Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Proponuję, zeby watek lutowy nosił nazwę "Lutowy oddzial psychiatryczny" 😂
    Nawet by się zgadzało w końcu św. Walenty to opiekun osób psychicznie chorych 🫣

Księgowa lubi tę wiadomość

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    @Moly już któryś raz w swoich postach wspomniałaś o Mariannie Gierszewskiej...
    Chciałam Cię trochę przestrzec. Nie wiem, czy wiesz, ale swoje materiały tworzy na podstawie ustawień systemowych Hellingera, które przez środowiska akademickie i Polski Towarzystwo Psychologiczne są uznawane za szkodliwe.

Ta jej szokująca wypowiedź też może trochę dać do myślenia...
    FB-IMG-1737068234808.jpg

Ze swojej strony polecam podcasty Strefa Psyche Uniwersytetu SWPS oraz Sznurowadła Myśli. Oczywiście rób, jak uważasz, ale chciałam tylko upewnić się, że robisz to z pełną świadomością braku naukowych podstaw głoszonych przez nią nauk.

Słyszałam o tym przy okazji tej „afery” między nią, a psycholog Kingą Rajchel. Tego fragmentu i wypowiedzi nie znałam, nie jest też ona zgodna z moim punktem widzenia i moralnością😳

Co do samych treści w książce - ja nie należę do tych osób, które chłoną treści umieszczane w internecie czy każdej jednej książce (czy dotyczącej zarządzania ludźmi, wiedzy liderskiej, czy psychologicznej dotyczącej życia w szeroko pojętym ogóle) jak gąbka pełna jedynej prawdy, wyroczni dobrego i mądrego postępowania czy przepisu na dobre życie i zdrową głowę. Raczej gdy sięgam po tego typu literaturę to wyciągam z niej to, co dla siebie w danym momencie potrzebuję wyciągnąć z zachowaniem własnego rozsądku, dotychczasowego doświadczenia, własnej intuicji i własnych wartości. Natomiast myślę też, że ocenianie całej twórczości danej osoby pod pryzmatem rzeczy, z którymi się nie zgadzamy moralnie lub zostały uznane za szkodliwe, więc prawdopodobnie całość jest szkodliwa - a są jej fragmentem - trochę nam ogranicza punkt widzenia, natomiast zrozumiałym jest też to że nijako wertujemy w ten sposób treści, które dopuszczamy do swojej wiedzy naturalnie odrzucając te, które w naszej ocenie potencjalnie nie stanowią dla nas wartości dodanej. Nie idę z nurtem „ktoś mi mówi, że to źle to na pewno jest złe i w całości trzeba się od tego odciąć”. Nie idę z nurtem „Powiedz mi jak mam żyć, bo sama nie mam własnego rozumu”. Nie idę z nurtem „Jeśli tak stwierdzili w internecie/książce to na pewno jest prawda”. Nie idę z nurtem „jeśli Ty tak uważasz to ja też”.

Mnie ta książka przyniosła ogromne ukojenie w tematyce schematów klatek, w których żyją kobiety i pomogła uruchomić ciąg refleksji nad własnymi klatkami, w których przez lata żyć nie chciałam, a podświadomie to robiłam (syndrom grzecznej dziewczynki) 😌 Nie wyciągnęłam z niej nic krzywdzącego moich własnych wartości, bo najzwyczajniej w świecie blokuje takie treści niezależnie czy źródłem jest Gandhi Mahatma, prezydent Lincoln, Oprah, moja mama czy Marianna Gierszewska. Nie natknęłam się jeszcze na tego typu wypowiedzi ani w książce, ani poza nią, więc śmiało mogę polecić ze względu na delikatność przekazu, poznanie historii autorki i tego, co właściwie wpłynęło na wszystkie te wycofania społeczne, ciąg codziennych zapętleń zachowawczych nawet w sytuacjach zagrażających własnemu poczuciu bytu, co zbudowało traumę i jaki to miało wpływ na zbudowanie konkretnych schematów zachowań czy nieprzepracowań. Bez zmuszania do konkretnego rodzaju działania czy nakierowywania umysłu na konkretny nurt naukowy. Pełna swoboda do samodzielnego ruszenia łepetyną.

Nie znam się na psychologii, na systemach zachowań, na tym co według konkretnych instytucji stanowi zagrożenie, a co nie. Nie znam nawet tych instytucji. Ale dopóki żyje i mam się dobrze sama ze sobą, coś daje mi ulgę w tym i tak już pogmatwanym świecie, sprawia, że chce przepracowywać swoje schematy (lub choćby się nad nimi przez chwilę pochylić), które źle wpływają na moje relacje z innymi czy PRZEDE WSZYSTKIM relacje ze sobą samą - to czuję, że idzie mi całkiem nieźle, biorąc pod uwagę masę ludzi, która całe życie nic nie robi ze swoimi traumami i też ma się całkiem „dobrze”. Dopóki czuję, że dzięki filtrowaniu treści, które uznaję za słuszne i nieszkodliwe dla mnie samej w dążeniu do bycia po prostu dobrym człowiekiem dla siebie i dla innych - nie widzę zagrożenia w dzieleniu się tym na forum. Myślę, że każdy dorosły człowiek powinien posiadać umiejętność samodzielnego myślenia i po zapoznaniu się z konkretnymi pozycjami literatury sam uznać co jest dla niego przydatne i wartościowe, a co nie 🤭

W tych naszych dzisiejszych czasach wszystko jest nastawione na „szybko”, na „już”, na „teraz” - czytamy nagłówki artykułów nigdy nie poznając ich treści, przewijamy palcem rolka za rolką oczekując, że zachwyci nas w pięć sekund czymś spektakularnym, mamy jedną szansę na zrobienie pierwszego wrażenia, więc czemu ktoś miałby chcieć nas poznać bliżej, jeśli powiemy o jedno słowo za dużo przy uścisku dłoni? Żyjmy mądrze, dajmy żyć innym i nie wierzmy we wszystko co piszą w książkach i w internecie:) Żyjmy przede wszystkim w zgodzie z własnym sercem i rozumem, a reszta treści i tak nas zaleje doszczętnie.

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    •Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
    II 2025
    ~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
    ~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
    III 2025
    ⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
    ⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
    ⏳19.03 wizyta

💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki

Drugi cykl po histeroskopii:
    ✨12.20 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo: 💕Cześ, Kropusiu 🥹
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Tarisal ja chyba muszę dołączyć do tych przypałowych opowieści 🤣❤️
    @Ksiegowa pasuje jak ulał 🤣

Tarisal lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    •Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
    II 2025
    ~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
    ~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
    III 2025
    ⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
    ⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
    ⏳19.03 wizyta

💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki

Drugi cykl po histeroskopii:
    ✨12.20 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo: 💕Cześ, Kropusiu 🥹
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Molahonkeey dajesz nie krępuje się wśród swoich nikt się nie zdziwi, ale co najważniejsze nie wypominamy sobie tych wpadek, ona opowiada, ja opowiadam i jest tylko śmiech, że 2 takie się spotkały 🤣
    Co do wyżej oznaczonego wpisu zgadzam się z Tobą teraz trochę bezrefleksyjnie wyrzuca się całość nawet jeśli tylko nie zgadzamy się z jakimś fragmentem, a przecież najważniejsze, aby wyciągnąć co najlepsze, a to co godzi w nas lub innych ludzi odrzucić. Teraz świat jest skomplikowany nie dla tego, że tak bardzo się zmienił tylko my sami go sobie komplikujemy. Np to, że Noe zgadzam się z jakąś partia nie znaczy, że wszystkie jej pomysły są złe, jak popieram jakąś to też nie muszę popoerac całej ich linii i wszystkiego co robią i mówią, nie lubię kogoś ok, ale to nie znaczy, że nie może powiedzieć czegoś ważnego czy mądrego z czym się zgodzimy, z takich wykluczeń wg mnie biorą się właśnie wszystkie kłótnie, że strach jest przy stole się odezwać, bo Cie zjedzą zwolennicy lub przeciwnicy i wpadamy w alienację, to można odnieść do każdego tematu ludzie zatracają zdolność kultularnej dyskusji, a w zamian za to ida na noże.
    Dlatego podoba mi się tu jesteśmy różne, mamy różne poglady nawet na błahe tematy, ale akceptujemy zdanie i uczucia innych, nie narzucamy i rozumiemy inny punkt widzenia.

@Julia24 szacunek, że potrafisz tak delikatnie i z taktem przekazać ostrzeżenie i swoje zdanie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 02:43

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • aszin Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety bielsze nie będzie 🤷🏼‍♀️ Potwierdzone dwoma testami.

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Tarisal, mnie sie dziś rozpoczął okres.. Pierwsze - sluz z krwią, potem zywa krew, potem brazowa.. Czy mialam w planach kupić test? Oczywiście.. Ale dobrze wiem, ze to okres, więc.. Odpuściłam 🙈

Ale jest to zupełnie normalne w naszym środowisku 🤣

@Ksiegowa, wiem,ze zawsze liczymy,że okres nie przyjdzie, ale jak to mówi stare polskie przysłowie staraczek 🤣 " Nowy cykl, Nowe możliwosci"

@Aszin trzymam kciuki, żebyś zobaczyła dwie kreski.

Ja dzisiaj okresu nie dostałam, ale już widzę napuchnietą twarz .. klasyk. Dalej czekam.

@odnosnie wariowania przy testowaniu, to ja ostatnio mam schize ,że mimo,że mam dwie kreski na owulacyjnym to,że jednak coś pomyliłam i owulacja była w innym terminie. Co cykl wypada mi inaczej . Zaczynam myśleć czy nie kupić drugich testów innej firmy i robić równolegle.
    Muszę się dowiedzieć czy jest szansa na monitoring cyklu u ginekologa.

Miłego dnia Dziewczyny

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura dzis tak poszła w górę, że chyba jestem już po owulacji.
    Wydaje mi się ze juz mogę odliczac 🫡

Nowa2024, Julia24, kałamarnica 11, Podrożniczka, Księgowa, Tarisal, Misiula lubią tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia powodzenia 🤞 🍀🍀

a_aandzela, Julia24 lubią tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • Insane Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

Nie lubię tego 😞

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 serduszko moje, bij 🥹
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dzisiaj dziewczyny! 🤞
    Julia czekam na twoją wizytę 🍀🍀🍀

Ja po tych zastrzykach jestem okropnie śpiąca, tak więc wczoraj o 21:30 już spałam…nie nadążam was czytać 🤪

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

Jeny, co za niesprawiedliwość! 😭😭
    Przykro mi bardzo 🫂🫂

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

🌼 Marzec: 1 IUI na cyklu stymulowanym Lamettą

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Moly oczywiście, że nic nie jest czarno białe. Ja jestem po przejściu depresji i zaburzeń lękowych trochę wyczulona na terapię nie mające poparcia w akademickiego.
    Najważniejsze, że jesteś świadoma, wyciągasz z tego to co dla Ciebie dobre ☺️. Po prostu niestety ludzie nieraz trafiają na jej materiały zakładając, że to co mówi jest 100% prawdą i robiąc sobie tym samym krzywdę. Tak długo jak umiemy filtrować jednak takie treści, to oczywiście możemy często wyciągnąć z nich coś przydatnego.
    Mój post miał na celu jedynie wyczulenie Ciebie na samodzielną weryfikację, jeśli tego byś nie robiła, a że robisz to bardzo dobrze ☺️.

Molahonkeey lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

🌼 Marzec: 1 IUI na cyklu stymulowanym Lamettą

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aksandra no powiem że dziwne, że masz taki trudny kontakt ze swoim lekarzem. Zwykle jest tak, że do popularnych lekarzy czeka się długo na pierwszą wizytę ale jak już jesteś pacjentem to masz wizyty i kontakt już bez problemu. Ale nie wiem jak to jest w klinice jak już się jest w programie.
    @Julia uwielbiam cię za te nowinki różne 😂💗
    @Podrozniczka jest PIK 🤩❤️‍🔥
    @Nowa ja uwielbiam twojego doktorka z samych Twoich opisów 😂
    @Mola kocham twoje teksty 😂😂
    @Babsi masz rację, że coś jest w tej masochistycznej przyjemności z testowania 🙈
    @mola ooo to jak jesteście związani z muzyką to pokochacie tą grę! Odkąd znajomi ją kupili to ciągle chcemy tylko w nią grać 😂 a co do chorób w przedszkolu to ksztusiec już w miarę udało się opanować ale teraz znów jest dużo RSV 🙈 także jeden wirus opanowany to jest epidemia innego… ale o Cholerze nie słyszałam 😳
    Dziewczyny, jak dobrze że nie tylko ja mając pierwszy dzień okresu jeszcze się łudzę, że to implantacyjne 😂
    @Mola o matko ale akcja z tym płynem do szyb 😂 a jeszcze co do książek, to też mam na półce już kilka o ciąży i macierzyństwie i czekają nie wiem ile czasu 🙈 ostatnio je schowałam do szafki bo patrzeć na nie nie mogę.
    @Julia nie znałam tej autorki więc jakoś się nie odnosiłam do tego ale faktycznie ten fragment jest potworny… aczkolwiek @mola fajnie że przedstawiłaś swój punkt widzenia, że nie można brać bezrefleksyjnie wszystkiego i skreślać autora po fragmencie. Aczkolwiek #2, mimo że pewnie można wyciągnąć wiele ciekawych rzeczy od tej autorki to już taki tekst mnie trochę by zniechęcił. Nie chciałabym chyba brnąć w poglądy Pani, która głosi takie tezy. Nawet jeśli inne są mniej skrajne albo i nawet wartościowe. Pewnie ty masz inne spojrzenie bo czytałaś ją wcześniej, zanim trafiłaś na ten fragment :)
    @ksiegowa nazwa wątku pasuje idealnie 😂
    @aszin nie tak miało być 🫂
    @Babsi co do testów to ja tak miałam teraz, myślałam że przegapiłam pik i był w nocy bo testy ładnie ciemniały a rano już blady, a na monitoringu okazało się, że pik dopiero zaraz no i faktycznie dopiero go złapałam. Aczkolwiek ja uwielbiam owulaki z facelle strumieniowe, tak ładnie się wybarwiają że nie ma szans aby pomylić tą kreskę 😁 a paskowe różne, niby tańsze ale nie widać tak wyraźnie.
    @Julia kciuki za dzisiaj 🤞🏼
    @Nowa życzę ci żebyś była cały czas taka śpiąca, aż do drugiego trymestru ❤️ myślę że tą niedogodność jesteś w stanie zaakceptować :)

Nowa2024, Molahonkeey lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
    22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔

4.03 ⏸️😮
    12dpo- beta 15, prog 13,21
    14dpo- beta 25, prog 13,21

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON
  • Anka96 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin przykro mi 😔 czyli w nastepnym cyklu hsg?

Julia o której wizyta? 😊

20 CS (wcześniej 3,5 roku)

A. 👱‍♀️ 28 . A 🧔‍♂️ 30
    Brak owulacji ❌
    Krótka Faza Lutealna ❌
    Insulinoopornośc ❌
    Hiperandrogenizm ❌
    Mthfr homo, Pai Hetero ❌
    KIR BX -Nieobecne ( 2DS3,2DS4 norm)
    AMH 2.14 (12.2022) -> 0.64 ❌️( 06.2024)--> 1.48 (03.25)🥳
    07.2024 Histerolaparoskopia-> Endometrioza I Stopnia ❌️ Jajowody Drożne ✅️
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❤

Aszin 🫂 😥

Julia kciuki na pokładzie 🤞🤞

Ja się wyspałam za wszystkie czasy w swoim łóżku. 💕
    Mam tylko lekkie plamienie, ale żadnego bólu ani dyskomfortu. Jem śniadanie i zaraz lecę do szpitala, bo moja dieta pudełkowa na dziś tam pojechała 🤣 (jako, że miałam tam być do piątku).

Dobrego dnia dla Was moje drogie 🥰

Vergeet, Nowa2024, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
    06.24 borelioza - leczenie ✅
    10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - 03.2025r.: monitoring 18.03 🙏
    - diagnostyka immunologiczna... ➡️
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

Aszin, no way! nie wierzę -,-
    ehh ogrom wsparcia i postaraj się troszkę oczyścić głowę w weekend. Uściski

♀️&♂️ '95: 16 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️

🧑: przebadany✅,

🔜
    6 cykl stymulowany --> cysta, starania zawieszone do wchloniecia.
    ⏳Rozszerzone badania nasienia
    ❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aszin, przykro mi, ale walczymy dalej. Ja lubię myśleć, że moje dziecko wie lepiej niż ja kiedy ma się urodzić i widocznie jeszcze nie teraz.

@Vegreet sprawdzę tutaj w Rossmanie facelle, ale też zamierzam więcej podziałać i przed i po i w ogóle cały miesiąc... w końcu miesiąc zakochanych 😍

Molahonkeey lubi tę wiadomość

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

Ale w sumie temp dalej masz ładną.. 🤔 wiem, że już 12dpo, ale jeszcze nie puszczam kciuków za Ciebie.

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
    06.24 borelioza - leczenie ✅
    10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - 03.2025r.: monitoring 18.03 🙏
    - diagnostyka immunologiczna... ➡️
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Dzień dobry ❤

Aszin 🫂 😥

Julia kciuki na pokładzie 🤞🤞

Ja się wyspałam za wszystkie czasy w swoim łóżku. 💕
    Mam tylko lekkie plamienie, ale żadnego bólu ani dyskomfortu. Jem śniadanie i zaraz lecę do szpitala, bo moja dieta pudełkowa na dziś tam pojechała 🤣 (jako, że miałam tam być do piątku).

Dobrego dnia dla Was moje drogie 🥰
    O jak dobrze, że się tak dobrze czujesz! Rewelacja 🥳
    @Anka- Julia pisała wczoraj, że wizyta i 10 :)

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
    22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔

4.03 ⏸️😮
    12dpo- beta 15, prog 13,21
    14dpo- beta 25, prog 13,21

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanko. Czy któraś się orientuje? Idę dziś do lekarza bo strasznie kaszle od dwóch miesięcy, myślałam że jest lżej ale tylko się oszukuje i tak się zastanawiam czy jak mi przypisze leki a nie wiem czy jestem w ciąży czy nie to sam będzie pytał o możliwość ciąży? Mam mu powiedzieć że staramy się i nie wiem? Nic nie mówić niech przypisze i te leki nie zaszkodzą mi jeśli bym była czy co zrobić 🤔 wieki byłam u normalnego lekarza a ginekolog wiadomo inna sprawa 😂

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ