❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, później Was nadrobię, ale przede wszystkim chciałam odnieść się na szybko do Lusi - widać, widać, widać ❤️❤️ niech ciemnieją 🌱🌱
Julcia - czekamy razem z Tobą na szczegółowy plan dalszego działania. Bardzo się cieszę, że masz dobre pierwsze wrażenie po tej wizycie.Lusia3131, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Lusia3131 wrote:Dziewczyny. Piszę do Was z walącym wciąż od rana sercem, milionem małp, które robią we mnie salta z radości i z trzęsącymi dłońmi.
https://zapodaj.net/plik-lw8qil77zA
Wiem, że trudno Wam będzie mi uwierzyć, ale te kreski nie są szare na żywo tylko blade różowe.
9dpo dziś.
Szalałam z testami od trzech dni. Czułam, że się coś dzieje, bo kto nie przyjeżdżał mówił że mam straszne wypieki, a babcia w minioną niedzielę powiedziała, że "mam tandetny róż do policzków "...
Dziewczyny, ale dwa testy to by mnie oszukały, prawda ? Ale prawda ?
Na betę mogę iść dopiero w poniedziałek. Do tego czasu uzgodniłam z Panią doktor że tylko progesteron. I zobaczymy co dalej...
Wiem jak się to może skończyć, ale cholera mam dwóch synów- może i teraz są szanse.
Widać, widać!!! 😍 Zaciskam kciuki! ✊🍀
Wątpię, żeby trafiły się dwa oszukańce. Ja tymi pinkami testuje zawsze i nigdy mnie nie oszukały. Wiem, że na forum się zdarzają pinkowe oszukańce, ale raczej nie dwa na raz!! Czekamy na betę! ✊🍀Lusia3131, Vergeet lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
🌼 Marzec: 1 IUI na cyklu stymulowanym Lamettą
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
kałamarnica 11 wrote:Dziewczyny, padłam właśnie ze śmiechu 🤣
Na święta Mąż kupił mi takie szklaneczki jak te z filmu Christmas Vacation z Griswoldami (takie reniferki). Ale dziś mi się przyznał, że jak zamówił je na początku grudnia to coś źle kliknął na AliExpress i przyszły.... troszkę inne.... szklaneczki xD :
https://zapodaj.net/plik-ra8EIJLUk7
Hahaha! Dopiero teraz się przyznał, że od dawna próbuje biedaczyna sprzedać je na OLX, ale nikt nie chce kupić, nie wiedzieć czemu xD może się skusicie?
Hahahha 🤣🤣🤣 jaki as , konspiracja musiala byc dobra 😁 myślę że gdybyśmy mieli tu jakiegoś faceta na forum to już by poszły 😁kałamarnica 11, Molahonkeey, Lusia3131 lubią tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
04/03 beta 3404 progesteron 25.40
Zostań ze mną kropeczko 🍀 -
Lusia3131 wrote:Paulinka. Ja mam chorobę, której nikomu nie życzę i mimo że medycyna wyklucza pozytywny test 6dpo to wtedy zaczynam. Ja chyba lubię nic nie widzieć, a potem się zaskoczyć jak dziś...
ah nie no to jasne, jak są jakieś przesłanki by jak najszybciej dowiedzieć się o ciąży to wiadomixW sensie, nawet jakby tych przesłanek nie było to można testować i od 5dpo
:D zapytałam ze zwykłej ciekawości ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 12:48
Lusia3131 lubi tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany --> cysta, starania zawieszone do wchloniecia.
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
Kalamarnica hahaha nie mogę z tych szklanek! 🤣🤣🤣 ale skojarzyły mi się z dniem chłopaka więc może po prostu to nie ten czas 😉
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
Ejj zajebiste są te szklanki, ja bym brała
Skąd jesteś?
Molahonkeey lubi tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany --> cysta, starania zawieszone do wchloniecia.
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
Nie podeśle jakiegoś konkretnego artykuły, ale wydaje mi się, że w każdym jest to dość mocno podkreślane, że już przy staraniach alkohol powinno się odstawić. Jest to toksyczna substancja, która nic dobrego nie wnosi.
A co do leków to pisałam to wszystko ze swojej perspektywy, czyli osoby, która przez prawie 3 lata musiała zrezygnować z większości leków, więc w przypadku jakiegoś bólu nie jest dla mnie problemem sięgnąć po paracetamol (który na mnie działa wystarczająco dobrze, żeby złagodzić ból) niż sięgać po coś co mogłoby zaszkodzić. No i też uważam, że jak już jesteśmy u lekarza to co nam szkodzi po prostu go poinformować jak wygląda u nas sytuacja, on ma (powinien mieć 😂) wystarczającą wiedzę, żeby nas nakierować co dla nas będzie najlepsze.
I co najważniejsze w tym wszystkim - każdy przypadek jest inny, każdy inaczej odczuwa ból i każdy zmaga się z czymś innym, więc tu też nie ma co się za bardzo porównywać. Napisałam jakie ja mam podejście i co bym zrobiła na miejscu Diany 😊siesiepy lubi tę wiadomość
👩🏽 - 28l
👨 - 26l
👩🍼 - 2023
📆 - starania o drugie bobo od 04.2024 -
@Diancia99 ja byłam na pierwszej wizycie w wieku 19 lat i usłyszałam "Ma Pani PCOS", przy czym w wieku 29 lat dowiedziałam się, że jednak nie mam
@kałamarnica11 super, że się udało objechać szybciutko. Jaki plan na wolny piąteczek?
Hahahaha no szklanki pokaźne i absolutnie ich nie sprzedawaj hahaha
@PaulinKA jako weteranka czytania wątków objawowych w ilości zawstydzającej -> są możliwe objawy/testy 10dpo jeśli wierzyć temu, co pisały tutaj kobiety od X lat
@Lusia!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 12:51
Lusia3131, kałamarnica 11, Diancia99 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨12.20 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo: 💕Cześ, Kropusiu 🥹
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50 -
PaulinKA wrote:Ejj zajebiste są te szklanki, ja bym brała
Skąd jesteś?
Mieszkam w Katowicach, ale mogę wysłać, są zapakowane fajnie w styropian.hah
Lusia3131, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• parametry nasienia:
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌
PLAN:
- 03.2025r.: monitoring 18.03 🙏
- diagnostyka immunologiczna... ➡️ -
Dobra!! Jestem już po 😁
Mamy taki plan- jestem obecnie w 11dc, więc działamy naturalnie w tym cyklu. Pęcherzyk dominujący 14mm dzisiaj był, więc mam przyjść w poniedziałek na monitoring. Z tych emocji nie jestem w 100% pewna, czy dostanę OVI, czy nie 🤔. Zobaczymy!
Śmiać mi się chciało 🤣, bo Pani doktor zrobiła nam mały wykład anatomii, ale bardzo ludzkim językiem np. plemnik poczeka, komórka jajowa nie, czyli jak w życiu facet musi czekać za kobietą 😅. Ładnie wszystko na obrazkach przedstawiła. Człowiek wie, ale miło, że jakiemuś lekarzowi chce się poświęcić czas, żeby dokładnie wytłumaczyć ☺️.
Dalsze kroki dla mnie:
1. Wskazanie zrobienia endomkit i/lub USG u specjalisty od endometriozy.
2. W następnym cyklu sugestia zrobienia HSG (ona ma nastawienie, że z tym nie ma co czekać, żebyśmy wiedzieli na czym stoimy) w 8-10dc
3. Mam dosłać wszystkie dotychczasowe badania
Partner:
1. Za 6-7 tygodni ma powtórzyć badania nasienia +HBA+ fragmentacja DNA
2. Ma zrobić na kolejną wizytę USG jąder
3. Brać w końcu regularnie wszystkie suplementy, które mu daję 😅🤣. Babka potwierdziła mu, że super dobrane.
Kolejne działania uzależnione od wyników diagnostyki endometriozy i HSG 🫣.
Nastawienie jest pozytywne! Jeśli ktoś się waha, czy iść do kliniki- to myślę, że warto 😁. Ceny podobne, jak u ginekologa normalnego, a jakoś tak człowiek w końcu czuję konkretną opiekę (chociaż wiem, że nieraz dziewczyny mają świetnych ginekologów, ale no ja na takiego nie trafiłam 🤷).
Dziękuję dziewczyny ogromnie za wsparcie! 💕Lusia3131, Molahonkeey, kałamarnica 11, siesiepy, M93, Nowa2024, Anka96, Tarisal, Vergeet, Podrożniczka, Aksandra, Misiula, a_aandzela lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
🌼 Marzec: 1 IUI na cyklu stymulowanym Lamettą
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
kałamarnica 11 wrote:Mieszkam w Katowicach, ale mogę wysłać, są zapakowane fajnie w styropian.
hah
Molahonkeey, kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2020 13 tydzień ( bliźniaki)
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !!❤️
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka
16.01.2025 - pozytywny test
23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬 -
Molahonkeey wrote:
@kałamarnica11 super, że się udało objechać szybciutko. Jaki plan na wolny piąteczek?
!!!
A plan taki, że muszę ogarnąć chałupę po 4 dniach nieobecności. 🫣
Ale będę robić partiami, bo nie chcę się przemęczać. Głównie mi zależy na wywaleniu choinki bo jakoś nie zdążyliśmy jej rozebrać i wygląda jak zewłok.
A wieczorem krewetki będziemy jeść z pieczywkiem świeżym i pewnie coś oglądać. 🤗
A u Ciebie jaki plan na weekend?Molahonkeey lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• parametry nasienia:
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌
PLAN:
- 03.2025r.: monitoring 18.03 🙏
- diagnostyka immunologiczna... ➡️ -
Julia24 wrote:Dobra!! Jestem już po 😁
Mamy taki plan- jestem obecnie w 11dc, więc działamy naturalnie w tym cyklu. Pęcherzyk dominujący 14mm dzisiaj był, więc mam przyjść w poniedziałek na monitoring. Z tych emocji nie jestem w 100% pewna, czy dostanę OVI, czy nie 🤔. Zobaczymy!
Śmiać mi się chciało 🤣, bo Pani doktor zrobiła nam mały wykład anatomii, ale bardzo ludzkim językiem np. plemnik poczeka, komórka jajowa nie, czyli jak w życiu facet musi czekać za kobietą 😅. Ładnie wszystko na obrazkach przedstawiła. Człowiek wie, ale miło, że jakiemuś lekarzowi chce się poświęcić czas, żeby dokładnie wytłumaczyć ☺️.
Dalsze kroki dla mnie:
2. W następnym cyklu sugestia zrobienia HSG (ona ma nastawienie, że z tym nie ma co czekać, żebyśmy wiedzieli na czym stoimy) w 8-10dc
Partner:
3. Brać w końcu regularnie wszystkie suplementy, które mu daję 😅🤣. Babka potwierdziła mu, że super dobrane.
Nastawienie jest pozytywne! Jeśli ktoś się waha, czy iść do kliniki- to myślę, że warto 😁. Ceny podobne, jak u ginekologa normalnego, a jakoś tak człowiek w końcu czuję konkretną opiekę (chociaż wiem, że nieraz dziewczyny mają świetnych ginekologów, ale no ja na takiego nie trafiłam 🤷).
Dziękuję dziewczyny ogromnie za wsparcie! 💕
Trzymam kciuki... Ja wychodzę z założenia że lepiej wiedzieć co jest nie tak niż kiedy wszystkie badania są dobre, a wciąż jest problem...Julia24 lubi tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2020 13 tydzień ( bliźniaki)
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !!❤️
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka
16.01.2025 - pozytywny test
23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬 -
Magda2025 wrote:Nie no oczywiście, też jestem zdanie, żeby jakoś bardzo nie świrować w tym temacie, ale jednak nie picie alko w drugiej połowie cyklu jak i konsultacji z lekarzem, czy dany lek nam nie zaszkodzi uważam za coś całkowicie normalnego. Nie są to dla mnie rzeczy niezbędne w codziennym życiu, więc bez większego problemu udaje mi się tego unikać, a z jedzeniem mam totalny luz
Wiadomo, że nikt nie mówi i ciągu alkoholowym przez 2 tygodnie. :p
PaulinKA, Molahonkeey, kałamarnica 11, Tarisal, Vergeet lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 ➡️ punkcja 12.03.2025r. 🍀 IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
nick nieaktualnyMolahonkeey wrote:@Diancia99 ja byłam na pierwszej wizycie w wieku 19 lat i usłyszałam "Ma Pani PCOS", przy czym w wieku 29 lat dowiedziałam się, że jednak nie mam
@PaulinKA jako weteranka czytania wątków objawowych w ilości zawstydzającej -> są możliwe objawy/testy 10dpo jeśli wierzyć temu, co pisały tutaj kobiety od X lat
@Lusia!!!
Molahonkeey lubi tę wiadomość
-
Dalsze kroki dla mnie:
Partner:
Dziękuję dziewczyny ogromnie za wsparcie! 💕Molahonkeey, Julia24 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 ➡️ punkcja 12.03.2025r. 🍀 IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
kałamarnica 11 wrote:A plan taki, że muszę ogarnąć chałupę po 4 dniach nieobecności. 🫣
Ale będę robić partiami, bo nie chcę się przemęczać. Głównie mi zależy na wywaleniu choinki bo jakoś nie zdążyliśmy jej rozebrać i wygląda jak zewłok.
A wieczorem krewetki będziemy jeść z pieczywkiem świeżym i pewnie coś oglądać. 🤗
A u Ciebie jaki plan na weekend?super plan
U mnie też sprzątanie, przyjeżdża przyjaciółka z Krakowa, więc babski wieczór w sobotę, a mąż ma weekend planszówkowy
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨12.20 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo: 💕Cześ, Kropusiu 🥹
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50 -
Dalsze kroki dla mnie:
Partner:
Dziękuję dziewczyny ogromnie za wsparcie! 💕
Ekstra, że macie plan 😉 czekamy w takim razie na wizytę diagnozująca endometrioze. Miejmy nadzieję że nie dopadło Cie to , no i za HSG 😁Julia24 lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
04/03 beta 3404 progesteron 25.40
Zostań ze mną kropeczko 🍀