❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow Kałamarnico mam dreszcze, bo miałam to badanie i wolę cesarkę... jakkolwiek to brzmi. I nie chce nikogo straszyć.. ale naprawdę ogromny podziw dla Ciebie... jestes bardzo zmotywowana na swoich celach i myślę, że to też sprawia, że nic nie jest w stanie Cie zatrzymac... żaden bol.
Ja dziś kochane mam dzień na straty. Codziennie sobie sikałam na dwa testy z tego samego porannego moczu a dziś wzięłam jeden I się zalał. Więc wrócę do tego jutro
https://zapodaj.net/plik-uWWwClI9hm
Pięknego dnia Wam życzę i takich satysfakcji jakie dziś ma Kałamarnica!kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2020 13 tydzień ( bliźniaki)
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !!❤️
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka
16.01.2025 - pozytywny test
23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬 -
Aksandra wrote:Kochane, przepraszam, że tak się wypowiedziałam trochę za ogół. Ból to przecież bardzo subiektywne odczucie. Dla mnie najgorsze było zakładanie wziernika i też bardzo bałam się bólu, nie byłam pod wpływem żadnych leków i jak doktor powiedział że już po wszystkim, byłam bardzo zaskoczona.
Najtrudniejszym doświadczeniem ginekologicznym do tej pory był dla mnie scratching endometrium na żywca.
Kałamarnica jesteś bardzo dzielna dziewczyna, cudowne wiadomości, że masz drożne jajowody. Wracaj do domku, odpoczywaj i zatroszcz się o siebie najlepiej jak potrafisz. Ściskam najmocniej 😘
A weź przestań, wiadomo, że każdy inaczej to przeżyję i zapamięta! Dziękuję i za Twój głos, bo jest nadzieja, że jednak nie musi być tak strasznie 😅😅Aksandra lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
🌼 Marzec: 1 IUI na cyklu stymulowanym Lamettą
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
@Ana29 jednak bym liczyła pik od CB, a nie masz możliwości wcześniej na monitoring skoczyć?
Zgadzam się z @PaulinKa albo turbo owulka, albo się rozmyśliła ewentualnie jak już pisalam zwykle testy lh nie wylapuja u Ciebie
@Podróżniczka namówiłaś, a podasz dokładne dawki jakie brałaś? Mam kaszel to odrazu może się dziada pozbędę porządna dawka 😉
@PaulinKa pokrętnie, ale logicznie 🤣
@Aleksandra 🤣 dyrektywnie -ma wracać marszem do łóżka 🤣 złoto
@ Molahonkeey kurzajek nie miałam, ale mój miał kiedyś to po antybiotyku też mu zeszła i więcej się nie pojawiła, a jak tylko zamrażał to wracały
@Kałamarnica oo matko kobieto 🫂 czytam Twój wpis na bezdechu, na serio szacunek za taką decyzję i że dałaś radę, to teraz już tylko z górki, przyznam, że też nie słyszałam o niedrożności szyjki, wiem tylko, że mogą być węższe lub szersze z dobrym lub gorszym dostępem
Miłego dnia dziewczynykałamarnica 11, Aksandra lubią tę wiadomość
👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
Tarisal coś klikneło samo w głowie. Inaczej by nie poszło.
Minia wszystkie. Wirusówki, grupy krwi, AMH, nasienie, wymazy, wątrobowe, sód i potas. Mogłam jeszcze badania 3dc i cytologię oraz kariotypy, ale to już mieliśmy aktualne.Z tego co mi mówili, na wymazy nie trzeba sie umawiać. Przychodzisz najpierw do rejestracji i tyle.
PaulinKa ja mówiłam staremu, że żeby ustrzelić teraz trzy to by musiało mocno wejść Prawo Murphyego. :p Że dobrze będzie jak jedno pyknie. Ale wszystko jest przecież możliwe a los bywa złośliwy jak ja.Moi ginkowie pewnie przez wzgląd na tak długi czas akceptują 3 pęcherzyki, zwłaszcza, że nie zawsze wszystkie muszą pęknąć. Już kilka razy były 2-3 a pękał tylko jeden. Raz miałam podwójną owulację.
TSH akurat jest jednym z szybciej ogarniających się hormonów, więc raz dwa i oby już nie wariowała.
kałamarnica przechodziłam coś podobnego, stąd podstawiłam swój punkt widzenia. Owulacja w 33-44dc. Po co na to czekać i tracić czas? W tym czasie to i dwa cykle można by było opękać przecież. Powiedz mi, czy to przez to nie mogli wprowadzić Ci cewnika do tej szyjki macicy? I dlatego tak bolało? Jeśli mimo wszystko udało się "wejść" do środka, to chyba udrożnili na dany moment? Niedrożny kanał szyjki macicy nie pozwala dostać się plemnikom wgłąb, więc to na pewno ma wpływ na powodzenie. Widziałam już kilka przypadków niedrożnego kanału szyjki macicy właśnie.
Ana chyba bym zmonitorowała, jeśli masz takie wątpliwości. Ale jednak bardziej bym zaufała clearblue, w końcu mierzą poziom nie tylko LH ale i E2, a skoro on urósł na tyle, żeby wskazywać płodne, to coś się zadziać musiało. Na paskowych bardzo łatwo przegapić pik, podejrzewam, że właśnie samej mi się udało. :p
Julia poproszę o wpis własnie po bieli, bo będzie jasna sytuacja zarówno z tym kiedy stymulacja i jak (oby zgodnie z planem!) oraz będzie jasna wiadomośc co do tego, czy te 3 jajka się spisały. :p Co do termometra, to pewnie jedna ja bym uznała, że odpuszczam, a druga ja już by szukała najlepszych ofert na allegro.
Vergeet gdybym miała złoty środek dla każdej z Was, to bym pewnie go sprzedała. Na nieszczęście musi to przyjść samoistnie, ale widzę że dużą rolę odkrywa znalezienie motywacji do tego, żeby jednak nie zajść. :DD Głupio to brzmi w obecnej sytuacji, więc posłużę się przykładem: lot samolotem w ciąży gdy masz trombo, rezerwujesz z wyprzedzeniem wakajki i bardzo chcesz na nie polecieć, bo o zwiedzaniu tego miejsca marzyłaś całe życie. Liczyś się z tym, że ciąża spowoduje odwołanie całości. :p Taki chyba najlepiej obrazowy przykład. Może to głupota, ale kto wie, może zadziała?
Aksandra doceniam troskę starego mimo wszystko, wszak chciał dobrze, ale jednak za bardzo się starał. Najważniejsze, że przespał się z tym i POJĄŁ! A szybkie numerki osobiście bardzo lubię. Ja nie widzę problemu, że wypowiedziałaś się za siebie. Każda ma inne odczucia i próg bólu, więc każde badanie u każdej będzie inne po prostu. Myślę, że to zwrócenie uwagi było tak pół żartem pół serio, bo wiadomo, że w chwilach stresu woli się czytać jednak o przyjemniejszej wersji badania, ale za prawdę nikt się nie obraził.
Mola oby cyto było czyste i nie było żadnego HPV.
Lusia, rozumiem, że na drugim nic nie ma?
Co do chłopów, mój jak wczoraj usłyszał, że są te pęcherzyki i jestem chwilkę przed owu, to był zły, że nasienie ma badać i będzie wypruty z dobrych plemników. Musiałam go uspokajać, że przecież wszystko było zaplanowane i działaliśmy w dniach płodnych (poniedziałek!) i poprawimy, więc bez stresu nawet jeśli owulacja będzie już teraz. :p Trza było chłopa zapewnić z 10 raz z rzędu, że mam wszystko pod kontrolą i nie marnujemy naszej szansy.PaulinKA, kałamarnica 11, Tarisal, Aksandra, Vergeet lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:
Co do chłopów, mój jak wczoraj usłyszał, że są te pęcherzyki i jestem chwilkę przed owu, to był zły, że nasienie ma badać i będzie wypruty z dobrych plemników. Musiałam go uspokajać, że przecież wszystko było zaplanowane i działaliśmy w dniach płodnych (poniedziałek!) i poprawimy, więc bez stresu nawet jeśli owulacja będzie już teraz. :p Trza było chłopa zapewnić z 10 raz z rzędu, że mam wszystko pod kontrolą i nie marnujemy naszej szansy.
Nie mogę pojąć że Ci nasi faceci nie mogą nam zaufać czasemPrzecież widzą, że my wszystko kalkulujemy, sprawdzamy i jak mówimy że można w sex, TO MOŻNA a nawet trzeba
Ok wypstrykał się trochę na badanie, w 2 rzucie będzie plemników mniej, ale będą szybszebtw, nie wspominałaś wcześniej że mówił , że trojaczki to za dużo? powinno go zatem trochę uspokoić że nasienie może być 'słabsze'.
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany --> cysta, starania zawieszone do wchloniecia.
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
Kałamarnica szacun wielki! 💪💪💪
Super, że dałaś radę! I super że wszystko elegancko drożne 😍 było warto wytrwać ten ból. A o niedrożnym kanale szyjki macicy też nie wiedziałam 😮kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
Lusia - no jest tam cień kreski kurczę. Ewidentnie. A na betę nie pójdziesz? Dzięki Ci za słowa uznania. Cieszę się, że podjęłam taką decyzję. Inaczej wychodziłabym jak wrak człowieka stąd. Psychicznie. A tak mam więcej nadziei teraz
Aksandra - oczywiście, że każdy wszystko odczuwa inaczej. Próg bólu to kwestia indywidualna.Dziękuję za miłe słowa. ❤
I fajnie, że Twój Mąż przyjął do wiadomości i przetrawił po swojemu te wszystkie informacje. I że zrozumiał, że możecie działać.
Siesiepy - jak się cieszę, że znasz takie przypadki! Mi pani dr powiedziała, że taka niedrożność kanału może być po Ureaplasmie i że oczywiście teraz po "udrożnieniu" możliwe, że zwiększyłyśmy szanse. 🤗
Jestem po odebraniu wypisu i po rozmowie z moją doktor. W tym cyklu mam brać Duphaston od 15dnia, bo musimy powalczyć z torbielą, ale zanim włączę skontrolujemy jeszcze w USG jak wyglądają obydwa jajniki. Potem 20d.c. mam kolejną kontrolę u niej w poradni i skontrolujemy w USG znowu. Jeśli torbiel będzie się wchłaniać to od kolejnego cyklu ruszamy z Lamettą. A jak nie to mi coś dołoży na tę torbiel.
Brzmi dobrze. Chyba się sama nastresowała tym moim HSG hahaha, takie mam wrażenie.
Minął mi cały ból i czekam na Mężusia pod windą. 🌞Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 12:56
Lusia3131, Podrożniczka, Aksandra, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• parametry nasienia:
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌
PLAN:
- 03.2025r.: monitoring 18.03 🙏
- diagnostyka immunologiczna... ➡️ -
siesiepy wrote:Tarisal coś klikneło samo w głowie. Inaczej by nie poszło.
Minia wszystkie. Wirusówki, grupy krwi, AMH, nasienie, wymazy, wątrobowe, sód i potas. Mogłam jeszcze badania 3dc i cytologię oraz kariotypy, ale to już mieliśmy aktualne.Z tego co mi mówili, na wymazy nie trzeba sie umawiać. Przychodzisz najpierw do rejestracji i tyle.
PaulinKa ja mówiłam staremu, że żeby ustrzelić teraz trzy to by musiało mocno wejść Prawo Murphyego. :p Że dobrze będzie jak jedno pyknie. Ale wszystko jest przecież możliwe a los bywa złośliwy jak ja.Moi ginkowie pewnie przez wzgląd na tak długi czas akceptują 3 pęcherzyki, zwłaszcza, że nie zawsze wszystkie muszą pęknąć. Już kilka razy były 2-3 a pękał tylko jeden. Raz miałam podwójną owulację.
TSH akurat jest jednym z szybciej ogarniających się hormonów, więc raz dwa i oby już nie wariowała.
kałamarnica przechodziłam coś podobnego, stąd podstawiłam swój punkt widzenia. Owulacja w 33-44dc. Po co na to czekać i tracić czas? W tym czasie to i dwa cykle można by było opękać przecież. Powiedz mi, czy to przez to nie mogli wprowadzić Ci cewnika do tej szyjki macicy? I dlatego tak bolało? Jeśli mimo wszystko udało się "wejść" do środka, to chyba udrożnili na dany moment? Niedrożny kanał szyjki macicy nie pozwala dostać się plemnikom wgłąb, więc to na pewno ma wpływ na powodzenie. Widziałam już kilka przypadków niedrożnego kanału szyjki macicy właśnie.
Ana chyba bym zmonitorowała, jeśli masz takie wątpliwości. Ale jednak bardziej bym zaufała clearblue, w końcu mierzą poziom nie tylko LH ale i E2, a skoro on urósł na tyle, żeby wskazywać płodne, to coś się zadziać musiało. Na paskowych bardzo łatwo przegapić pik, podejrzewam, że właśnie samej mi się udało. :p
Julia poproszę o wpis własnie po bieli, bo będzie jasna sytuacja zarówno z tym kiedy stymulacja i jak (oby zgodnie z planem!) oraz będzie jasna wiadomośc co do tego, czy te 3 jajka się spisały. :p Co do termometra, to pewnie jedna ja bym uznała, że odpuszczam, a druga ja już by szukała najlepszych ofert na allegro.
Vergeet gdybym miała złoty środek dla każdej z Was, to bym pewnie go sprzedała. Na nieszczęście musi to przyjść samoistnie, ale widzę że dużą rolę odkrywa znalezienie motywacji do tego, żeby jednak nie zajść. :DD Głupio to brzmi w obecnej sytuacji, więc posłużę się przykładem: lot samolotem w ciąży gdy masz trombo, rezerwujesz z wyprzedzeniem wakajki i bardzo chcesz na nie polecieć, bo o zwiedzaniu tego miejsca marzyłaś całe życie. Liczyś się z tym, że ciąża spowoduje odwołanie całości. :p Taki chyba najlepiej obrazowy przykład. Może to głupota, ale kto wie, może zadziała?
Aksandra doceniam troskę starego mimo wszystko, wszak chciał dobrze, ale jednak za bardzo się starał. Najważniejsze, że przespał się z tym i POJĄŁ! A szybkie numerki osobiście bardzo lubię. Ja nie widzę problemu, że wypowiedziałaś się za siebie. Każda ma inne odczucia i próg bólu, więc każde badanie u każdej będzie inne po prostu. Myślę, że to zwrócenie uwagi było tak pół żartem pół serio, bo wiadomo, że w chwilach stresu woli się czytać jednak o przyjemniejszej wersji badania, ale za prawdę nikt się nie obraził.
Co do chłopów, mój jak wczoraj usłyszał, że są te pęcherzyki i jestem chwilkę przed owu, to był zły, że nasienie ma badać i będzie wypruty z dobrych plemników. Musiałam go uspokajać, że przecież wszystko było zaplanowane i działaliśmy w dniach płodnych (poniedziałek!) i poprawimy, więc bez stresu nawet jeśli owulacja będzie już teraz. :p Trza było chłopa zapewnić z 10 raz z rzędu, że mam wszystko pod kontrolą i nie marnujemy naszej szansy.2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2021 11 tydzień
2023 Tadzio !!❤️
kałamarnica 11 wrote:Lusia - no jest tam cień kreski kurczę. Ewidentnie. A na betę nie pójdziesz? Dzięki Ci za słowa uznania. Cieszę się, że podjęłam taką decyzję. Inaczej wychodziłabym jak wrak człowieka stąd. Psychicznie. A tak mam więcej nadziei teraz
Aksandra - oczywiście, że każdy wszystko odczuwa inaczej. Próg bólu to kwestia indywidualna.Dziękuję za miłe słowa. ❤
Siesiepy - jak się cieszę, że znasz takie przypadki! Mi pani dr powiedziała, że taka niedrożność kanału może być po Ureaplasmie i że oczywiście teraz po "udrożnieniu" możliwe, że zwiększyłyśmy szanse. 🤗
Jestem po odebraniu wypisu i po rozmowie z moją doktor. W tym cyklu mam brać Duphaston od 15dnia, bo musimy powalczyć z torbielą, ale zanim włączę skontrolujemy jeszcze w USG jak wyglądają obydwa jajniki. Potem 20d.c. mam kolejną kontrolę u niej w poradni i skontrolujemy w USG znowu. Jeśli torbiel będzie się wchłaniać to od kolejnego cyklu ruszamy z Lamettą. A jak nie to mi coś dołoży na tę torbiel.
Brzmi dobrze. Chyba się sama nastresowała tym moim HSG hahaha, takie mam wrażenie.
Minął mi cały ból i czekam na Mężusia pod windą. 🌞Molahonkeey, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2021 11 tydzień
2023 Tadzio !!❤️
@Terisal oo, a to miał jakiś antybiotyk dedykowany kurzajkom czy totalnie nie powiązany? U mnie zamrażanie nic nie dało też...
@siesiepy dzieki! Jaki kochany, że tak się przejmuje
@kałamarnica11 do domku odpoczywaćkałamarnica 11 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02
💌 7dpo ~ prog 17.52 ng/mL -
siesiepy wrote:Tarisal coś klikneło samo w głowie. Inaczej by nie poszło.
Co do chłopów, mój jak wczoraj usłyszał, że są te pęcherzyki i jestem chwilkę przed owu, to był zły, że nasienie ma badać i będzie wypruty z dobrych plemników. Musiałam go uspokajać, że przecież wszystko było zaplanowane i działaliśmy w dniach płodnych (poniedziałek!) i poprawimy, więc bez stresu nawet jeśli owulacja będzie już teraz. :p Trza było chłopa zapewnić z 10 raz z rzędu, że mam wszystko pod kontrolą i nie marnujemy naszej szansy.
Bardzo mi się podoba Twój sposób na przechytrzenie losu czy jak to można nazwać… 🤔
Ja np. już jestem w trakcie takiego chytrego planu i zrobiłam wymazy do drożności, która ma być w następnym cyklu. A może nie będę musiała na nią iść 😂 Z tym, że doświadczenie u mnie takie, że za cholerę to nie działa na ciążę. Może powinnam zarezerwować wycieczkę do jakiegoś buszu na survival i to pomoże 🤣👩🏻35 lat
👧🏻2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
30.01.2025 13 dpo⏸️🥹
01.02. beta HCG 383 ❤️
03.02. beta HCG 775 ❤️
05.02. beta HCG 1751 ❤️
28.02. wizyta serduszkowa 🥰 -
Tarisal wrote:@Ana29 jednak bym liczyła pik od CB, a nie masz możliwości wcześniej na monitoring skoczyć?
Zgadzam się z @PaulinKa albo turbo owulka, albo się rozmyśliła ewentualnie jak już pisalam zwykle testy lh nie wylapuja u Ciebie
@Podróżniczka namówiłaś, a podasz dokładne dawki jakie brałaś? Mam kaszel to odrazu może się dziada pozbędę porządna dawka 😉
@PaulinKa pokrętnie, ale logicznie 🤣
@Aleksandra 🤣 dyrektywnie -ma wracać marszem do łóżka 🤣 złoto
@ Molahonkeey kurzajek nie miałam, ale mój miał kiedyś to po antybiotyku też mu zeszła i więcej się nie pojawiła, a jak tylko zamrażał to wracały
@Kałamarnica oo matko kobieto 🫂 czytam Twój wpis na bezdechu, na serio szacunek za taką decyzję i że dałaś radę, to teraz już tylko z górki, przyznam, że też nie słyszałam o niedrożności szyjki, wiem tylko, że mogą być węższe lub szersze z dobrym lub gorszym dostępem
Miłego dnia dziewczyny
A zabawne jest to, ze doktorek na wizycie zalecił to samo, a ja panieee ja już to zrobiłam 😂Tarisal, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩🏻35 lat
👧🏻2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
30.01.2025 13 dpo⏸️🥹
01.02. beta HCG 383 ❤️
03.02. beta HCG 775 ❤️
05.02. beta HCG 1751 ❤️
28.02. wizyta serduszkowa 🥰 -
@ siesiepy ważne, że kliknęło
Ważne, że chłop uwierzył, ale obstawiam, że jeszcze zapyta z raz 😉
@ PaulinKa Oj też mnie to drażni jak coś mówię, a ten po 100 razy, ale na pewno, ale jak powie mój gin do niego to ok przyjmuje do wiadomości za 1 razem, kiedyś nie wytrzymałam : gin dawał zalecenia i mówi, że mężowi wytłumaczę w domu, a ja ooo nie Ty mu gadasz ja mam dość powtarzania po 5 razy, ten się zaśmiał tylko 🤣
@Kałamarnica też bym wiała aż by się kurzyło, oby szybciej być w domu, teraz odpoczywaj, daj się porozpieszcac ❤️ może dobre jedzonko w nagrodę
@Molahonkeey nie na coś innego już teraz nawet nie pamiętam na co, bo to było wiele lat temu
Na mnie niestety też te sposoby nie działają, jakby miały zadziałać to by zaskoczyło przez tyle lat, u mnie szybciej pójdzie to w 2 stronę jak przy 40 męża, zaplanowałam imprezę, zamówiłam tort, zaprosiłam gości, już miałam szykować jedzonko i 3 dni przed trafiłam do szpitala w stanie ciężkim 🤣 impreza super była, do dziś się śmiejemy, że gotować mi się nie chciało, ale żeby odrazu w tak drastyczne środki iść, może następnym razem porozmawiamy 🤣
@Podróżniczka dziękuję, chodziło mi ta większą dawkę ile brać, ale już napisałaś 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 13:24
Molahonkeey lubi tę wiadomość
👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
Melduję się z domku. Jestem przeszczęśliwa. 🤗
Tarisal - zjadłam sobie właśnie GOFRYchodziły za mną. A teraz leżę, nawet się nie rozpakowałam. Szanowny kupił mi herbatkę zieloną, więc zaparzyłam w imbryczku (mam taki z podgrzewaczem) i leżę. I oglądam Ugly Betty.
Siesiepy chyba zacznę myśleć tak jak Ty.
Wczoraj odwiedziła mnie w szpitalu koleżanka, która też długo starała się o dziecko. I mówiła mi, że w nowym mieszkaniu mieli pokój, który był graciarnią ale w przyszłości miał się stać pokojem dziecięcym, więc nic tam nie robili. Zaszła w ciążę w momencie gdy zaczęła planować w tym pokoju bibliotekę. Ja też mam w mieszkaniu taki pokój i chyba zacznę tam planować siłownię.Molahonkeey, Nowa2024, Vergeet, Aksandra, Tarisal, Podrożniczka, siesiepy lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• parametry nasienia:
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌
PLAN:
- 03.2025r.: monitoring 18.03 🙏
- diagnostyka immunologiczna... ➡️ -
kałamarnica 11 wrote:Melduję się z domku. Jestem przeszczęśliwa. 🤗
Tarisal - zjadłam sobie właśnie GOFRYchodziły za mną. A teraz leżę, nawet się nie rozpakowałam. Szanowny kupił mi herbatkę zieloną, więc zaparzyłam w imbryczku (mam taki z podgrzewaczem) i leżę. I oglądam Ugly Betty.
Siesiepy chyba zacznę myśleć tak jak Ty.
Wczoraj odwiedziła mnie w szpitalu koleżanka, która też długo starała się o dziecko. I mówiła mi, że w nowym mieszkaniu mieli pokój, który był graciarnią ale w przyszłości miał się stać pokojem dziecięcym, więc nic tam nie robili. Zaszła w ciążę w momencie gdy zaczęła planować w tym pokoju bibliotekę. Ja też mam w mieszkaniu taki pokój i chyba zacznę tam planować siłownię.
Hahaha❤️ planuj siłownię i to natychmiast 🤣🤣🤣kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02
💌 7dpo ~ prog 17.52 ng/mL -
Haha my też mamy w domu pokój, który na teraz jest graciarnia, miejscem na pranie czekające na prasowanie 🤣 z założeniem że to będzie pokój dla bobo 😍
kałamarnica 11, Molahonkeey, Podrożniczka lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
@kałamarnica jejku ale jesteś dzielna, wow! Szacun, że to przetrwałaś i teraz już możesz dochodzić spokojnie do siebie, a może to będzie przełom! 💖 Zazdradzczam gofrów i chyba muszę zacząć planować siłownie tylko problem taki, że nie mam żadnego wolnego pokoju 😂
@Lusia ja ciągle widzę cienie u ciebie, czekam na rozwój sytuacji🤩
@siesiepy dałaś mi dobry argument żeby zarezerwować jakieś loty 😂
@Tarisal hahaha dlatego się cieszę, że kolejna wizyta prawdopodobnie będzie z moim mężem to może jak lekarz powie to więcej z tego wyciągnie 😂ale tekst genialny, zapamiętam!
Tarisal, kałamarnica 11, Molahonkeey, siesiepy lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
4.03 ⏸️😮
12dpo- beta 15, prog 13,21
14dpo- beta 25, prog 13,21
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
nick nieaktualny
-
Diancia99 wrote:Ciekawa jestem co przyniesie mi ten nieszczęsny styczeń 😝. Kolejny dzień się dziwnie czuję. Aktualnie siedzę pod kocem tak mi zimno. Jeszcze tydzień do 🐒 więc czekam co wyjdzie. Albo będzie testowanie albo umieranie. 🙈
Diancia99, PaulinKA lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
4.03 ⏸️😮
Badania💉
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
Molahonkeey wrote:@Terisal oo, a to miał jakiś antybiotyk dedykowany kurzajkom czy totalnie nie powiązany? U mnie zamrażanie nic nie dało też...
@siesiepy dzieki! Jaki kochany, że tak się przejmuje
@kałamarnica11 do domku odpoczywaćMolahonkeey lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
4.03 ⏸️😮
Badania💉
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON