W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰
-
WIADOMOŚĆ
-
Insane wrote:Tak czytam, że pisałyście o endometrium, kiedyś był wspaniały artykuł na matkamimowszystko, ale niestety strona już nie istnieje. Krótko po jej zamknięciu spróbowałam odtworzyć z głowy, co tam było polecane:
Z artykuły matka mimo wszystko, z tego co pamiętam(na poprawę endometrium):
- Olej z wiesiołka 2 gramy dziennie do owulacji
- L-arginina (chyba coś pisała, że do 3 gram, ja brałam 2x850 mg)
- Resweratrol (brałam swanson 250; resweratrol w czerwonym winie jest w ilościach tak naprawdę minimalnych i jak ktoś je pije po to, żeby go sobie dostarczyć, to lepiej sobie darować)
- Q10 (najlepiej ubichinol)
- Migdały i suszone morele (migdałów nie można za dużo, ja jem codziennie garść i ze 3 morele)
Nie pamiętam, czy od niej, ale ważne:
- NAC (po około 1500 mg dziennie do owulacji na przykład, ale można cały cykl)
- Inozytol (4 g dziennie - np. Fertistim)
- Witamina D3
- Uzupełnienie niedoborów żelaza
- Witamina E
- Omega 3
Edit:
Dodam jeszcze
- witamina C (dobrze robi na naczynia krwionośne, a endometrium to jedno wielkie „naczynie” hehe
- acard (jak długo nie udaje się zajść w ciąże to warto spróbować - zapytać najwyżej wcześniej lekarza, ale 75 mg dziennie to dawka profilaktyczna, lek sprzedawany bez recepty, raczej nie zaszkodzi, a może pomóc w zagnieżdżeniu. Tylko trzeba uważać, żeby się nie skaleczyć, bo krew leci, jak z wieprza)Insane lubi tę wiadomość
Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
Olcia1987 wrote:Witaj
Mamy synów w tym samym wieku (mój 14 w grudniu będzie miał) i mam 37 lat
Ja się nakręcałam 1-3 cykle i przestałam, co będzie to będzie 😜
Powodzenia 🤞🏻👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -
Dzięki dziewczyny! Zostanę tu z Wami oczywiście Ja nie wiem czemu tak świruje jak nawet nie brałam pod uwagę że się uda za 1 razem. O syna starałam się 1,5 roku ale wtedy byłam młodziutka więc w sumie jakoś się specjalnie na tym nie skupiałam. A teraz jak tylko odczuje lekką zgagę czy mnie zemdli to już w głowie „ chyba się udało „ 🫣 muszę skupić się na czymś innym, teraz dużo się dzieje u mnie: przeprowadzka itp więc też może myśli nakieruje na coś innego 😉
Chesterka1124 lubi tę wiadomość
👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -
Wyobraźnia87 wrote:Dzięki dziewczyny! Zostanę tu z Wami oczywiście Ja nie wiem czemu tak świruje jak nawet nie brałam pod uwagę że się uda za 1 razem. O syna starałam się 1,5 roku ale wtedy byłam młodziutka więc w sumie jakoś się specjalnie na tym nie skupiałam. A teraz jak tylko odczuje lekką zgagę czy mnie zemdli to już w głowie „ chyba się udało „ 🫣 muszę skupić się na czymś innym, teraz dużo się dzieje u mnie: przeprowadzka itp więc też może myśli nakieruje na coś innego 😉
Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość
-
DaruniaKa wrote:Dziewczyny jeszcze raz pytanko a propo temperatury podczas owulki😁
Temperatura spada dzień przed owulacja ?czy w dzień owulacji?
U mnie w dzień owulacji wyższa na następny znaczny spadek a później urosło i się utrzymuje 😅DaruniaKa lubi tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Miałam ostatni test owu w domu więc zrobiłam dla sportu 🤣 dzisiaj też wyszedł pik
Chesterka1124 lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Wyobraźnia87 wrote:Dzięki dziewczyny! Zostanę tu z Wami oczywiście Ja nie wiem czemu tak świruje jak nawet nie brałam pod uwagę że się uda za 1 razem. O syna starałam się 1,5 roku ale wtedy byłam młodziutka więc w sumie jakoś się specjalnie na tym nie skupiałam. A teraz jak tylko odczuje lekką zgagę czy mnie zemdli to już w głowie „ chyba się udało „ 🫣 muszę skupić się na czymś innym, teraz dużo się dzieje u mnie: przeprowadzka itp więc też może myśli nakieruje na coś innego 😉
Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość
-
Nowa2024 wrote:Miałam ostatni test owu w domu więc zrobiłam dla sportu 🤣 dzisiaj też wyszedł pik
Dla sportu 😁 rozbawiło mnie to 😁
Ja dla sportu dziś zmierzyłam sobie tempke w pochwie.. I lipa jest więc nie mam na co czekać, znaczy mam.. niestety czekam na okres 😬 no nic, pokładam nadzieję w tej Krecie na którą się wybieram 😅 -
Ana29 wrote:Dla sportu 😁 rozbawiło mnie to 😁
Ja dla sportu dziś zmierzyłam sobie tempke w pochwie.. I lipa jest więc nie mam na co czekać, znaczy mam.. niestety czekam na okres 😬 no nic, pokładam nadzieję w tej Krecie na którą się wybieram 😅
Ja myślę, że na tej Krecie zadzieją się cuda i wrócicie w trójkę 😁🤞Ana29 lubi tę wiadomość
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
M93 wrote:A próbowałaś jeść te orzech brazylijskie co pisała SaliorMoon? 😎
Może by pomogło
Z tymi orzechami może być coś na rzeczy faktycznie bo jak je sobie jadłam (1-2 dziennie nie więcej) to endometrium po owu mialam 15 mm.
A zazwyczaj miałam takie 10-11 mm:)DaruniaKa lubi tę wiadomość
-
Ana29 wrote:Dla sportu 😁 rozbawiło mnie to 😁
Ja dla sportu dziś zmierzyłam sobie tempke w pochwie.. I lipa jest więc nie mam na co czekać, znaczy mam.. niestety czekam na okres 😬 no nic, pokładam nadzieję w tej Krecie na którą się wybieram 😅Insane, Ana29 lubią tę wiadomość
-
Nitka96 wrote:Ja przez tak prędką owulkę się jeszcze załapię na 31.08 😂 będzie wtedy 14 dpo 😅
-
Jest promka na Alabie na badania i myślę żeby kilka przynajmniej porobić . Czy jest sens zrobić np sama homocysteine i dopiero jak będzie coś nie tak to żelazo i ferrytyna, czy zacząć od żelaza i ferrytyny i jak coś będzie nie tak to homocysteine?😅Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
DaruniaKa wrote:Jest promka na Alabie na badania i myślę żeby kilka przynajmniej porobić . Czy jest sens zrobić np sama homocysteine i dopiero jak będzie coś nie tak to żelazo i ferrytyna, czy zacząć od żelaza i ferrytyny i jak coś będzie nie tak to homocysteine?😅
DaruniaKa lubi tę wiadomość
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
DaruniaKa wrote:Jest promka na Alabie na badania i myślę żeby kilka przynajmniej porobić . Czy jest sens zrobić np sama homocysteine i dopiero jak będzie coś nie tak to żelazo i ferrytyna, czy zacząć od żelaza i ferrytyny i jak coś będzie nie tak to homocysteine?😅
Edit: sprawdziłam. Jest jakiś termin realizacji jak się wykupi badania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia, 14:03
-
Wyobraźnia87 wrote:Dzięki dziewczyny! Zostanę tu z Wami oczywiście Ja nie wiem czemu tak świruje jak nawet nie brałam pod uwagę że się uda za 1 razem. O syna starałam się 1,5 roku ale wtedy byłam młodziutka więc w sumie jakoś się specjalnie na tym nie skupiałam. A teraz jak tylko odczuje lekką zgagę czy mnie zemdli to już w głowie „ chyba się udało „ 🫣 muszę skupić się na czymś innym, teraz dużo się dzieje u mnie: przeprowadzka itp więc też może myśli nakieruje na coś innego 😉👦🏼 14.01.2020 (6 miesięcy starań)
👦🏼 20.08.2021 (2 miesiące strań)
Marzenie o trzecim ❤️