❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Chesterka1124 wrote:No i witam się z 🐒
Ohhh, przykro mioby był to początek szczęśliwego cyklu!
Ana29, owszem odczuwam wzrastanie pecherzyka ale bardziej na tym jajniku co mam torbiel. Lekarz mówił że powiększony jajnik może boleć. Na pewno masz tam 1 pecherzyk a nie np 2 ??
O dziwo w tym mscu ból był dużo lżejszy niż zazwyczaj , a owulka byla z mojego niepozornego mniejszego jajnikaz ciekawe dlaczego
(choć nigdy nie miałam tak intensywnego jak tu piszesz!)♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany --> cysta, starania zawieszone do wchloniecia.
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
Ana a skąd jesteś i co to za lekarz? 😉 brzmi jak lekarz marzenie.
Chesterka 🫂
Nowa - ale super! Czekamy zatem na poniedziałek ❤❤❤Vergeet, Nowa2024, Ana29 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• parametry nasienia:
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌
PLAN:
- 03.2025r.: monitoring 18.03 🙏
- diagnostyka immunologiczna... ➡️ -
@Ana też mi się nasunęło pytanie gdzie to taki cudowny lekarz 🤩
@Nowa ale to jest „eksajtiiing” te pierwsze zastrzyki, mega wzrusz ❤️
@Chesterka nie taki był plan 🫂Nowa2024 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
4.03 ⏸️😮
12dpo- beta 15, prog 13,21
14dpo- beta 25, prog 13,21
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
@ Babsi tęcza nawet podwójna to może podwójnie się zaskoczysz ? Albo ta u góry to aniołek czuwajacy nad nowym groszkiem 🥹 przepraszam, jeśli taki opis Ci przeszkadza, kocham znaki
@kałamarnica sukienka mega, kocham takie, ale będziesz sexi flexi ❤️ szkoda , że w takich wyglądam jak baleron do wędzenia przygotowany 🤣
@Minia000 to widzę poprawa spektakularna, teraz suple będą wpadać z uśmiechem 🤭
@Molahonkeey 🤣 się ze śmiechu czytając Twój opis czynności, powiedz kiedy żyć I pracować przy takim natłoku, a jeszcze chciałoby się odpocząć i wakacje jakieś zaliczyć 😁 babki z rejstracji udusiłabym na miejscu 🤬
@Nowa2024 cieszę się, że tak dobrze Ci poszło i jestem pod wrażeniem, bo jak na pierwszy raz to chapeau bas
Kurnik ruszył, a w poniedziałek ocena 🥚super 😁
@Ana29 też czuję często jajnik aż ciężko usiąść przed owulka, nie zawsze, a co do lekarza to jak bym o swoim czytała, w jakim województwie przyjmuje ? Nie musisz odpowiadać jak nie chcesz 😉 zrozumiem
@Chesterka 🫂 za przeboje dzisiejsze i 🦍
Nowa2024, Molahonkeey, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
Dziewczyny ja jestem z okolic Poznania 😊 ale on również przyjmuje w Poznaniu w prywatnym gabinecie i pracuje w szpitalu na Polnej w Poznaniu 😊
Nowa2024 lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
04/03 beta 3404 progesteron 25.40
Zostań ze mną kropeczko 🍀 -
PaulinKA wrote:Ohhh, przykro mi
oby był to początek szczęśliwego cyklu!
Ana29, owszem odczuwam wzrastanie pecherzyka ale bardziej na tym jajniku co mam torbiel. Lekarz mówił że powiększony jajnik może boleć. Na pewno masz tam 1 pecherzyk a nie np 2 ??
O dziwo w tym mscu ból był dużo lżejszy niż zazwyczaj , a owulka byla z mojego niepozornego mniejszego jajnikaz ciekawe dlaczego
(choć nigdy nie miałam tak intensywnego jak tu piszesz!)
Jest tylko jeden pęcherzyk na lewym jajniku i w poniedziałek mial 16 mm. Torbiel mam na prawym i prawie w ogóle go dziś nie czuje.
A ten lewy sobie zaraz wydłubię przysięgam.
Może dlatego że z niego nigdy nie było owulacji i nagle się obudził ?Luźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
Endometrium 9mm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
@Nowa2024 szacun za te zastrzyki samodzielne i wszystkie dziewczyny tutaj, które to robią same również 👏🏻 ja sobie opatrunków po usuwaniu woreczka żółciowego sama nie mogłam zmieniać, bo mi się słabo robiło na widok szwów 🤣🙈
@Minia000 Lanzarote 🫠 widzieliśmy w tym roku z północy Fuerteventury na podróży poślubnej jak byliśmy na wydmach ❤️ też na liście do odwiedzenia 🥰 Nam rezydentka polecała ze względu między innymi na:
Restauracja El Diablo na Lanzarote to prawdopodobnie jedyne miejsce na ziemi, gdzie dania z grilla przyrządzane są nad kominem prowadzącym do żarzącego się, wciąż czynnego wulkanu. Zaledwie 10 metrów pod miejscem, w którym znajduje się restauracja temperatura ziemi osiąga 300°C.
Kocham takie spontany podróżnicze !🥹 Pięknych wrażeń życzę 😍
@Ana29 - super, że masz takiego lekarza godnego zaufania, ja niestety nadal szukam mimo, że jestem dobrej myśli co do marca - idę do poleconej lekarki mojej znajomej, która pracuje też u Bonifratrów w Katowicach na oddziale ginekologiczno-położniczym, no i jeszcze będę obczajać polecajki od Księgowej 🥰
@Terisal Dokładnie - gdzie czas na wakacje jeszcze 🤣 nosz nie ma jak żyć po ludzku tylko ciagle te obowiązki hahahahha
Ja tym babkom wybaczam szybko niestety, bo myślę sobie że dobrze że coś jeszcze w tym wieku robią z jednej strony, a z drugiej sobie myślę, że to wpływa na jakość obsługi pacjenta niestety 😥 i człowiek się frustruje… ale sobie powtarzam że w sumie sama wybrałam ten szpital mimo, że mogłam iść za darmo w lutym do mojego gine na chirurgię jednego dnia 😓
@Chesterka paczka porządnych tulasów i ciepła 📦🥺❤️
EDIT:
@Ana29 nie wydłubuj, szkoda ! Czy na kłucia jajników w zasadzie jest cokolwiek co pomaga? Ostatnio o tym myślałam jak miałam te moje pozabiegowe bóle - czy rozkurczowe działają też na jajniki? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 22:07
Tarisal, Minia000, Nowa2024 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02
💌 7dpo ~ prog 17.52 ng/mL -
https://zapodaj.net/plik-CKyiUU27vG
Prosze Powiedzcie że pik i owulacja już za rogiem.
Dobry czas na przytulanko a mnie się ciężko poruszaćLuźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
Endometrium 9mm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
Ana29 wrote:https://zapodaj.net/plik-CKyiUU27vG
Prosze Powiedzcie że pik i owulacja już za rogiem.
Dobry czas na przytulanko a mnie się ciężko poruszać👱♀️43
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
👨🦰 46
Molahonkeey wrote:@Nowa2024 szacun za te zastrzyki samodzielne i wszystkie dziewczyny tutaj, które to robią same również 👏🏻 ja sobie opatrunków po usuwaniu woreczka żółciowego sama nie mogłam zmieniać, bo mi się słabo robiło na widok szwów 🤣🙈
@Minia000 Lanzarote 🫠 widzieliśmy w tym roku z północy Fuerteventury na podróży poślubnej jak byliśmy na wydmach ❤️ też na liście do odwiedzenia 🥰 Nam rezydentka polecała ze względu między innymi na:
Restauracja El Diablo na Lanzarote to prawdopodobnie jedyne miejsce na ziemi, gdzie dania z grilla przyrządzane są nad kominem prowadzącym do żarzącego się, wciąż czynnego wulkanu. Zaledwie 10 metrów pod miejscem, w którym znajduje się restauracja temperatura ziemi osiąga 300°C.
Kocham takie spontany podróżnicze !🥹 Pięknych wrażeń życzę 😍
@Ana29 - super, że masz takiego lekarza godnego zaufania, ja niestety nadal szukam mimo, że jestem dobrej myśli co do marca - idę do poleconej lekarki mojej znajomej, która pracuje też u Bonifratrów w Katowicach na oddziale ginekologiczno-położniczym, no i jeszcze będę obczajać polecajki od Księgowej 🥰
@Terisal Dokładnie - gdzie czas na wakacje jeszcze 🤣 nosz nie ma jak żyć po ludzku tylko ciagle te obowiązki hahahahha
Ja tym babkom wybaczam szybko niestety, bo myślę sobie że dobrze że coś jeszcze w tym wieku robią z jednej strony, a z drugiej sobie myślę, że to wpływa na jakość obsługi pacjenta niestety 😥 i człowiek się frustruje… ale sobie powtarzam że w sumie sama wybrałam ten szpital mimo, że mogłam iść za darmo w lutym do mojego gine na chirurgię jednego dnia 😓
@Chesterka paczka porządnych tulasów i ciepła 📦🥺❤️
EDIT:
@Ana29 nie wydłubuj, szkoda ! Czy na kłucia jajników w zasadzie jest cokolwiek co pomaga? Ostatnio o tym myślałam jak miałam te moje pozabiegowe bóle - czy rozkurczowe działają też na jajniki? 🤔
W zasadzie to nie wiem. Jestem ostatnia do brania jakichkolwiek leków, chyba nawet nie mam w apteczce nospy. Bo mnie nigdy nic nie boli na tyle żeby brać leki.
3 lata temu mialam usuwanego polipa z trzonu macicy i na drugi dzień poszłam do pracy 🙈 akurat moj lekarz do którego chodzę robił mi zabieg i powiedział że jestem świrnięta bo nie chciałam L4 na kilka dni. To akurat było skrajnie nieodpowiedzialne bo przez kilka dni miałam wrażenie jakby macica chciała mi wypaść, no ale to jestem cała ja. Nigdy nie byłam na L4 😶 ale dziś przydałoby się coś co ukoiloby ten bólWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 22:13
Luźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
Endometrium 9mm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
Tarisal wrote:Wg mnie za jasne na pik, ale CB przestał Ci migać miałaś stałą buźkę?
Tak , rano miałam stała buzke. Ten test jest sprzed pol godziny. Może rozwodniony mocz? Nie wiem. Jest ciemniejszy niż test z 18, a że jestem fanką wyłapywania piku to lubię sobie robić testy co kilka godzin 🥹🥹bo u mnie od piku do owulacji niestety mija bardzo krótki czas. Zaledwie kilkanaście godzin. Potwierdziłam to kiedyś monitoringiem.Molahonkeey lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
Endometrium 9mm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
Ana29 wrote:W zasadzie to nie wiem. Jestem ostatnia do brania jakichkolwiek leków, chyba nawet nie mam w apteczce nospy. Bo mnie nigdy nic nie boli na tyle żeby brać leki.
3 lata temu mialam usuwanego polipa z trzonu macicy i na drugi dzień poszłam do pracy 🙈 akurat moj lekarz do którego chodzę robił mi zabieg i powiedział że jestem świrnięta bo nie chciałam L4 na kilka dni. To akurat było skrajnie nieodpowiedzialne bo przez kilka dni miałam wrażenie jakby macica chciała mi wypaść, no ale to jestem cała ja. Nigdy nie byłam na L4 😶 ale dziś przydałoby się coś co ukoiloby ten ból
Ja właściwie przeciwbólowo bardzo ale to bardzo rzadko coś stosuje na bóle w podbrzuszu - dopiero teraz brałam przed te 3 dni faktycznie podczas 🐒, ale tak jak pisałam wcześniej to jakiś małpiszon zmutowany jest po tej histeroskopii… po zabiegu tydzień dochodziłam do siebie, byłam strasznie osłabiona i krwawiłam, brałam antybiotyk i cieszyłam się że jednak wzięłam 2 dni L4, a potem już były święta, więc na prawdę szok, że dałaś radę iść do pracy w ogóle. Każdy inaczej znosi, ale właśnie też trzeba uważać. Ja poszłam 2 dni później na malutkie zakupy przed świętami do ciasta coś potrzebowałam i potem mnie bole takie i krwawienia dojechały, że pożałowałam, że jednak nie poczekałam na męża 😓
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02
💌 7dpo ~ prog 17.52 ng/mL -
Ana29 wrote:Dziewczyny ja jestem z okolic Poznania 😊 ale on również przyjmuje w Poznaniu w prywatnym gabinecie i pracuje w szpitalu na Polnej w Poznaniu 😊
Oo, też jestem z okolic Poznania i też mam super ginekologa do polecenia, ale mój pracuje na Lutyckiej ( i w prywatnej klinice)
Ana29 lubi tę wiadomość
👩🏽 - 28l
👨 - 26l
👩🍼 - 2023
📆 - starania o drugie bobo od 04.2024 -
Cześć dziewczyny.
Miałam słaby dzień, mieszkamy pod lasem i cała noc myśliwi strzelali i miałam wrażenie że z każdym hukiem budzi się cały dom...
Testy robiłam, ale nie mam nic wyraźniejszego. Te same cienie cieni, natomiast jeszcze jest czas... będę testować dalej.
Kałamarnico sukienka piekna. Szczerze mówiąc tak sobie właśnie wyobrażałam Twój styl.. ostra a subtelna! Bardzo kobieco. Ja bym w niej wyglądała jak baleron w siatce ale od przyszłego tygodnia wsiadam na orbitrek i wracam na dobre tory.
Piekna tęcza... w ogóle dziś mnie tyle razy wzruszylyscie..
Chesterko Kochana. Przykro mi.
Tule te, które dziś tego potrzebują.. zróbmy kółko i złapmy się za ręce, może warto jakąś dobrą energię sobie przekazać... slabo ten rok się zaczyna, ale nie jest ważne jak zaczynasz - ważne jak kończysz...Ana29, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2020 13 tydzień ( bliźniaki)
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !!❤️
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka
16.01.2025 - pozytywny test
23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬 -
U mnie najczęściej widać pik około 22 i wtedy właśnie miedzi 21-23 robię testy, co jedna z nas to mamy inaczej
Przeciwbolowe to nawet nie wiem jak wygladaja, bo mogę jeść jak titaki efekt ten sam czyli żaden, a po operacji po 2h latałam po korytarzu, a za mną pielęgniarka 🤣 skoro już pani wstała to muszę pani pilnować, a pod nosem cholerna narkozą powinna jeszcze spać 🤣Ana29 lubi tę wiadomość
👱♀️43
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
👨🦰 46
Molahonkeey wrote:Ja właściwie przeciwbólowo bardzo ale to bardzo rzadko coś stosuje na bóle w podbrzuszu - dopiero teraz brałam przed te 3 dni faktycznie podczas 🐒, ale tak jak pisałam wcześniej to jakiś małpiszon zmutowany jest po tej histeroskopii… po zabiegu tydzień dochodziłam do siebie, byłam strasznie osłabiona i krwawiłam, brałam antybiotyk i cieszyłam się że jednak wzięłam 2 dni L4, a potem już były święta, więc na prawdę szok, że dałaś radę iść do pracy w ogóle. Każdy inaczej znosi, ale właśnie też trzeba uważać. Ja poszłam 2 dni później na malutkie zakupy przed świętami do ciasta coś potrzebowałam i potem mnie bole takie i krwawienia dojechały, że pożałowałam, że jednak nie poczekałam na męża 😓
Molahonkeey lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
Endometrium 9mm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
Lusia3131 wrote:Cześć dziewczyny.
Miałam słaby dzień, mieszkamy pod lasem i cała noc myśliwi strzelali i miałam wrażenie że z każdym hukiem budzi się cały dom...
Testy robiłam, ale nie mam nic wyraźniejszego. Te same cienie cieni, natomiast jeszcze jest czas... będę testować dalej.
Kałamarnico sukienka piekna. Szczerze mówiąc tak sobie właśnie wyobrażałam Twój styl.. ostra a subtelna! Bardzo kobieco. Ja bym w niej wyglądała jak baleron w siatce ale od przyszłego tygodnia wsiadam na orbitrek i wracam na dobre tory.
Piekna tęcza... w ogóle dziś mnie tyle razy wzruszylyscie..
Chesterko Kochana. Przykro mi.
Tule te, które dziś tego potrzebują.. zróbmy kółko i złapmy się za ręce, może warto jakąś dobrą energię sobie przekazać... slabo ten rok się zaczyna, ale nie jest ważne jak zaczynasz - ważne jak kończysz...
Przykro mi, że myśliwi są bez mózgu i spać Ci nie dali, tylko wyjść i ich ustrzelić .
Cienie muszą mieć czas, żeby ściemnieć jak beta rośnie, więc 🤞 na pokładzie i czekamy aż 🫛 stanie się wyraźnaLusia3131 lubi tę wiadomość
👱♀️43
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
👨🦰 46
Dziewczyny piszcie te polecajki ginów! Może kiedyś którejś się przyda 😉🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
Dzień dobry pełnoprawne!
Przepraszam że dopiero teraz ale po powrocie ok 16:00 zaczęła boleć mnie głowa, więc załatwiliśmy jeszcze kilka rzeczy w domu ze starym i umarłam na pełnoprawną migrenę. Dałam sobie do wiwatu ostatnie 3 dni i chyba organizm powiedział pass.
Ok.
Wyjechaliśmy na styk, a stary chciał jeszcze później wyjechać. Myślałam że go udusze.
Jeśli ktoś czekał po 9:40 w invimedzie we Wrocławiu zbyt długo to prawdopodobnie przez nas, myśmy zostawiali pełno kolejek wszędzie. Wchodziliśmy do pustego gabinetu/recepcji, wychodziliśmy i była kolejka na cały korytarz. 😅
Dostaliśmy kwalifikację, lekarz był szczerze zaskoczony wynikami starego (w końcu że skrajnie niskich wyników (8mln plemników w probce! 1,8 w 1ml! Morfo 1%, ruch jakieś 16%!) wybiliśmy chłopa na super wyniki. Zobaczymy czy teraz się potwierdzą. 😅 Okazało się, że rosną mi na jajnikach 3 pęcherzyki. 👀 Ładnie organizm napędził się lametta. 2 na prawym, jeden na lewym. Oczywiście działane było i będzie.
Dostaliśmy pakiet i stos badań, które dzisiaj poczyniliśmy. Wirusówki, grupy krwi, wymazy. Część na szczęście miałam aktualne więc git. Sytuacja z MSOMe się wyjaśniła, będzie chłop robić 22.01.Dzisiaj było zwykle + HBA.
Moje AMH po dwóch latach wynosi 5,89! Robione w tym samym labie! I teraz tak. Nie wiem czy panikować że tak szybko spada, czy to jednak efekt nie tego że ja szybko tracę płodność, tylko efekt tego że organizm się unormował na stymulacji. 👀 Ale ciepło mi się zrobiło jak zobaczyłam połowę niższy wynik.
Najbardziej boje się tego, że wyjdzie mi coś w wymazach, jakieś bakterie.
Kolejna wizyta 28.01. Oby już na rozpisanie stymulacji. 😁
Żeby było miło, to jak chciałam kupić kawę w maku z kuponów to zepsulam aplikacje tak, że już każda restauracje pokazywało mi jako nieczynna... 🤡 A w drodze powrotnej złapaliśmy gumę i trzeba było kupić nową oponę. 🙈
Idę Was nadrobić w końcu (smażąc naleśniki 🥞)
Edit: Ok dziewczyny, fałszywy alarm. Okazuje się że invimed już przewozu próbki do oddziału diagnostyki na inną ulice. Tzn pewnie coś tam spadło ale chyba nie o tyle. Kiedyś badali na miejscu jako synevo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 22:46
kałamarnica 11, Tarisal, Aksandra, Molahonkeey, Nowa2024, Podrożniczka lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?"