X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • Podrożniczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Hej dziewczyny.
    czytam was namiętnie cały czas i sledze wasze zmagania
    drużyna ivf cie szczę się że macie już plan działania i ruszyliście z kopyta że stymulacja.

Lusia ja też widzę piękne cienie na testach czekam na dzisiejsza powtórkę.

Księgowa asisz tule za biel ale trzymam kciuki nadal.

Dagmatova w pełni cie rozumiem ja mimo calej radości z ciąży już mam dość wymiotowania i migren. Brałam leki przeciwwymiotne ale nie dość że spałam jak naćpana po nich to nerki mnie bardzo bolały więc odstawiłam.

Dziewczyny bo dużo zwas tu jest specjalistę ogarniacie jak to jest z wypłatą na l4? Byłam na 2dnu na l4 a kodzie ciążowym w grudniu, iw marcu mam dostać podwyżkę i premie i zastanawiam się czy to będzie miało jakiekolwiek znaczenie do zasiłku. Jeśli tak to pewnie opłaca mi się zostać w pracy jescze.

Z tego co pamiętam to brana jest pod uwagę średnia z ostatnich 12 miesięcy, więc podwyżka i premia coś tam wniesie do wysokości 🙂

👩🏻35 lat
    👧🏻2021 (16 cs)
    starania o rodzeństwo od 02.2024

12.2024 - ciąża biochemiczna

30.01.2025 13 dpo⏸️🥹
    01.02. beta HCG 383 ❤️
    03.02. beta HCG 775 ❤️
    05.02. beta HCG 1751 ❤️

28.02. wizyta serduszkowa 🥰
  • M93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica ja bym została do tego marca, będziesz miała podwyżkę to podstawa po powrocie lepsza niż teraz masz a premię normalnie liczą się do macierzyńskiego i będzie wyższy

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

(3cs po poronieniu)
    ⏸️ 04.02 🥹

PCOS.
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa, Aszin przykro mi z powodu bieli na testach, ale nadal trzymam kciuki 🤞🤞🤞

Kałamarnica mam nadzieję, że po torbieli nie ma śladu, a jeśli jest to, że nie wpłynie na badanie! 😉

Nitka cieszę się, że beta spadła, możesz spokojnie myśleć o wakacjach 😍

Ja już odliczam do 16:30, byle wyjść z pracy i do domciu na pierwsze zastrzyki 😁 dzisiaj się cieszę, a za parę zastrzyków pewnie będę miała ich dość 🤣

Miłego dnia, środa to już mały piąteczek! 😁😁😁

kałamarnica 11, Tarisal, siesiepy lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka96 tak mi się wydawało, że Ty właśnie coś pisałaś o tej torbieli. Ech... No nic. Pozostaje mi czekać na dzisiejsze USG to się dowiem. 😉 zamierzam skończyć czytać jedną książkę tutaj, a zostało mi 300 stron. Więc biorę się do dzieła.

Podróżniczka - rozumiem, no to życzę Ci powodzenia całym sercem :) może dzięki temu, że tak bez spiny, to zaskoczy.

Nowa - no koniecznie dawaj znać jak tam po zastrzykach. Jest ekscytacja, nie? Że to już się dzieje. ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 09:20

Anka96, Nowa2024 lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
    06.24 borelioza - leczenie ✅
    10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - 03.25r. Lametta
    - diagnostyka immunologiczna... ➡️
  • Hopex2 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa, Aszin 🫂 nie puszczam kciuków ☺️

U mnie od wczoraj ból jajników 🥲 w nocy to aż nie mogłam na brzuchu spać, a śluz nadal płodny 😂

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec: Stymulacja Rekovelle ➡️IUI ✊
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak jest z Waszym odżywianiem? Pilnujcie się? Stosujecie konkretne diety? Czy nie przejmujecie się tą kwestią za bardzo?

Ja trzymałam dietę niski IG do grudniowego testowania, potem w święta i sylwestra masakra była... A teraz staram się wrócić, ale no ciężko mi bardzo 😅. Ciągnie mnie do słodkiego. Wiem jednak, że szczególnie jeśli diagnoza endometriozy się potwierdzi (ale też ze względu na IO) powinnam stosować zasady diety przeciwzapalnej 🙄.

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

🌼 Marzec: 1 IUI na cyklu stymulowanym Lamettą

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Julia24, ja w teorii znam te wszystkie zasady diety przeciwzapalnej, śródziemnomorksiej itd. :)
    Uważam że odżywiamy się w domu dość zdrowo- duużo warzyw, piekę sama chleb na zakwasie, jemy ryby, sporo błonnika, orzechy, jagody itd...

Ostatnio też miałam zryw i wydrukowałam sobie nawet zasady diety przeciwzapalnej :)

Ale jestem też człowiekiem który kocha gluten i słodycze i to jest moja pięta achillesowa, bo ile 'wyzwań' 0 sugar bym sobie nie robiła to i tak wracam :D Plus taki, że te sklepowe batony czy ciastka aż tak mnie nie ciągną, lubię domowe ciasto, torta czy coś. Ograniczyłam alko dość mocno ale w tym mscu trochę wróciłam- zima i kieliszek głebokiego czerwonego wina bardzo mi się sklejają w miły wieczór pod kocem :)

Mówi się że 80/20- taka proporcja dobroci do 'smaczków' jest ok, u nas myślę że może zachowana mniej lub bardziej.

Koleżanki polecały mi kontakt z dietetykiem pro-płodnosciowym ale jestem na nie, uważam że jemy zdrowo i różnorodnie, i że dokręcanie kolejnej śruby nie zrobi dobrze mojej (i tak już rozchwianej) głowie- wątpię że zwiększenie spożycia jakiegoś jednego produktu będzie dla mnie game changerem...

Myślę, że warto zadbać o te podstawy podstaw- ładunek glikemiczny, białko, nie-unikanie tłuszczy, dobre węgle itd. Wszystko zgodnie z zasobami, które mamy. Dla jednego zupka z biedry to coś złego w diecie, dla innego- jeśli ta gotowa zupka jest alternatywą dla pizzy giuseppe- to już zajebisty wybór. i tak staram się działać na codzień...

Chciałam zrobić ostatnio spaghetti a mój mąż- o nie, jemy ostatnio za dużo czerwonego mięsa! Zrobimy rybę :D Także fajnie też że razem się mniej więcej pilnujemy w tych zasadach

kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 16 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️

🧑: przebadany✅,

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏳Rozszerzone badania nasienia
    ❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Co do temperatury - jeśli mierzy się ją w ustach to trzeba też z samego rana ? Czy można o tej samej ale dowolnej godzinie codziennie?

Z samego rana przed wstaniem!
    Pomyśl tak, że wybierzesz sobie że np mierzysz o 12.00.
    Ale jednego dnia idziesz na zakupy w mroźną pogodę, a drugiego- robisz ostre cardio :D Temp może być zaburzona.
    Mierzymy o tej samej porze (chyba +/- 30 min, max godzinka ale to już na prawdę MAX), przed wstaniem, po min kilku godzinach nieprzerwanego snu i uwaga- jak w ustach, to w tym samym miejscu! czyli np ja na lewym policzku, przy miejscu po zębie nr 8 :D:D tak by zmaksymalizować powtarzalność procesu.
    A i tak jak czasem śpię z otwartą buzią to sama nie wiem czy mogę wierzyć termometrowi...

A i jeszcze jedno, dziewczyny polecają również ogrzać termometr w buzi przed włączeniem go (czyli np trzymasz go w ustach 30 s, minute (tez mniej wiecej tyle samo codziennie!) i dopiero włączasz i mierzysz.

Wydaje się że dużo tego, ale idzie ogarnać :D
    Ja np mam obawy że w pierwszych dniach cyklu zapominałam termometra nagrzać, od kilku dni o tym pamiętam i się boję że przez to tempka jest o kant tylka otłuć no ale :D[/QUOTE]

Dziękuję za szczegółowe informacje ❤️ od jutra zaczynam mierzyć jak Bozia przykazała w takim razie, bo od 4 dni mierzyłam o 20:30🤣 czyli jak sobie przypominałam 🤣

PaulinKA lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    •Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
    II 2025
    ~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
    ~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
    III 2025
    📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
    ⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
    ⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
    ⏳19.03 wizyta

💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki

Drugi cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 12.02
    🥚 16DC ~ 28.02
  • M93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Dziewczyny, a jak jest z Waszym odżywianiem? Pilnujcie się? Stosujecie konkretne diety? Czy nie przejmujecie się tą kwestią za bardzo?

Ja trzymałam dietę niski IG do grudniowego testowania, potem w święta i sylwestra masakra była... A teraz staram się wrócić, ale no ciężko mi bardzo 😅. Ciągnie mnie do słodkiego. Wiem jednak, że szczególnie jeśli diagnoza endometriozy się potwierdzi (ale też ze względu na IO) powinnam stosować zasady diety przeciwzapalnej 🙄.

Ja przestałam podjadać między posiłkami i nie jem na noc.
    Waga leci w dół ale ja się lepiej czuję.
    Zapuściłam się jak wróciłam do roboty po macierzyńskim, teraz jeszcze 5 kilo by mi doszło to bym ważyła tyle co z młodą w dzień porodu… praca siedząca i jedzenie słodyczy robi swoje 🫠

PaulinKA lubi tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

(3cs po poronieniu)
    ⏸️ 04.02 🥹

PCOS.
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnęłam wcześniej wczoraj i już 3 strony do nadrobienia 😉 działacie ostro, dziewczyny.
    Lusia - oczywiście, że widzę cienie. Niech ciemnieją i staną się konkretnymi krechami 🩷
    Za wszystkie biele mocno przytulam, testujcie kochane dalej dopóki 🦍 nie przyszedł. Nie puszczam kciuków.

Mam dwie sprawy. Jedna dobra, druga zła. Dobra jest taka, że przyszły mi dzisiaj wyniki kariotypu i jest ok. Mąż jeszcze nie ma. A druga jest taka, że wczoraj tak mnie wyprowadził z równowagi decyzja, że on nie zamierza w tym cyklu się ze mną starać, bo on nie chce mi czegoś naruszyć po uwaga! operacji! Histero nazywa operacja. Od wczoraj nie krwawię, dziś 13dc, mogło być już po owulacyjnych zawodach. Nie da się mu nic wytłumaczyć. Beton w mysleniu. Nie wiem czy to przeskocze. No i tak sobie popłakuję. 🥹

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Podrożniczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:

Ja trzymam dietę od roku i jestem między keto a carnivore. Czasami mam grzeszki, ale to głównie wynika z tego, że jem poza domem. W ten sposób wyleczyłam sobie zmiany skórne/ trądzik na twarzy, gdzie ponownie żaden lekarz nie wpadł na pomysł, że trzeba coś zrobić z dietą. Jestem bardzo zadowolona, bo nie czuję w ogóle że układ pokarmowy trawi, brak wzdęć, odbijania, bąków itp. Dużo energii, brak spadku energii po posiłku. Poczucie lekkości. Lepszy sen. Lepsze wchłanianie witamin.
    Wczoraj na wizycie doktorek powiedzial, że dieta płodności to dieta niskowęglowodanowa. Ale na mnie to póki co w tej kwestii nie zadziałało 😂

Julia24 lubi tę wiadomość

👩🏻35 lat
    👧🏻2021 (16 cs)

30.01.2025 13 dpo⏸️🥹
    01.02. beta HCG 383 ❤️
    03.02. beta HCG 775 ❤️
    05.02. beta HCG 1751 ❤️

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Ja przestałam podjadać między posiłkami i nie jem na noc.
    Waga leci w dół ale ja się lepiej czuję.
    Zapuściłam się jak wróciłam do roboty po macierzyńskim, teraz jeszcze 5 kilo by mi doszło to bym ważyła tyle co z młodą w dzień porodu… praca siedząca i jedzenie słodyczy robi swoje 🫠

@M93 esktra że widzisz takie efekty! zgadzam się, że praca siedząca i podjadanie to ZUOOO...
    A wiecie co mnie chwilami dołuje? Ze czasem ktos kto nie pilnował tak bardzo dietki , zrobi kilka malych zmian- to widzi mega efekt! i super, male zmiany są wspaniale...

Ale jesli osoba taka jak ja, co na prawdę duzo wie i sporo z tego stosuje chce coś poprawić w swojej diecie, to już są taaakie niuanse, że no ciężko to wdrożyć ,a wartosc dodana nie jest tak spektakularna jak w przypadku osób które wdrażają małe zmiany na początku swojej przygody ze zdrowym żywieniem

👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podrożniczka wrote:
    Ja trzymam dietę od roku i jestem między keto a carnivore. Czasami mam grzeszki, ale to głównie wynika z tego, że jem poza domem. W ten sposób wyleczyłam sobie zmiany skórne/ trądzik na twarzy, gdzie ponownie żaden lekarz nie wpadł na pomysł, że trzeba coś zrobić z dietą. Jestem bardzo zadowolona, bo nie czuję w ogóle że układ pokarmowy trawi, brak wzdęć, odbijania, bąków itp. Dużo energii, brak spadku energii po posiłku. Poczucie lekkości. Lepszy sen. Lepsze wchłanianie witamin.
    Wczoraj na wizycie doktorek powiedzial, że dieta płodności to dieta niskowęglowodanowa. Ale na mnie to póki co w tej kwestii nie zadziałało 😂

i jeszcze mnogość teorii- co jest propłodnościowe też mnie dobija :D Ja słyszałam też głosy z 2 strony, że kobiecym hormonom węgle są niezbędne do odżywienia organizmu XD I weź tu, czlowieku bez wiedzy dietetycznej znajdz coś dla siebie....
    dlatego zaopobiegawczo stosuję dietę zróżnicowaną (co na razie tez nie daje efektu jak widać ;p)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 10:00

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • M93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @M93 esktra że widzisz takie efekty! zgadzam się, że praca siedząca i podjadanie to ZUOOO...
    A wiecie co mnie chwilami dołuje? Ze czasem ktos kto nie pilnował tak bardzo dietki , zrobi kilka malych zmian- to widzi mega efekt! i super, male zmiany są wspaniale...

Ale jesli osoba taka jak ja, co na prawdę duzo wie i sporo z tego stosuje chce coś poprawić w swojej diecie, to już są taaakie niuanse, że no ciężko to wdrożyć ,a wartosc dodana nie jest tak spektakularna jak w przypadku osób które wdrażają małe zmiany na początku swojej przygody ze zdrowym żywieniem

Ja kiedyś byłam szczupła, bo biegałam dziennie po 10-15 km, mogłam jeść wszystko i ile chciałam 🤣
    Teraz nie mam na to czasu, a bardziej wole ten czas spędzić z córką, więc próbuje samym jedzeniem coś zrzucić. No jak się nie da to zacznę biegać przed pracą ale to byłoby kosztem mojego snu, którego i tak mam mało więc wolałabym nie 🫠

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

(3cs po poronieniu)
    ⏸️ 04.02 🥹

PCOS.
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sen to najlepsze 'lekarstwo' a jakby to bieganie i niedosypianie miało ci dokładać stresu, kortyzolu- to zgadzam się że nie warto!

M93 lubi tę wiadomość

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Podrożniczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    i jeszcze mnogość teorii- co jest propłodnościowe też mnie dobija :D Ja słyszałam też głosy z 2 strony, że kobiecym hormonom węgle są niezbędne do odżywienia organizmu XD I weź tu, czlowieku bez wiedzy dietetycznej znajdz coś dla siebie....
    dlatego zaopobiegawczo stosuję dietę zróżnicowaną (co na razie tez nie daje efektu jak widać ;p)

W mojej subiektywnej ocenie na podstawie cyklu oraz na podstawie badań krwi wnioskuję, że jest nawet lepiej niż było.
    Zresztą, naprawdę trzeba by się bardzo postarać, żeby zjeść za mało węglowodanów 😉 zjesz garść orzechów i już pyk węglowodany, zjesz owoc i pyk węglowodany 😁
    Wiadomo, każdy powinien też się dobrze czuć po tym co je. Trzeba szukać swojego „złotego środka”.

PaulinKA, siesiepy lubią tę wiadomość

👩🏻35 lat
    👧🏻2021 (16 cs)

30.01.2025 13 dpo⏸️🥹
    01.02. beta HCG 383 ❤️
    03.02. beta HCG 775 ❤️
    05.02. beta HCG 1751 ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten miesiąc sobie odpuściłam, starczy że było na noże z moim mężem przez teściów, chyba niektórzy kojarzą sytuację 😂 bo chyba wspominałam na tym wątku, w tym cyklu tylko 3 ❤️ było mniej więcej przed owu jeśli dobrze zczaiłam że to był ten dzień , jest 21dc według apki owu to powinnam dostać 23 czyli 29dc , ale się jakoś dziwnie czuję 🤔 wczoraj się nie przejmowałam bo myślałam że po prostu słabo napalone dlatego tak mi zimno a kręgosłup boli bo źle spałam czy coś ale dziś trochę gorzej , wczoraj też miałam zgage gdzie wieki temu miałam ale to chyba po zupie meksykańskiej, wydaje mi się że mam zaparcia a dziś to nawet bardziej 🤔 rano się obudziłam z ciepłymi udami, bolą mnie piersi po bokach jak dotykam ale nie mocno, czuję się zmęczona, mam wyższy puls bo czuję jak mi serce bije, trochę czuję w podbrzuszu jakby się delikatna rewolucja działa, kręgosłup też trochę czuję , obstawiam że chyba 🐒 przyjdzie wcześniej i się zaczyna pms 🙈 chociaż po ostatnim obstawiałam bardziej że będzie w podobnym czasie a czyli jak ostatnio że 32 dni a teraz wychodzi że będzie wcześniej, ciąża to wątpię, już se dałam spokój z nakręceniem jak to już 5 miesiąc leci 😂 jak już przyjdzie wredna 🐒 mam w planach kupić testy owu i testować z wami ale nie będę teraz kupować bo a nuż bez sensu je wydam na razie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 11:05

• M93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 mnie cycki bolały tylko w tym szczęśliwym cyklu 🤓

Diancia99, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

(3cs po poronieniu)
    ⏸️ 04.02 🥹

PCOS.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Diancia99 mnie cycki bolały tylko w tym szczęśliwym cyklu 🤓
    Ja na to szczerze mówiąc nigdy nie zwracam uwagi, bo zawsze brak sił w nogach, ból kręgosłupa i brak sił tak dominuje że na tym się skupiam i wiem że oho idzie 🐒 a teraz myślałam że mnie przeziębienie bierze bo coś za wcześnie ale pewnie płata mi teraz figla i przyjdzie za wcześnie 😂 przynajmniej wcześniej se kupie testy owu i zacznę oceniać czy moje przeczucia są dobre kiedy mam owu czy nie umiem odróżniać 🤣

• M93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Ja na to szczerze mówiąc nigdy nie zwracam uwagi, bo zawsze brak sił w nogach, ból kręgosłupa i brak sił tak dominuje że na tym się skupiam i wiem że oho idzie 🐒 a teraz myślałam że mnie przeziębienie bierze bo coś za wcześnie ale pewnie płata mi teraz figla i przyjdzie za wcześnie 😂 przynajmniej wcześniej se kupie testy owu i zacznę oceniać czy moje przeczucia są dobre kiedy mam owu czy nie umiem odróżniać 🤣
    Ja doszukując się ciąży w listopadzie przekopałam cały sierpniowy wątek, bo pamiętałam, że pisałam tam wszystko co mnie boli 😂 w tych cyklach bez ciąży piersi mnie nie bolą 😒

Diancia99, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

(3cs po poronieniu)
    ⏸️ 04.02 🥹

PCOS.
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ