❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytam o tym , że macie zawsze zapas testow w domu , czy tylko ja się obraziłam że w zeszłym cyklu nie pękł mi pecherzyk i nie mam w domu żadnego testu? 😅Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3 -
Ana29 wrote:Czytam o tym , że macie zawsze zapas testow w domu , czy tylko ja się obraziłam że w zeszłym cyklu nie pękł mi pecherzyk i nie mam w domu żadnego testu? 😅👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
Ja niestety jeszcze mam zapas testów 😆 Jeszcze się nie zdążyłam obrazić 🤣Starania o pierwsze bobo👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe
•⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo
Pierwszy cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 13.01 -
M93 wrote:Ja się obraziłam za te wszystkie negatywy w zeszłym cyklu. W tym kupię dopiero jak 🐒 będzie się spóźniać! 🤓
No ja się wpisałam na testowanie , ale dzis jestem rozżalona i nie wiem czy w ogóle będę testować. Może jeśli jakimś cudem spozni się miesiączka to pójdę na bete.
A może jutro będę mieć lepszy dzień i rzeczywiście zatesuje za tydzień?
Nie wiem.
Jutro monitoring! Zobaczymy co tam graMolahonkeey lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3 -
PaulinKA wrote:Polecam się 😅 ale ty jutro testujesz prawda?? Czy jednak wstrzymujesz się do czwartku?
Mam nadzieję że u Ciebie "objawy" przerodzą się w piękną fasolkę 🥰 i że w końcu na 1 stronie zagoszczą jakieś 🎆Molahonkeey lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
11/24-Lametta+Ovitrelle+Duphaston
12/24-Lametta+Ovitrelle+Luteina
01/15 Lametta + Ovitrelle+Luteina
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Trzymam kciuki żebyś nie poszła biegać z powodów wiadomych 🤣🤣🤣 ale bieganie wow, podziwiam za same chęci 😆
Czy ja wyczuwam jakieś zniechecenie i kiepski humor?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 22:00
Molahonkeey lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅ -
Aksandra cieszę się bardzo, że lekarka konkret! Mega skomplikowanie brzmią te wszystkie badania, ale mam nadzieję, że pod skrzydłami pani doktor kolejny transfer to już będzie TEN! 🍀🍀🍀
Julia bardzo mi przykro co do diagnozy…ale tak jak już dziewczyny napisały wyżej: jesteś mega silną babka! Te trzy miesiące miną tak o! Wiesz na czym stoisz a to najważniejsze i nie muszę chyba mówić ile to forum widziało ciąż mimo endometriozy ? 🤞🤞🤞Aksandra lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
Aksandra wrote:Cześć dziewczyny. Dziękuję za wszystkie kciuki za teleporade. Była rano, ale nie miałam czasu w pracy usiąść i dokładnie Wam opisać co i jak. Doktor bardzo sympatyczna i pochwaliła mnie, że bardzo dokładnie opisałam jej naszą historię starań i pytała czy jestem lekarzem 😅 więc chyba naprawdę się postarałam 😉
Nie mam 3 z 4 kluczowych kirów mających znaczenie w implantacji zarodka, natomiast mam ten najważniejszy. Przy naszym układzie haplotypów czyli ja:C1, mąż:C2 zastosowałaby wcześniejsze włączenie w cyklu i większą dawkę Accofilu niż dostałam. Wg niej była niewystarczająca przy drugim transferze i podana zbyt późno. Muszę wykonać jeszcze szereg badań: ana1,2,3, subpopulacje limfocytów, cytokiny i cross match. Jeśli cross match wyjdzie źle, to przed nami a właściwie przede mną agresywniejsza immunosupresja i wlewy. Dodatkowo bardzo ważne jest sprawdzenie, czy laboratorium do którego trafiła moja tkanka po histeroskopii wykonuje CD56. Jeśli nie, muszę to zrobić na własną rękę i poprosić o wydanie materiału. Wiem kochane, że część z Was nie spotkała się jeszcze może z taką szczegółowością w diagnozie immunologicznej. Życzę, żebyście nie musiały tego u siebie sprawdzać. Pisze o tym dokładnie, bo może kiedyś komuś coś z tego się przyda. Nie wiem czy mam więcej nadziei po tej wizycie, wiem że przede mną jeszcze długa droga. Oby sił nie zabrakło!
Czy Julia już wróciła z wizyt? Czy coś przeoczyłam? Moja droga, ten test HCG dzisiaj spowodował, że zachłysnęłam się kawą 😅 również życzę ciemnienia 🩷
Kałamarnica - dobre wieści, że torbiel jest na dobrej drodze do zmniejszania się.
Nowa - czekam tak samo jak wczoraj grzecznie na info od Ciebie. Cieszę się, że już dziś inaczej spojrzałas na ilość jajeczek 😘
Kochana, jakby nie było… to brzmi, jak plan! Dwa głębokie wdechy, kilka badań i będzie sukces!!
Jesteś mega dzielna! ❤️Aksandra lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Szacun za bieganie, ja nigdy nie lubiłam, bo mi zawsze 🥥🥥 przeszkadzały i się wkurzałam 🙈
Trzymam kciuki, żeby jutro było tłuściutko na teście ✊🏼
@Ana29 🤞🏼 ❤️Starania o pierwsze bobo👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo
✨1DC ~ 13.01 -
Ana29 wrote:No ja się wpisałam na testowanie , ale dzis jestem rozżalona i nie wiem czy w ogóle będę testować. Może jeśli jakimś cudem spozni się miesiączka to pójdę na bete.
A może jutro będę mieć lepszy dzień i rzeczywiście zatesuje za tydzień?
Nie wiem.
Jutro monitoring! Zobaczymy co tam gra👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
Julia24 wrote:Jestem po. Lekarz świetny, wizyta trwała z 40-50 minut. Szczegółowe badanie USG...
No i wyszło. Endometrioza otrzewnowa i adenomioza.
Zalecenie... 3 miesięcznej AH, żeby wyciszyć ogniska.
Muszę to jakoś przetrawić. Niby człowiek podejrzewał, ale do końca miał nadzieję, że sobie wymyśla... Plus ta AH mnie dodatkowo podłamała 😓
Trzy miesiące teraz brzmi, jak wieczność, ale może faktycznie warto się przemęczyć.
Super, że masz diagnozę. Szkoda, że potwierdziła Twoje przeczucia, ale zawsze lepiej wiedzieć.
Co do samopoczucie na AH to mogę tylko powiedzieć, że polecam taką przerwę. Dla ciała i dla … głowy!
Mi po kilku dniach tych mega mdłości wszystko się unormowało i nie odczuwam żadnych skutków ubocznych. Za to widzę poprawę swojej głowy, jak obsesyjnie nie myślę o testowaniu, objawach ani niczym.
Powodzenia Juleczko! 💪Nowa2024, Misiula lubią tę wiadomość
40 tc 💔 -
Tak dziewczyny, cały czas biorę te zastrzyki. Dlatego doktorek to wszystko chce na bieżąco kontrolować, żeby wiedzieć jak jajeczka rosną i jutro być może zmieni dawki 😉 jutro też mam mieć badania krwi także muszę już na 9 być w klinice…
W ogóle powiem wam hit 🤣 tak mi się chciało śmiać, bo nie muszę chyba wspominać że dzisiaj znowu chlupało w trakcie badania 🤣 a on teraz tak długo jakoś bada, że ja mam tylko w głowie, żeby już skończył bo chlupie i chlupie 🤣
Ale druga sprawa to kładę się na USG a on mi daje notes i długopis i mówi, że będzie mierzył moje jajca i mi dyktował a ja mam zapisywać wielkości 🤣 no i zapisywałam, a on potem sobie wg tego porobił obliczenia w tabelce i mam codziennie przyjeżdżać z tą kartką xD wyższa matematyka to była widziałam w jego oczkach 🤣
PS. 5 dni z rzędu w tym tyg u gina, wyobraźcie sobie to koszenie trawnika 🤣Molahonkeey, Misiula, siesiepy, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
PaulinKA wrote:Trzymam kciuki żebyś nie poszła biegać z powodów wiadomych 🤣🤣🤣 ale bieganie wow, podziwiam za same chęci 😆
Czy ja wyczuwam jakieś zniechecenie i kiepski humor?
Co do samopoczucia to dobrze wyczuwasz, nie mam zupełnie nadziei ale to przez to że czuję się zupełnie zwyczajnie. Niby rozum wie, że to za wcześnie na ciążowe objawy ale wydaje mi się czytając tutaj dziewczyny, że wiedziałabym że TO JEST TO. Także spodziewam się bieli i już myśląc o tym jakoś tak negatywnie się nastawiłam 🙈Molahonkeey, siesiepy lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
Badania💉
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Nowa2024 wrote:Tak dziewczyny, cały czas biorę te zastrzyki. Dlatego doktorek to wszystko chce na bieżąco kontrolować, żeby wiedzieć jak jajeczka rosną i jutro być może zmieni dawki 😉 jutro też mam mieć badania krwi także muszę już na 9 być w klinice…
W ogóle powiem wam hit 🤣 tak mi się chciało śmiać, bo nie muszę chyba wspominać że dzisiaj znowu chlupało w trakcie badania 🤣 a on teraz tak długo jakoś bada, że ja mam tylko w głowie, żeby już skończył bo chlupie i chlupie 🤣
Ale druga sprawa to kładę się na USG a on mi daje notes i długopis i mówi, że będzie mierzył moje jajca i mi dyktował a ja mam zapisywać wielkości 🤣 no i zapisywałam, a on potem sobie wg tego porobił obliczenia w tabelce i mam codziennie przyjeżdżać z tą kartką xD wyższa matematyka to była widziałam w jego oczkach 🤣
PS. 5 dni z rzędu w tym tyg u gina, wyobraźcie sobie to koszenie trawnika 🤣Lusia3131 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
Badania💉
Nowa2024 wrote:Tak dziewczyny, cały czas biorę te zastrzyki. Dlatego doktorek to wszystko chce na bieżąco kontrolować, żeby wiedzieć jak jajeczka rosną i jutro być może zmieni dawki 😉 jutro też mam mieć badania krwi także muszę już na 9 być w klinice…
PS. 5 dni z rzędu w tym tyg u gina, wyobraźcie sobie to koszenie trawnika 🤣
Twój lekarz jest bezbłędny 🤣 do takiego chce się chodzić 😂
Molahonkeey lubi tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
Laura2 wrote:Witam mam pytanie czy test ciążowy może się mylic?
https://zapodaj.net/plik-fZwsymMAoe
Który dzień cyklu ? I pierwsze pytanie jakie mi się nasunęło, dlaczego testowałaś jeśli jesteś po okresie ?
I czy na pewno jesteś po okresie , kilka dni przed możesz mieć plamienie implantacyjne. Jeśli to implantacja, a na to wygląda to test się nie myli.
Ale dalej jestem ciekawa co sie skłoniło do zrobienia testu?👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
@Nowa2024 biednaaaaa jesteś z tym stresem chlupania, ale myślę, że doktorek jest przyzwyczajony do takich rzeczy i nie ma się co przejmować. Sama nie wiem czy bym się nie roześmiała, bo to moja reakcja na stres często… 😁 poza tym! Całkiem fajnie się to czyta - wygląda na to, że mu zależy i atmosfera też jest fajna w trakcie badania mimo wszystko ❤️ ja się śmiałam już do przyjaciółki ostatnio że powinnam sobie wyrobić kartę stałego klienta chyba w tym luxmedzie i jakieś fanty zbierać 🤣
@Vergeet no powiem Ci, że całkiem zachęcająco to brzmi 🤔 ja trenowałam 10 lat piłkę ręczną i grałam w kadrze małopolski nawet, ale niestety zerwałam więzadło krzyżowe i się skończyło kopytkowanie 🥺 uwielbiam treningi siłowe, a do cardio jakoś właśnie nigdy się nie mogłam przekonać na dobre 🥺
EDIT: Daj sobie szansę, tulę mocno ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 22:23
Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe
✨1DC ~ 13.01 -
Vergeet wrote:Co do biegania to odpowiem tobie i @Mola, że ja nigdy nie lubiłam i pukałam w głowę że jak można w ogóle to polubić, też mi cycki przeszkadzały 😂 ale jakoś tak późnym latem tak mi się zachciało zrobić kolejne podejście, pierwszy raz był okropny, myślałam że płuca wypluje… ale podobało mi się uczucie po tym i zaczęłam czytać jakieś wskazówki dla początkujących biegaczy no i okazało się, że WSZYSTKO ROBIĘ ŹLE 😂 jak zaczęłam je wprowadzać to pokochałam bieganie, a dobry stanik sportowy (czasem nawet dwa na raz) robią robotę 😁 i tak biegałam kilka razy w tygodniu aż nastały mrozy i już tęsknię od kilku miesięcy, ciągle odstraszało mnie zimno ale pora na powrót!
Co do samopoczucia to dobrze wyczuwasz, nie mam zupełnie nadziei ale to przez to że czuję się zupełnie zwyczajnie. Niby rozum wie, że to za wcześnie na ciążowe objawy ale wydaje mi się czytając tutaj dziewczyny, że wiedziałabym że TO JEST TO. Także spodziewam się bieli i już myśląc o tym jakoś tak negatywnie się nastawiłam 🙈walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Vergeet wrote:Co do biegania to odpowiem tobie i @Mola, że ja nigdy nie lubiłam i pukałam w głowę że jak można w ogóle to polubić, też mi cycki przeszkadzały 😂 ale jakoś tak późnym latem tak mi się zachciało zrobić kolejne podejście, pierwszy raz był okropny, myślałam że płuca wypluje… ale podobało mi się uczucie po tym i zaczęłam czytać jakieś wskazówki dla początkujących biegaczy no i okazało się, że WSZYSTKO ROBIĘ ŹLE 😂 jak zaczęłam je wprowadzać to pokochałam bieganie, a dobry stanik sportowy (czasem nawet dwa na raz) robią robotę 😁 i tak biegałam kilka razy w tygodniu aż nastały mrozy i już tęsknię od kilku miesięcy, ciągle odstraszało mnie zimno ale pora na powrót!
Co do samopoczucia to dobrze wyczuwasz, nie mam zupełnie nadziei ale to przez to że czuję się zupełnie zwyczajnie. Niby rozum wie, że to za wcześnie na ciążowe objawy ale wydaje mi się czytając tutaj dziewczyny, że wiedziałabym że TO JEST TO. Także spodziewam się bieli i już myśląc o tym jakoś tak negatywnie się nastawiłam 🙈
Oj ażebyś się jutro zdziwiła!
A wiesz ja mam obawy zupełnie odwrotne, że póki czuje jakieś dziwne "objawy" to sobie mysle ze ehh, nic z tego... Że wymyślam....
I ze ciaza przyjdzie niezauważona kiedy właśnie będę myślała że to zupełnie zwyczajny cykl...
Ale z racji że w każdym cyklu czuje "cos" to boję się że ten moment zaskoczenia nigdy nie nadejdzie
Mój mąż też w ubiegłym roku złapał bakcyla na bieganie , ja tez parę razy się pokusilam i za każdym razem mówiłam mu że okropność 😁 pogoda pozwoli na bieganie? We wroclawiu taki smog że wyjście do marketu grozi uduszeniem 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 22:28
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅