blobek Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysias wrote:
    Hej dziewczyny staramy się z narzeczonym o dziecko. Zrobiliśmy 3 testy jak na zdjęciu. 1 test był robiony w środę drugi Czwartek i sobotę. https://zapodaj.net/plik-4mZV1m7DzZ. Widać ledwo coś czy to zwiastuje ciążę ? W sobotę po stosunku miałam plamienia i przeszło. Od soboty mam takie bóle jakbym miała dostać okres wczoraj miał być @ ale nie na szczęście. Śluz jest ok. I temperatura 37-37.5. Zrobiliśmy wczoraj test innej firmy o innej czułości 25 i ledwo coś tam widoczne było. Co mam myśleć ? Wiem że beta ale koliduje to z pracą moja ;( dopiero za tydzień w poniedziałek mogę. Jutro kolejny test robię rano żeby minęły 48h od niedzieli.
    Widać już!! Leć kochana na betę! 🌸

• Berry96 Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim kobitkom 🥰 Nadrobiłam cały sierpień i gratuluję wszystkim przyszłym 🤱

Przyszłam do Was się poradzić, bo sama nie wiem już co myśleć, a patrząc na Wasze doświadczenie to być może ktoś z Was miał podobną sytuację, objawy itp...

Długość mojego cyklu to 27 dni. Owulacja była 6/7 sierpnia.
    Wlasnie 7.08 mieliśmy "mały wypadek" 😆 Był to 13 dzień cyklu.

Od 8.08 mam bóle jajników, w sumie to ból lewego i ból brzucha jak na 🐒 Byłam w sobotę u gin na kontroli, powiedziałam o tym "wypadku" i gin powiedział żeby testować najwcześniej 5 dni po dacie miesiączki. Przepisał też pewien lek (nie pamiętam nazwy), ale powiedział żeby poczekać z nim bo nie można tego brać w ciąży...
    Oprócz bóli jestem od wczoraj mega zmęczona i senna + mam mega apetyt.

Dzisiaj jest 19 d.c. i zastanawiam się kiedy ewentualnie zrobić test Waszym zdaniem? Czy miałyście tak wcześnie jakieś objawy? Czy raczej się nie nastawiać?

Dodam że nigdy wcześniej nie bolał mnie brzuch od owulacji tak długo. Tylko wlasnie w środku cyklu miałam zawsze słabszy dzień (mdłości, kłucie w jajniku, skurcz brzucha przez kilka minut), a teraz bóle są od kilku dni. Czuje właśnie takie skurcze jakbym była dzień przed okresem.

Będę wdzięczna za wszelką radę 🙈

+Jeszcze mam bardzo obrzmiały brzuch. Zawsze tak miałam max.2 dni przed terminem 🐒 no i wstaje dzień w dzień od kilku dni o 6 rano, gdzie normalnie to ciężko mi do pracy wstać o tej porze 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 20:58

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berry96 wrote:
    Cześć wszystkim kobitkom 🥰 Nadrobiłam cały sierpień i gratuluję wszystkim przyszłym 🤱

Przyszłam do Was się poradzić, bo sama nie wiem już co myśleć, a patrząc na Wasze doświadczenie to być może ktoś z Was miał podobną sytuację, objawy itp...

Długość mojego cyklu to 27 dni. Owulacja była 6/7 sierpnia.
    Wlasnie 7.08 mieliśmy "mały wypadek" 😆 Był to 13 dzień cyklu.

Od 8.08 mam bóle jajników, w sumie to ból lewego i ból brzucha jak na 🐒 Byłam w sobotę u gin na kontroli, powiedziałam o tym "wypadku" i gin powiedział żeby testować najwcześniej 5 dni po dacie miesiączki. Przepisał też pewien lek (nie pamiętam nazwy), ale powiedział żeby poczekać z nim bo nie można tego brać w ciąży...
    Oprócz bóli jestem od wczoraj mega zmęczona i senna + mam mega apetyt.

Dzisiaj jest 19 d.c. i zastanawiam się kiedy ewentualnie zrobić test Waszym zdaniem? Czy miałyście tak wcześnie jakieś objawy? Czy raczej się nie nastawiać?

Dodam że nigdy wcześniej nie bolał mnie brzuch od owulacji tak długo. Tylko wlasnie w środku cyklu miałam zawsze słabszy dzień (mdłości, kłucie w jajniku, skurcz brzucha przez kilka minut), a teraz bóle są od kilku dni. Czuje właśnie takie skurcze jakbym była dzień przed okresem.

Będę wdzięczna za wszelką radę 🙈

Cześć :) ja bym testowała czułym testem od 10/11 dpo przy takich objawach. Gdybym musiała czekać z testowaniem do 5 dnia po @ to chyba bym oszalała 😂

IVF - 12🥚, 5❄️
  • Berry96 Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie już wariuje bo ten cykl jest zupełnie inny niż wszystkie 🙈 Nie wiem czy to psycha czy co...
    Czyli jak dobrze liczę to piątek/sobota będę testować 🙈

Aksandra lubi tę wiadomość

• Berry96 Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślisz że mogą być takie objawy tak wcześnie? 🥺

• Marcysias Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysias wrote:

Ale skąd te bóle? Brzuch boli jak by okres miał być? ( wczoraj był termin)

• Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysias wrote:
    Ale skąd te bóle? Brzuch boli jak by okres miał być? ( wczoraj był termin)

To normalne w ciąży, mnie tak bolał aż do porodu 😜

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczynki i życzę pięknych przyrostów ❤️❤️❤️

Wiecie co.. tak się od kilku dni źle ze soba czuje, że nawet w lustro nie mogę spojrzeć. Jestem opuchnięta, przytyłam, nie mam na nic siły.
    Jutro mam sesję wizerunkową a teraz siedzę i beczę bo pewnie wyjdę jak słonica… i ogólnie mam doła… chyba to PMS..

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Marcysias Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1987 wrote:
    To normalne w ciąży, mnie tak bolał aż do porodu 😜

I co wyszło chłopiec czy dziewczynka?

• Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:

Wiecie co.. tak się od kilku dni źle ze soba czuje, że nawet w lustro nie mogę spojrzeć. Jestem opuchnięta, przytyłam, nie mam na nic siły.
    Jutro mam sesję wizerunkową a teraz siedzę i beczę bo pewnie wyjdę jak słonica… i ogólnie mam doła… chyba to PMS..

Hormony i stres robią swoje 😪
    Może zrób coś dla siebie?
    Może jakiś masaż relaksujący?
    Czasem w tym wszystkim zapominamy o sobie 🙏🏻

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysias wrote:

Poważnie? 😜

OldMe-NewMe lubi tę wiadomość

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1987 wrote:
    Hormony i stres robią swoje 😪
    Może zrób coś dla siebie?
    Może jakiś masaż relaksujący?
    Czasem w tym wszystkim zapominamy o sobie 🙏🏻
    Oj żebyś wiedziała że tak jest.. niestety do czwartku mam jeszcze zapierdziel… :/

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Insane Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:

Współczuję Ci, znam ten stan doskonale. Myślę, że na zdjęciach wyjdziesz świetnie, to najczęściej „tylko” nasz wewnętrzny stan takiej beznadziei. Może PMS, a może jednak ciążowe hormony, czego Ci mocno życzę. Strasznie długi i fizycznie i psychicznie ciężki masz ten cykl. Nie dziwię Ci się niczemu.

40 tc 💔
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Współczuję Ci, znam ten stan doskonale. Myślę, że na zdjęciach wyjdziesz świetnie, to najczęściej „tylko” nasz wewnętrzny stan takiej beznadziei. Może PMS, a może jednak ciążowe hormony, czego Ci mocno życzę. Strasznie długi i fizycznie i psychicznie ciężki masz ten cykl. Nie dziwię Ci się niczemu.
    Dziękuję… tak dla mnie to już totalny rollercoaster… już mogłabym tego okresu chociaż dostać i zacząć wszystko od nowa… a tak to ciągnie się to za mną to dziadostwo ciągle i ani w przód ani w tył.

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    Dziękuję… tak dla mnie to już totalny rollercoaster… już mogłabym tego okresu chociaż dostać i zacząć wszystko od nowa… a tak to ciągnie się to za mną to dziadostwo ciągle i ani w przód ani w tył.
    Jeszcze parę dni i się wszystko wyjaśni 🤞

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas i z jednej strony i z drugiej strony brak ochoty na seks 🙄 jest tak gorąco, że się nic nie chce 😴

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysias wrote:
    Ból brzucha nie ma żadnego znaczenia jeśli chodzi o płeć ☺️

Olcia1987, OldMe-NewMe, Chesterka1124, Pulsik lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Marcysias Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysias wrote:
    Nie rozumiem tych testów okresu dalej nie ma test robiłam przed chwilą i to blado wyszło...... Tydzień temu w środę było lepiej widoczne - test czułość 25 przedtem 10 robiliśmy dziś innej firmy https://zapodaj.net/plik-4E2b9aONjK. Chyba bo prawie tygodniu powinny być dwie mocne ? Brzuch dalej jak na okres. Zrobię ta betę jutro i progesteron. Może na to miał wpływ antybiotyk? Brałam Amotaks z konsultacja lekarska ale to nie wpływa na ciążę .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 06:32

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane. U mnie 10dpo - biel. 😢 Będę próbować jutro.. ale chyba już nic nie wyczaruje i nie wymodle.

IVF - 12🥚, 5❄️
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ