X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29, jak się okaże że nie pękł to może trzeba dziada jakoś wspomóc? Ovitrelle? ale nie piszmy czarnych scenariuszy, może pękł a pik przespałaś :D Grunt że było podziałane z mężem, także to co mogłaś, zrobiłaś!!

Patrzyłam dziś na kalendarz testowania hmm Ovitrelle wzięłam w ndz 12.01 , owu prawdopodobnie w pon a ja na testowanie dopiero 29.01 zapisana!

No ale 2 fazę mam dość długą przez progesteron, także jakby była biel to przynajmniej zaraz przyjdzie @ i nie będę za długo przygnębiona... Jutro idę zobaczyć czy wg coś pękło i poprosić o nowe dawkowanie leków tarczycowych.

Wczoraj trochę mnie mój wynik dobił, ale sobie wytłumaczyłam (pokrętnie ;p) że skoro tarczyca może zaburzać owulację a ja owulację mam stymulowaną farmakologicznie, to w sumie TSH nie powinno zaszkodzić, bo naprawiamy to lekami :D
    Nie wiem czy tak to serio działa, ale przynajmniej pozwoliło mojej głownie nie wpaść w dół smutku, że się nie udało już 2 dpo -,-

Molahonkeey lubi tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 16 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️

🧑: przebadany✅,

🔜
    6 cykl stymulowany --> cysta, starania zawieszone do wchloniecia.
    ⏳Rozszerzone badania nasienia
    ❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Insane Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin cóż to za szaleństwo u Ciebie na wykresie!! 🍀🍀🍀🤞🤞🤞 testowałaś?

PaulinKA, Julia24, Molahonkeey, aszin lubią tę wiadomość

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 serduszko moje, bij 🥹
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    ohhh faktycznie!! ten wykres powinien nabrać zieleni ;)

Molahonkeey, aszin lubią tę wiadomość

👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28

🔜
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Dostałam znieczulenie miejscowe na szyjkę, leki p/bólowe i rozkurczowe doustnie i czekam. Za pół godziny badanie. 😬
    Edit: i już wiem, że metoda piankowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 09:01

Nowa2024, PaulinKA, Insane, Molahonkeey, Lusia3131, siesiepy lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
    06.24 borelioza - leczenie ✅
    10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - 03.2025r.: monitoring 18.03 🙏
    - diagnostyka immunologiczna... ➡️
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Dostałam znieczulenie miejscowe na szyjkę, leki p/bólowe i rozkurczowe doustnie i czekam. Za pół godziny badanie. 😬

Kochana, jak są drożne to nic a nic nie boli, a jak jest jakaś niedrożność to leki powinny pomóc. To już prawie finisz i za chwilę będziesz w domu 🤗 Mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i badanie pokazało piękne, czysciutkie jajowody.

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:

🤞🤞🤞
    Najważniejsze, żeby jajowody były drożne 🍀🍀🍀

kałamarnica 11, Molahonkeey, Lusia3131 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:

Oo, no pięknie to wygląda! 😁☺️
    Wczoraj @Aszin mówiła, że jutro będzie testować! Czekamy na piękne dwie kreski! ✊🍀

PaulinKA, Molahonkeey, aszin lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

🌼 Marzec: 1 IUI na cyklu stymulowanym Lamettą

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kalamarnica11 pamiętaj, że to ważny krok naprzód! Jesteśmy z Tobą! 🫂☺️

@Siesiepy radość jest i cieszę się, że dołączyłaś do naszej drużyny IVF! Jeszcze Cię tam nie przepisuje, bo czekam na ostatnie testowanie! ✊🍀

@Ana29 ja bym po prostu przestała testować i analizować po stałej buźce CB. Działajcie! To jest ten czas, a wyłapanie idealnego piku nie przybliży Cię niestety do II, a miłość z partnerem już tak! 💕

@Aksandra a jak Ty dzisiaj? Przestałaś w końcu krwawić?

W okresie świąteczno- przeprowadzkowym zgubiłam gdzieś mój termometr owulacyjny 🫣😅. I teraz się waham, czy zamawiać nowy, czy całkiem odpuścić tą temperaturę 🫣.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 09:12

Vergeet, kałamarnica 11, siesiepy lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

🌼 Marzec: 1 IUI na cyklu stymulowanym Lamettą

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Lanzarotte- to będąc na Fuercie wzięliśmy sobie jednodniową wycieczkę na tą wyspę i faktycznie jest niezwykła, przeciekawa i piękna. Zdecydowanie polecam właśnie przejechać się na te wulkany, zobaczyć gejzery itp ale z przewodnikiem - jest mnóstwo ciekawostek! @Mola co do restauracji El Diablo to ona mieści się właśnie przy tych wulkanach i co prawda nie skorzystaliśmy bo miała mega słabe opinie i ogromne tłumy (bo głównie jeżdżą tam wycieczki) ale można było podejść i zobaczyć jak kiełbaski i inne mięso pieką się na ruszcie, a na dole wielka dziura i żar buchający z lawy, no ciekawe przeżycie 😁
    @kałamarnica co do kiecki to i przyłączam się do dziewczyn, że też bym wyglądała jak baleron 😂 a szkoda bo kiecka cudna!
    @Lusia to dalej nie puszczamy kciuków, niech ciemnieje 🤞🏼 wirtualnie łapie was wszystkie za dłonie i robimy kółko wsparcia 💖
    @siesiepy gratulacje już oficjalnej kwalifikacji! 🥳 no i wooow z tymi trzema pęcherzykami, wygląda to obiecująco!
    Ale przygoda z tą oponą i CO GORSZA z kawą 😂💔 no ale przynajmniej będzie co wspominać i bardzo podoba mi się twój humor z trojaczkami i ogólnie energia jaka tryska z tych wpisów! Muszę wziąć przykład z ciebie bo coraz częściej zdarza mi się wchodzić w ciemność 🙈
    @Ana też uważam, że powinniście działać a nie dalej testować! 🔥
    I jeszcze raz @kałamarnica trzymam kciuki aby było wszystko drożne i nic a nic nie bolało!
    @aszin testuj!! 🤞🏻

kałamarnica 11, Podrożniczka, Molahonkeey, Lusia3131, siesiepy lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
    22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔

4.03 ⏸️😮
    12dpo- beta 15, prog 13,21
    14dpo- beta 25, prog 13,21

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, dziękuję że pytasz. Wczoraj był jakiś jeden mały skrzepik. Czuje się dobrze, jutro wracam do pracy 😉

Siesiepy - wczoraj odbyłam rozmowę z mężem, przedstawiłam mu budowę macicy i dokąd sięga jego sprzęt w czasie ❤️. Przez noc musiały chyba zderzyć się kulki w celu przetrawienia nowo nabytej wiedzy. Rano juz wstawał do pracy, więc zatrzymałam go dyrektywnie, że ma wracać marszem do łóżka i nie było specjalnie oporu, zrobiliśmy szybką akcję😂

Podrożniczka, Nowa2024, Julia24, Vergeet, Insane, Diancia99, Molahonkeey, kałamarnica 11, Tarisal, siesiepy lubią tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Julia, dziękuję że pytasz. Wczoraj był jakiś jeden mały skrzepik. Czuje się dobrze, jutro wracam do pracy 😉

Siesiepy - wczoraj odbyłam rozmowę z mężem, przedstawiłam mu budowę macicy i dokąd sięga jego sprzęt w czasie ❤️. Przez noc musiały chyba zderzyć się kulki w celu przetrawienia nowo nabytej wiedzy. Rano juz wstawał do pracy, więc zatrzymałam go dyrektywnie, że ma wracać marszem do łóżka i nie było specjalnie oporu, zrobiliśmy szybką akcję😂

Uff to całe szczęście, że się chłop opamiętał! 😁🍀

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:

Hahaha świetna historia, dobrze że dotarło 😂

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
    22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔

4.03 ⏸️😮
    12dpo- beta 15, prog 13,21
    14dpo- beta 25, prog 13,21

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzień źle się czuje. 🥴 Niech ten styczeń się skończy bo mnie wykończy. 🙄 Ciężko spałam że czuje się jak trup. Budziłam się w nocy bo było mi tak gorąco, kręgosłup bolał, a nogi nie mogły znaleźć swojego miejsca. Do tego kot po mnie łaził bo chciał strasznie się przytulić w miejscu między brzuchem a udami bo tam było tak ciepło i to czuł i jak się przebudzałam widziałam jak był wtulony. Rano jak wstałam to tak mi dziwnie było że aż poleciałam do łazienki czy okresu nie dostałam ale nic nie było. Zrobiłam swoje ulubione kanapki z kimchi i sałatka. Tyle się na pracowałam nad tym. Siadam do śniadania a ja to ledwo jem, co gryz to gorzej. Poddałam się w połowie bo zrobiło mi się niedobrze i w brzuchu dziwnie. Polazilam myślę nie no chyba by się przydało zjeść. Patrzę tak na tą kanapkę i no nie, nie mogę, bo się porzygam prędzej. Dalej mam coraz wysoki puls aż czuję że mi serce bije, ciepłe mam nogi i okolice brzucha, znowu czuję jakby tam jakaś rewolucja się działa aczkolwiek nie kuje mnie nic jak na razie, może dlatego że to dopiero początek dnia. Czuję się taka znużona, kręgosłup zmęczony, nic mi się nie chce a tu jest tyle do roboty. Ja nie wiem, okresu dostanę za 2,3 dni czy co. 🤨 Bo powinnam dostać teoretycznie 23-25 stycznia a mamy dopiero 16. Olałam sobie ten miesiąc więc się nie przejmowałam niczym tym bardziej że postanowiłam kupić testy owu jak się tylko zacznie okres i stwierdziłam że to kupa czasu a tu takie zaskoczenie co się odwala. 🤔 Jak się do 23 nie wyjaśni to będę testować chociaż nie planowałam. 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:

Ja mojemu ostatnio tłumaczyłam kiedy jest owulacja i czas płodny 😂 bo myślał że to cały miesiąc może się udać to co ja się spinam 🤣 mam nadzieję że to coś dało i nie będzie humorzasty jak mówię że teraz jest dobry czas 🙈

Molahonkeey, Nowa2024 lubią tę wiadomość

• Ana29 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Ana29, jak się okaże że nie pękł to może trzeba dziada jakoś wspomóc? Ovitrelle? ale nie piszmy czarnych scenariuszy, może pękł a pik przespałaś :D Grunt że było podziałane z mężem, także to co mogłaś, zrobiłaś!!

Patrzyłam dziś na kalendarz testowania hmm Ovitrelle wzięłam w ndz 12.01 , owu prawdopodobnie w pon a ja na testowanie dopiero 29.01 zapisana!

No ale 2 fazę mam dość długą przez progesteron, także jakby była biel to przynajmniej zaraz przyjdzie @ i nie będę za długo przygnębiona... Jutro idę zobaczyć czy wg coś pękło i poprosić o nowe dawkowanie leków tarczycowych.

Wczoraj trochę mnie mój wynik dobił, ale sobie wytłumaczyłam (pokrętnie ;p) że skoro tarczyca może zaburzać owulację a ja owulację mam stymulowaną farmakologicznie, to w sumie TSH nie powinno zaszkodzić, bo naprawiamy to lekami :D
    Nie wiem czy tak to serio działa, ale przynajmniej pozwoliło mojej głownie nie wpaść w dół smutku, że się nie udało już 2 dpo -,-

No tak , zaciągnął mnie jeszcze wczoraj na przytulanki bo jak stwierdził ten wybuchajacy z bolu jajnik to znak że to ten dzień. 😂🙈Powiedziałam mu ze ma się popukać po głowie z tymi teoriami , ale stwierdziłam, że idę co mi tam, najwyżej będę leżeć jak kłoda 😅

Diancia99, Molahonkeey, Nowa2024, kałamarnica 11, siesiepy, Vergeet lubią tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    No tak , zaciągnął mnie jeszcze wczoraj na przytulanki bo jak stwierdził ten wybuchajacy z bolu jajnik to znak że to ten dzień. 😂🙈Powiedziałam mu ze ma się popukać po głowie z tymi teoriami , ale stwierdziłam, że idę co mi tam, najwyżej będę leżeć jak kłoda 😅
    Też czasem mówię mojemu jak nie mam ochoty a jednak cel przed nami że będę leżeć jak kłoda, a on a leż se damy radę i tak 🤣

kałamarnica 11, Vergeet, Ana29 lubią tę wiadomość

• Anka96 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Kochana, jak są drożne to nic a nic nie boli, a jak jest jakaś niedrożność to leki powinny pomóc. To już prawie finisz i za chwilę będziesz w domu 🤗 Mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i badanie pokazało piękne, czysciutkie jajowody.
    Nie prawda 🫣 ja mialam.drozne a mnie bolało 🫠

20 CS (wcześniej 3,5 roku)

A. 👱‍♀️ 28 . A 🧔‍♂️ 30
    Brak owulacji ❌
    Krótka Faza Lutealna ❌
    Insulinoopornośc ❌
    Hiperandrogenizm ❌
    Mthfr homo, Pai Hetero ❌
    KIR BX -Nieobecne ( 2DS3,2DS4 norm)
    AMH 2.14 (12.2022) -> 0.64 ❌️( 06.2024)--> 1.48 (03.25)🥳
    07.2024 Histerolaparoskopia-> Endometrioza I Stopnia ❌️ Jajowody Drożne ✅️
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka96 wrote:
    Nie prawda 🫣 ja mialam.drozne a mnie bolało 🫠

dzięki Anka96 :D:D ja się staram nastrajać jakoś przed czekającym mnie badaniem i mocno chciałam wierzyć w to co pisze AAkandra a tu takie sprowadzenie na ziemię ;p

Żartuję oczywiście, wiadomo, lepiej być przygotowanym i wiedzieć co nas czeka...

Molahonkeey lubi tę wiadomość

🔜
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kałamarnica11 dużo spokoju Ci życzę i dobrego samopoczucia po badaniu ✊️
    @Julia24 jak kupisz to pewnie już nie będzie Ci potrzebny - kupuj ! :D
    @Vergeet właśnie będąc na Fuercie 10.2024 zastanawialiśmy się nad tą wycieczką tam, ale stwierdziliśmy, że może innym razem osobno lub przy okazji Teneryfy kiedyś. Co do tej restauracji to się obawiałam, że przereklamowane :D - dużo super miejsc i atrakcji tak na prawdę można sobie wyszukać samemu/na forach niż z polecajek rezydentów. Ci niestety często polecają coś za co mają kasę. Choć nie zawsze:)
    @Aksandra hahaha uwielbiam "zatrzymałam go dyrektywnie" <3
    @Diancia99 masz jakieś większe stresy ostatnio w pracy/życiu? Nie strułaś się czymś wczoraj faktycznie? Potrzebna mocna dawka relaksu, odpoczynku i spokoju <3 Postaraj się wyciszyć jakoś, tak jak lubisz najbardziej, wszystko co ma być to i tak się wydarzy, więc jeśli nadal będziesz doświadczać takich objawów i @ się spóźni to testuj ❤️

Dziewczyny, czekam na to Wasze testowanie ! 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Diancia99, PaulinKA, kałamarnica 11, Aksandra lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    •Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
    II 2025
    ~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
    ~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
    III 2025
    📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
    ⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
    ⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
    ⏳19.03 wizyta

💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki

Drugi cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 12.02
    🥚 16DC ~ 28.02
    💌 7dpo ~ prog 17.52 ng/mL
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    @kałamarnica11 dużo spokoju Ci życzę i dobrego samopoczucia po badaniu ✊️
    @Julia24 jak kupisz to pewnie już nie będzie Ci potrzebny - kupuj ! :D
    @Vergeet właśnie będąc na Fuercie 10.2024 zastanawialiśmy się nad tą wycieczką tam, ale stwierdziliśmy, że może innym razem osobno lub przy okazji Teneryfy kiedyś. Co do tej restauracji to się obawiałam, że przereklamowane :D - dużo super miejsc i atrakcji tak na prawdę można sobie wyszukać samemu/na forach niż z polecajek rezydentów. Ci niestety często polecają coś za co mają kasę. Choć nie zawsze:)
    @Aksandra hahaha uwielbiam "zatrzymałam go dyrektywnie" <3
    @Diancia99 masz jakieś większe stresy ostatnio w pracy/życiu? Nie strułaś się czymś wczoraj faktycznie? Potrzebna mocna dawka relaksu, odpoczynku i spokoju <3 Postaraj się wyciszyć jakoś, tak jak lubisz najbardziej, wszystko co ma być to i tak się wydarzy, więc jeśli nadal będziesz doświadczać takich objawów i @ się spóźni to testuj ❤️

Dziewczyny, czekam na to Wasze testowanie ! 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    Na początku miesiąca miałam stresy ale jak wróciłam do domu to pełen lajt, nikt mnie nie wkurza, nie drażni, nie martwi, zaplanowałam sobie produktywnie tydzień a tu mi pokrzyżowało plany bo nie przewidywałam że będzie mi coś dolegać tak że będę robić wszystko żółwim tempem rozkładając w dniach😑

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ