X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia - dobrze, że wpadłaś, myślałam o Tobie. Dom pod lasem to moje marzenie. Byliśmy kiedyś o krok od takiej decyzji, ale jednak wygrało póki co życie w mieście (ale między dwoma parkami!). Ale pod las się kiedyś przeprowadzę, na pewno.

A co do testów.. bardzo mocno zaciskam kciuki, niech ciemnieją 🍀🤞

I też Cię przytulam dzisiaj bardzo mocno. Jutro będzie lepszy dzień ❤😘

Lusia3131 lubi tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
    06.24 borelioza - leczenie ✅
    10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - 03.2025r.: monitoring 18.03 🙏
    - diagnostyka immunologiczna... ➡️

Wysłany: 15 stycznia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy - ale historia! Super, że macie kwalifikację i że udało się tyle załatwić dziś. Współczuję wymiany opony i przybijam piątkę, ja to samo zrobiłam dzień przed wigilią. :D

PS dobrze się Ciebie czyta, ładnie piszesz. A naleśnika to bym zjadła.

siesiepy lubi tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
    • Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

PLAN:
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Siesiepy niestety nie wiem, jak się ma spadek AMH przy PCOS.

A jak ogólne wrażenia z kliniki? Podpasował Ci lekarz prowadzący? ☺️

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

🌼 Marzec: 1 IUI na cyklu stymulowanym Lamettą

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy cudowne wiadomości ❤️ poza oponą i migrena oczywiście. Teraz to ja liczę na te Twoje 3 jajka, ale czy tak od razu z grubej rury trojaczków Ci życzyć? Yhmm a co tam niechaj będą trojaczki to nie ja będę wstawać do nich w nocy 🤣
    Jeszcze smaku narobiłaś naleśnikami 🤤

Molahonkeey lubi tę wiadomość

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tule za biele. :( Nie powiem nic więcej. Wszystko co trzeba wiecie.

Kałamarnica, jedni mają za dużo tkanki tłuszczowej, inni za mało. Dziwnie ten świat jest skonstruowany. Jakby każdy nie mógł mieć po równo - idealnie. 😅

Podróżniczka nietypowe w sumie podejście lekarza, ale to fajnie jeśli cb uznaje za poronienie pod kątem rozszerzenia diagnostyki. Lepiej w tę stronę gdy te cb się powtarzają, niż lekarz który nie uznaje 10 cb.

PaulinKa jeśli lekarz nic nie powiedział to może u ciebie nie będzie to problemem? Nie wiem. Trzymam kciuki! Czerwone wino to najlepszy z możliwych wyborów. Więc myślę że będzie ci wybaczone na spokojnie. 😁 Miałam również zwykle badanie USG (dla mnie to w sumie ginekologiczne 😅 oglądania waginy na żywo nie oczekuje bo nic to nie daje 🤣). Skupienie na wynikach itd. 😁 jeśli jesteśmy zakwalifikowani to z tego co wiem, mamy rozpocząć stymulację w ciągu 30 dni, więc kolejny cykl powinien być już pod hodowlę pęcherzyków. 🤔 Chyba że wyjdą kwiatki w badaniach. Jestem ciekawa co lekarz powie na to twoje TSH.

Julia będę szczera, ledwo zaczęłam dietę ale trzydniowy maraton we Wrocławiu spowodował, że wpadła to kawa z ciastkiem, go dzisiaj głównym posiłkiem był kebab. Kalorycznie się zgadza, zdrowotnościowo nie. Ale nie miałam siły i głowy robić tego jedzenia po powrocie do domu i jeść z całego dnia wszystkiego. Lub robić sobie na kolejny dzień. To wszystko źle by smakowało! Naleśniki wytrawne czy pieczona Gruszka z sosem. Fu! Nie mogę się doczekać jak jutro w końcu zjem wszystko prawilnie. I zdecyduje czy resetuje dietę, zależeć będzie od wagi. 😅 Dobrze że chociaż lazilam jak pogrzana z buta to i sporo kcal się spaliło, a mięśnie zbudowały jednak trochę.

Aksandra o nie, kurde. Da się go wziąć w obrotu, usiąść przy stole i jak krowie na rowie wyjaśnić co się działo i na czym polega histero? Żeby wiedział że nic nie naruszy? Może powiedz że lekarz powiedział że wręcz należy się starać?

Podróżniczka u mnie keto niestety nie zdało egzaminu, chociaż bardzo mi się podobało. 😁 Ani nie chudłam mimo deficytu (bez deficytu to tylam, bo ja potrzebuje mieć uczucie przejedzenia żeby samemu zastopować), ani na nic mi to nie pomogło. :( a szkoda. Zazdroszczę ze u ciebie działa. 🥰

Kałamarnica w twoim wypadku grałabym dupka tylko po potwierdzeniu owu na USG. Żeby zobaczyć czy to dupek powoduje te torbiele, czy jednak coś innego. Czy ty masz zastrzyk na pękanie? Nie przepraszaj. Nie ty powinnaś pękać, tylko pęcherzyki, a jest odwrotnie i nikt nie ma ci tego za złe. :( Ja dalej mam pytania. Rozumiem o co chodzi, bo skoro w 15dc nic nie ma na jajnikach, to zasadne jest danie progesteronu - bo nic nie rośnie. Faktycznie czasami to powoduje że cykle się normują po 3-6msc. Oczekiwanie na owulację do 26dc i dłużej jest złudne. Jeśli masz te torbiele to może oznacza, że organizm zaczyna coraz wcześniej pracować na tą owulację i za jakiś czas pójdziesz w 15dc a pani ci powie, że coś rośnie? I cykle skrócą się do 35 dni chociaż? Jest taka opcja. Tak było u mojej przyjaciółki. U mnie nie, więc ja siedzę na lameccie. 🤡

Diancia ja już z chęcią przygarnę grudniowe dziecko, byle było w 2025. 😅 Poza tym wpasowuje się aktualnie idealnie w moje plany ewentualnych nart, skoro znowu wróciliśmy do gry, tylko przyszły sezon stracimy. 🤣

Julia niestety rozszerzonego i msome nie wolno robić z jednej próbki. 🤷🏻 Ale udało się zakombinować. Lekarza z kliniki znam, byłam raz u niego. Widać że zmęczony natłokiem pacjentów, był mniej wesoły niż dwa lata temu, ale konkretny. 😁

Nowa pewnie rozpiszemy 28.01 jak wrócę z badaniami. 😁

Babsi to bardzo piękny gest 💕 Naprawdę doceniam. W ogóle empatia wśród tych ludzi o jakiej piszesz jej duza. Dobrze się to czyta.

Co do NAC, ja biorę nows food. I biorę 3x609 w dniach 3-7 i ostatnio 2x600 w pozostałych dniach, oczywiście pod kątem jakości jajeczek głównie. 😅

Tarisal stary powiedział że nie chce trojaczkow. To ciągnęłam bekę w aucie że jeszcze jedno i emerytura, że karta dużej rodziny, że na narty z trójką nie pojedziemy i będą siedzieć u dziadków, że po nich fabryka zamknięta. I że jak pójdą w trzech do szkoły, to hehe... Bo wiecie. Ich będzie "Czech". 🤣 A mamy nazwisko właśnie czeskie z nazwy. 😂 Spodobał mi się ten pomysł! Ale trojaczków chyba bym jednak nie chciała. 🤡

Tarisal, Julia24, kałamarnica 11, Diancia99, Aksandra, Vergeet lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do ,,Czech" to będzie za darmo 🤣 za późno 🤣 pożyczone i koniec koncertu 😉

Tak na poważnie to fajnie, że tak wesoło podchodzisz do tego wtedy łatwiej przeskakiwać przeszkody ❤️

siesiepy, Lusia3131 lubią tę wiadomość

👱‍♀️43
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    👨‍🦰 46
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal wrote:
    A do ,,Czech" to będzie za darmo 🤣 za późno 🤣 pożyczone i koniec koncertu 😉

Tak na poważnie to fajnie, że tak wesoło podchodzisz do tego wtedy łatwiej przeskakiwać przeszkody ❤️
    Powiem Ci, że na koniec roku po tym jak pogrążyłam się w rozpaczy, postanowiłam sobie że koniec z użalaniem się nad sobą. Nie mam tak źle. Trzeba zmienić nastawienie, bo ile można żyć w swoim świecie, obwiniać siebie i los. Skrajnie potrzebowałam psychologa. Pewnie dalej potrzebuje. Ale jakimś dziwnym cudem to postanowienie + to że wpadam w wir badań, co uwielbiam + narty 🔥🔥🔥 spowodowały, że faktycznie to podejście się w końcu zmieniło. Czuję, że żyję. Nie do końca tak jak chciałam, ale na tyle żeby być szczęśliwą. I widzę, że z każdym problemem sobie damy radę, pewnie i nawet z tymi trojaczkami. 🤡 No będzie trzeba. 🙈

Wiem, że na pewno nie każdemu to pomoże, broń boże. Po prostu ja miałam już chyba dosyć chodzenia ciągle smutna i uznałam że trzeba zacząć żyć, niezależnie od tego w ile osób. Wiem, że to absolutnie nie pomaga na depresję i inne problemy. Moja depresja jest i ma się dobrze, chociaż powoli coraz gorzej. 😎 Ja za to coraz lepiej.

Tarisal, Julia24, kałamarnica 11, PaulinKA, Molahonkeey, Podrożniczka, Diancia99, Vergeet, Lusia3131, Ola8999 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam Twój smutek i zniechęcenie we wcześniejszych wpisach dlatego tak mnie ucieszyło, że teraz są pogodniejsze z jakąś wiarą i radością ❤️
    A niech ta depresja zapadnie się w nicość szczególnie teraz pozytywne nastawienie niech daje Ci siłę. Podziwiam, że potrafiłaś tak logicznie i prosto to sobie samej wytłumaczyć, że znalazłaś siłę i chęci,
    aby isc do przodu i szukac wyjscia z tego marazmu, niewiary i zniechęcenia, silna babka jesteś i masz wsparcie w mężu, wiec i trojaczki Wam nie straszne 🤣Wydaje mi się, że nie da się żyć jak chcemy, bo zawsze będzie coś o czym marzymy, co chcielibyśmy osiągnąć czy zwyczajnie mieć. Psycholog to też wyjście tylko trzeba dobrze trafić.
    Szczególnie cieszy mnie Twoje nowe nastawienie, bo w głowie mam cały czas Twój pamiętnik, droge jaka przeszłaś i nastawienie z grudnia, moze nie powinnam, ale trudno liczę I widzę u Ciebie happy end minimum w 3❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 02:55

Molahonkeey, Podrożniczka, Lusia3131, siesiepy lubią tę wiadomość

👱‍♀️43
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    👨‍🦰 46
  • Podrożniczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Dziewczyny czy wzrastanie pęcherzyka też was tak boli? , mi przy siadaniu aż pojawia się grymas na twarzy 😔 cykl temu nie miałam tak bolesnego tego czasu 😒

Ja właśnie pierwszy raz w tym cyklu mam takie bóle okołoowulacyjne. Wcześniej miałam tak tylko w dniu owulacji.

👩🏻35 lat
    👧🏻2021 (16 cs)
    starania o rodzeństwo od 02.2024

12.2024 - ciąża biochemiczna

30.01.2025 13 dpo⏸️🥹
    01.02. beta HCG 383 ❤️
    03.02. beta HCG 775 ❤️
    05.02. beta HCG 1751 ❤️

28.02. wizyta serduszkowa 🥰
  • Podrożniczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Lanzarote :) totalny spontant, decyzja podjęta w 5 minut. Wyspa o której wcześniej nie myśleliśmy i jeszcze nic o niej nie wiem. 😀

Julka dzięki za polecajke.
    Ja polecam też wszelkie kiełki. W płodnej diecie bardzo chwalone. My kupiliśmy nawet kiełkownice za jakies grosze na allegro! Pyszne i zdrowe.
    Zajadaliśmy się kiełkami z miesiąc i jeb dwie kreski w sierpniu. A w ciąży nie można jeść kiełków, więc szybko wyniosłam ją na strych. No i tak tam leży do dziś. W sumie przypomniałam sobie o tym teraz myśląc o tej suplementacji. Już czas ją znieść, może znowu przyniesie nam szczęście - oby na dłużej.

Minia, byliśmy z mężem na Lanzarote parę lat temu, mnie się bardzo podobało, zjeździliśmy wyspę wypożyczonym autem ;)

Minia000, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👩🏻35 lat
    👧🏻2021 (16 cs)

30.01.2025 13 dpo⏸️🥹
    01.02. beta HCG 383 ❤️
    03.02. beta HCG 775 ❤️
    05.02. beta HCG 1751 ❤️

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Dzień dobry pełnoprawne!
    Przepraszam że dopiero teraz ale po powrocie ok 16:00 zaczęła boleć mnie głowa, więc załatwiliśmy jeszcze kilka rzeczy w domu ze starym i umarłam na pełnoprawną migrenę. Dałam sobie do wiwatu ostatnie 3 dni i chyba organizm powiedział pass.

Ok.
    Wyjechaliśmy na styk, a stary chciał jeszcze później wyjechać. Myślałam że go udusze.
    Jeśli ktoś czekał po 9:40 w invimedzie we Wrocławiu zbyt długo to prawdopodobnie przez nas, myśmy zostawiali pełno kolejek wszędzie. Wchodziliśmy do pustego gabinetu/recepcji, wychodziliśmy i była kolejka na cały korytarz. 😅
    Dostaliśmy kwalifikację, lekarz był szczerze zaskoczony wynikami starego (w końcu że skrajnie niskich wyników (8mln plemników w probce! 1,8 w 1ml! Morfo 1%, ruch jakieś 16%!) wybiliśmy chłopa na super wyniki. Zobaczymy czy teraz się potwierdzą. 😅 Okazało się, że rosną mi na jajnikach 3 pęcherzyki. 👀 Ładnie organizm napędził się lametta. 2 na prawym, jeden na lewym. Oczywiście działane było i będzie.

Dostaliśmy pakiet i stos badań, które dzisiaj poczyniliśmy. Wirusówki, grupy krwi, wymazy. Część na szczęście miałam aktualne więc git. Sytuacja z MSOMe się wyjaśniła, będzie chłop robić 22.01. :) Dzisiaj było zwykle + HBA.

Moje AMH po dwóch latach wynosi 5,89! Robione w tym samym labie! I teraz tak. Nie wiem czy panikować że tak szybko spada, czy to jednak efekt nie tego że ja szybko tracę płodność, tylko efekt tego że organizm się unormował na stymulacji. 👀 Ale ciepło mi się zrobiło jak zobaczyłam połowę niższy wynik.

Najbardziej boje się tego, że wyjdzie mi coś w wymazach, jakieś bakterie.
    Kolejna wizyta 28.01. Oby już na rozpisanie stymulacji. 😁

Żeby było miło, to jak chciałam kupić kawę w maku z kuponów to zepsulam aplikacje tak, że już każda restauracje pokazywało mi jako nieczynna... 🤡 A w drodze powrotnej złapaliśmy gumę i trzeba było kupić nową oponę. 🙈

Idę Was nadrobić w końcu (smażąc naleśniki 🥞)

Edit: Ok dziewczyny, fałszywy alarm. Okazuje się że invimed już przewozu próbki do oddziału diagnostyki na inną ulice. Tzn pewnie coś tam spadło ale chyba nie o tyle. Kiedyś badali na miejscu jako synevo.

Siesiepy my tez się tam leczymy..na wymazy w invimedzie trzeba się jakoś wcześniej umawiać? Które wyniki u nich robiłaś? :D tez dostałam ta długa listę i jestem w trakcie ogarniania

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Escherichia coli ⛔️ -> antybiotyk i powtórka wymazu!

10.03 Sono HSG 🤞
    19.03 klinika 🤞

On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Powiem Ci, że na koniec roku po tym jak pogrążyłam się w rozpaczy, postanowiłam sobie że koniec z użalaniem się nad sobą. Nie mam tak źle. Trzeba zmienić nastawienie, bo ile można żyć w swoim świecie, obwiniać siebie i los. Skrajnie potrzebowałam psychologa. Pewnie dalej potrzebuje. Ale jakimś dziwnym cudem to postanowienie + to że wpadam w wir badań, co uwielbiam + narty 🔥🔥🔥 spowodowały, że faktycznie to podejście się w końcu zmieniło. Czuję, że żyję. Nie do końca tak jak chciałam, ale na tyle żeby być szczęśliwą. I widzę, że z każdym problemem sobie damy radę, pewnie i nawet z tymi trojaczkami. 🤡 No będzie trzeba. 🙈

Wiem, że na pewno nie każdemu to pomoże, broń boże. Po prostu ja miałam już chyba dosyć chodzenia ciągle smutna i uznałam że trzeba zacząć żyć, niezależnie od tego w ile osób. Wiem, że to absolutnie nie pomaga na depresję i inne problemy. Moja depresja jest i ma się dobrze, chociaż powoli coraz gorzej. 😎 Ja za to coraz lepiej.

Wspaniale się czyta taki (oby nie chwilowy) pozytywny vibe!! Narty, perspektywa stymulacji, to brzmi tak dobrze!!
    Jesteś niesamowicie silna, że mimo stanu depresyjnego sama powiedziałaś sobie dość! To wielkie wielkie osiągnięcie, umieć wybrnąć z bagienka bez pomocy.... Mam nadzieję, że ten radosny nastrój naszej naszelnej marudy zostanie z nami ;)
    Choć nie na długo ofc, i przeniesiemy się na fioletowe pole ;)

A co do trojaczków.... kurde nie namawiam bo ja Ci ich bawić nie będę :D:D aleee skoro tyle mscy nie wychodziło, to czy tu jest duza szansa? ryzyko? ze zaplodnia sie wszystkie 3? :D Natomiast mój gin ogólem jest przeciwny ciąży mnogiej w wyniku stymulacji i jakbym miala 3 pęcherzyki to na bank bym miała zakaz starań -,-

♀️&♂️ '95: 16 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️

🧑: przebadany✅,

🔜
    6 cykl stymulowany --> cysta, starania zawieszone do wchloniecia.
    ⏳Rozszerzone badania nasienia
    ❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
    ⏰️Czerwiec- klinika

Wysłany: 16 stycznia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ❤

Siesiepy - dziękuję Ci za taką silną dawkę optymizmu. Ja też miewam takie lepsze okresy, gdy naprawdę zdaję sobie sprawę, że jest dobrze, że muszę doceniać to wszystko co mam. Że planuję różne rzeczy, które będziemy robić teraz, a których może nie moglibyśmy robić, gdyby już pojawiło się dziecko. Ale to jest taka sinusoida. A co do mojej owulacji i dupka to już mam wszystko spisane i mam zamiar omówić to dziś z lekarką. Też mega mądrze to napisałaś - czekanie na owulację do 26 dnia też jest bez sensu. Trzeba znaleźć złoty środek w tym. Myślę, że jak wchłonie mi się ta torbiel i wrócę do Lametty to będzie już dobrze. Na lametcie mam owulację ok 15 d.c.
    I już kończę pisać o tym, bo Was dość umęczyłam.

(Ale ten Twój motywacyjny tekst to ja sobie zapisałam ;)).

Lusia - testowałaś? 🤞

Roads - masz wyniki bety? 🍀

Ja mam już duży stres, bo dziś badanie. Nie wiadomo o której godzinie oczywiście. Czekam cierpliwie. I powoli się pakuję, a w głowie już mam dzisiejszy szczęśliwy moment powrotu do domu. ❤

Plus moja Mama dzisiaj ma urodziny. Taki dzień. 🌞

👨'87
    • parametry nasienia:
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

PLAN:
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny test z rana blady. A wczoraj były widoczne obie kreski dobrze.
    Czyżbym przegapiła wczoraj w ciągu dnia pik? Czy o co tu chodzi?

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    https://zapodaj.net/plik-CKyiUU27vG

Prosze Powiedzcie że pik i owulacja już za rogiem.
    Dobry czas na przytulanko a mnie się ciężko poruszać

Ja też bym niestety powiedziała, że za jasne na pik ale seks na pewno nie zaszkodzi :D natomiast zastanawiam się WTF w ogóle, skoro te clear blue niby wychodzą pozytywne a paskowe negavite?
    Może chodzi o to ze clear blue mierzą sobie poziom lh i estadiolu od poziomu bazowego i że jeśli wzrosnie ILEŚ tam to owulacja sie zbliża? Głośno myślę, nie znam tych testów.
    a te paskowe nie wiem jaką mają czułość, by wyjść jako positive? 25?
    Tak czy siak, no niech ta krecha ciemnieje i aby jajnik dał ci już spokój bo taki ból jak opisujesz brzmi trochę strasznie :O

👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28

🔜
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Ja też bym niestety powiedziała, że za jasne na pik ale seks na pewno nie zaszkodzi :D natomiast zastanawiam się WTF w ogóle, skoro te clear blue niby wychodzą pozytywne a paskowe negavite?
    Może chodzi o to ze clear blue mierzą sobie poziom lh i estadiolu od poziomu bazowego i że jeśli wzrosnie ILEŚ tam to owulacja sie zbliża? Głośno myślę, nie znam tych testów.
    a te paskowe nie wiem jaką mają czułość, by wyjść jako positive? 25?
    Tak czy siak, no niech ta krecha ciemnieje i aby jajnik dał ci już spokój bo taki ból jak opisujesz brzmi trochę strasznie :O

Paskowe chyba mają 10

Może coś tam się kluje dopiero ?

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    •Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
    II 2025
    ~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
    ~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
    III 2025
    📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
    ⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
    ⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
    ⏳19.03 wizyta

💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki

Drugi cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 12.02
    🥚 16DC ~ 28.02
    💌 7dpo ~ prog 17.52 ng/mL
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Dziewczyny test z rana blady. A wczoraj były widoczne obie kreski dobrze.
    Czyżbym przegapiła wczoraj w ciągu dnia pik? Czy o co tu chodzi?

Omg, a może serio był taki turbo szybki pik, który zaistniał pomiędzy poszczegolnymi testami?
    A jak śluz?? jakbyś była po owulce to powinien się zmienić.

A może pierdziel te paskowe i skoro robisz clear blue za kupe siana to przyjmij że jego wynik jest ok i że owu nastąpi ileś tam h od pozytywnego wyniku clearblue??
    Sama nie wiem co ci powiedzieć.... ja bym pewnie zapobiegawczo przez parę dni z mężem działała jak trzeba , a potem poszła na monitoring zeby potwierdzić.

może być też tak że organizm się szykował do owulki lh zaczęło rosnąć ale jednak nie doszło do owulacji.
    Choć wynik clear blue jest jednoznaczny :D

🔜
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kałamarnica trzymam mocno kciuki za dzisiejsze badanie! 🤞🤞🤞 wracaj szybko do domku i jak będziesz miała siły to daj nam znać jak poszło 😉

kałamarnica 11, Molahonkeey lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ale nie wygląda to dobrze . Dziś jajnik boli mocno ale nie tak mocno jak wczoraj. Wczoraj nie mogłam się ruszać.
    No nie wiem, zrobię jeszcze jeden test w pracy. Pierwszy raz mam taka sytuacje.
    No i boję się powtórki z zeszłego cyklu, że pecherzyk nie peknie , wcześniej nigdy nie miałam takiego problemu.
    Za tydzień mam monitoring więc zobaczymy

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • Podrożniczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, Chesterka 🫂
    Księgowa, wróć do nas kiedy będziesz gotowa 🫂
    Ana29, testy to jedno, a seksy same się nie zrobią, więc działajcie 😁
    Siesiepy, jak się Ciebie super czyta. Bije od Ciebie energia i motywacja do działania, to wspaniałe!

W ogóle widzę u dziewczyn z drużyny ivf, takie pozytywne nakręcenie, że aż serce rośnie jak się to czyta 😍

Molahonkeey, obyś jutro usłyszała, że wyniki są już do odbioru 🤞
    Aksandra, tak ja dziewczyny napisały, trzeba chłopa posadzić i wytłumaczyć, albo zastosować kobiece triki😉
    Kałamarnica, trzymam kciuki za dzisiaj 🤞

Wiecie co, chyba te bóle są od tego, że sobie jajko nakoksowalam NAC. Brałam go w tym cyklu po okresie przez chyba 4-5 dni w ilości 1800 🤭 i to jedyna zmiana w supłach. A i jeszcze śluzu tak dużo, co nigdy, więc polecam spróbować kto jeszcze tego nie uczynił i się waha 😉

Molahonkeey, Nowa2024, kałamarnica 11, Vergeet, Tarisal, siesiepy lubią tę wiadomość

👩🏻35 lat
    👧🏻2021 (16 cs)

30.01.2025 13 dpo⏸️🥹
    01.02. beta HCG 383 ❤️
    03.02. beta HCG 775 ❤️
    05.02. beta HCG 1751 ❤️

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ