❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Kałamarnica a tego dupka będziesz bo masz problem z progem? Czy tak na w razie czego?
Próbowałaś inaczej skrócić cykle?
Może to śmieszne co napiszę, może nie.
Ja pijąc zioła ojca Sroki mam cykle 28-30 dni, a jak nie piję to po 40 🫠 taka niby tylko herbatka a na moje robi robotę…Diancia99, Podrożniczka, kałamarnica 11, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
(3cs po poronieniu)
⏸️ 04.02 🥹
PCOS. -
nick nieaktualnyJa to obstawiam że jak już mam zajść w ciążę to wtedy kiedy nie chce żeby się urodziło czyli w grudniu 🤣 jakoś nie widzi mi się dziecko z końca roku , zimno, trudne warunki, święta więc duży ruch, ciężej się dostać szybko więc znając życie tylko to mnie może spotkać co najwyżej 😅 więc tak strzelam koniec lutego poczatek marca tylko nie wiem którego roku 😝
Podrożniczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodrożniczka wrote:Julia, cukier jest jak narkotyk i dlatego takie ciągoty są. Wiesz, jak zaczynałam zmiany w diecie to miałam takie objawy jak na głodzie narkotykowym i myślałam, że nie dam rady i zeżre coś słodkiego. Potem mi to minęło i uświadomiłam sobie jakie to jest zło. Jest ciężko od tego się odzwyczaić, ale tak jak piszesz potem już nie ciągnie. Teraz mogą stać u mnie na biurku wszelkie słodycze świata i mnie to nie rusza.
A co do coli zero to zerknij proszę na skład, tam są jeszcze gorsze zamienniki cukru niż cukier 😞 oczywiście raz na jakiś czas szkody nie uczyniPodrożniczka lubi tę wiadomość
-
kałamarnica 11 wrote:Wiecie co...u mnie załamka.
Jestem po USG. Prawy jajnik super, wszystko się wchłonęło. W lewym - torbiel 330mm. 😭
Nie mam kurwa siły do tego.
Ostatnie USG miałam 16.12 - tam było widać torbiel 28mm w prawym jajniku, a w lewym brak pęcherzyków wzrastających. Potem 24-26.12 miałam pik na testach i super śluz, więc uznałam, że może ten lewy ruszył i była tam owulka, ale na USG już nie byłam. Od 27.12 wzięłam dupka, ale potem jak pamiętacie miałam niski prog w 7dpo, więc owulacji nie było. No więc ja to rozumiem tak, że pęcherzyk jednak rósł po tej lewej stronie, ale nie zdążył pęknąć nim wzięłam dupka. No i urosła z tego torbiel.
Natomiast sonoHSG się odbędzie jutro zgodnie z planem. Dr mówi, że przy torbielach czynnościowych po pęcherzykach nie ma przeciwwskazań. Byłoby gdyby ta torbiel była jakaś nieregularna/podejrzana. Pisałam szybko do koleżanki ginekolog i ona mówi to samo. Więc się uspokoiłam przynajmniej z tym.
Natomiast załamana jestem tymi torbielami. To w tym cyklu jeśli nie będzie owulacji i wezmę dupka to ta torbiel się może wchłonie, ale zrobi się następna z niepękniętego pęcherzyka w drugim jajniku? Czy w ogóle powinnam brać dupka jeśli nie mam potwierdzonej w USG owulacji? Jeśli nie, to czy mam czekać na owulację 30-40 dni (bo bez stymulacji u mnie to tyle potrwa, jeśli w ogóle się odbędzie)...
Siedzę i ryczę, bo czuję, że jestem w kropce. Chciałabym żeby mnie ktoś prowadził za rękę, a czuję trochę, że pani doktor rozmawia ze mną tak, jakby pewne rzeczy były dla mnie oczywiste. A nie są. Jestem pogrążona w beznadziei. Jeszcze wczoraj się pokłóciłam z mężem i nie mam się mu jak wyżalić.
Kochana, powiedz to wszystko tak samo do swojej lekarki. Serio. To ona jest od pokierowania Cię w tych torbielach, jak i mówienia do Ciebie zrozumiałym językiem.
Ewidentnie powinnaś dostawać jakieś Ovitrelle na wspomaganie pękania i ona pewnie to Ci wprowadzi. Czasami dziewczyny dostają nawet dwa zastrzyki na raz przy upartych pęcherzykach.
I ze swojego doświadczenia też potwierdzam, że takie torbiele czynnościowe to nic takiego (poza tym, że ich powstawanie równa się z brakiem owu i ciąży, a dla nas to kluczowe) pod względem medycznym.
Zaufaj procesowi. Oddaj myślenie (dobrym, sprawdzonym) lekarzom. Robisz i dajesz od siebie cholernie dużo. Popsuty samochód oddajemy do mechanika, a nasze podwozia musimy „oddać” ginekologom 😂
(Tylko nie konowałom! Z tymi to do piekła!!)Molahonkeey, Podrożniczka, kałamarnica 11, Tarisal lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
11.03 serduszko moje, bij 🥹 -
Kałamarnica, przykro mi, aleeee.. Masz obok lekarzy! Zapytaj ich, co zalecają, zeby pozbyć sie tej torbieli i sobie nie zaszkodzić.
Molahonkeey lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Jestem po USG. Prawy jajnik super, wszystko się wchłonęło. W lewym - torbiel 330mm. 😭
Ostatnie USG miałam 16.12 - tam było widać torbiel 28mm w prawym jajniku, a w lewym brak pęcherzyków wzrastających. Potem 24-26.12 miałam pik na testach i super śluz, więc uznałam, że może ten lewy ruszył i była tam owulka, ale na USG już nie byłam. Od 27.12 wzięłam dupka, ale potem jak pamiętacie miałam niski prog w 7dpo, więc owulacji nie było. No więc ja to rozumiem tak, że pęcherzyk jednak rósł po tej lewej stronie, ale nie zdążył pęknąć nim wzięłam dupka. No i urosła z tego torbiel.
Natomiast sonoHSG się odbędzie jutro zgodnie z planem. Dr mówi, że przy torbielach czynnościowych po pęcherzykach nie ma przeciwwskazań. Byłoby gdyby ta torbiel była jakaś nieregularna/podejrzana. Pisałam szybko do koleżanki ginekolog i ona mówi to samo. Więc się uspokoiłam przynajmniej z tym.
Natomiast załamana jestem tymi torbielami. To w tym cyklu jeśli nie będzie owulacji i wezmę dupka to ta torbiel się może wchłonie, ale zrobi się następna z niepękniętego pęcherzyka w drugim jajniku? Czy w ogóle powinnam brać dupka jeśli nie mam potwierdzonej w USG owulacji? Jeśli nie, to czy mam czekać na owulację 30-40 dni (bo bez stymulacji u mnie to tyle potrwa, jeśli w ogóle się odbędzie)...
Siedzę i ryczę, bo czuję, że jestem w kropce. Chciałabym żeby mnie ktoś prowadził za rękę, a czuję trochę, że pani doktor rozmawia ze mną tak, jakby pewne rzeczy były dla mnie oczywiste. A nie są. Jestem pogrążona w beznadziei. Jeszcze wczoraj się pokłóciłam z mężem i nie mam się mu jak wyżalić.
Hmm skoro pęcherzyki nie pękają to nie powinnaś dostać czegoś na ich pęknięcie? Nie znam się tak na temacie, tyle o ile co tu dziewczyny opisują, ale chyba ovitrelle stosuja… wtedy nie byłoby może tych torbieli z pęcherzyków? Kurczę lekarz to powinien coś z tym zrobić.
Ale nie załamuj się, ważne że będzie HSG. Po to tam jesteś m.in. I dowiesz się coś więcej.
Przytulam, dobrze że się tutaj nam wygadałaś 🫂kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
👩🏻35 lat
👧🏻2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
30.01.2025 13 dpo⏸️🥹
01.02. beta HCG 383 ❤️
03.02. beta HCG 775 ❤️
05.02. beta HCG 1751 ❤️
28.02. wizyta serduszkowa 🥰 -
nick nieaktualnyMolahonkeey wrote:@PaulinKA hahaha tak ! 😁 właśnie: „w zeszłym cyklu miałam cały arsenał objawów, teraz nic - na bank się udało” - brzmi totalnie jak ja 🤣
@Diancia99 totalnie rozumiem 😅
„pani na słońcu dłużej posiedzi” 🤣🤣🤣 powiedziała polce, która przeciętnie doświadcza dni słonecznych około 70 w ciągu roku 🤣🤣🤣
Ja właśnie nawet testy owulacyjne robiłam z ciekawości doświadczalnie od 4 dni przed 🐒, bo się naczytałam i się świeciły 🤣 więc… wiem że nic nie wiem i trzeba wrzucić na luz 😆
Co do apek to używam od jakiś 9 lat „mój kalendarzyk” i trochę mi szkoda się przenosić na inną aplikację teraz, ale może jeszcze nie odkryłam tych cudowności alternatywnych 🤔
@kałamarnica11 przykro mi strasznie z powodu tego zasranego torbiela i tej całej sytuacji 🥺 Mam nadzieję że czegoś więcej się dowiesz w przeciągu najbliższych godzin, ciśnij doktorkę o więcej informacji, nie jesteśmy po medycynie żeby wszystko wiedzieć w tych tematach. Mocno tulę i przesyłam paczkę odwagi i siły 📦🫂Molahonkeey lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyM93 wrote:Kałamarnica a tego dupka będziesz bo masz problem z progem? Czy tak na w razie czego?
Próbowałaś inaczej skrócić cykle?
Może to śmieszne co napiszę, może nie.
Ja pijąc zioła ojca Sroki mam cykle 28-30 dni, a jak nie piję to po 40 🫠 taka niby tylko herbatka a na moje robi robotę… -
Diancia99 wrote:Ja bardziej bym chciała wiedzieć kiedy dokładnie mam owu bo gdzieś po okresie a jak widzę byle jaki stres to mój okres żyje własnym życiem bo się bardzo przejmuje 🙈 a mój mąż przez to że się wyprowadziliśmy widzimy się od czwartku to niedzieli więc się spinam że może nas minąć dobry moment 😂 a tak do października ma być 🙈 Też używałam moi kalendarzyk ale teraz to się przerzuciłam i mi się bardziej podoba i jakoś systematycznie uzupełniam jak się naczytam forum bo mam motywację 😅
Ja w sumie tylko testami owulacyjnymi sprawdzam, teraz będzie mój pierwszy cykl po histeroskopii i pokładam w nim duże nadzieje, 21.01 idę na kontrole przed 🥚. Wyników nadal nie mam i znów mi kazali dzwonić „w następny poniedziałek”😤😤😤
Na ovu się przerzuciłaś ? Mi jakoś wizualnie i funkcjonalnościowo nie może podejść ta apka 🥺Diancia99 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
nick nieaktualnyMolahonkeey wrote:Ja w sumie tylko testami owulacyjnymi sprawdzam, teraz będzie mój pierwszy cykl po histeroskopii i pokładam w nim duże nadzieje, 21.01 idę na kontrole przed 🥚. Wyników nadal nie mam i znów mi kazali dzwonić „w następny poniedziałek”😤😤😤
Na ovu się przerzuciłaś ? Mi jakoś wizualnie i funkcjonalnościowo nie może podejść ta apka 🥺
Ja to nie mam żadnych nadziei, niech się dzieje co chce bo i tak farta nie mam to na co ja liczę 😝Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 11:52
Molahonkeey lubi tę wiadomość
-
Diancia99 wrote:Ja to obstawiam że jak już mam zajść w ciążę to wtedy kiedy nie chce żeby się urodziło czyli w grudniu 🤣 jakoś nie widzi mi się dziecko z końca roku , zimno, trudne warunki, święta więc duży ruch, ciężej się dostać szybko więc znając życie tylko to mnie może spotkać co najwyżej 😅 więc tak strzelam koniec lutego poczatek marca tylko nie wiem którego roku 😝
Też tak mówiłam w zeszłym roku 🤪 i w kwietniu wysikałam dwie kreski ale się okazało CB 😆 w tym roku mi wszystko jedno 😂 mam pierwsze dziecko z końca listopada, więc grudzień nie taki zły, byłby jedne urodzinki 😂
Diancia99 lubi tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
(3cs po poronieniu)
⏸️ 04.02 🥹
PCOS. -
nick nieaktualnyM93 wrote:Też tak mówiłam w zeszłym roku 🤪 i w kwietniu wysikałam dwie kreski ale się okazało CB 😆 w tym roku mi wszystko jedno 😂 mam pierwsze dziecko z końca listopada, więc grudzień nie taki zły, byłby jedne urodzinki 😂
-
Kałamarnica może faktycznie trzeba włączyć ovi żeby pękały pęcherzyki?
Co do objawy ciąży to mnie bolał biust od owulacji. Skutki mi stoją do teraz cały czas. I jak czytałam moje wpisy przed ciąża z Elizą to miałam dokładnie tak samo. W innych cyklach nie. Nawet tych z potwierdzona owulacja.
I jescze ciekawostka jak czytałam stare wpisy to za każdym razem jak już miła owulacje to miałam też postrzał w szyi i nie mogłam ruszać przez3dni głową.Diancia99, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Dziewczyny, dziękuję, że Was mam. I przepraszam, czuję się jak taka maruda ostatnia.
Napiszę dla podsumowania aby odpowiedzieć na zadane przez Was pytania.
W 2020r. odstawiałam tabletki anty, po których okres mi samoistnie nie wrócił. Trafiłam do oddziału (tego, co jestem teraz) i usłyszałam diagnozę - PCOS. Było pytanie czy się staramy o dziecko, czy nie - ja wtedy byłam na innym etapie życia psychologicznie, zawodowo, dojrzałościowo itd. O ciąży nie myślałam, głównie z lęku ale to inny temat. Więc dostałam znów tabl. anty.
Od 08.2023 podjęliśmy świadomie decyzję o dziecku, ale moje cykle po odstawieniu anty trwały po 35-36 dni. Więc pani dr uznała, że włączamy duphaston od 15d.c. na 10 dni aby te cykle skrócić i ustabilizować (bez monitoringu owulacji). I tak miałam przez rok brać tego dupka, a jeśli nie będzie ciąży to ruszyć z dgn. No ale ja po pół roku uznałam, że chcę drążyć temat - wtedy miałam 3 cykle monitorowanie owulacji ale też tylko do 15d.c. i jak jej nie było to miałam włączać dupka. Ale nigdy nie miałam wtedy torbieli. W czerwcu, we wrześniu i październiku miałam 3 x stymulację owu i za każdym razem owu była i pęcherzyk pękał sam. Potem w listopadzie był cykl bez stymulacji i bez monitoringu (brałam antybiotyk z powodu Ureaplasmy) i po duphastonie zrobiła się torbiel. I w grudniu podobna sytuacja, tylko z lewym jajnikiem przy czym ten cykl wydłużyłam by mi się spiął termin w oddziale.
Więc wydaje mi się, że mój organizm działa wolniej. I ta owulacja samoistna może by się odbywała, gdyby jej pozwolić i dać czas.
Insane, no muszę wywalić to mojej lekarce, tylko muszę to zrobić gdy opadną emocje i nie będzie histerii 🤣 ale już mi trochę lepiej. Zaraz sobie spiszę wszystko na kartce.
PaulinKA - dziękuję za sugestię, ja jestem w terapii od 12 lat. Tak wyszło.Mam super mądrą terapeutkę, która mnie zna dobrze i mi naprawdę pomaga.
Echhhh powoli opada mi wkurw i rozpacz, ale naprawdę nie tego się spodziewałam dzisiajInsane, Aksandra lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• parametry nasienia:
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌
PLAN:
- 03.25r. Lametta
- diagnostyka immunologiczna... ➡️ -
Kałamarnica - jesteś w trakcie diagnostyki, po to ten pobyt w szpitalu. Ważne, że możesz miec HSG i kolejny punkt do odhaczenia. Na koniec tego procesu, kiedy zbiorą już wyniki z wszystkich badań, które masz teraz robione, mam nadzieję że doktor coś sensownego Ci zaproponuje. Kochana, nie zadręczaj się teraz, oddaj odpowiedzialność lekarzowi. Jeśli mówi niezrozumiałe, dopytuj, dociskaj, walcz o siebie. Tak, jak dziewczyny piszą. Są leki na pękanie pęcherzyków. Ja zawsze przed transferem dostawałam Ovitrelle, żeby mieć pewność, że żadna torbiel nie powstanie. Będzie dobrze, uspokój myśli, my tu Cię mocno wspieramy i Twój mąż na pewno też 🫂
Nowa2024, Insane, Molahonkeey, kałamarnica 11, Tarisal lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Kałamarnica przykro mi…ale akcja z tymi torbielami 😱 a co do lekarzy to w szpitalu już chyba mają takie podejście…choć totalnie nie powinni. Tak jak dziewczyny piszą może coś tymi ovitrelle/zivafert na pękanie? 🤔
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
Siedzę i ryczę, bo czuję, że jestem w kropce. Chciałabym żeby mnie ktoś prowadził za rękę, a czuję trochę, że pani doktor rozmawia ze mną tak, jakby pewne rzeczy były dla mnie oczywiste. A nie są. Jestem pogrążona w beznadziei. Jeszcze wczoraj się pokłóciłam z mężem i nie mam się mu jak wyżalić.34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
BuBu90 wrote:Przepraszam, że zapytam ale dla mnie to naprawdę istotne. Twoja torbiel ma 33 cm?! 🤯 Czy 33 mm ?
Myślę, że Kałamarnica się pomyliła. Przy 33cm torbieli chyba potrzebna byłaby natychmiastowa operacja, a tu o niczym takim nie było pisane.♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Jesteśmy zakwalifikowani! Zrobiliśmy badania (krew, wymazy) Jeszcze nasienie.
Szybkie pytania.
Czy msome i hba jest na MZ?
Czy MSOME można robić dzień po innym badaniu nasienia? Bo zapisali nas na jutro rano a dzisiaj o 14:15 mamy rozszerzone z hba. Pytałam się rejestratorki ale namacila mi w głowie, chyba sama nie ogarniała.PaulinKA, Hopex2, Aksandra, M93, Podrożniczka, Tarisal, kałamarnica 11, Nowa2024, Babsi, Insane, Ivka, Vergeet lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?"