❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem zawsze ślepa na kreski no ale jak się przyjrzałam to coś jakby przebija, wy też potwierdzacie ale pojęcia nie mam czy to testowa 🙈
Na betę nie będę szła bo mam jeszcze 15 testów 😂 i nic to nie zmieni bo proga dopochwowo i tak przyjmuje, także czekam cierpliwie na kolejne dni testowania czy to oszukaniec albo ślepota czy nie dziękuję za podniesienie na duchu ❤️PaulinKA, Nowa2024, Molahonkeey, kałamarnica 11, Lusia3131 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
11/24-Lametta+Ovitrelle+Duphaston
12/24-Lametta+Ovitrelle+Luteina
01/15 Lametta + Ovitrelle+Luteina
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
@Hopex ale szybko działasz że już poszłaś na betę, trzymam mocno kciuki ❤️
Hopex2, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
Badania💉
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
PaulinKA wrote:kurka ja też nic nie widzę ale kciuki ściskam. Ciebie Vergeet juz chyba raz poczasiak oszukał, dobrze kojarzę? Niech ciemnieje...!
PaulinKA, Diancia99 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
Badania💉
Vergeet wrote:Oszukał ale nie pink no i był raczej zalany więc może mi tego nie zrobi 😂 choć wciąż nie mam pewności że tam coś jest więc będę po prostu śledzić na chłodno 🙈
-
Ile taka beta może wynosić przy takich kuzynach cieni cienia. Z 2?👩27👨29
Starania od 06.24
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌
Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
Grudzień: Clo+ Ovitrelle -
Hopex2 wrote:Ile taka beta może wynosić przy takich kuzynach cieni cienia. Z 2?
Wszystko zależy od momentu zagniezdzenia. Moze byc 5, a moze byc 40.
Nie da sie odpowiedzieć na to pytanie.Hopex2, kałamarnica 11, Lusia3131, Vergeet lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Jestem po wizycie. Dzisiaj doktorek naliczył 11🥚🤩 ale to jedno jest duże i raczej odpadnie. Miałam też dzis badanie morfologii, progesteronu i estradiolu. Plus taki że jutro jechać nie muszę ale za to w piątek znowu muszę wziąć wolne bo muszę być u niego popołudniu i mamy się szykować na punkcje na poniedziałek…w nowej robocie ledwo zaczęłam i już co chwilę wolne muszę brać 🙈 na razie do jutra mam brać tą samą dawkę leków a w piątek zobaczy czy zmieniamy
Dzisiaj do mnie mówi że ale mamy częstotliwość spotkań, a ja że jak mam być szczera to widuję go częściej od własnego męża i delikatnie spalił buraczka 🤣 ale śmiał się.
No i hit znowu zapisywałam w trakcie USG wielkości jaj 🤣 i uwaga w tym samym momencie doktorkowi zadzwonił telefon i doktorek ma dzwonek „sex on fire” Kings Of Leon 🔥🤣 a ja kocham tą piosenkę!Hopex2, Minia000, Molahonkeey, M93, PaulinKA, Misiula, Księgowa, Aksandra, kałamarnica 11, Lusia3131, Vergeet, Tarisal, Insane lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
Nowa2024 wrote:Jestem po wizycie. Dzisiaj doktorek naliczył 11🥚🤩 ale to jedno jest duże i raczej odpadnie. Miałam też dzis badanie morfologii, progesteronu i estradiolu. Plus taki że jutro jechać nie muszę ale za to w piątek znowu muszę wziąć wolne bo muszę być u niego popołudniu i mamy się szykować na punkcje na poniedziałek…w nowej robocie ledwo zaczęłam i już co chwilę wolne muszę brać 🙈 na razie do jutra mam brać tą samą dawkę leków a w piątek zobaczy czy zmieniamy
Dzisiaj do mnie mówi że ale mamy częstotliwość spotkań, a ja że jak mam być szczera to widuję go częściej od własnego męża i delikatnie spalił buraczka 🤣 ale śmiał się.
No i hit znowu zapisywałam w trakcie USG wielkości jaj 🤣 i uwaga w tym samym momencie doktorkowi zadzwonił telefon i doktorek ma dzwonek „sex on fire” Kings Of Leon 🔥🤣 a ja kocham tą piosenkę!
Nowa, jestem mega podekscytowana Twoja droga do inv i hodowlą jajeczek. kiedy ma być punkcja?
Ale doktorek to Ci się trafił świetny.
Verget trzymam kciuki bardzo mocno zacisniete. Ja tak srednio dostrzegam tam kreskę ale patrząc że dopiero 11 dpo to jest duża szansa, że tam coś kiełkuje ❤️ oby!Molahonkeey, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań -
Nowa2024 wrote:Jestem po wizycie. Dzisiaj doktorek naliczył 11🥚🤩 ale to jedno jest duże i raczej odpadnie. Miałam też dzis badanie morfologii, progesteronu i estradiolu. Plus taki że jutro jechać nie muszę ale za to w piątek znowu muszę wziąć wolne bo muszę być u niego popołudniu i mamy się szykować na punkcje na poniedziałek…w nowej robocie ledwo zaczęłam i już co chwilę wolne muszę brać 🙈 na razie do jutra mam brać tą samą dawkę leków a w piątek zobaczy czy zmieniamy
No i hit znowu zapisywałam w trakcie USG wielkości jaj 🤣 i uwaga w tym samym momencie doktorkowi zadzwonił telefon i doktorek ma dzwonek „sex on fire” Kings Of Leon 🔥🤣 a ja kocham tą piosenkę!
Nowa uwielbiam te Twoje opowieści z wizyty a doktorek jest mega 😁
Piękne masz te jajka 😍 a punkcja już za chwilę 🤯 ale to zleciało ,trzymam mocno za Ciebie kciuki 🤞Molahonkeey, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
12/2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
01/2025 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏰
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Melatonina, Resweratrol, ADEK ,kwas foliowy , Biosteron
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅ -
@Nowa2024 super ! O jedno 🥚 więcej Też uwielbiam tę piosenkę!
@Vergeet a da się ten pasek biały usunąć z tej podstawki? hahaha Mi się wydawało przez chwilkę, że to może cień tej podstawki przebija (nie wiem czy to możliwe), ale otwarłam to zdjęcie na laptopie i mega przybliżyłam i dalej ślepota. Mam nadzieję, że dziewczyny dobrze się dopatrzyły tam cienia Trzymam mocno kciukiDiancia99, Nowa2024 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe
•⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo
Pierwszy cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 13.01 -
Vergeet u Ciebie też widzę druga kreskę. Czekam na zdjęcia następnych testów.
PaulinKA, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
JEZU WIDZĘ JĄ !!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:31
Misiula, Tortie, Anka96, M93, Lusia3131, Vergeet, Tarisal lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe
•⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo
Pierwszy cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 13.01 -
Diancia99 wrote:Jak się zapomni rano robić testu to chyba bez sensu próbować w dzień? Chyba lepiej poczekać na kolejny poranek 🤔
Zależy, jeśli jesteś już w okolicy miesiaczki to raczej pora dnia nie powinna wiele zmienić- możesz przez kilka h postrzymać się od picia itd. Ale jeśli to np 9,10,11 dpo to ta kreseczka wyszlaby i tak na tyle bledziutka (jak u naszych dziewczyn dziś) że lepiej chyba wstrzymać się do rana.Diancia99, Lusia3131 lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅ -
Nowa ❤️ coraz to lepsze wieści. Odliczamy do punkcji 😉
Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (brak 2DS1, 2DS5, 3DS1), HLA-C: ona C1, on C2
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
PaulinKA wrote:Zależy, jeśli jesteś już w okolicy miesiaczki to raczej pora dnia nie powinna wiele zmienić- możesz przez kilka h postrzymać się od picia itd. Ale jeśli to np 9,10,11 dpo to ta kreseczka wyszlaby i tak na tyle bledziutka (jak u naszych dziewczyn dziś) że lepiej chyba wstrzymać się do rana.
-
@Vergeet
https://zapodaj.net/plik-Hn5KH6IFi6
No jest piękny cień! Nie ma co do niego żadnych wątpliwości! Tylko pytanie, czy nie pojawił się dopiero po wyschnięciu, bo u mnie na pinkach często po czasie pojawiały się kreski. Jutro już będziesz znać odpowiedź ☺️kałamarnica 11, Molahonkeey, Lusia3131 lubią tę wiadomość
👩🏽 - 1997
👨 - 1999
👧 - 2023
📆 - starania o drugie bobo od 04.2024 -
Molahonkeey wrote:@Nowa2024 super ! O jedno 🥚 więcej Też uwielbiam tę piosenkę!
@Vergeet a da się ten pasek biały usunąć z tej podstawki? hahaha Mi się wydawało przez chwilkę, że to może cień tej podstawki przebija (nie wiem czy to możliwe), ale otwarłam to zdjęcie na laptopie i mega przybliżyłam i dalej ślepota. Mam nadzieję, że dziewczyny dobrze się dopatrzyły tam cienia Trzymam mocno kciukiVergeet lubi tę wiadomość
-
Nowa - jakie dobre wieści plus Twoje historie wizyt z doktorkiem to też trzeba by spisywać hahah
Magda wow ale masz techniki ! Na tym podglądzie to już nie ma żadnych wątpliwości. Byleby to nie była testowa tylko piękna kreska z rosnącej bety Vergeet 🍀Molahonkeey, Nowa2024, Vergeet, Tarisal lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏