W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰
-
WIADOMOŚĆ
-
Insane piękne wieści 💛 zaciskam kciuki, organizm dał Ci podwójną szansę💛
Marcysia przykro mi, że to biochem, beta już dość niska, jak dojdzie do 0 to powinnaś dostać okres. Przewinęło się tutaj przez forum trochę dziewczyn, które po ciąży biochemicznej zachodziły w kolejnym cyklu w zdrową ciążę. Organizm już raz zaskoczył, mam nadzieję, że kolejny raz będzie szczęśliwy🤞
PS. Pan sprzedawca felernych testów Testeo okazał się być bardzo miłym człowiekiem. Dzwonił do mnie dzisiaj, potem jeszcze napisał maila, zwrócił kasę za zamówienie - będę miała na betę kiedyś, bo ja już teraz jestem team Darunia, czyli test tylko w ostateczności 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 19:53
Insane, Asia2121, Chesterka1124, Olcia1987, Aksandra, DaruniaKa, JoAnn lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Insane piękne wieści 💛 zaciskam kciuki, organizm dał Ci podwójną szansę💛
Marcysia przykro mi, że to biochem, beta już dość niska, jak dojdzie do 0 to powinnaś dostać okres. Przewinęło się tutaj przez forum trochę dziewczyn, które po ciąży biochemicznej zachodziły w kolejnym cyklu w zdrową ciążę. Organizm już raz zaskoczył, mam nadzieję, że kolejny raz będzie szczęśliwy🤞
PS. Pan sprzedawca felernych testów Testeo okazał się być bardzo miłym człowiekiem. Dzwonił do mnie dzisiaj, potem jeszcze napisał maila, zwrócił kasę za zamówienie - będę miała na betę kiedyś, bo ja już teraz jestem team Darunia, czyli test tylko w ostateczności 😂Olcia1987, Insane lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Insane piękne wieści 💛 zaciskam kciuki, organizm dał Ci podwójną szansę💛
PS. Pan sprzedawca felernych testów Testeo okazał się być bardzo miłym człowiekiem. Dzwonił do mnie dzisiaj, potem jeszcze napisał maila, zwrócił kasę za zamówienie - będę miała na betę kiedyś, bo ja już teraz jestem team Darunia, czyli test tylko w ostateczności 😂 -
Marcysias wrote:No dobra i tak to jest progres bo staramy się po raz 4 i akurat teraz coś było. ,, Co cię osłabi to cię wzmocni'' Będziemy dalej działać.
Jak sytuacja się powtórzy to proponuję przyjrzeć się progesteronowi. Ja miałam 2 biochemy przez problem z za niskim progesteronem. W udanym cyklu gin zalecił przyjmowanie doustnie i dopochowo proga już od owulacji. Bez tego pewnie by się nie udałoDaruniaKa lubi tę wiadomość
👩🏻 31l.
Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne
2021r. 2x cb 💔 5tc
30.11.2021r. ⏸ 💚
10dpo - beta 82,7 🙏🏻
12dpo - beta 247,6 🥰
15dpo - beta 1163,5 😌
6+1 mamy ❤️ 110/min
13+1 (I prenatalne) 8.1 cm zdrowego chłopaka 💙😍
21+1 (II prenatalne) 434g 💙
29+1 (III prenatalne) 1447g 🥰
41+2 Franciszek jest z nami ❤️ 23.08.2022 3690g, 54cm
-
Kilka lat temu tutaj na forum skuteczną metodą na ciąże biochemiczne okazało się podawanie po owulacji jednego zastrzyku Ovitrelle podzielonego na 4 (lub 5) części - tak mniej więcej co dwa dni. To miało chyba wspomagać pracę ciałka żółtego, jeśli dobrze pamiętam. Znam minimum kilka przypadków, w których ta metoda okazała się skuteczna, jeden z nich to mój chrześniak (a jego mamę poznałam tutaj na forum - to jej lekarz zalecił tę metodę. A ten lekarz to dr Śliż, jeśli jest ktoś z Wrocławia to może kojarzyć 😀)
Oczywiście nie sugeruję, ze od razu trzeba taką metodę stosować, ale tak chciałam tylko wspomnieć, że kilku dziewczynom pomogło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 20:27
DaruniaKa, Slava lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
M93 gratuluje pięknej bety. 🤍🤍🤍🤍 czekam na zdjęcie kropka za jakiś czas.
Dziewczynki tulę za każdą spadającą betę i biel na testach.. 🫂 Jeżowa, Marcysias, Saferka jestem mocno z Wami.
Widzę że nas tu trochę przybywa w połowie tego miesiąca. Mam nadzieję, że końcówka sierpnia będzie bardziej łaskawa i będziemy mieć mniej niepotrzebnych „niespodzianek” i fałszywych kresek…Jeżowa, DaruniaKa lubią tę wiadomość
-
Marcysias wrote:Do ginekologa się zapisać? Samo to wyjdzie ze mnie ?
Dzisiejszą 17,7 oczywiście przekazała jak prawdopodobnie to się skończy, ale przekazała też całą wiedzę co może się dziać później (niestety nie znalazłam tu wątku o biochemicznej)
Napiszę Ci jakie ja dostałam zalecenia i może Ci pomogę
1. Zrobić betę w piątek w celu potwierdzenia że spada (dostałam od niej 3 skierowania na betę żeby już tyle pieniędzy nie tracić)
2. Do momentu samoistnego poronienia (czyli krwawienia przypominającego okres) mam brać luteinę
3. Mam po wszystkim już zrobić badania na kardiotyp (tu musi mi to przepisać rodzinny)
4. Po zakończeniu krwawienia, robić testy owu i starać się dalej
Powiem Wam że od 15 próbuje nie wyć ale jest strasznie ciężko
Oczywiście gratuluję wszystkim przyszłym mamom i ściskam mocno kciuki za kolejne 🌸 -
Blobek wrote:Ja dziś mimo podejrzenia biochemu byłam u mojej Pani gin ( na szczęście trafiłam pod tym względem na najlepszą lekarkę jaką można wymarzyć, mogę zapóźnić do niej nawet o północy po prostu się wypłakać) więc wcisnęła mnie na wizytę zaraz po tym jak jej napisałam że pierwsza beta to 12,9
Dzisiejszą 17,7 oczywiście przekazała jak prawdopodobnie to się skończy, ale przekazała też całą wiedzę co może się dziać później (niestety nie znalazłam tu wątku o biochemicznej)
1. Zrobić betę w piątek w celu potwierdzenia że spada (dostałam od niej 3 skierowania na betę żeby już tyle pieniędzy nie tracić)
2. Do momentu samoistnego poronienia (czyli krwawienia przypominającego okres) mam brać luteinę
3. Mam po wszystkim już zrobić badania na kardiotyp (tu musi mi to przepisać rodzinny)
Oczywiście gratuluję wszystkim przyszłym mamom i ściskam mocno kciuki za kolejne 🌸34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Nitka96 wrote:Cudownie będzie wsparcie w testowaniu na porządku września 🥰
Dokładnie, wrzesień to masz miesiąc, czuję że mamy dużo sierpniowych niespodziewanych 🦠🦠🦠🦠💪🏻💪🏻👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
M93 wiedziałam, że to się musi udac 😘
Saferka, Jeżowa, ściskam Was mocno.
Blobek, Marcysias, ciążę biochemiczne to ciężkie przeżycie, jeżeli nie ma ich za każdym razem to trzeba działaś dalej. Warto zbadać progesteron I pilnować żeby był w normie.
Ja dzisiaj dzień na mega obrotach. Dopiero skończyłam kolację i mam 5 minut dla siebie 🙄
Znowu mnie nachodzą wątpliwości czy chcę drugie dziecko, cała moja energia jest skupiona na synku. Nie mam dosłownie czasu na nic.
Od października młody idzie do żłobka, może wtedy trochę odetchne.
Musialam się wygadać bo od rodziny i znajomych słyszę 'chciałaś to masz' 😂 typowe.
Ciągle mam ochotę na słodkie, nie wiem czy to z braku czasu na normalne jedzenie czy hormony mi szaleją.Jeżowa lubi tę wiadomość
-
BuBu90 wrote:Chyba kariotyp i nie wiem czy po jednej ciąży biochemicznej rodzinny przepisze Ci to na NFZ, szczerze? Raczej wątpliwe 😔
W rodzinie, moje siostry są po kilkunastu poronieniach, i rodzinny zna ich historie dlatego moja gin twierdzi że mi przepisze, spróbuję i może się uda go namówić.
-
Blobek wrote:W rodzinie, moje siostry są po kilkunastu poronieniach, i rodzinny zna ich historie dlatego moja gin twierdzi że mi przepisze, spróbuję i może się uda go namówić.34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Ja mam od kilku dni spadek nastroju. Cycki nadal wrażliwe.. no może nie aż tak bardzo jak wcześniej… a może tak, sama nie wiem… ogólnie nic mi się nie chce. Wczorajsza sesja super. Była chwila gdy czułam się piękna i dostałam już 3 zdjęcia… mega sprawa. Ale wróciłam już do rzeczywistości. Jestem zmęczona fizycznie i psychicznie… ten cykl jest już za długi. Dłuży mi się z dnia na dzień i z godziny na godzinę. Mam przeczucia że nic z tego. Że pewnie tej owulacji wcale nie było i we wrześniu czekają mnie badania hormonalne… albo coś. Nigdy w życiu tak nie chciałam mieć chociaż miesiączki…
-
Schuyler wrote:Ja mam od kilku dni spadek nastroju. Cycki nadal wrażliwe.. no może nie aż tak bardzo jak wcześniej… a może tak, sama nie wiem… ogólnie nic mi się nie chce. Wczorajsza sesja super. Była chwila gdy czułam się piękna i dostałam już 3 zdjęcia… mega sprawa. Ale wróciłam już do rzeczywistości. Jestem zmęczona fizycznie i psychicznie… ten cykl jest już za długi. Dłuży mi się z dnia na dzień i z godziny na godzinę. Mam przeczucia że nic z tego. Że pewnie tej owulacji wcale nie było i we wrześniu czekają mnie badania hormonalne… albo coś. Nigdy w życiu tak nie chciałam mieć chociaż miesiączki…
Fajnie, że sesja udana.
Trzymam kciuki żeby sytuacja szybko się rozwiązała 😘
-
Blobek wrote:Ja dziś mimo podejrzenia biochemu byłam u mojej Pani gin ( na szczęście trafiłam pod tym względem na najlepszą lekarkę jaką można wymarzyć, mogę zapóźnić do niej nawet o północy po prostu się wypłakać) więc wcisnęła mnie na wizytę zaraz po tym jak jej napisałam że pierwsza beta to 12,9
Oczywiście gratuluję wszystkim przyszłym mamom i ściskam mocno kciuki za kolejne 🌸
Kilka - to już daje do myślenia, jestem przekonana, że za kilka cykli zajdziesz w zdrową ciążę👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS.