W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka96 wrote:Ooo a co to za lekarz? Bo też tam się leczę 🙈
Anka96 lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Nowa trzymam kciuki za ten pęcherzyk, który jest największy - przykro mi, że nie jest takich rozmiarów jak zakładałaś oraz że ten drugi pęcherzyk nie ruszył…
-
Nowa2024 wrote:Jestem po wizycie. A więc jeden z tych pęcherzyków po prawej przestał rosnąć, drugi w pt miał 13,5mm a dziś tylko 16,5mm. Ten jeden, który jest po lewej dzis ma 13,5mm a więc marne szanse. Ale cóż 🤷♀️ dzisiaj już nie jestem tak przybita jak byłam w piątek 😉
Przykro mi ale może jeszcze nic straconego... Zaczęłam się zastanawiać nad swoimi owulacjami, bo ufam tym testom, a może wcale nie zawsze ona jest...
Dziewczyny a jak podchodzicie do alkoholu w czasie starań? Pozwalacie sobie np. na drinka przy jakiejś okazji czy odstawiacie całkowicie? Ja odstawiłam, ale czasami ciężko jest ciągle myśleć, że może jestem w ciąży i lepiej nie pić/jeść tego itp. chodzi mi oczywiscie o czas do miesiączki kiedy test pokazuje jedną kreskę... -
Kasia0504 wrote:Przykro mi ale może jeszcze nic straconego... Zaczęłam się zastanawiać nad swoimi owulacjami, bo ufam tym testom, a może wcale nie zawsze ona jest...
Dziewczyny a jak podchodzicie do alkoholu w czasie starań? Pozwalacie sobie np. na drinka przy jakiejś okazji czy odstawiacie całkowicie? Ja odstawiłam, ale czasami ciężko jest ciągle myśleć, że może jestem w ciąży i lepiej nie pić/jeść tego itp. chodzi mi oczywiscie o czas do miesiączki kiedy test pokazuje jedną kreskę...DaruniaKa lubi tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
Kasia0504 wrote:Przykro mi ale może jeszcze nic straconego... Zaczęłam się zastanawiać nad swoimi owulacjami, bo ufam tym testom, a może wcale nie zawsze ona jest...
Dziewczyny a jak podchodzicie do alkoholu w czasie starań? Pozwalacie sobie np. na drinka przy jakiejś okazji czy odstawiacie całkowicie? Ja odstawiłam, ale czasami ciężko jest ciągle myśleć, że może jestem w ciąży i lepiej nie pić/jeść tego itp. chodzi mi oczywiscie o czas do miesiączki kiedy test pokazuje jedną kreskę...
Ja nie odmawiam sobie np drinka 😉 po inseminacji nie piłam nic dopóki nie miałam negatywnej bety. Ale przy naturalnych staraniach staram się żyć normalnie i nie świrować 😉Darrika lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Nowa2024 wrote:Ja nie odmawiam sobie np drinka 😉 po inseminacji nie piłam nic dopóki nie miałam negatywnej bety. Ale przy naturalnych staraniach staram się żyć normalnie i nie świrować 😉
Cześć dziewczyny! Czytam wszystko i mocno tulę.. 🫂🤍
-
Jeżowa - zaciekawiłaś mnie tematem krwawienia owulacyjnego i zaczęłam szukać info 😁 i w wyniku tego szukania niestety mam sama więcej pytań niż odpowiedzi 😂 ale to na co zwróciłam uwagę to określenia tego krwawienia jako OKOŁOowulacyjnego, więc na logikę może wystąpić zarówno przed, jak i po uwolnieniu k. jajowej. Są co najmniej dwie teorie krwawienia - spadek estrogenów, zawirowania hormonalne tuż przed owu lub po prostu wynikające z pęknięcia pęcherzyka. Tak że konia z rzędem kto to rozwikła.. Myślę, że trzeba bazować na dodatkowych wskaźnikach - szyjce, temperaturze, bólu.. sama jak to pisze, to się łapie za głowę ile my dziewczyny musimy analizować, jak bardzo się skupiać na objawach..
Nowa - może ten większy pęcherzyk jeszcze podrośnie, jestem pełna nadziei 🤞
Krysiu- dziękuję za możliwość pogadania o ivf ❤️
Co do alko, zazwyczaj sobie pozwalam na lampkę wina jak dostaje 🐒, później nie pije. Męża też pilnuje 😁Chesterka1124 lubi tę wiadomość
♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
IVF - 12🥚, 5❄️
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
(…)
Testy to gadżet. Wskazówka. Tak naprawdę owulacji nie jest w stanie potwierdzić ani pik na teście, ani śluz, ani potem wzrost temperatury. Tak naprawdę nawet monitoring nie potwierdzi jej na 100%, bo mógł być pusty pęcherzyk albo komórka złej jakości.
W Internecie krąży fajne zdanie, że tak naprawdę tylko ciąża potwierdza w 100%, że owulacja była 😁
I jak z tym żyć? Akceptować i starać się dalej 😉Aksandra, Schuyler, Nowa2024, M93, Chesterka1124, Darrika, Kasia0504 lubią tę wiadomość
40 tc 💔 -
Mi mój doktorek powiedział że jak mam ochotę napić się wina to dopóki okres się nie spóźnia to pić i się nie martwić (bo nie wiadomo który to będzie ten szczęśliwy cykl) a jak się spóźnia to testować i wtedy podjąć odpowiednie kroki…
Mówił mi też że zastanawianie się czy można czy nie można winka, jakiegoś jedzonka itd powoduje blokadę (oczywiście lampka, dwie czerwonego wina a nie jakieś mocne i dużo alkoholu) a to nie jest dobre o ile ma się balans w życiu i prowadzi aktywny tryb życia 😅 moim zaleceniem od gina na ten miesiąc było dużo mniej sportu bo mówi ze przez to słabe endometrium 😩 jest ciężko ale ograniczyłam 🥺👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Nitka96 wrote:Mi mój doktorek powiedział że jak mam ochotę napić się wina to dopóki okres się nie spóźnia to pić i się nie martwić (bo nie wiadomo który to będzie ten szczęśliwy cykl) a jak się spóźnia to testować i wtedy podjąć odpowiednie kroki…
Mówił mi też że zastanawianie się czy można czy nie można winka, jakiegoś jedzonka itd powoduje blokadę (oczywiście lampka, dwie czerwonego wina a nie jakieś mocne i dużo alkoholu) a to nie jest dobre o ile ma się balans w życiu i prowadzi aktywny tryb życia 😅 moim zaleceniem od gina na ten miesiąc było dużo mniej sportu bo mówi ze przez to słabe endometrium 😩 jest ciężko ale ograniczyłam 🥺
Ciekawe jak sport ma się w przypadku mężczyzn.. mój narzeczony bardzoooo dużo trenuje i jest w wiecznym ruchu . Siłownia, bieganie , pływanie, dziwne zajawki na nocna jazdę rowerem np 350 km . Zastanawiam się czy jakoś to się ma do jakości nasienia. Bo wigor i libido to on ma dobre, ale czy jakość nasienia przy takim obciążeniu treningowym jest dobra? Ciekawe 🤔 -
Ana29 wrote:Ciekawe jak sport ma się w przypadku mężczyzn.. mój narzeczony bardzoooo dużo trenuje i jest w wiecznym ruchu . Siłownia, bieganie , pływanie, dziwne zajawki na nocna jazdę rowerem np 350 km . Zastanawiam się czy jakoś to się ma do jakości nasienia. Bo wigor i libido to on ma dobre, ale czy jakość nasienia przy takim obciążeniu treningowym jest dobra? Ciekawe 🤔
Odnoście mężczyzn nie wiem ale ja mam przykazanie 20% tego co robiłam a u mnie w tyg 2 razy siłowania, raz joga, raz basen 1000m i codziennie 10 km 😞👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
22.02.24 cb
Nitka96 wrote:Mi mój doktorek powiedział że jak mam ochotę napić się wina to dopóki okres się nie spóźnia to pić i się nie martwić (bo nie wiadomo który to będzie ten szczęśliwy cykl) a jak się spóźnia to testować i wtedy podjąć odpowiednie kroki…
Mówił mi też że zastanawianie się czy można czy nie można winka, jakiegoś jedzonka itd powoduje blokadę (oczywiście lampka, dwie czerwonego wina a nie jakieś mocne i dużo alkoholu) a to nie jest dobre o ile ma się balans w życiu i prowadzi aktywny tryb życia 😅 moim zaleceniem od gina na ten miesiąc było dużo mniej sportu bo mówi ze przez to słabe endometrium 😩 jest ciężko ale ograniczyłam 🥺Ana29, DaruniaKa, Nitka96, Olcia1987, Darrika, Aksandra, M93, Nowa2024 lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Nitka96 wrote:Odnoście mężczyzn nie wiem ale ja mam przykazanie 20% tego co robiłam a u mnie w tyg 2 razy siłowania, raz joga, raz basen 1000m i codziennie 10 km 😞
Z drugiej strony miałam już okazję obserwować dziewczyny w zaawansowanej ciąży na siłowni 🤔Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
BuBu90 wrote:Ja chciałam tylko się wtrącić co do picia, jak byłam na wakacjach to wypróbowałam całą kartę drinków milion razy przez kilka dni, później okazało się że jestem w ciąży to odstawiłam 😅 mój lekarz powiedział, że szkoda że nie poczekałam do końca wakacji z testem to bym jeszcze pokorzystała 😅 dzidziuś rośnie i nie ma problemu ❤️
Cudowny lekarz ! 🩷
Ja za dwa tygodnie wylatuje na wakacje i zamierzam najpierw skosztować całej karty drinków i następnie przywieźć stamtąd bobasa 😅
No, jeszcze muszę zakończyć ten cykl oczywiście 🥲 chciałabym żeby już się zakończył bo w tym miesiącu to jedynie można zaobserwować obraz nędzy i rozpaczy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 23:06
Nitka96, Olcia1987 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak podchodzicie do alkoholu w czasie starań? Pozwalacie sobie np. na drinka przy jakiejś okazji czy odstawiacie całkowicie? Ja odstawiłam, ale czasami ciężko jest ciągle myśleć, że może jestem w ciąży i lepiej nie pić/jeść tego itp. chodzi mi oczywiscie o czas do miesiączki kiedy test pokazuje jedną kreskę...
Ale wydaje mi się że jakiś jednorazowy wybryk nie wpłynie na nic, ale kilka okazji co miesiąc może osłabić jakoś jajeczka lub nasienia. Wszystko zależy pewnie ile, czego i jak często 😊Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
DaruniaKa wrote:Ooo zaciekawiłaś mnie 😊 a dlaczego masz takie zalecenie ? Bo ja też ćwiczę na siłowni 4 razy w tygodniu, 4 razy cardio, w weekend rower i jeszcze w dni wolne coś wplatam jakieś rozciąganie albo jogę i się zastanawiam czy to nie za dużo przy staraniach ?
Z drugiej strony miałam już okazję obserwować dziewczyny w zaawansowanej ciąży na siłowni 🤔
Mam zawsze cienkie endometrium i ginekolog szukał przyczyny a duża intensywność treningów może to powodować 😕 więc kazał ograniczyć i przyjść na monitoring 😅 dodał niech się Pani napije lampki czerwonego wina na dobre endometrium i usiądzie na dupsku 🤣Chesterka1124, DaruniaKa lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
22.02.24 cb
Co do alkoholu, nie dajmy się zwariować, dzień przed pozytywnym testem z synem piłam drinka ( nie wchodził mi i ogólnie zasnęłam szybko wtedy, stary był obrażony bo chciał mnie upić i wykorzystać 🤣🤣🤣) wszystko jest dla ludzi ale każdy robi jak uważa 🙃
Nowa, przykro mi, że nie jest tak jak byś chciała ale cieszy mnie Twoje pozytywne podejście, może jeszcze coś ruszy 😘
Schuyler - tęsknimy 🫂
Nitka - ten Twój lekarz to fajny facet 😁
Dziewczynki, tule Was mocno 🫂
Miesiąc się powoli kończy, ja już jedną nogą na wakacjach, co róż dopisuje do listy co muszę spakować dla syna. Samej to nie bylo problemu ale wiadomo, dziecko potrzebuje dużo rzeczy.
Jeszcze 10 dni i lecę do Polski 😍DaruniaKa, Darrika, Nowa2024 lubią tę wiadomość
-
Ja bym chciała być już jedna noga na wakajkach, ale urlop zaczynamy dopiero 9 września 🤭 i jestem ciekawa czy będę wtedy miała 2 krechy na teście czy końcówkę przedurlopowego okresu. Śluz mam ładny płodny, więc do końca tygodnia będziemy con2 dni działać i zobaczymy. Może się lewy jajnik uaktywni i da nam nadzieję, chociaż z drugiej strony trochę mnie martwi podróż samolotem w pierwszych tygodniach ciąży, ale w sumie na takim etapie wczesnym to pewnie nic nie zrobi różnicy 🤔 ale cóż, może nie będę się musiała martwić i będzie kolejny cykl ma działania
Chesterka1124, Olcia1987 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Cześć dziewczyny. Czytam Was od kilku dni i postanowiłam się odezwać. Nie wiedziałam, że będę tak świrowała przy staraniach. Tak naprawdę to dopiero pierwszy cykl od odstawienia plastrów. 28 lipca było ostatnie krwawienie z odstawienia. 6 sierpnia wizyta u ginekologa i widoczny był ładny pęcherzyk w prawym jajniku. Wieczorem 12 sierpnia silny ból prawego jajnika. Czyli prawdopodobnie owulacja jakoś w tym terminie. Doskonale wiem, że powinnam czekać z testem do końca tygodnia przynajmniej. A ja już wykonałam 2- jeden w poniedziałek, jeden dzisiaj i wariuje, ze się nie udało. Wsłuchuję się w swój organizm i wyszukuje objawów, które w pierwszej ciąży pojawiły się bardzo szybko. Mam już 13 letniego syna. Mam 37 lat i chciałabym żeby udało się jak najszybciej, wiem że nakręcanie się nie pomaga, ale jakoś cały miesiąc nie myślę o niczym innym.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF