Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰
Odpowiedz

W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰

Oceń ten wątek:
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Dziewczyny czy moja beta może wskazywać na bliźniaki?
    Koleżanka mi wkręca, że ona jest za wysoka na pojedynczą ciążę….
    Jak to wyjdą bliźniaki to ja sobie w łeb strzelę 😑 …..
    Ja przy pierwszej córce miałam wzrost ponad 200 % na początku. Niektórzy sugerują że bliźniaki ale uwierz mi że to o niczym nie świadczy.

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Saferka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam dzień na płacz i to wcale nie z powodu fałszywych testów, bo nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. W piątek wyjeżdżamy na urlop i nie będę musiała się oszczędzać 😂
    Ale ogólnie to dramat, nie wiem dlaczego, z jakiego powodu, ale chodziłam i płakałam 😂

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shuyler przykro mi, u Ciebie ten cykl to się pewnie dłuży już jak rok... Nie dziwię się, że już po prostu chcesz wiedzieć, w którą pójdzie stronę. Czasem okres to po prostu taki moment restartu... Choć oczywiście trzymam kciuki do końca❤️

M93 w pierwszej ciąży z córką też mi wszyscy wróżyli bliźniaki, bo miałam duże przyrosty - a było jedno bobo. I to dzień po dacie spodziewanej miesiączki miałam betę 1400, a 48h później chyba ponad 4000? No duże te wzrosty były.

Saferka ja dzisiaj też wylałam trochę łez, choć ja to konkretnie przez te testy... Udanego wyjazdu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 21:55

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    2.10 mamy dwa serduszka ❤️❤️
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych 🥰

preg.png
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    Ja dzisiaj miałam dzień na płacz i to wcale nie z powodu fałszywych testów, bo nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. W piątek wyjeżdżamy na urlop i nie będę musiała się oszczędzać 😂
    Ale ogólnie to dramat, nie wiem dlaczego, z jakiego powodu, ale chodziłam i płakałam 😂
    Biedna :(

Chociaż głowę odświeżysz na urlopie. Mi się marzy jakiś wyjazd ale dużo pracy i budowa, może wyskoczymy do zoo w weekend z Hanią…

Tak mnie coś podbrzusze boli… 😩

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Shuyler przykro mi, u Ciebie ten cykl to się pewnie dłuży już jak rok... Nie dziwię się, że już po prostu chcesz wiedzieć, w którą pójdzie stronę. Czasem okres to po prostu taki moment restartu... Choć oczywiście trzymam kciuki do końca❤️

M93 w pierwszej ciąży z córką też mi wszyscy wróżyli bliźniaki, bo miałam duże przyrosty - a było jedno bobo.

Saferka ja dzisiaj też wylałam trochę łez, choć ja to konkretnie przez te testy... Udanego wyjazdu!
    Dokładnie tak jest. Już mam dosyć :(

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Anikaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysias wrote:
    No dobra i tak to jest progres bo staramy się po raz 4 i akurat teraz coś było. ,, Co cię osłabi to cię wzmocni'' Będziemy dalej działać.
    Ja miałam w tamtym miesiącu biochemiczną a w tym cyklu udało się i progesteron i beta ładna, w piątek robię powtórkę. Też słyszałam, że udaje się często w kolejnym cyklu po biochemicznej i u nas się tak udało 😊

M93 lubi tę wiadomość

• Insane Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:

Nieee, no co Ty. Normalne, zdrowe przyrosty.
    Ale z tymi bliźniakami to jest podobno tak, że beta nie musi o niczym świadczyć. Różne historie czytałam. Jak przyrosty były gigant i był jeden dzidziuś, a z kolei beta „bez szału” i bliźniaki 😉

Ściskam dziewczyny, którym się nie udało w tym cyklu. Bardzo się boję, że mnie znowu czeka to samo. Nie potrafię się cieszyć z tej udanej owulacji. Pewnie dlatego, że wiem, że to tak naprawdę nawet nie połowa sukcesu. Mój mąż się bardzo cieszy i jest pełny optymizmu, a mi się chce płakać, jak pomyślę, że znowu go rozczaruję i zawiodę złą informacją.

Schuyler, biedna Ty jesteś w tym cyklu, ściskam Cię. Super, że sesja się udała.

DaruniaKa, Jeżowa, Olcia1987 lubią tę wiadomość

40 tc 💔
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Insane piękne wieści 💛 zaciskam kciuki, organizm dał Ci podwójną szansę💛

Marcysia przykro mi, że to biochem, beta już dość niska, jak dojdzie do 0 to powinnaś dostać okres. Przewinęło się tutaj przez forum trochę dziewczyn, które po ciąży biochemicznej zachodziły w kolejnym cyklu w zdrową ciążę. Organizm już raz zaskoczył, mam nadzieję, że kolejny raz będzie szczęśliwy🤞

PS. Pan sprzedawca felernych testów Testeo okazał się być bardzo miłym człowiekiem. Dzwonił do mnie dzisiaj, potem jeszcze napisał maila, zwrócił kasę za zamówienie - będę miała na betę kiedyś, bo ja już teraz jestem team Darunia, czyli test tylko w ostateczności 😂
    😅 hahaha ale mnie rozbawiłaś ,aż mi pierwszy dzień cyklu poprawiłaś ❤️

Insane, Jeżowa lubią tę wiadomość

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa wrote:
    Jak sytuacja się powtórzy to proponuję przyjrzeć się progesteronowi. Ja miałam 2 biochemy przez problem z za niskim progesteronem. W udanym cyklu gin zalecił przyjmowanie doustnie i dopochowo proga już od owulacji. Bez tego pewnie by się nie udało
    O to też mój problem,progrestron mam super 7dpo a później mi gwałtownie spada nawet jeśli doszło do zaplodnienia .

Insane lubi tę wiadomość

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • Insane Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    O to też mój problem,progrestron mam super 7dpo a później mi gwałtownie spada nawet jeśli doszło do zaplodnienia .

Polubiłam za wskazanie drogi, a nie za to, że Tobie gwałtownie spada. Ja też trzeci cykl będę teraz brała duphaston, bo też coś może być na rzeczy.
    Jedyny minus wspomagania się po owulacji jest z odstawieniem proga, bo raczej trzeba latać na betę, żeby mieć pewność przy odstawieniu.
    Duphaston lekarze przepisują jak dropsy, więc warto poprosić. Raczej w niczym nie zaszkodzi. Tylko trzeba brać po potwierdzonej owu, żeby sobie nie zablokować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 22:38

40 tc 💔
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darunia, odkopałam stare dyskusje na forum odnośnie Ovitrelle po owulce jako wspomaganie ciałka żółtego. Nazywałyśmy to "ovi na lamę" od nicku dziewczyny, która ten pomysł tutaj przyniosła 😀

a91fc007ba9f8.jpghttps://zapodaj.net/plik-qiSe87hijA

b21aad4050d81.jpghttps://zapodaj.net/plik-swKwieZEDJ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 22:43

Insane, DaruniaKa lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    2.10 mamy dwa serduszka ❤️❤️
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych 🥰

preg.png
  • xmadziax Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    U mnie w tej poronionej ciąży miałam duży przyrost bety. Okazało się, że są dwa pęcherzyki, ale drugi był mały i się wchłonął. Wyszło z tego jedno Bobo, a potem już zero 🙄

11.03. ⏸️🩷🩵 8 CS
    8+5 💔
    23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️

•22.05. 1 cykl po poronieniu
    •17.06. skromne ⏸️🙏🏻
    • 18.06. (7:50) - beta HCG 176/prog. 27,800 ✊🏻
    •20.06.⏸️/(7:51) beta HCG 387 (przyr.116,5%)/prog. 26,700
    •24.06. beta HCG: 2376/prog. 28,900
    •1.07. zarodek 0,26cm 🥹🤞🏼
    • 22.07. 2,13cm bąbelka z ❤️
    • 19.08. 6,28cm dzidziusia 164bmp❤️
    •21.08 papp-a: niskie ryzyka
    •16.09. 165g chłopca 🩵
    •14.10. 340g 👦🏻🩵
    •22.10. połówkowe 429g małego gimnastyka 🩵
    •28.10. wizyta ✅
    •18.11. 25+5 817g uparciucha 🩵👦🏻
    •16.12. wizyta ⏳
    •21.12. III prenatalne ⏳
    💊Prenatal duo, magne B6 forte, urosept, ascofer
    preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Nie popadaj w paranoję, nie zawsze wysoka beta oznacza ciążę bliźniaczą, średnie przyrosty ciążę pojedynczą. Równie dobrze duże przyrosty są przy ciąży z dziewczynka, mniejsze przy ciąży z chłopcem. Poczekasz, a jak są bliźniaki to nie strzelisz sobie w łeb tylko z czasem będziesz się przeogromnie cieszyć

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Insane Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Darunia, odkopałam stare dyskusje na forum odnośnie Ovitrelle po owulce jako wspomaganie ciałka żółtego. Nazywałyśmy to "ovi na lamę" od nicku dziewczyny, która ten pomysł tutaj przyniosła 😀

A to ciekawostka 😊
    Bardzo się cieszę Jeżowa, że do nas dołączyłaś. Super babka z Ciebie ❤️

DaruniaKa, Aksandra, Schuyler, Jeżowa lubią tę wiadomość

40 tc 💔
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Polubiłam za wskazanie drogi, a nie za to, że Tobie gwałtownie spada. Ja też trzeci cykl będę teraz brała duphaston, bo też coś może być na rzeczy.
    Jedyny minus wspomagania się po owulacji jest z odstawieniem proga, bo raczej trzeba latać na betę, żeby mieć pewność przy odstawieniu.
    Duphaston lekarze przepisują jak dropsy, więc warto poprosić. Raczej w niczym nie zaszkodzi. Tylko trzeba brać po potwierdzonej owu, żeby sobie nie zablokować.
    Dokładnie ☺️ mi pierwszy duphstaon ginekolog przepisał od 16 dc -super tylko ja mam owulki raczej 18-19 dc 😅
    Ale to wiem teraz 😜
    Swoją drogą czytając właśnie takie ,,smaczki” strach się bać iść do lekarza bo trafisz później na takiego konowala, więcej się na forum dowiedziałam niż u ginekologa 🙉

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:

Przyłączam się do Isane-super że jesteś ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia, 10:03

Jeżowa lubi tę wiadomość

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • JoAnn Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:

M93 a bo myślisz że to tak łatwo o bliźniaki 😉😉 każda by chciała jeden poród dwójka dzieciaków ;)

Żartuje sobie, ale totalnie sie tym nie przejmuj ;) różnie to bywa z Tą betą i jej przyrostami

A tak się kiedyś zastanawialam zapytać ogólnie
    Pomarzyć zawsze można ;)
    Ile marzylyscie mieć dzieci a ile teraz realnie planujecie mieć?
    Zastanawiam się jak to się zmienia bo też z doświadczenia wiem ile rzeczy ma na to wpływ o których nie mamy pojęcia jak zaczynamy snucie planów o założeniu rodziny ;)

Dobrego dnia dla Was ❤️ trzymam mocne kciuki za te które będą jeszcze testować w tym miesiącu
    I przytulam mocno za każdą biel 🫂 a za te głupie fałszywe testy przytulam podwójnie 🫂 trzymajcie się jak nie lato to jesień będzie Wasza 💕💕

01.2024 - aniołek synek 23tc 💙👼

starania o tęczowe maleństwo 🌈
    Niedoczyność tarczycy - Hashimoto

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoAnn wrote:
    M93 a bo myślisz że to tak łatwo o bliźniaki 😉😉 każda by chciała jeden poród dwójka dzieciaków ;)

Żartuje sobie, ale totalnie sie tym nie przejmuj ;) różnie to bywa z Tą betą i jej przyrostami

Pomarzyć zawsze można ;)
    Zastanawiam się jak to się zmienia bo też z doświadczenia wiem ile rzeczy ma na to wpływ o których nie mamy pojęcia jak zaczynamy snucie planów o założeniu rodziny ;)

Dobrego dnia dla Was ❤️ trzymam mocne kciuki za te które będą jeszcze testować w tym miesiącu
    I przytulam mocno za każdą biel 🫂 a za te głupie fałszywe testy przytulam podwójnie 🫂 trzymajcie się jak nie lato to jesień będzie Wasza 💕💕

Ja zawsze chciałam dwójkę chłopaków, urodziłam córkę i przez około 2 lata nie było mowy o drugim dziecku 😅 po 4 latach nam się zachciało jednak drugie, ale marzy nam się druga córeczka więc nk to się zmienia różnie, ja w ciągu tych 4 lat też miałam fazy od absolutnie nie nigdy 2 dziecko, po kurcze ale byłoby fajnie jednak mieć znowu bobasa 🤣

JoAnn lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 d3, insulina, glukoza
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cytologię przełożyłam, bo wypadała w dniu owu lub dzień po, a wtedy trzeba działać 😅 także idę dopiero 27 sierpnia.

Ciekawe czy się te prognozy burzowe sprawdza na weekend. Mam nadzieję, że mi szybciej zleci czas do owulacji przez ten długi weekend i odpoczynek.

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 d3, insulina, glukoza
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoAnn wrote:

Pomarzyć zawsze można ;)

Zawsze marzyłam o trójce, teraz jak będzie jedno to będę przeszczęśliwa. Za miesiąc kończę 33 lata i moje początkowe marzenie już się pewnie nie spełni.

Smutno się tu wczoraj zrobiło. Przytulam Was wszystkie, i te z bielą i te z fałszywymi testami i te z betami rosnącymi i spadającymi. Niezmiennie myślę, że to miejsce jest takie dobre i ważne. Trudno by było znaleźć na żywo tyle fajnych kobiet, które wiedzą co mogę czuć jak tak się pragnie dziecka, a wiele kłód życie rzuca pod nogi.

Idę zatestować ostatni raz przed 🐒.

Fajnego czasu w ten weekend Wam życzę 🩷

Chesterka1124, JoAnn, Olcia1987, Nowa2024, Darrika, DaruniaKa lubią tę wiadomość

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    IVF - 12🥚, 5❄️
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ