Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰
Odpowiedz

W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰

Oceń ten wątek:
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka96 wrote:
    Ooo a co to za lekarz? Bo też tam się leczę 🙈
    Dr Derwich z Pastelovej 😉

Anka96 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa trzymam kciuki za ten pęcherzyk, który jest największy - przykro mi, że nie jest takich rozmiarów jak zakładałaś oraz że ten drugi pęcherzyk nie ruszył…

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    2.10 mamy dwa serduszka ❤️❤️
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych 🥰

preg.png
  • Kasia0504 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Jestem po wizycie. A więc jeden z tych pęcherzyków po prawej przestał rosnąć, drugi w pt miał 13,5mm a dziś tylko 16,5mm. Ten jeden, który jest po lewej dzis ma 13,5mm a więc marne szanse. Ale cóż 🤷‍♀️ dzisiaj już nie jestem tak przybita jak byłam w piątek 😉

Przykro mi :( ale może jeszcze nic straconego... Zaczęłam się zastanawiać nad swoimi owulacjami, bo ufam tym testom, a może wcale nie zawsze ona jest...

Dziewczyny a jak podchodzicie do alkoholu w czasie starań? Pozwalacie sobie np. na drinka przy jakiejś okazji czy odstawiacie całkowicie? Ja odstawiłam, ale czasami ciężko jest ciągle myśleć, że może jestem w ciąży i lepiej nie pić/jeść tego itp. chodzi mi oczywiscie o czas do miesiączki kiedy test pokazuje jedną kreskę...

preg.png
  • M93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia0504 wrote:
    Przykro mi :( ale może jeszcze nic straconego... Zaczęłam się zastanawiać nad swoimi owulacjami, bo ufam tym testom, a może wcale nie zawsze ona jest...

Dziewczyny a jak podchodzicie do alkoholu w czasie starań? Pozwalacie sobie np. na drinka przy jakiejś okazji czy odstawiacie całkowicie? Ja odstawiłam, ale czasami ciężko jest ciągle myśleć, że może jestem w ciąży i lepiej nie pić/jeść tego itp. chodzi mi oczywiscie o czas do miesiączki kiedy test pokazuje jedną kreskę...
    Ja od czerwca nie piłam. Mąż tak samo. Czy pomogło? Nie wiem 😆

DaruniaKa lubi tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia0504 wrote:

Ja nie odmawiam sobie np drinka 😉 po inseminacji nie piłam nic dopóki nie miałam negatywnej bety. Ale przy naturalnych staraniach staram się żyć normalnie i nie świrować 😉

Darrika lubi tę wiadomość

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Poznań 😉
    Ooo ja jestem z okolic właśnie, ale cały czas szukam sensownego lekarza

preg.png
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Ja nie odmawiam sobie np drinka 😉 po inseminacji nie piłam nic dopóki nie miałam negatywnej bety. Ale przy naturalnych staraniach staram się żyć normalnie i nie świrować 😉
    Ja również raz na jakiś czas sobie coś pozwolę. :)

Cześć dziewczyny! Czytam wszystko i mocno tulę.. 🫂🤍

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - zaciekawiłaś mnie tematem krwawienia owulacyjnego i zaczęłam szukać info 😁 i w wyniku tego szukania niestety mam sama więcej pytań niż odpowiedzi 😂 ale to na co zwróciłam uwagę to określenia tego krwawienia jako OKOŁOowulacyjnego, więc na logikę może wystąpić zarówno przed, jak i po uwolnieniu k. jajowej. Są co najmniej dwie teorie krwawienia - spadek estrogenów, zawirowania hormonalne tuż przed owu lub po prostu wynikające z pęknięcia pęcherzyka. Tak że konia z rzędem kto to rozwikła.. Myślę, że trzeba bazować na dodatkowych wskaźnikach - szyjce, temperaturze, bólu.. sama jak to pisze, to się łapie za głowę ile my dziewczyny musimy analizować, jak bardzo się skupiać na objawach.. :(
    Nowa - może ten większy pęcherzyk jeszcze podrośnie, jestem pełna nadziei 🤞
    Krysiu- dziękuję za możliwość pogadania o ivf ❤️
    Co do alko, zazwyczaj sobie pozwalam na lampkę wina jak dostaje 🐒, później nie pije. Męża też pilnuje 😁

Chesterka1124 lubi tę wiadomość

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    IVF - 12🥚, 5❄️
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Insane Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia0504 wrote:

(…)

Testy to gadżet. Wskazówka. Tak naprawdę owulacji nie jest w stanie potwierdzić ani pik na teście, ani śluz, ani potem wzrost temperatury. Tak naprawdę nawet monitoring nie potwierdzi jej na 100%, bo mógł być pusty pęcherzyk albo komórka złej jakości.
    W Internecie krąży fajne zdanie, że tak naprawdę tylko ciąża potwierdza w 100%, że owulacja była 😁

I jak z tym żyć? Akceptować i starać się dalej 😉

Aksandra, Schuyler, Nowa2024, M93, Chesterka1124, Darrika, Kasia0504 lubią tę wiadomość

40 tc 💔
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój doktorek powiedział że jak mam ochotę napić się wina to dopóki okres się nie spóźnia to pić i się nie martwić (bo nie wiadomo który to będzie ten szczęśliwy cykl) a jak się spóźnia to testować i wtedy podjąć odpowiednie kroki…
    Mówił mi też że zastanawianie się czy można czy nie można winka, jakiegoś jedzonka itd powoduje blokadę (oczywiście lampka, dwie czerwonego wina a nie jakieś mocne i dużo alkoholu) a to nie jest dobre o ile ma się balans w życiu i prowadzi aktywny tryb życia 😅 moim zaleceniem od gina na ten miesiąc było dużo mniej sportu bo mówi ze przez to słabe endometrium 😩 jest ciężko ale ograniczyłam 🥺

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
    Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
    22.02.24 cb
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
    🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀
  • Ana29 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Mi mój doktorek powiedział że jak mam ochotę napić się wina to dopóki okres się nie spóźnia to pić i się nie martwić (bo nie wiadomo który to będzie ten szczęśliwy cykl) a jak się spóźnia to testować i wtedy podjąć odpowiednie kroki…
    Mówił mi też że zastanawianie się czy można czy nie można winka, jakiegoś jedzonka itd powoduje blokadę (oczywiście lampka, dwie czerwonego wina a nie jakieś mocne i dużo alkoholu) a to nie jest dobre o ile ma się balans w życiu i prowadzi aktywny tryb życia 😅 moim zaleceniem od gina na ten miesiąc było dużo mniej sportu bo mówi ze przez to słabe endometrium 😩 jest ciężko ale ograniczyłam 🥺

Ciekawe jak sport ma się w przypadku mężczyzn.. mój narzeczony bardzoooo dużo trenuje i jest w wiecznym ruchu . Siłownia, bieganie , pływanie, dziwne zajawki na nocna jazdę rowerem np 350 km . Zastanawiam się czy jakoś to się ma do jakości nasienia. Bo wigor i libido to on ma dobre, ale czy jakość nasienia przy takim obciążeniu treningowym jest dobra? Ciekawe 🤔

• Nitka96 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Ciekawe jak sport ma się w przypadku mężczyzn.. mój narzeczony bardzoooo dużo trenuje i jest w wiecznym ruchu . Siłownia, bieganie , pływanie, dziwne zajawki na nocna jazdę rowerem np 350 km . Zastanawiam się czy jakoś to się ma do jakości nasienia. Bo wigor i libido to on ma dobre, ale czy jakość nasienia przy takim obciążeniu treningowym jest dobra? Ciekawe 🤔

Odnoście mężczyzn nie wiem ale ja mam przykazanie 20% tego co robiłam a u mnie w tyg 2 razy siłowania, raz joga, raz basen 1000m i codziennie 10 km 😞

22.02.24 cb
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Ja chciałam tylko się wtrącić co do picia, jak byłam na wakacjach to wypróbowałam całą kartę drinków milion razy przez kilka dni, później okazało się że jestem w ciąży to odstawiłam 😅 mój lekarz powiedział, że szkoda że nie poczekałam do końca wakacji z testem to bym jeszcze pokorzystała 😅 dzidziuś rośnie i nie ma problemu ❤️

Ana29, DaruniaKa, Nitka96, Olcia1987, Darrika, Aksandra, M93, Nowa2024 lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Odnoście mężczyzn nie wiem ale ja mam przykazanie 20% tego co robiłam a u mnie w tyg 2 razy siłowania, raz joga, raz basen 1000m i codziennie 10 km 😞
    Ooo zaciekawiłaś mnie 😊 a dlaczego masz takie zalecenie ? Bo ja też ćwiczę na siłowni 4 razy w tygodniu, 4 razy cardio, w weekend rower i jeszcze w dni wolne coś wplatam jakieś rozciąganie albo jogę i się zastanawiam czy to nie za dużo przy staraniach ?
    Z drugiej strony miałam już okazję obserwować dziewczyny w zaawansowanej ciąży na siłowni 🤔

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • Ana29 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Ja chciałam tylko się wtrącić co do picia, jak byłam na wakacjach to wypróbowałam całą kartę drinków milion razy przez kilka dni, później okazało się że jestem w ciąży to odstawiłam 😅 mój lekarz powiedział, że szkoda że nie poczekałam do końca wakacji z testem to bym jeszcze pokorzystała 😅 dzidziuś rośnie i nie ma problemu ❤️

Cudowny lekarz ! 🩷
    Ja za dwa tygodnie wylatuje na wakacje i zamierzam najpierw skosztować całej karty drinków i następnie przywieźć stamtąd bobasa 😅
    No, jeszcze muszę zakończyć ten cykl oczywiście 🥲 chciałabym żeby już się zakończył bo w tym miesiącu to jedynie można zaobserwować obraz nędzy i rozpaczy 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 23:06

Nitka96, Olcia1987 lubią tę wiadomość

• DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia0504 wrote:

Ja okazjonalnie wypije winko jak jest spotkanie z znajomymi czy jakaś inna okazja lub piwko jakbylo euro . Ale w sumie teraz testuje nie picie i zobaczę jakie efekty. Moja przyjaciółka 3 lata się starła o dzidzie,nie piła i mężowi też zabroniła i nic, jak już zrezygnowała i pojechali odpocząć na weekend ,drinki się lały strumieniami to się udało 😅
    Ale wydaje mi się że jakiś jednorazowy wybryk nie wpłynie na nic, ale kilka okazji co miesiąc może osłabić jakoś jajeczka lub nasienia. Wszystko zależy pewnie ile, czego i jak często 😊

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    Ooo zaciekawiłaś mnie 😊 a dlaczego masz takie zalecenie ? Bo ja też ćwiczę na siłowni 4 razy w tygodniu, 4 razy cardio, w weekend rower i jeszcze w dni wolne coś wplatam jakieś rozciąganie albo jogę i się zastanawiam czy to nie za dużo przy staraniach ?
    Z drugiej strony miałam już okazję obserwować dziewczyny w zaawansowanej ciąży na siłowni 🤔

Mam zawsze cienkie endometrium i ginekolog szukał przyczyny a duża intensywność treningów może to powodować 😕 więc kazał ograniczyć i przyjść na monitoring 😅 dodał niech się Pani napije lampki czerwonego wina na dobre endometrium i usiądzie na dupsku 🤣

Chesterka1124, DaruniaKa lubią tę wiadomość

22.02.24 cb
  • Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia0504 wrote:

Cześć kochane, już Was nadrabiam, czytałam ale nie miałam czasu pisać.

Co do alkoholu, nie dajmy się zwariować, dzień przed pozytywnym testem z synem piłam drinka ( nie wchodził mi i ogólnie zasnęłam szybko wtedy, stary był obrażony bo chciał mnie upić i wykorzystać 🤣🤣🤣) wszystko jest dla ludzi ale każdy robi jak uważa 🙃

Nowa, przykro mi, że nie jest tak jak byś chciała ale cieszy mnie Twoje pozytywne podejście, może jeszcze coś ruszy 😘

Schuyler - tęsknimy 🫂

Nitka - ten Twój lekarz to fajny facet 😁

Dziewczynki, tule Was mocno 🫂

Miesiąc się powoli kończy, ja już jedną nogą na wakacjach, co róż dopisuje do listy co muszę spakować dla syna. Samej to nie bylo problemu ale wiadomo, dziecko potrzebuje dużo rzeczy.

Jeszcze 10 dni i lecę do Polski 😍

DaruniaKa, Darrika, Nowa2024 lubią tę wiadomość

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała być już jedna noga na wakajkach, ale urlop zaczynamy dopiero 9 września 🤭 i jestem ciekawa czy będę wtedy miała 2 krechy na teście czy końcówkę przedurlopowego okresu. Śluz mam ładny płodny, więc do końca tygodnia będziemy con2 dni działać i zobaczymy. Może się lewy jajnik uaktywni i da nam nadzieję, chociaż z drugiej strony trochę mnie martwi podróż samolotem w pierwszych tygodniach ciąży, ale w sumie na takim etapie wczesnym to pewnie nic nie zrobi różnicy 🤔 ale cóż, może nie będę się musiała martwić i będzie kolejny cykl ma działania

Chesterka1124, Olcia1987 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Wyobraźnia87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czytam Was od kilku dni i postanowiłam się odezwać. Nie wiedziałam, że będę tak świrowała przy staraniach. Tak naprawdę to dopiero pierwszy cykl od odstawienia plastrów. 28 lipca było ostatnie krwawienie z odstawienia. 6 sierpnia wizyta u ginekologa i widoczny był ładny pęcherzyk w prawym jajniku. Wieczorem 12 sierpnia silny ból prawego jajnika. Czyli prawdopodobnie owulacja jakoś w tym terminie. Doskonale wiem, że powinnam czekać z testem do końca tygodnia przynajmniej. A ja już wykonałam 2- jeden w poniedziałek, jeden dzisiaj i wariuje, ze się nie udało. Wsłuchuję się w swój organizm i wyszukuje objawów, które w pierwszej ciąży pojawiły się bardzo szybko. Mam już 13 letniego syna. Mam 37 lat i chciałabym żeby udało się jak najszybciej, wiem że nakręcanie się nie pomaga, ale jakoś cały miesiąc nie myślę o niczym innym.

👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ