❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Diancia99 wrote:Ciekawa jestem co przyniesie mi ten nieszczęsny styczeń 😝. Kolejny dzień się dziwnie czuję. Aktualnie siedzę pod kocem tak mi zimno. Jeszcze tydzień do 🐒 więc czekam co wyjdzie. Albo będzie testowanie albo umieranie. 🙈
Diancia, wiem że my staraczki często doszukujemy się różnych objawow (też to robie) ale na logikę, jeśli masz jeszcze tydzień do miesiączki to objawy które tu przytaczasz nie są związane z ewentualną ciążą bo najpewniej nie doszło jeszcze do zagnieżdżenia.
Czasem ciężko to nam pojąc ale nie każdy symptom naszego organizmu jest związany z funkcją rozrodczą.
Czasem jest nam po prostu zimno, bo zmarzlysmy albo mdli nas po przeterminiwqnym jogurcie
Postaraj się poukładać takie podstawy w swojej głowie bo inaczej, jeśli starania potrwają (czego nie życzę) to sfiksujesz
Julia24, Hopex2, Diancia99, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany --> cysta, starania zawieszone do wchloniecia.
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
nick nieaktualnyVergeet wrote:Na tym etapie to sobie bardziej wkrecasz różne objawy, mogą być początkiem jakiegoś przeziębienia czy coś ale na "ciążowe" albo nawet okresowe to raczej za wcześnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 15:17
-
Diancia99 wrote:No właśnie się sama sobie dziwię bo odpuściłam bo wiedziałam że w tym miesiącu nic nie wyjdzie i czekałam na 🐒 żeby sobie zamówić wtedy testy i myślę a mam tyle czasu to sobie podziałam w domu póki nic mi nie jest jak to zawsze przed okresem a tu proszę popsuły się plany 🙄 ostatnie dwa miesiące przeżywałam i sprawdzałam wszystko więc w tym akurat olewka, zdziwiłam się tylko co tak szybko coś mi jest, dwa dni temu myślałam że mi się wydaje ale z dnia na dzień gorzej się czuje, zobaczę jak będzie jutro ale testować nie będę jak nawiedzona tylko czekam na 23 stycznia 🙈
Wcale nie odpuściłaś 🤪
Hopex2, PaulinKA, siesiepy, aszin, Vergeet lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
11.03 serduszko moje, bij 🥹 -
Insane wrote:Wcale nie odpuściłaś 🤪
Dokładnie. @Diancia99 wejdź w swój profil i przeczytaj na chłodno swoje posty z ostatnich dni 😉.Hopex2, PaulinKA, aszin, Vergeet lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
🌼 Marzec: 1 IUI na cyklu stymulowanym Lamettą
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
kałamarnica 11 wrote:Melduję się z domku. Jestem przeszczęśliwa. 🤗
Tarisal - zjadłam sobie właśnie GOFRYchodziły za mną. A teraz leżę, nawet się nie rozpakowałam. Szanowny kupił mi herbatkę zieloną, więc zaparzyłam w imbryczku (mam taki z podgrzewaczem) i leżę. I oglądam Ugly Betty.
Siesiepy chyba zacznę myśleć tak jak Ty.
Wczoraj odwiedziła mnie w szpitalu koleżanka, która też długo starała się o dziecko. I mówiła mi, że w nowym mieszkaniu mieli pokój, który był graciarnią ale w przyszłości miał się stać pokojem dziecięcym, więc nic tam nie robili. Zaszła w ciążę w momencie gdy zaczęła planować w tym pokoju bibliotekę. Ja też mam w mieszkaniu taki pokój i chyba zacznę tam planować siłownię.
Też mam taki pokój. Partner nawet na różowo pomalował, bo jakby miał wybór to by wolal córeczkę 🤣 Uważa, że łatwiej wychować. Oj nie wie co mówi 🙈🤣
Ale wieszam tam pranie. Jedyne miejsce na piętrze oprócz łazienki gdzie mogę, bo w innych pokojach mam parkiet. Także halo dzidzia, przejmij wkoncu ten pokój 😁Molahonkeey, kałamarnica 11, siesiepy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulinKA wrote:Diancia, wiem że my staraczki często doszukujemy się różnych objawow (też to robie) ale na logikę, jeśli masz jeszcze tydzień do miesiączki to objawy które tu przytaczasz nie są związane z ewentualną ciążą bo najpewniej nie doszło jeszcze do zagnieżdżenia.
Czasem ciężko to nam pojąc ale nie każdy symptom naszego organizmu jest związany z funkcją rozrodczą.
Czasem jest nam po prostu zimno, bo zmarzlysmy albo mdli nas po przeterminiwqnym jogurcie
Postaraj się poukładać takie podstawy w swojej głowie bo inaczej, jeśli starania potrwają (czego nie życzę) to sfiksujeszWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 15:30
-
Dziewczyny,
Co myślicie o tych badaniach dla kobiet planujących ciążę?
Czy to się „opłaca” w tym luxmedzie czy raczej z własnego doświadczenia byście badały co innego?
https://zapodaj.net/plik-tJDGstcunwDiancia99 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02
💌 7dpo ~ prog 17.52 ng/mL -
Vergeet wrote:Mi też właśnie nic mrożenie nie dało 🙈Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•II 2025
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳19.03 wizyta
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02
Molahonkeey wrote:Dziewczyny,
Czy to się „opłaca” w tym luxmedzie czy raczej z własnego doświadczenia byście badały co innego?
https://zapodaj.net/plik-tJDGstcunw
Nie wiem, jak ten pakiet, ale generalnie w Luxmedzie odpłatne badania wychodzą dużo drożej, niż wszędzie. Oni podzlecają je diagnostyce później.
Diancia99 wrote:Według apki to dziś jest 11 albo 12 dpi więc ciężko ocenić a okresy jednak mam większości 30 dniowe, we wrześniu chyba miałam 24 dniowy dlatego chcę kupić testy owu żeby obczaic czy dobrze oceniam kiedy jest dobry czas 🤔
Niestety aplikacja nie ma możliwości prawidłowo wyznaczyć terminu owulacji na podstawie wprowadzonych przez Ciebie danych.💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
nick nieaktualnyMolahonkeey wrote:Dziewczyny,
https://zapodaj.net/plik-tJDGstcunw -
@PaulinKA - zgadzam się w 100%, a niestety czasem ciężko jest sobie właśnie jakoś tak to poukładać w głowie, albo zluzować
ja dopiero zaczynam te hardkorowe podchody, ale już po tym cyklu histeroskopii zrozumiałam, że jak będę tak świrować z tymi objawami to prędzej sama skończę na Kobierzyńskiej na oddziale Babińskiego
@Alicjasss życzę Wam dużo synków hahahai też nawołuję wszystkie bobo do przejmowania Waszych pokoi do wieszania prania
PaulinKA, Vergeet, Alicjasss lubią tę wiadomość
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•II 2025
•III 2025
⏳19.03 wizyta
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02
Melduję II stopień czystości pochwy, a więc wynik prawidłowy. Dla lepszego efektu zjem całe opakowanie probiofemina, bo mam.
Molahonkeey, Julia24, Nowa2024, kałamarnica 11, M93, Tarisal, Aksandra, Podrożniczka, aszin, Vergeet lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Julia24 wrote:Nie wiem, jak ten pakiet, ale generalnie w Luxmedzie odpłatne badania wychodzą dużo drożej, niż wszędzie. Oni podzlecają je diagnostyce później.
Diancia99 wrote:Robiłam, nie wiem czy się opłaca czy nie, ja brałam z alab, bo ja to z tych co rzadko chodzą do lekarzy i myślę ważna sprawa w końcu trzeba iść i była fajna okazja w wakacje że duży rabat i jeszcze cashback dorwalam no i przynajmniej wiem że wszystko okey oprócz witaminy D która teraz biorą bo nie wiedziałam że mam taka niska😅
Ja wit D robiłam przy okazji rozpoczęcia leczenia kurzajek i miałam tak zaniżoną, że szkoda gadaćno, ale już od prawie roku suplementuję (z przerwami niestety) i przydałoby się zbadać znowu
Diancia99 lubi tę wiadomość
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•II 2025
•III 2025
⏳19.03 wizyta
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02
siesiepy wrote:Melduję II stopień czystości pochwy, a więc wynik prawidłowy. Dla lepszego efektu zjem całe opakowanie probiofemina, bo mam.
Gratuluję czystej piśkiNowa2024, kałamarnica 11, siesiepy, M93, Vergeet lubią tę wiadomość
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•II 2025
•III 2025
⏳19.03 wizyta
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02
Molahonkeey wrote:No właśnie też to zauważyłam niestety... ale tak zaczęłam się zastanawiać czy są jakieś parametry, które mogę zbadać i poprosić o skierowanie na badania tego 21.01. Wtedy już można sobie poszukać gdzieś indziej taniej. No i czy faktycznie ta lista luxmed jest ok na początek, czy jednak coś jest zbędne/coś byście dodały?
Nie wiem, co już robiłaś, ale Na ogólnym dziewczyny stworzyły listę rekomendowanych badań:
I ETAP:
2-5dc:
estradiol, LH, FSH, prolaktyna, testosteron
7-8dpo
progesteron (najlepiej ok. 20 ng/ml ale 10-15 też ujdzie), estradiol
Reszta:
TSH (poniżej 2,5 a przy hashi ok. 1), FT3, FT4, antyTPO, antyTG, AMH, USG tarczycy, test obciążenia glukozą z 3 pkt pomiarem glukozy i insuliny na czczo, monitoring cyklu, wit. D, wit. B12, homocysteina (pomiędzy 6 a 8.), kwas foliowy, żelazo, ferrytyna, próby wątrobowe, lipidogram
Partner:
badanie nasienia z morfologią, LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna, kortyzol, piątka tarczycowa, test obciążenia glukozą z 3 pkt pomiarem glukozy i insuliny na czczo, wit. D, wit B12, próby wątrobowe, lipidogram, homocysteina, kwas foliowy, testosteron
II ETAP:
wymazy MUCHa (Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia), badania rozszerzone nasienia z morfologią, HBA, MSOME, fragmentacja DNA plemników (jeśli nie było poronień to raczej nie ma sensu robić, ale czasem się zaleca), HSG (tutaj zaznaczę, że przed rozpoczęciem stymulacji powinno być zrobione), CD138 i CD56,
USG pod kątem endometriozy u specjalisty, USG jąder u partnera
***UWAGA: do HSG zaleca się wykonanie posiewu na bakterie tlenowe, beztlenowe i grzyby. Warto też wykonać badanie na obecność 🧫 Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia (tzw. MUChA), koniecznie met. PCR. W trójpaku/czteropaku wychodzi taniej niż pojedynczoMolahonkeey lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
Molahonkeey wrote:Gratuluję czystej piśki
Hahahahah na głos w robocie się zaśmiałam jak to przeczytałam 🤣🤣🤣Molahonkeey, kałamarnica 11, M93, Insane, Vergeet lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
siesiepy wrote:Melduję II stopień czystości pochwy, a więc wynik prawidłowy. Dla lepszego efektu zjem całe opakowanie probiofemina, bo mam.
Mam nadzieję, że jutro dołączę do klubu 😅🤣Molahonkeey, siesiepy, Nowa2024, Podrożniczka, aszin, Vergeet lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
@Julia24 Kochaaaana, dziękuję 🥹❤️ Trzymam kciuki, żebyś dołączyła do KCP (Klubu Czystej Piśki) ✊🏼🍀
@Nowa2024 Hahaha cieszę się, że Cię uśmiechnęłam 🥰
kałamarnica 11, Nowa2024, siesiepy, Vergeet, Misiula lubią tę wiadomość
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•II 2025
•III 2025
⏳19.03 wizyta
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02
nick nieaktualnyMolahonkeey wrote:Ja wit D robiłam przy okazji rozpoczęcia leczenia kurzajek i miałam tak zaniżoną, że szkoda gadać
no, ale już od prawie roku suplementuję (z przerwami niestety) i przydałoby się zbadać znowu
Molahonkeey lubi tę wiadomość
-
Molahonkeey wrote:Gratuluję czystej piśki
Julka klub czystej piśki zaprasza!Julia24, Podrożniczka, Molahonkeey, Vergeet, Misiula lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?"